Britse minister waarschuwt ons over gevaren mutatievirus corona: ‘Mensen kunnen het makkelijker krijgen’

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, is bezorgd over het nieuwe mutatievirus. De mutatie zou vele malen besmettelijker zijn, en vandaar de Britten besloten om in delen van het land de maatregelen rap te verzwaren. De Britten moeten zo snel mogelijk het vaccinatieplan succesvol uitrollen om deze mutatie onder controle te krijgen. De minister raadt iedereen aan die woonachtig is in een lockdowngebied om zich te gedragen alsof hij of zij besmet is. Oftewel: thuis te blijven.

“Gezien hoe snel de nieuwe virusvariant zich nu verspreidt, is het moeilijk het onder controle te krijgen tot de uitrol van het vaccin”

De gebieden die nu in lockdown zijn gegaan hebben een heel pakket aan strenge regels gekregen. Kerst mag alleen nog gevierd worden met het eigen huishouden en reizen naar het buitenland is verboden. De lockdown in het Verenigd Koninkrijk is vele malen strikter dan de Nederlandse.

In sommige gevallen blijkt het nieuwe coronavariant tot wel 70% besmettelijker. Men kan het makkelijker krijgen want er zijn minder virusdeeltjes nodig om besmet te raken. Ondertussen heeft ons ministerie van Volksgezondheid aangegeven dat deze variant ook in Nederland is gevonden begin december.

De vraag is dan ook hoe erg de ‘schade’ al is voor Nederland. Krijgen wij ook te maken met een massale uitbraak van deze mutatie?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. driewerf

  Niks beters te doen Bart ? Bangmakerij ten top

  1. JochemX

   En als mensen het toch zo makkelijk kunnen krijgen kun je beter met alle maatregelen stoppen.

  2. Perseus

   Virussen muteren. Basiskennis biologie. Het zoveelste bewijs dat we door idioten bestuurd worden. Precies de reden dat de lock down en een vaccin niet helpen. Het enige dat helpt is een fatsoenlijke gezondheidszorg zodat de kwetsbaren geholpen kunnem worden

   1. hans-e-pans

    Het allerbeste vaccin is nog altijd onze eigen weerstand. Met een zekere werking van 99,99% voor mensen tot ongeveer 80 jaar, daarna 99,8% voor mensen die ouder zijn. Dit allemaal voor mensen zonder onderliggende ziekten/mankementen.

    Er bestaat geen vaccin dat een werking heeft dat boven de 95% scoort.

    Als je een tweedehandsauto koopt wil je toch ook weten of deze aan alle eisen, die je als koper stelt, voldoet. Waarom dan een tweedehands vaccin laten inspuiten waarvan je totaal niet weet wat voor ellende het allemaal in je lichaam zal aanrichten.

    Als de fabrikanten, de Big Farma firma’s, zo overtuigd zijn van zijn de werking van hun vaccins, waarom willen ze dan geen 100% verantwoording nemen voor die vaccins en die verantwoording neerleggen bij de nationale overheden.

 2. unlocked

  hahahahahaha , een gemuteerd virus bestrijden met het ouwe ontwikkelde vaccin !

  Je blijft lachen met het angst aanjagen.

  1. Nico Sibelijn

   Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat de vaccins niet effectief zijn voor deze nieuwe variant, Poepman.

   1. FreeThinker

    Zijn er wel aanwijzingen dat het wel effectief is tegen deze nieuwe variant? De bewijslast ligt bij mensen die beweren dat het wel effectief is.

   2. unlocked

    strónt vlé®k beweert gewoon dat de ouwe meuk wel effectief is ongehinderd door enige kennis. Wat een t@rrel

   3. JochemX

    Grappige redenatie, er zijn geen aanwijzingen dat een koperen munt onder je tong niet effectief is tegen deze nieuwe variant.

   4. Robin Hoed

    Je moet de overheid op hun blauwe ogen geloven dat er überhaupt corona bestaat.
    Zoals het er nu uitzietiis er gewoon geen killer virus.

 3. Nico Sibelijn

  Dit is een behoorlijke ramp die ons maanden langer in de lockdown zal houden.

  Januari wordt spannend voor de ziekenhuizen.

  1. unlocked

   hahahaha domme strónt vlé®k , op geen enkel moment is er druk op de zorg geweest als je het aantal patienten deelt op het aantal beschikbare ziekenhuizen .

