Zorgsector heeft maling aan minister en vraagt zorgbonus aan voor al het personeel, overheid keert gewoon uit

Zorginstellingen blijken de zorgbonus massaal voor ál hun personeel te hebben aangevraagd, in plaats van alleen voor de ‘handen aan het bed’. Volgens de instellingen hebben ze het werk namelijk met zijn allen gedaan, dus ook de schoonmaak en administratie. Instellingen kregen het aangevraagde bedrag gewoon op hun rekening.

Ministers De Jonge en Van Ark zijn natuurlijk niet blij met deze streek van de zorginstellingen, maar leuk is het wel. Ik kan me namelijk best voorstellen dat die instellingen het maar moeilijk kunnen verkopen aan hun eigen personeel dat de één wel wat krijgt en de ander niet. Iedereen moet daar harder werken door corona en wat dat betreft loopt ook iedereen daar een verhoogd risico om besmet te raken. De bonus geldt echter alleen voor mensen die minder dan 73.000 euro bruto verdienen.

Het probleem is alleen wel dat de instellingen hiermee een groot risico lopen, het gaat namelijk wel om een voorschot van belastinggeld. Dikke kans dus dat een flink deel van het bedrag later misschien wordt teruggevorderd en dat zal dan uit de zakken van de instellingen moeten komen. Maar ik vraag me af of het ministerie dit niet gewoon door de vingers gaat zien. Want tegen de tijd dat men terug wil gaan vorderen, zullen de zorginstellingen de kans vast niet laten gaan om aandacht te vragen voor de tekorten die men daar al jaren heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. plakband

  Zorgsector heeft maling aan minister en vraagt zorgbonus aan voor al het personeel, overheid keert gewoon uit.

  Het wachten is nu op de Belastingdienst.
  Fraude met zorguitkeringen.
  Daar weet onze nationale geldwolf wel raad mee.

  1. Jack Flash

   Plakband@ Onze nationale held lacht in de camera en gaat door met belangrijkere besprekingen.

  2. hans-e-pans

   “plakband”

   Je bedoelt dus eigenlijk de Belastingmaffia?

   1. Jack Flash

    Nee, degene die de belastingcenten weggooit.
    Snap dat nou eens,.

    1. hans-e-pans

     Dat kan natuurlijk ook, maar het is toch zo dat de eene hand de belastingcenten pakt en de andere hand die het uitgeeft/verspilt.

     Een soort vestzak, broekzak zullen we maar zeggen.

     Of de eene hand weet niet wat de andere hand doet.

 2. De Booyer

  Snel het verzoek op de bus gooien AUB!! Vandaag of morgen staat er weer een miljardje of wat klaar voor bijvoorbeeld de palestijnen of zwangere tienermeisjes in de Congo

 3. M. Brandenburg

  Wanneer we dan gaan terugvragen beginnen we bij de ambtenaren die op kantoor als typemiep werken en om vage redenen een bonus hebben gekregen terwijl zij in een situatie werkten die absoluut geen gevaar voor de gezondheid gaf. Even een paar uurtjes extra werken in een baan die beduidend minder productief is dan een baan in de private sector heeft echt geen beloning nodig omdat ze een keertje doen wat doodnormaal is om te presteren in de private sector in veel minder tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.