België zet de toon: verplicht bewijs van negatieve test voor wie land in wil

België verlaagt de drempel voor Nederlanders om een bewijs van een negatieve test als norm te laten gelden. Wie als buitenlander het land binnen wil komen, kan dat straks namelijk alleen met zo’n bewijs.

Zowel premier Rutte als minister De Jonge zijn niet erg te spreken over het invoeren van voordeeltjes voor mensen die coronavrij zijn. En al helemaal niet door middel van het aantonen dat je negatief bent getest of je hebt laten vaccineren. Dat is namelijk nogal wat.

Zowel ethisch als maatschappelijk brengt dat behoorlijke risico’s met zich mee die behoorlijk ontwrichtend kunnen zijn. Het kan namelijk leiden tot discriminatie/sociale uitsluiting van iemand die niet meewerkt, ‘want je brengt ons allemaal in gevaar’. De Belgische maatregel verlaagt de drempel voor die ontwikkeling nu wel.

Ik hoop in ieder geval niet dat wij die kant uitgaan. Ik vind het prima om zulke controles uit te voeren als er landsgrenzen worden overgestoken, dat moeten overheden helemaal zelf weten, maar voor het binnenland is dat toch echt een ander verhaal. Je laten vaccineren zou je in principe als eerst voor jezelf moeten doen en voor je sociale omgeving. Het bijkomend effect is dat het voor de samenleving waarschijnlijk ook voordelig is. Maar als we de kant opgaan waar men onder druk de zelfbeschikking over de eigen lichamelijke integriteit dreigt te verliezen, dan word ik huiverig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Niemand moet verplicht worden zich te laten vaccineren en er is ook niemand die dat bepleit. Ik meen wel dat mensen de consequenties moeten aanvaarden als ze gevaccineerd kunnen worden maar dit uit principe, politieke dwarsigheid of onnozelheid weigeren. Je hebt de vrije keuze om vaccinatie te weigeren maar niet om andere mensen in gevaar te brengen.

  1. RvdBe

   De enige die “gevaar” lopen zijn de andere ongevaccineerde, wat is het probleem dan?

   1. unlocked

    geen enkel gevaar voor gevaccineerde bij een correct vaccin !

    Maar als het vaccin slechts beschermt voor 35% moet je goed overwegen of je die bagger in je aderen wil bij een overlijdens kans van 0,01 %

    helaas lopen er veel fascisten die het verplicht in je lijf willen spuiten. Zie het pleidooi van de stróny vlé®k van DDS

    1. Monty

     Leg dit dan maar uit aan de Belgen. Die laten jou hun land niet meer in als je geen vaccinatie bewijs hebt.

     Schijnbaar is voor de Belgen corona geen hoax.

  2. unlocked

   je bepleit het wel stróntvlé®k. Het liefst direct en als dat niet mogelijk is indirect.

   een ongevaccineerde kan een gevaccineerde niet in gevaar brengen domme strónt vlé®k. Als dat wel zo is heeft vaccinatie geen zin strónt vlé®k. Je bent werkelijk te stom om licht van donker te onderscheiden miesgasser.

   Je bent wel gevaarlijk met je extremistische gedachte strónt vlé®k. Tevens handel je tegen de grondwet in met je verbale diarree strónt vlé®k. Je bent een minderwaardig figuur

  3. Nostradamus

   Als over een jaar de gevaccineerden bij bosjes omvallen. Zou je er dan nog steeds zo over denken?

   1. EvertB

    “Als over een jaar de gevaccineerden bij bosjes omvallen.”

    Die kans is vrijwel nihil.

    1. Nostradamus

     Kan jij net zo goed in de toekomst kijken als ik? 🙂

    2. unlocked

     zo das weer zo boute uitspraak , ongefundeerd , ongedocumenteerd zo even los uit de heup geschoten van onze evert weet ik niet

    3. focus

     fredjeB

     h**ps://brandnewtube.com/watch/nurse-collapses-live-on-air-after-receiving-the-coronavirus-vaccine_iSVz6eQWMP8BnFV.html

  4. Nostradamus

   Ze kunnen beter in de toekomst iedereen uit China verbieden de wereld over te vliegen. Dat lijkt mij veiliger.

  5. focus

   Natuurlijk bepleiten ze dat wel, het is fascistisch en jij sympathiseert met dit fascistische gedachtegoed, je bent één van die fascistische vaccinatiedrammers

 2. ropart

  en straks zijn er mensen die gaan zeggen dat asielzoekers de toegang tot ons land op deze gronden geweigerd zouden kunnen worden, je moet er niet aan denken.

  1. EvertB

   Helemaal mee eens. De toekomstige vacatures kunnen slechts volledig worden vervuld middels immigranten.

   1. unlocked

    nadat de Nederlanders een cursus Arabisch hebben gehad

    minder , minder , minder
    stem sociaal, stem PVV

    1. Edjan

     +++++++++

   2. Edjan

    Wout, prima artikel, 100% mee eens.

    1. focus

     Rot toch op joh..

   3. Forlan

    Inderdaad, enorm tekort aan apothekers en boekhouders!

   4. ropart

    er is nog hoop!,we boffen maar.

 3. liefdevol rechts

  Geef die mensen die de privacywet opvolgen maar gewoon hun ontslag want die zijn toch allang niet meer nodig. Onze privacy zijn we allang verloren en nu komen daar nog eens onze rechten op de helling te staan. Als je die niet afgeeft ga je binnenkort geen kant meer op kunnen.

 4. Lex

  Ach allemaal poppenkast toneel.

  Binnen niet al te lange tijd zijn wij hier ook verplicht om een inentingsbewijs of inentingspaspoort te hebben, waar we natuurlijk zelf voor op moeten draaien.

  Nee hoor de inenting gaat niet verplicht worden, maar het hebben van een inentingsbewijs wel anders kom je straks op heel veel plekken er gewoon niet in.

  Er zal een levendige handel gaan ontstaan van valse inentingsbewijzen.

  Van Haga ht*ps://www.youtube.com/watch?v=rZZIJIGAUmA
  de enige die openbaar in de tweedkamer tegen het verplicht tomen van een inentingsbewijs en tegen deze inenting waanzin.

  Dan nog even terug te komen op die inenting zelf. Normaal gesproken duurt het tot 10 jaar voordat een dergelijke vaccine word goedgekeurd. Heel veel mensen zijn dan ook bang voor bijwerkingen die mogelijk heel ernstig kunnen zijn.

  Het Nederlandse volk word dus als proefkonijn gebruikt.

  Niet bij mij ik blijk mij er hevig tegen verzetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.