Bedankt voor die lockdown, Rutte! Aantal crisismeldingen in jeugdpsychiatrie EXPLODEERT

Als tegenstander van vergaande maatregelen die de maatschappij zo ongeveer op slot zetten roep ik al lange tijd dat de ‘oplossing’ voor het coronavraagstuk mogelijk meer problemen veroorzaakt dan het oplost. Case in point: ggz-instellingen laten weten dat ze veel meer crisismeldingen in jeugdpsychiatrie zien dit jaar dan in het jaar ervoor. In sommige regio’s is er zelfs een toename van 60 procent.

Nu.nl legt uit wat er aan de hand is:

Jeugd-ggz-instellingen hebben het aantal crisismeldingen in de laatste maanden fors zien toenemen. In sommige regio’s steeg het aantal meldingen zelfs met 60 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019, meldt brancheorganisatie de Nederlandse ggz woensdag op basis van een rondvraag onder twintig grote instellingen.

Volgens de ggz is “de coronapandemie één van de verklaringen voor de stijging.” De uitleg daarbij ligt misschien minder voor de hand dan je zou denken. Ja, jongeren (en ouderen) hebben meer stress doordat het coronavirus rondwaart… maar de meeste extra stress wordt veroorzaakt door maatregelen die mensen hun sociale leven ontnemen. Een mens is een sociaal dier. We weten al jaren en jaren en nog eens jaren dat psychische én lichamelijke gezondheidsproblemen razendsnel toenemen als we niet langer sociaal kunnen zijn; als we geïsoleerd leven.

Juist daarom is het zo verschrikkelijk dat scholen dicht zijn (kinderen hebben nog meer behoefte aan een sociaal leven dan volwassenen!) en dat de lockdown alle reguliere winkels gesloten houdt, in aansluiting op de horeca die al eerder op slot gingen. Dat soort maatregelen zorgen voor een sociale én psychologische ramp.

En het ergste van dit alles? De rondgang is gedaan voordat de lockdown van kracht werd. Zelfs Nu.nl moet toegeven dat er “wordt gevreesd dat de situatie verder verslechtert.” Want, nogmaals, mensen het sociale leven ontnemen is funest voor hun lichamelijke én psychische gesteldheid. Dat geldt zéker voor jongeren/kinderen… en dan nog eens extra voor jongeren/kinderen die al met dergelijke problemen kampen.

Houd dus op met het geestelijk martelen van onze jongeren. Stop de lockdown!

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Dat het al dagen regent en we geen witte kerst hebben is natuurlijk ook de schuld van Rutte.

  1. FreeThinker

   Goede inhoudelijke reactie zoals we altijd kunnen verwachten van jou.

   1. ZWEEDSE K0K

    Dat de inhoud u ontgaat zegt mij genoeg.

    1. FreeThinker

     Volgens mij heeft de overheid weinig invloed op de hoeveelheid regen of sneeuw integendeel tot de hoeveelheid depressies ten gevolge van een lockdown. Dit is een schoolvoorbeeld van een valse analogie, één van de meest gebruikte drogredenen.

     1. driewerf

      Voor drogredenen ben je bij frikandellen fritz aan het juiste adres verder is dat schoonmakertje van 0 en gene waarde . Negeren is het beste .

 2. ropart

  lockdown macht frei.

 3. Cor Grijpstra

  BAM, daar istie weer…

  1. ropart

   net als jij.

 4. Cor Grijpstra

  Mag je in Turkije ook zoveel commentaar geven?

  Ook Turkije kampt met een zware tweede golf van coronabesmettingen. Sinds een paar weken geldt er weer een gedeeltelijke lockdown in het land.

  Turken moeten namelijk van vrijdagavond tot maandagochtend zoveel mogelijk binnen blijven. Ze mogen alleen naar een supermarkt of bakker op loopafstand. Doordeweeks geldt een avondklok vanaf 21.00 uur. De scholen zijn dicht en restaurants mogen alleen open voor afhalen en bezorgen.

  1. ropart

   maak ze vrij!

  2. ZWEEDSE K0K

   @Sarcor

   Michael versus Adolf Erdogan
   Humor of Vluchten naar dat verschrikkelijke Nederland

 5. Kleurloze Politiek

  Half rechts is ontoerekeningsvatbaar..
  Alles is volgens hun de schuld van links
  Rutte is de grote boosdoener dat het niet met kerst sneeuwd.
  Terwijl De PVV al 15 jaar zijn hele achterban het bos in heeft gestuurd met sprookjes waar zelfs een kind van 4 niet meer in geloofd.
  Baudet heeft door zelf overschatting zijn hele partij naar de knoppen geholpen..
  Tja rechts blijft onbereikbaar

  1. halo1

   Ja.. dat het niet met kerst sneeuwT..niet alles is de schuld van links.. maar wel veel. De AOW b.v. is een van de grootste verdiensten van links. Tja.. wat heet “ontoerekeningsvatbaar”?…je kan hetzelfde van links zeggen: onbeperkte immigratie, basisinkomen, lage straffen, hoge lonen – lage prijzen inconsistentie, vrije seks enz. Met “rechts”” hadden we misschien maar 15 miljoen inwoners gehad.. goed tegen het virus. Zo ziet u maar.. alles is relatief..maar voor u blijft rechts idd. “onbereikbaar”..

