Wie vraagt, wordt overgeslagen? ‘Horeca wil voorrang bij vaccinaties tegen corona’

De wedloop om de vaccinatie-voorrang lijkt te zijn begonnen, logischerwijs kwamen de eerste geluiden vanuit de zorg maar nu bemoeit de horecasector zich ook met dit vraagstuk. Wie of wat bepaalt wie als eerste recht heeft op een vaccinatie? De horeca wil graag als eerste de prik, want zo menen zij, zij zijn het hardst getroffen door de crisis – of dit nu helemaal waar is, is een ander verhaal, de reisbranche is namelijk ook gigantisch hard getroffen. De Koninklijke Horeca Nederland loopt weer moord en brand te schreeuwen, naast dat ze wekelijks roepen dat de sector weer een doem-en-verderf-periode tegemoet gaat. En dat de sector daarom recht heeft op van alles en nog wat, menen ze nu dat de horeca voorrang moet krijgen bij een toekomstige vaccinatie.

,,Niet iedereen kan natuurlijk vanuit huis werken en zeker horecamedewerkers niet. KHN zou daarom graag zien dat horecamedewerkers snel toegang tot vaccinatie hebben’’

De vereniging gooit het op ‘solidariteit’, de horeca heeft wel een steuntje in de rug verdient en daarom zouden ze recht hebben op voorrang. Ik vrees dat flink wat sectoren deze ‘argumenten’ kunnen copy-pasten. 

,,Het is niet gek om de horeca een vorm van voorrang te verlenen, aangezien de branche eenvoudigweg het hardst is geraakt dit jaar. Vanuit die solidariteit is het wenselijk dat er voldoende snelheid is, om zorg te kunnen dragen voor het weer opbouwen van de sector na deze reeks van verplichte sluitingen en ondernemen op halve kracht’’

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. vandaag

  wie laat zich vaccineren dan ? je moet wel een randdebiel zijn om een naald in je lijf te zetten tegen een muterend virus.

  kansloos

  1. Albion

   Ja, inderdaad. Alleen een gehersenspoelde angsthaas verlangt naar een vaccin als deze. Een onbekend Rna vaccin met, joost mag weten, wat voor uitwerking op de lange termijn.
   Verboden op planten, maar nu opeens toegestaan op mensen. Hoe dan…

   Het zou toch een giller zijn, als over 10 jaar iedereen massaal MS, Parkinson of ALS krijgen die een prik hebben gehad.
   En je ziet de standaard politici weer op tv zeggen: “met de kennis van nu zouden we het toen anders hebben gedaan”.

   Beste mensen, neem van mij dit aan:
   Een samenleving die je sigaretten laat kunnen kopen met filters, waar er per jaar 2 triljoen in de natuur terechtkomen met alle gevolgen van dien, een samenleving die daar bovendien bakken vol met geld aan accijns aan verdient, heeft niet het beste met u voor.
   De IFR van corona is 0,25%. Denk mensen denk!

   1. vandaag

    precies , de griepprik is ook niet verplicht maar een advies. Dat advies sla ik ook al 15 jaar in de wind. . Ik laat me niet enten.

    corona en influenza zijn gelijkwaardige virussen qua mortaliteit.

    1. Robin Hoed

     Maar dit keer is het anders.
     Er zijn al stemmen die zeggen dat het verplicht moet worden.

 2. M. Brandenburg

  Nederland is allang het land van gezond verstand niet meer, wie links is en dramt krijgt zijn zin, wie de linkse totalitaire gedachte niet aanhangt kan vragen totdat ze er zelf niet meer zijn.

 3. Blondie

  We kunnen zomaar een nieuwe hype krijgen, als ten tijden van Softenon.
  Softenon (Thalidomide) zorgde eind jaren 50 begin jaren 60 voor Duizenden baby’s met afwijkingen.
  Het bedrijf (Grünenthal) heeft 50 jaar gewacht met het maken van excuus.

  Wie neemt de verantwoordelijkheid voor de Corona entstof.?

 4. Edjan

  Een tijd geleden een documentaire gezien op Canvas (de Belg) geheten: Big Pharma.
  Een middel tegen epilepsie had in sommige gevallen bijwerkingen. Kinderen werden geboren met zware neurologische afwijkingen. Het duurde 10 jaar en talloze processen voordat het betreffende bedrijf dat in de bijsluiter zette.
  Een ander bedrijf ontdekte dat een bestaand, goedkoop medicijn ook hielp tegen macula degeneratie (gele vlek op netvlies werkt niet meer). Ogenblikkelijk werd de prijs van het medicijn 8x zo hoog.

  Natuurlijk kan ik me voorstellen dat bedrijven geld moeten verdienen op voort te kunnen bestaan, maar je moet vooral niet gaan geloven dat pharmaceutische bedrijven menslievend zijn.

  1. Robin Hoed

   Door die ontdekking was er meer vraag naar het medicijn.
   Kwestie van vraag en aanbod.

 5. gargamel

  Hier wil ik benadrukken dat bijna 17 miljoen inwoners van Nederland niet besmet zijn met het zogenaamde virus.

 6. gustav

  De juiste volgorde van vaccineren?
  1 Eerst de ouderen/zwakkeren
  2 De autochtone burgers (migratieachtergrond >100jaar in het verleden)
  3 Rechtse politici
  De restjes voor linkse politici, criminele getinten&negroïden, immigranten.

  1. Robin Hoed

   Aub eerst de linkse politici.
   Maar die zullen wel niet vooraan gaan staan, terwijl ze het hardst roepen dat anderen het wel moeten doen. Het zelfs willen verplichten.

 7. hans-e-pans

  En maar volhouden dat het een complottheorie is als je als weldenkend mens denkt dat er meer achter zit dan dat de Roverheid je wil laten doen geloven.

 8. Robin Hoed

  De pharma Industrie kan nooit financieel of moreel aansprakelijk gesteld worden volgens de wet.
  Ze zouden wereldwijd 25 miljoen mensen kunnen vermoorden met die spuiten, en er mee wegkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.