Brabantse ziekenhuizen voelen de bui al hangen, vragen personeel geen kerstverlof op te nemen

Noord-Brabant is qua coronabesmettingen een van de koplopers in Nederland, volgens Omroep Brabant. Om die reden vragen ziekenhuizen in die provincie aan hun personeel om geen kerstverlof op te nemen. Doen ze dat toch, dan zou het zomaar kunnen dat verloven ingetrokken moeten gaan worden.

Volgens de laatste coronacijfers staat Nederland er weer eens zeer beroerd voor. Met bijna 9000 besmettingen zijn we bijna weer terug bij af. En dat betekent dat de ziekenhuizen het ook weer flink drukker zullen gaan krijgen. En dat terwijl het dus eventjes weer de goeie kant uit leek te gaan en iedereen snakt naar een rustig einde van dit jaar.

Volgens Bart Berden, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), volgen we met z’n allen de maatregelen onvoldoende op. Ik denk niet dat hij die conclusie zo makkelijk kan trekken.

Want ja, er spelen dingen mee zoals Black Friday en feestjes tijdens deze lockdown. Maar volgens mij valt dat in het niet bij het effect dat het al die tijd openhouden van de scholen heeft gehad. Het lijkt mij namelijk heel erg sterk dat ze in die ziekenhuizen alleen maar mensen aantreffen die onvoorzichtig zijn geweest. Volgens mij is het veel aannemelijker dat er talloze mensen besmet zijn geraakt terwijl ze gewoon thuis zijn gebleven.

Het kabinet moet de situatie van de Brabantse ziekenhuizen in ieder geval gaan zien als een noodsignaal. Niks doen tot minstens 22 december is echt geen optie. Niet met het huidige tempo waarin dit virus zich momenteel aan het verspreiden is, in ieder geval.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Jack Flash

  Doe es normaal man.

 2. Michael M

  Nog meer besmettingen. We mogen niet zeggen wie er allemaal besmet zijn, want dat valt dan weer onder discriminatie, ook al is de waarheid het zicht der ogen.

 3. JFU

  Lockdows zorgen dat het nog langer duurt tot dat er voldoende mensen immuum zijn. Uitstel van executie dus. Een virus is niet tegen te houden, het moet uitzieken, zoals alle virussen. Hoe meer testen, des te meer besmettingen, logisch toch? Kost tijd, maar stopt vanzelf, zoals alle virussen.

 4. kattekop

  Tot nu toe zijn alle virussen op een gegeven moment verdwenen.
  Inentingen zijn daarbij niet nodig.

 5. RvdBe

  Volgens rivm liggen er nu 1500 corona patiënten in het ziekenhuis op 40000 bedden en bijna 500 op de ic.
  Trek je conclusie.

 6. Arbeider65

  Ik zeg ziek melden……

 7. corenona

  De ziekenhuizen zijn leeg. 5 corona patienten per ziekenhuis !

  Hoelang willen ze dit toneelspel in stand houden ?

  De hele wereld ontwricht voor een verkoudheid virusje met een mortaliteit van 0,2

  Wat een circus !

 8. saddy

  Black friday etc zijn alleen maar verzinselen om de schuld bij jan belastingbetaler te leggen.

  Alle aandacht moet nu op dat retraction-paper gericht worden. Die PCR-test moet per direct weg en zodra dat gebeurt is is Cojona ook weg. DDS mag hier ook wel eens op hameren. Stel je eens voor hoe alle oplichters dan in hun nakie staan.

 9. Koekjes

  Als de media twee weken geen sensatienieuws, of beter nog, überhaupt niets zou schrijven over dit hele killervirus, dan is het voorbij. Wat men nu aan het doen is, is de angst erin aan het houden zodat mensen die spuit in hun arm laten zetten. En dat gaat alleen over geld en macht. Zeker niet over gezondheid.

 10. Robin Hoed

  Gaaap…
  Wie gelooft er nog in cojona?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.