Schandalig! Amsterdam stopt meetrapporten over “””groene”””” biomassacentrale in de doofpot

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam besluit tot geheimhouding van de meetrapporten over luchtemissies van de biomassacentrale AEB Amsterdam. Die centrale draait al zeker een half jaar, maar oh wee als men erachter probeert te komen of die biomassa-uitstoot wel écht zo groen is als men al tijd heeft beweerd…

Iedereen met een beetje gezond verstand kon allang aanvoelen dat het verstoken van biomassa, wat in de volksmond gewoon ‘houtresten’ heet, niet bepaald groen kan worden genoemd. Het hout moet ergens vandaan komen, dus moet er bos worden gekapt. Dat is an sich al een intensieve aangelegenheid en eentje die allesbehalve milieuvriendelijk verloopt. Vervolgens moet het hout worden getransporteerd en bewerkt, want we gooien natuurlijk niet zomaar vers gekapte bomen in de stookoven. We verstoken alleen ‘houtresten.’

De gemiddelde Amsterdammer kon al nattigheid voelen toen de gemeente kwam aanzetten met een pamflet waarin stond dat houtkachels slecht voor het milieu waren. Mensen vroegen zich toen af wat nou precies het verschil was met hout stoken in een houtkachel en ‘biomassa’ verstoken in een biomassacentrale. Het antwoord was eerst ‘daar komen we nog op terug’ en werd later enigszins beantwoord met ‘de biomassacentrale heeft een filter.’ Maar goed, een filter houdt natuurlijk ook niet álles tegen, dus hebben mensen terechte vragen over de luchtemissies van die biomassacentrale.

Maar die mogen niet beantwoord worden van de door GroenLinks bestuurde gemeente. En dus… doofpot:

“Wij hebben van de gemeente vernomen dat ten aanzien van de meetrapporten de er besloten zal worden tot geheimhouding. Gelet op het gegeven dat de gemeente Amsterdam opdrachtgever is van de OD NZKG, geldt die geheimhouding eveneens ten opzichte van de ODNZKG.”

En nu heeft het Amsterdamse college van B&W zichzelf wederom flink in de voet geschoten, want ze houden die emissierapporten dus gewoon geheim! Nou, dát schept pas vertrouwen in de groene droom, of niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. anti rutte

  uiteraard , een kind snapt het , hout over de hele wereld kappen , met oceaan stomers op zware stookolie transporteren naar Europa, opstoken , en dan roepen dat aan het einde de generator of turbine groene energie levert

  hypocriet tot op het bot en pathologische leugenaars

  stem sociaal, stem PVV

  1. Linksbuster

   Idd een kind snapt dat…een linksaffer niet.

  2. Antihedo

   Het is naïef om te stellen dat een biomassacentrale alleen is uitgerust met een filter. Een gemiddelde biomassacentrale werkt met ureuminspuiting in de vuurhaard, cyclonen, scr en filters om de emissies te beperken. Een kacheltje in de woonkamer is in de regel niet uitgerust met deze technieken. Ik vind dat de auteur zich zeer slecht in de materie heeft verdiept.

   1. 2030

    nou leg is uit wat er duurzaam is aan bio -massa ! een boom verbranden in minuten die vervolgens decennia nodig heeft om weer volgroeid te zijn.

    Ik vind dat jij je zich zeer slecht in de materie hebt verdiept.

   2. usb3.0

    linksom of rechtsom biomassa is een schande het verkr*cht de natuur en het is zeer vervuilend…

 2. ropart

  dan gaan we toch mondkapjes dragen in amsterdam?. zo hoef je ook niet aan het verdienmodel te tornen.

 3. Edjan

  Pathologische leugenaars is de juiste term.

  De smoes waaronder dit gebeurt, is dat de omgehakte bomen meteen vervangen worden door nieuwe zodat de zaak CO2 neutraal is.
  Op de eerste plaats doen die smeerlappen dat helemaal niet en op de tweede plaats duurt het 30 jaar voordat die nieuwe boompjes evenveel CO2 opnemen als de oude.

  Verder is het kappen en het transport een vieze bezigheid en komt er bij de verbranding behalve een hoop CO2 ook een hoop fijnstof vrij.
  Maar ze gaan ermee door want hun geld zit erin.

  Links liegt, links is smerig en links is corrupt.

  1. anti rutte

   QUOTE Links liegt, links is smerig en links is corrupt. END

   Dat klopt en dat op elk dossier !

   * energietransitie
   * CO2 bagger
   * stikstof verhaal
   * gelukszoekers
   * uitkeringen
   * toeslagen
   * inkomsten belasting
   * erfbelasting
   * woz enz enz

   Als hun lippen bewegen komt er een leugen uit en dan wil men ons doen geloven dat kim jung rutte en zijn huichelachtige vvd op 42 zetels staat

   stem sociaal , stem PVV

 4. Heras

  Alles moet wijken voor het grote geld. Geen nieuwe aanplant, hele bossen worden gekapt of verbrand. Allemaal voor het geld.
  Gl en d66 maar smoezen verzinnen. Mensen trappen er niet meer in.