  2. Linksbuster

   Onze kleurloze moslim beschuldigd Wilders van sprookjes.
   Heb je de koran wel een kritisch gelezen..mohammed op een paard met mensenhoofd ten hemel gereden…1.5 miljard sukkels geloven het ook nog.
   En dan beschuldig je anderen van geloven in sprookjes???
   De pot en de ketel…..enz.

  3. stem weg

   Domme dyslectische adepten denken dat als je links vervloekt je automatisch rechts bent. Simpelheid is links niet vreemd

 6. Rieks

  In meeste steden vind je tig instellingen voor “jeugdpsychiatrie”. Jongeren die uit huis zijn en niet willen werken, liever blowen. De GGZ heeft er legio quasi-medische omschrijvingen voor die ervoor moeten zorgen dat ze daar worden ondergebracht. Jobs voor GGZ-ers dus. Als we het budget voor GGZ (ca. 6 miljard) halveren is er niets aan de hand.

  1. Cor Grijpstra

   @R
   Mensen staan op de wachtlijst en jij wil het budget halveren.

   1. Rieks

    Zovelen die naar binnen willen, natuurlijk. Elke dag staat het eten klaar, geen hoofdpijn over een baan.

  2. ervi

   Een wonderlijk standpunt. Ik ga er maar van uit dat U helemaal niets van psychiatrie en haar zorg af weet.

   1. driewerf

    Nederland is te klein voor psychiatrie … geen plek voor zoveel linkse malloten .

    1. Edjan

     @ 3werf. Ik kom wel eens in een psychiatrische instelling. Ben nl mentor van iemand zonder familie. Ik zie mensen die echt niet helemaal “gelukt” zijn. En dat zijn er meer dan “een paar”. Ik moet er niet aan denken dat die allemaal de maatschappij in gestuurd worden. Goed dat er psychiatrische zorg is.

  3. usb3.0

   rieks slaat de spijker op z’n kop…ipv een schop onder die luie reten belonen ze verkeerd gedrag..

 7. ManX

  Leuk berichtje in de Telegraaf:

  “BILTHOVEN – Negen van de tien coronabrandhaarden in Nederland is een christelijke gemeente, bevestigt het RIVM na berichtgeving door Trouw. Van de twintig gemeenten met de meeste besmettingen per honderdduizend inwoners waren er veertien christelijk. Binnen de top tien waren het er zelfs negen, berekende het RIVM.

  Epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM bekeek met collega’s alle gemeenten waar de SGP of de Christenunie bij de laatste verkiezingen meer dan 20 procent van de stemmen haalde. Dat zijn in totaal 42 christelijke gemeenten. Veertien van hen bleken in de top 20 van de gemeenten met de meeste besmettingen per honderdduizend inwoners te staan en negen in de top eerste tien gemeenten met de meeste gemelde besmettingen.”

  Wel godverdomme, kutchristenen. Opheffen die vrijheid van godsdienst en wel meteen! Alle kerken, synagoges en moskeeen dicht!! Alle religies verbieden, verbannen en met grof huisvuil mee.

  En de kroegen open 🙂

 8. CZ

  Goh… explodeert het aantal crisismeldingen. Je verwacht het niet na tien jaar bezuinigen op de de ggz en de zorg. O ja, nog een lekkere lockdown er achteraan, precies de juiste ingrediënten voor nóg meer chaos en derrie.

  Goed gedaan Rutte, jij mag straks nog vier jaar hoor!

  🙂

 9. Rieks

  ik zou zeggen, ouders,neem je verantwoordelijkheid.

 10. Vogel

  Je kan echt zien dat deze schrijver de klok heeft horen luiden en niet weet waar de klepel hangt.
  De psychiaters en psychologische hulp is zo traag, omdat er heel veel zijn die maar 2 of 3 dagen werken.
  Ja de dames hebben niet zo’n zin in een 5 daagse werkweek.
  Daar ka zelfs Rutte niets aan doen

  1. stem weg

   daar kan rutte wel wat aan doen , de inzet was beide ouders aan het werk minimaal 3 dagen per week.

   Je kan ook terug naar de situatie dat iedereen zijn eigen algemene heffingskorting had en jezelf kon bepalen wie ging werken.

   Dat was de periode voordat halalsema de algemene heffingskorting omdoopte tot aanrecht subsidie.

 11. Pieter48

  Dankzij een een jarenlange bezuinigingen op van alles wat we nodig hadden om de maatschappij te laten functioneren hebben nu te maken met grote problemen. De verwarde mensen die nu op straat dwalen werden vroeger verpleegd in psychiatrische instellingen. Nu komen we er achter dat de jeugdzorg voor de geestelijke gezondheid ook is weg bezuinigd. Ook hier zouden de verantwoordelijken hier voor berecht moeten worden. Zolang de heren Rutte en consorten weg komen met ontkennende verhalen wat de kindertoeslag betreft kan je overal mee weg komen. Zo ook de heer Wiebes die op meerdere fronten de boel belazerd. Hij beloofd de de schade in de door de NAM naar gas geboorde gebieden te vergoeden. Alleen de naam Wiebes veroorzaakt bij de de Groningers al een hoge bloeddruk. De jeugd ggz is een onder geschoven kindje in de bezuinigingsplannen . Zo komen we er langzaam achter wat het Rutte regime aangericht heeft tijdens hun bewind.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.