   Er is druk op de zorg door het ontslagen personeel en het onttrekken van 2,5 miljard voor ziekenhuizen. Je kent ze toch wel die gesloten ziekenhuizen ? nee ? gebruik google is t@rrel

  2. RvdBe

   Misschien dat Rutte die spanning volgend jaar nog wat op kan voeren door nog eens 70.000 banen weg te bezuinigen in de zorg.

  3. Linksbuster

   Quote..
   1) Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat de vaccins niet effectief zijn voor deze nieuwe variant,
   2) Dit is een behoorlijke ramp die ons maanden langer in de lockdown zal houden.
   Wordt blijkbaar allemaal een beetje te veel voor ons vlekje..

   1. unlocked

    strónt vlé®k is al dagen de weg kwijt.
    De t@rrel spreekt zich continu tegen zodat de hufter bevestigd hier slechts rond te hangen om te tróllen en te irriteren. Hond in de goot

    1. Nico Sibelijn

     bevestigt

  4. Perseus

   Beste Nico, alle brave overheidsvrezende burgertrutten, die zo trouw achter onze politieke Versagers zijn gaan staan, krigen na de verkiezingen de hun toekomende beloning in de vorm van economische recessie, baanverlies en armoede. Immers de kosten van de lockdown zullen door iemand betaald moeten worden.

   Overigens hoef je geen vertrouwen in politici te hebben om toch maar de regeltjes te volgen. Onderbouwde kritiek is verstandiger, al wordt iedereen die ook maar twijfels heeft bij het effect van de regels voor gek verklaard.

   In wat voor samenlevingen zien we dat vaker?

  5. focus

   Als je erin gelooft houd het jou tot medio 2023 op je zolderkamertje

   1. focus

    Nee nicootje, houd is een woord dat iedereen begrijpt, het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

 4. ropart

  er zit maar een ding op; iedereen naar buiten!.

  1. focus

   Iedereen op de dijk, jas uit en kop in de wind

 5. Appelstroop

  Zoals ik al eerder zei, in september ontdekt in VK, begin december ontdekt in NL, het is nu eind december (ish). Het is al lang hier.

  Gelukkig werkt het vaccin er gewoon op en is het niet gevaarlijker, alleen een stuk besmettelijker.

  1. Lefty

   Het is nog maar zeer de vraag of het vaccin echt werkt. Tot nu toe alleen voor de farmaceutische industrie.

   1. JochemX

    Helpt het vaccin? Inderdaad @Lefty, het helpt vooral de fabrikanten.

   2. Appelstroop

    we’ll see, ik wacht persoonlijk nog even af. Voor farmaceuten is het inderdaad kassa, maar daar kunnen ze niet zoveel aan doen. Als er nou opeens miljoenen sterven door het vaccin is het weer kassa voor de begrafenis ondernemers, kistenmakers, advocaten en bloemisten.

   3. Appelstroop

    Op de x duizend testpersonen wat het iig effectief, wat toch positief is, toch?

  2. Robin Hoed

   Er zijn heel veel minder discutabele en veel goedkopere middelen die bewezen werken.
   Maar helaas, die zijn verboden. Waarom?
   Niet omdat wij zoals kinderen niet voor onszelf kunnen zorgen, en onze overheid dat moet doen zoals onze ouders dat vroeger deden.
   Alles is exact getimed. Zelfs het tijdstip waarop een nieuw virus bekend wordt gemaakt.

 6. Brenda Welsh

  Gelukig is er een ding bekend; het is een virus! En nog mooier, het wordt als zodanig benoemd door de meeste reaguurders. Geen “koutje” , “griepje” Dus zeer serieus te nemen.

  1. unlocked

   hahahahahahahaha , dom hersenloos adept, elk griepje is een virus sukkel . Dus je bent zeker niet serieus te nemen

 7. Anti Idioten

  Wat een onzin!! De zogenaamde experts zaten met alles fout!

  Eerst was het “het kan niet van mens naar mens”. Toen was het “mensen kunnen elkaar wel besmetten maar het verspreid niet snel”. Daarna was het het verspreid zich op elke manier denkbaar.

  Geen mondkapjes. Nu wel mondkapjes.

  Thuis blijven zodat de zorg het aankan. Thuisblijven tot een vaccin.

