Wybren van Haga steunt Baudet: ‘Thierry is de grondlegger en heeft mijn onvoorwaardelijke steun!’

“Ik ben zeer verheugd dat Thierry Baudet toch besloten heeft om zich kandidaat te stellen,” aldus Wybren van Haga op Twitter. Daarmee valt hij duidelijk in Team Baudet, en dus tegen het team aangevoerd door Annabel Nanninga.

Eerder vanmiddag kondigde Thierry Baudet aan dat hij nieuwe leiderschapsverkiezingen uitschrijft bij Forum voor Democratie. Hij laat zich niet “met pek en veren” de partij uitjagen door een stel “opportunisten”, en stelt zichzelf ook kandidaat.

Hoewel Annabel Nanninga en Nicki Pouw-Verweij daar ongetwijfeld niet blij mee zullen zijn is Tweede Kamerlid Wybren van Haga juist verheugd. “Dit is zoals het hoort in een democratische partij,” schrijft hij op Twitter. “Thierry is de grondlegger van deze mooie partij die cruciaal is voor Nederland en daarom heeft hij mijn onvoorwaardelijke steun!”

Overigens zijn er journalisten die zich afvragen of er zo snel wel leiderschapsverkiezingen georganiseerd kunnen worden. Ik ben geen advocaat en kan daar dus geen sluitend antwoord op geven. Wat ik wél weet is dat Forum voor Democratie een democratische partij is. Als er significante veranderingen plaatsvinden in de partij — leider zomaar even weg, de uitgangspunten veranderen (van conservatief-liberaal naar liberaal) moeten de leden daar over kunnen stemmen. Een stel zogenaamde prominenten kan dat niet zelf zomaar even beslissen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. LifeBuddy

  Op de Geraffineerde Propaganda van totaalgeen stijl en jop.blm media wordt alles Tegendraads uitgelgd. Die sLinkse media weten Niets van wat er speelt, maar komen nu al met bakken NEP nieuws.

 2. lucinde

  Van Haga, hartverwarmend de steun van deze integere huisjesmelker en zetelrover

 3. Meriadoc Brandebok

  Huisjesmelker & dronkenrijder Haga weet natuurlijk dat de leiderschapsverkiezing een farce is: vijf dagen, uitgeroepen door een afgetreden bestuurslid en geen tijd dat tegenkandidaten zich goed kunnen presenteren. Haga wil zich alvast inlikken bij de nieuwe Baas om zijn baantje veilig te stellen.

  1. Kretoloog

   De Integriteitscommissie heeft over Van Haga geoordeeld dat hij niet verwijtbaar heeft gehandeld bij het verhuren van huizen.
   Van Haga had een alcoholpromillage dat een fractie hoger lag dan de toegestane 0,5.

   Maar Brandebok kent geen genade. Aan dit zich christen noemende deugmannetje zijn de woorden van Jezus (“70 x 7 maal vergeven“) niet besteed.

   1. Beukman

    Ik zou dan toch maar even het rapport van de commissie doorvlooien, met omder meer passages als deze:

    De politicus wordt geacht zich net als iedereen aan de wet te houden. Het verschil met de gewone burger is daarbij, dat de politicus bij wetsovertreding of ander onwenselijk gedrag, naast de gebruikelijke mogelijkheid van sanctionering, het risico loopt van gezagsverlies. De politicus heeft een voorbeeldfunctie.
    De Commissie toetst het feitencomplex aan het eigen partijrechtelijke beoordelingskader.
    Dat kan aldus leiden tot een andere beoordeling dan die door een (bestuurs)rechter gemaakt zou worden.
    Er zijn veel gedragingen van bestuurders denkbaar die niet in lijnrechte strijd zijn met de desbetreffende overheidsregelingen, maar toch als onwenselijk gezien moeten worden in ethisch opzicht.

    vvd.nl/content/uploads/2019/09/Rapport-integriteitscommissie-Wybren-van-Haga.pdf

    Maar je hebt gelijk als je zegt dat bij FvD de lat waarschijnlijk minder hoog ligt.

    1. ervi

     @Beukman, die copy-paste zou zomaar over Grapperhuis kunnen gaan.
     Van Haga kan eveneens excuses aanbieden en een donatie voor een goed doel doen.
     Morgen gewoon weer opstaan, toch?

     1. Beukman

      Ervi, excuses waren bij de VVD niet genoeg, en terecht.
      Lees het rapport maar. Het is slechts een paar bladzijdes.

 4. Piet51

  Van Haga is de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. Er zijn nogal wat hooggeplaatste FvD-prominenten die afscheid hebben genomen. Als die blijvend afhaken zullen anderen een aantal plaatsen op de lijst stijgen, zonder er iets voor te hoeven doen.
  Ik neem aan, dat Hiddema, Nanninga, Pouw-Verweij, Cliteur bij terugkeer van Baudet wegblijven of nu wel vertrekken. Wat betreft Jansen en Eerdmans is het heel onzeker. Kansen zal wel vertrekken, lijkt me, en Eerdmans moet eieren voor zijn geld kiezen of anderen doen dat. Van Vlaardingerbroek en Ephraim weet ik het niet. Maar hiermee lijkt Van Haga op zijn achtste positie reëel te kunnen rekenen op een plekje in het parlement. Zelfs Smolders kan weer hopen. Allemaal mits FvD zetels scoort natuurlijk.
  Het is allemaal heel vermakelijk. Veel invloed had de partij niet en zal ze nu zeker ook niet meer krijgen. Daarom is het gemakkelijk de humor te zien van deze vorm van politiek bedrijven.

  1. vandaag

   blabla bladiebla , onzin

   ENZ !

  2. Beukman

   We kunnen FvD met recht een baantjescarrousel noemen. En een aantal prominente leden baantjesstapelaars dan wel salarisstapelaars.

   1. Fascal

    Zuiger de Zuigman!

    1. Beukman

     Ja schat. Wil je ook even?

    2. Thant dolph

     V/F/H: ze kunnen geen dag zonder elkaars hulp

 5. vandaag

  Lijkt toch dat baudert gelijk krijgt. Elk brokje media heeft vandaag weer minimaal 5 berichten over forum , lijkt wel zijn dagboek.

  zielig hoor

  1. lucinde

   Vooral op de bevriende media…maar het is smullen drollemans

   1. vandaag

    zegt madlola

 6. Yoyo

  We wachten het rustig totdat de kruitdampen zijn opgetrokken.

  Wordt vervolgd.

  Ik heb nog steeds hoop en geloof in FVD.
  Wie er uiteindelijk ook aan de touwtjes gaat trekken.

  Ik moet zeggen dat het respect voor Wilders toch wel groter wordt na dit onverstandige gekonkel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.