Zielepietjes Extinction Rebellion bekladden H&M uit protest tegen ‘greenwashing’

De pipo’s van Extinction Rebellion zijn weer eens boos. Dit keer moest de H&M op het Rokin het ontgelden, want dat was mooi om de hoek. H&M zou zich namelijk schuldig maken aan ‘greenwashing’ en dan is vandalisme natuurlijk een terechte eerste reactie!

Het jargon van linkse clubjes evolueert zich snel. Zo snel dat ik me best kan voorstellen dat ‘greenwashing’ een volstrekt onbekende term is bij het brede publiek. Het komt er op neer dat H&M vooral zégt dat het de producten duurzaam en ‘groen’ produceert, maar dat eigenlijk helemaal niet doet. Op dezelfde manier worden veel bedrijven ook beschuldigd van ‘pinkwashing’: vooral heel erg doen alsof je pro-LHBT bent, maar in de praktijk is daar geen sprake van.

De gekkies van Extinction Rebellion zijn dus vooral boos over het feit dat bedrijven de consument voorliegt. Dit zijn waarschijnlijk ook dezelfde mensen die wel een iPhone hebben en kleding dragen waar menig Oeigoer voor heeft moeten bloeden.

En ergens hebben die Extinction Rebellion-figuren ook best wel een punt, maar wat mij zo stoort is de totale nutteloosheid van hun acties. Die zijn altijd zo kleinschalig en zo ineffectief, dat ze het net zo goed niet hadden kunnen doen. Vandaag bekladden ze een H&M en volgende week smeren ze weer een plein onder nepbloed. De week daarna mekkeren ze weer over Palestijnen of een andere slachtoffergroep en nooit lijken ze echt iets te kunnen of willen veranderen. Ze zien zichzelf ook alleen maar als een soort klokkenluider die ‘bewustwording’ moet creëren. Ze verwachten van anderen dat zij het daadwerkelijk om zullen gaan zetten in beleid. Dan kunnen de activisten snel door naar het volgende onderwerp om een nieuwe dosis deugpunten te kunnen gaan scoren. Het is zo ontzettend lui…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Yoyo

  Ja maar, Wout wat zou je dan willen?
  Dat ze geweld gaan gebruiken?

  Ik moet niet veel hebben van deze groen- wappies, maar laat ze maar, ze zijn best wel aandoenlijk hypocriet.

  Ieder z’n meug, leven en laten leven.

 2. Opa73

  Laat ze een nachtje aan het raam vastgeplakt blijven dat willen ze toch graag, lekker een vorstje er overheen, ik denk dat ze het dan een tweede keer niet meer doen.

 3. Opa73

  Hetzelfde wat greenpies deed op die boot in Russische zeegebied, hadden toch die Russen een beetje onderschat, doen het ook niet meer bij de Russen.

 4. kees cup

  Wat een dagbesteding voor deze activisten.

  Eind van de maand,
  uitkering binnen.

  Kaartje naar de grote stad kopen.
  Vervolgens,
  de wereld verbeteren (andermens’s eigendom onder smeren).

  Met een goed gevoel uiteindelijk weer naar huis.
  Geheel bevredigd lekker gaan slapen.

  Morgen (voor vele anderen een werkdag) kunnen zij weer uitrusten.

 5. vandaag

  Ik neem aan dat de schade verhaald gaat worden of komen deze wappies weer weg met een waarschuwing ? hufterige vrindjes politiek heet tegenwoordig bestuurlijk verplaatsen

  stem sociaal , stem PVV

 6. Wally

  Dit geeft haarfijn de mate van intelligentie van extreem linkse groepen aan. Altijd moet anders snel voor hun onzin betalen en zo niet….. dan volgt geweld. Ken uw geschiedenis mensen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.