Tweede coronagolf nog lang niet voorbij! RIVM registreert bijna 9000 nieuwe coronabesmettingen

Hoewel het weekgemiddelde op 7264 coronabesmettingen ligt, tikt Nederland nu al voor de tweede dag op rij bijna 9000 besmettingen aan. Gisteren 8774 en vandaag 8894. Met niets doen en het wéér twee weken ‘even aankijken’ gaan we het echt niet redden.

In dit tempo gaat het echt compleet de verkeerde kant op met Nederland. Na de persconferentie van afgelopen dinsdag werd er eigenlijk niets meer gezegd dan: ‘Het gaat niet goed maar we kijken het nog even aan. Als er strengere maatregelen nodig zijn dan horen jullie dat twee dagen voor kerst.’

Nou, reken er maar op dat er tegen die tijd grof geschut zal worden ingezet, want op deze manier loopt het in no time de spuigaten uit! Want ook in de ziekenhuizen neemt de druk weer toe, met bijna 200 nieuwe coronapatiënten die moesten worden opgenomen. En ook de intensive care heeft 30 nieuwe patiënten (doorstromers) op moeten nemen.

Als deze ontwikkeling niet snel een halt wordt toegeroepen dan wordt het een heel rot begin van 2021. Scholen blijken namelijk wel degelijk brandhaarden te zijn en de feestdagen komen eraan. Veel families zullen, tegen beter weten in, tóch proberen om de feestdagen nog enigszins normaal te gaan vieren. Jongeren zullen dus geheid familieleden aansteken en na de kerstvakantie nog meer besmettingen veroorzaken.

Thuiszitten is wrijven in een vlek en voor langere tijd de buitenlucht opzoeken wordt ook niemand vrolijk van. Dan kan het toch haast niet anders dat de ziekenhuizen rond eind december/begin januari compleet overspoeld zullen raken? En daar is bar weinig tegen te doen want het vaccin komt pas daarna (in kleine hoeveelheden).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. werikke

  mooi .dat zijn toch 9000 minder vaccins nodig die mensen krijgen vanzelf antistoffen

 2. JFU

  Precies zo is het…

 3. Neutral

  Over 2 weken is de ‘koopgolf’ (Black Friday) voorbij, dan zijn het weer strenge maatregelen die reactief zijn in plaats van proactief.

  Maar dat zullen ze dan wel weer op ‘proactief op de kerst’ gooien. Lekker 2 dagen van tevoren.

  Ik ben benieuwd hoe veel mensen dit of volgend weekend al ‘kerst’ gaan vieren met de familie en vrienden.

 4. Yoyo

  Ik zou niet graag in de schoenen van Hugo de Jonge willen staan.
  En niet alleen vanwege het clownsgehalte…

 5. ervi

  Het moet zijn : 9000 positieve neptest meldingen.
  Om de nepcrisis in stand te kunnen houden.

  1. DubbelZout

   He pssst
   Jij bent ook nep, je bestaat niet echt

   1. ervi

    Voor Uw alkohol probleem bestaat echt adequate hulp.
    Check bij GGZ -verslavingszorg bij U in de buurt

 6. ReJa

  @Wout Willemsen. Gemakkelijk scoren met, ik citeer “Veel families zullen, tegen beter weten in, tóch proberen om de feestdagen nog enigszins normaal te gaan vieren. “. Waar was u (en waarom keek u de andere kant op) toen het suikerfeest van de moslims geen haartje in de weg is gelegd? Schrik van en/of believer van de religie van de vrede?

 7. Drollevanger

  Ik denk dat alle bokkesprongen in het Corona circus niks zullen helpen.
  We moeten gewoon als bevolking allemaal corona hebben gehad zodat we met zijn allen immuun worden voor het virus.
  Mogelijk dat vaccinatie de grootste golf wat zal temperen. Maar we lijken lang niet genoeg vaccin te hebben.
  Ik las dat er nu met de Russen wordt onderhandeld om hun vaccin te gebruiken in Europa. Of heb ik dat mis?
  Gelukkig is het virus voor de meeste mensen niet erg gevaarlijk. Als het virus gevaarlijker was, en mensen die besmet werden snel dood gingen, zou het virus door zijn succes, zichzelf de nek omdraaien, omdat dan de verspreiding stopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.