  Nu is er een vaccin. Nieuwe mutatie.

  Bangmakerij.

  1. Perseus

   Het systeem verdeel en gij zult heersen. De angsthazen (de meerderheid) dwingt een grote minderheid tot maatregelen die geen enkel nut hebben. Ondertussen gaat alles kapot. De economie, maatschappij en sociale cohesie. Niemand heeft nog binding met elkaar of de nationalitiet. De gedachte aan een federale Europese staat klinkt in eens een stuk minder bedreigend voor velen.

  2. Perseus

   En Ja Corona bestaat en ja er gaan mensen dood. Net als bij Griep en vele andere virussen.
   Tot een aantal decennia geleden had Nederland een toonaangevende gezondheidszorg en keken veel andere landen met bewondering naar Nederland. Sinds de natte federale droom van veruit de meeste politici, zijn er miljarden gestoken in deze EU droom. Miljarden die elders niet gespendeerd konden worden. Resultaat te weinig bedden voor een wat aggresiever influenza virus.

 8. JFU

  Zo houdt je de bevolking in de angstgreep , zodat nog langer extremere vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd kunnen worden.

 9. liefdevol rechts

  De mutatie gebeurt bij een vaccinatie en daar hebben zij geen rekening mee gehouden, en nu wordt daar niet over gerept…… sssst

  1. Perseus

   Virussen muteren continu. Dat weet iedere gerespecteerde arts en verpleegster. Mark en Hugo hebben kennelijk niet opgelet bij biologie

   1. Nico Sibelijn

    Dat hoeven Mark en Hugo ook niet te doen. Als ze bij het RIVM maar goed opletten.

    1. Perseus

     Basiskennis middelbare school Nico.
     Dat hadden ze niet alleen kunnen weten doch ook moeten weten. Hoe kun je immers sturen bij gebrek aan kennis. En ja de kennis van de materie bij de diverse leden van het OMT is op zijn minst twijfelachtig. Dergelijk blunders op dit niveau zijn vernietigend.

     1. Nico Sibelijn

      Ja dat klopt, virussen muteren continu. Van het Covid-virus zijn inmiddels al 3300 varianten bekend.
      Dat betekent niet dat die mutaties een totaal verschillend virus opleveren. Het blijven in de kern dezelfde virussen die in dezelfde mate ziekmakend zijn en te bestrijden zijn met de huidige vaccins.

      Je kunt natuurlijk ook even googelen voordat je onnozel begint te blaten.

      ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5204288/dit-weten-we-nu-van-de-britse-mutatie-van-het-coronavirus

 10. saddy

  70% is niet hetzelfde als “”vele malen””

  Bovendien is deze variant vele malen minder gevaarlijk dan die andere. Eigenlijk heel goed nieuws dus.

  1. focus

   Dit noemde ze vroeger griep

 11. Drollevanger

  Hoe makkelijker een ziekte overspringt, en hoe doderlijker de ziekte, hoe eerder we eraf zijn.
  Een zeer dodelijke besmettelijke ziekte gaat snel dood door zijn eigen sucses.
  Ebola is bv extreem dodelijk maar kan zich niet verspreiden doordat de mensen die het krijgen te snel doodgaan.
  98% van de Corona besmette mensen beland niet in het ziekenhuis. Denk daar maar over

 12. Drollevanger

  In een normaal democratisch land wordt, als er een vaccin is, zo snel mogelijk gevaccineert.
  Wij doen dat niet, Wij wachten nog tot er meer mensen doodgaan, dat scheelt in de pensioenen.

 13. Robin Hoed

  Ander virus, hetzelfde vaccin?
  Dat spul is een wondermiddel!

 14. gargamel

  Vaccinatie lijkt geen succes te zijn in het VK … dus voeren fascisten een nieuw plan uit om de opkomst van een nog dodelijker virus te bevorderen, dat alleen kan worden gestopt door vaccinatie, uiteraard zonder enig wetenschappelijk bewijs.

 15. Pjotter

  Nederlanders waarschuwen is hetzelfde als roepen in de woestijn of ziende blindheid, kop in het zand enz., maar toch goede Kerstdagen en Jaarwisseling, maar bovenal goede gezondheid aan Uw allen, zelfs de slinkste, wel uitgezonderd Halszemaar dan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.