Catshuisberaad: toch maar even de scholen onder de loep nemen

Op het Catshuis in Den Haag komen de meest betrokken ministers en (RIVM-)adviseurs weer bijeen om te praten over de coronamaatregelen. Ze kijken onder meer naar hoe om te gaan met de scholen tijdens de komende feestdagen. Reden hiervoor is de recente stijging van de coronacijfers.

Versoepeling van de maatregelen lijkt niet aan de orde vanwege de beroerde coronacijfers van de afgelopen dagen. Die tikken weer bijna de 7.000 aan, ondanks de genomen maatregelen. De vraag is nu hoe dat kan?

Het testbeleid is ruimer dus is het logisch dat er ook meer besmettingen worden geconstateerd. Maar deze stijging kan volgens mij niet goed worden verklaard door alleen een ruimer testbeleid en grote hoeveelheden mensen die zich niet aan de regels houden.

Ik denk dat dit komt door het feit dat de scholen open zijn gebleven. Kinderen zouden minder besmettelijk zijn, maar ik vraag me oprecht af of het daardoor wel een acceptabel risico is. Kinderen die dag in dag uit een groot deel van de dag bij elkaar in de klas zitten, besmetten elkaar geheid. En omdat ze dan zelf wellicht geen symptomen vertonen, wanen ze zich veilig. Die kinderen komen vervolgens thuis bij een gezin dat de hele dag thuis heeft zitten werken. Herhaal dit patroon een paar weken en voor je het weet raken er weer meer mensen besmet, ondanks de genomen maatregelen.

Het is niet voor niets dat het Outbreak Management Team (OMT) de mogelijkheid wil laten onderzoeken om een langere kerstvakantie in de lassen. Natuurlijk zal dat gepaard gaan met grote nadelen voor de scholen, maar als het probleem zich echt daar bevindt, dan is het openhouden van de scholen nadelig voor heel het land! Dat zou namelijk betekenen dat alle lockdownmaatregelen van afgelopen tijd voor niets zijn geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. LifeBuddy

  Zelfs op de boodschappen in de supermarkt lift corona mee. Als je nu nog niet begrijpt dat kinderen Corona mee thuis brengen, ben je Ongeschikt om te regeren. Arische SLinkse, Maak dat je wegkomt en laat het een ander doen!!!

 2. vandaag

  tuurlijk , even kijken hoever we kunnen gaan, als de jeugd gaat rellen sturen we het blauw – het nieuwe bruin – erop af.

  Wanneer gooien we de fascistische vvd uit de kamer ?

  stem sociaal , stem PVV

 3. LifeBuddy

  En WEER zijn er goede berichten voor het EERLIJKE verhaal uit Amerika. Trump maakt Amerika Great again.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=XQlHzWfhAf0

 4. Willem Bever

  @Wout je moet eens vragen of ze geen plekje voor
  je open hebben hebben binnen het OMT misschien
  dat er snel een vrijkomt
  Als dierenartsen mogen meepraten die zelf eigen onderzoek terugtrekt
  wegens aantoonbare fouten en gebrek aan gedegen onderzoek zou je weleens een kans kunnen maken

 5. hminkema

  Ik mis een heldere bronvermelding, Wout. Hoe kom je erbij dat dit een onderwerp van gesprek zou zijn geweest in het Catshuisberaad, dat nog maar enkele uren geleden is beëindigd? Wat is je zegspersoon? Omdat je nalaat dit te vermelden, laad je de verdenking op je dat dit hebt verzonnen omdat je het zelf wel een aardig idee vindt (of omdat je tekstje af moest).

  Iedereen kan wel van alles beweren. Een beetje journalist vermeldt zijn bronnen, en vermijdt aldus de indruk te wekken dat hij uit zijn nek kletst.

  1. vandaag

   lees is een krant !

   1. Ernest Stern

    eens

  2. Maurits Dekker

   hminkema :” Een beetje journalist vermeldt zijn bronnen, en vermijdt aldus de indruk te wekken dat hij uit zijn nek kletst.”

   Er zijn legio journalisten die hun bron moeten beschermen omdat deze anders direct opgedroogd is.

 6. josveraart

  Spreekwoord zegt je vindt altijd een stok om een HOND MEE TE SLAAN ze blijven ANGST AANJAGEN als je ziet wie er bij het OMT ZIT BRULS & CO [REGENTEN]van deze tijd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.