Mutatie coronavirus uit Engeland aangetroffen in Nederland: kabinet stelt vliegverbod in

Een deel van Groot-Brittannië wordt geteisterd door een virusmutatie wat mogelijk nog besmettelijker is dan de ‘reguliere’ variant van het coronavirus. Het mutatievirus is helaas ook in Nederland aangetroffen. Het ministerie van Volksgezondheid geeft aan dat dit mutatievirus sinds begin december ook in Nederland is vastgesteld. Uit voorzorg heeft het kabinet een vliegverbod ingevoerd die vanochtend om zes uur inging. In Engeland verspreidt het nieuwe mutatievirus zich snel, zo snel dat er in delen van Engeland zware maatregelen zijn ingevoerd om het aantal besmettingen in te dammen. Uit voorzorg treft Nederland ook maatregelen, want het virus is dus al opgedoken in ons land.

Het kabinet heeft een vliegverbod ingevoerd voor passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk, met een uitzondering voor medisch personeel. Toch is het nog steeds mogelijk om vanuit het VK naar Nederland te reizen, want het kabinet heeft vooralsnog alleen gekozen voor een vliegverbod. Reizen per auto, boot of trein is nog wel mogelijk.

Het kabinet schrijft er het volgende over:

“De komende dagen zal het kabinet in nauwe samenwerking met andere EU-lidstaten kijken naar de mogelijkheden om import van het virus vanuit het Verenigd Koninkrijk verder te beperken”

Men vreest ervoor dat deze nieuwe mutatie vele malen besmettelijker is dan de reguliere SARS-COV-2, vandaar dat de Britten de nieuwe variant ook een naam hebben gegeven: SARS-COV-2 VUI 202012/01. 62% van de nieuwe besmettingen in Londen zou door deze mutatie komen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. liefdevol rechts

  Ach, ze vrezen een massale opstand de komende weken dus moeten ze wel met een ander vreselijk verhaal komen, dus nu in een “gemuteerde vorm van het Corona virus”
  Ja hoor, dat gaat weer als een bom inslaan, alweer een overwinning voor het establishment, want er bestaat geen grotere stok dan de bangmakerij stok

  1. ZWEEDSE K0K

   De “bedenker” van deze variant is de bevrijder en gouden bergen belover van de UK.
   Zou hij ook zo een stok nodig hebben?

  2. Monty

   ‘er bestaat geen grotere stok dan de bangmakerij stok’

   Precies, ook in ons land zijn er politici die mensen liever bang maken.
   Sommigen doen dit al jaren lang.

  3. Edjan

   liefdevol rechts. Je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Misschien worden we nog wel jaren opgehokt vanwege niet eens zó gevaarlijke virussen. Misschien is het wel voor eeuwig bedoeld. De elite overwint inderdaad: het volk in zijn mand elk half jaar een nieuwe spuit in zijn donder, de elite meer macht en geld.

 2. Sando

  China bedankt strooi maar met dat spul door Europa!

 3. Appelstroop

  September ontdekt in het VK, begin December in NL, en nu de luchthaven min of meer sluiten voor het VK, in Nederland. Er zullen er genoeg van en naar huis gaan met kerst via Belgie en Duitsland. Vreemde maatregel, maarja, ik ben geen viroloog.

 4. ervi

  Ach ja,, out with the old, in with the new.
  Het oude virus is blijkbaar niet beangstigend genoeg.
  Voordeel is dat de groepsimmuniteit door besmetting sneller wordt behaald.
  Kunnen de vaccins worden weggedonderd.

 5. JochemX

  In feite goed nieuws. Het toont aan dat de strijd tegen virussen zinloos is. Er komen altijd nieuwe varianten. Dat vaccin is al waardeloos voor het echt op de markt komt. Al die maatregelen intrekken en de virussen laten uitwoeden is de meest logische optie. Ja en er vallen misschien weer veel doden, maar met al die maatregelen vallen nu ook veel doden.

 6. HD

  kL 1009 gaat nu naar London, wat heeft het kabinet bevolen?

  1. JochemX

   Dat ze alleen met “zorgpersoneel” terug mogen. Kennelijk moeten eerst de zorginstellingen geïnfecteerd worden. En met de noodwet is het makkelijk ze af te sluiten. Zogenaamd om de kwetsbaarsten te beschermen, net als de vorige keer. Denk niet dat ze dat bewust doen, daar zijn ze weer te dom voor.

 7. gustav

  Hoeveel vaccins ga ik mbt gevaarlijke versies van mutanten, ingespoten krijgen?
  Elke maand een ander vaccin?

  1. Pauline Kummer

   Niet één. Als u niet wil, blijft u “schoon” maar of dat voor uw gezondheid en anderen zo bevorderlijk is mag u zich afvragen. Hoe dan ook een vaccin is niet uitsluitend en alleen voor u ontwikkeld.

   1. Sando

    Ook voor de moslims??

    1. driewerf

     De moslims krijgen het betere spul Sando, wist je dat niet ??

     1. Nico Sibelijn

      Het moet niet gekker worden, driewerf.

   2. JochemX

    Pauline, we zijn helemaal niet verantwoordelijk voor de gezondheid van anderen, dat wordt ons aangepraat. Wie bang is blijft toch lekker thuis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.