  1. Jack Flash

   Beetje oud nieuws al. Ach ja, verheugt U zich maar erop dat er nog heel wat slinkse beerputten opgetrokken gaan worden.

   1. Jack Flash

    Opengetrokken uiteraard.

  2. Marija

   Het overgrote deel blijft ook straks weer stemmen op die schooiers.
   Maak reclame voor dds om de andere kant te leren zien.
   STEM PVV.

 5. Linksbuster

  Linkse politici en kennis van zaken…twee dingen die zelden samengaan…besluiten worden meestal aan de hand van emotionele overwegingen genomen.
  Dat rapport vertoont blijkbaar niet het gedroomde resultaat…..bij de belastingdienst hebben ze nog wel wat zwarte stiften over om de ongewenste passages doeltreffend door te strepen.
  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. ropart

   groen link heeft wel degelijk kennis van zaken zo dom kan je niet zijn,uiteindelijk worden de bedenkers en uitvoerders er toch beter van, ze spelen met belastinggeld en niet hun eigen geld, was het maar waar.

 6. Rene van der Grijp

  Van alle clusterfucks die door links zijn veroorzaakt is biomassa wel de grootste stupiditeit. Als je die waanzin in een film zou zien dan zou je zoveel domheid ongeloofwaardig vinden, maar het is de werkelijkheid!

  Alhoewel, wat het westen straks aan kapitaalvernietiging door de klimaathoax te wachten staat is pas echt een ramp.

  Bedankt links! Voor het in enkele decennia afbreken van wat vele generaties voor jullie hebben opgebouwd.

  1. Edjan

   Rene, ja, die kapitaalvernietiging, daar verandert de groene droom in de groene nachtmerrie. Geld kan maar een keer uitgegeven worden. Er is over 10, 20 jaar geen geld meer voor zinnigere alternatieven

 7. Pieter48

  Rapporten geheim houden hoort bij linkse dictaturen. Zowel in Noord -Korea -China en Amsterdam is dit een manier om het domme goedgelovige volk tot vriend te houden. Alleen heeft Amsterdam nog geen heropvoedingskampen.

  1. Cootje

   Maar wel mooie buttons uit 1873 .

 8. Response

  Ook A’dam heeft de Rutte-doctrine ontdekt. Het kneiterlinkse onbetrouwbare college aldaar maakt in dit geval slim gebruik van die tactiek.

  1. anti rutte

   je krijgt waar je op stemt !

 9. Barry

  De groene rekenkamer had enkele maanden geleden al een vernietigend rapport over geschreven:
  https://groene-rekenkamer.nl/11721/biomassa-hout-voor-elektriciteit-de-feiten/

  De ministers die hier verantwoordelijk voor zijn zouden dus aangeklaagd kunnen worden, dit is gewoon misdadig. Men weet dat het foute boel is, maar omdat het op papier ok is doet men toch subsidie geven, en laten ze de omstreden biomassa centrales bouwen.

 10. Lex

  Wow

  Nu word bevestigt wat het volk en wetenschappers al jaren roepen.

  Dan de vraag, hoeveel geld is er over de balk gesmeten.

  1. anti rutte

   HAHAHAHAHAHA dat is een druppel van wat er nog over de balk gesmeten gaat worden door de achterlijke energietransitie !

   stem sociaal, stem PVV

  2. Wally

   Stel liever de vraag…. wie heeft er flink aan overgehouden….

   1. anti rutte

    Dezelfde linkse kliek met al hun verstrengelde belangen

 11. Wally

  Alweer een prachtbericht. Links anti-Nederland gaat opnieuw vol op den muil, reken maar dat conform de doctrines alles zal worden verzwegen, verdraaid en ontkent.
  En waag het niet er wat van te vinden, met die ontkenners zijn hele goelags gevuld. (Maar die bestonden ook niet zegt men). Tsja…. zo kan iedereen politiek bedrijven.

 12. RvdBe

  Zet het woord bio erin en de meestal A technische linksmensch gelooft het.

 13. plakband

  Het bos bij de Schoorlse duinen wordt inmiddels ook opgestookt als biomassa. De kap duurt 6 weken. Het verbranden van de bomen duurt 14 dagen. Het volgende bos staat er pas weer over 40 jaar.

  1. Edjan

   Ja, maar over 40 jaar is het wél een Groen Bio-bos met Eco-keurmerk!

   1. ManX

    🙂 🙂

 14. Aborifa

  De linkse leiders maken een probleem van klimaatverandering. Bedreigen daarmee het volk en stellen dat zij het probleem wel kunnen oplossen. Het volk gelooft dat en stemt op de zelfbenoemde klimaatgoeroes.
  Geloof ze toch niet die klimaatpriesters. De natuur doet wat-ie wil. Jesse, Lilian, Sigrid , Lodewijk en CU doen daar niets tegen.

 15. Pieter48

  De prijs om deze waanzin te stoppen zal rond de 80 miljard kosten. Weer een bewijs dat de klimaat redders een iq hebben gelijk aan hun schoenmaat. Dan zijn er nog hele gebieden ontbost. Maar dat is ver van hun bed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.