Code Oranje: ‘Wij zijn TEGEN klimaattafels en akkoorden blijken NIET effectief!’

In de Echte Jan Podcast, die tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart geheel in het teken staat van Code Oranje, is Energie Commissaris Ruud Koornstra klip en klaar: “De klimaattafels en akkoorden zijn een farce!”

“We moeten ervoor zorgen dat we met duurzaamheid de burger blij maken en we de economie kunnen versterken en werkgelegenheid realiseren. Afkicken van de (fossiele) effectloze subsidieverslaving. Subsidies worden betaald door de burgers en verdwijnen door deze akkoorden te vaak richting meestribbelende multinationals”, aldus Koornstra, die stelt dat duurzaam niet duur moet zijn.

Code Oranje is tégen miljarden verslindende klimaatakkoorden en onzinnige maatregelen, zoals biomamassaverbranding.

“We zijn voor schoon, voor een sterke duurzame economie, voor het MKB, voor innovatie en voor het ontwikkelen van nieuwe en goedkopere energiebronnen”, aldus Koornstra, die pleit voor een Mosgroene agenda “Niemand kan tegen een duurzame, betaalbare, eerlijke en onafhankelijke energiehuishouding zijn”.

De Echte Jan Podcast is te beluisteren via Spotify, SoundCloud en ITunes. Elke zaterdag rond 13 uur verschijnt er een nieuwe Podcast.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Vriend

  Die sokken van Richard de Mos!

  Alleen daarom al zou ik (haast) op hem stemmen.

 2. Augustus

  Met akkoorden pak je niet China en India, daarmee pak je alleen maar onze economie waardoor de vervuiling in China en India nog harder gaan stijgen. Wie een lange duur visie heeft ziet maar één optie en dat is Kernfusie doorontwikkelen, en daarvoor hebben we een goede economie nodig. Wie nu investeert en een tikkeltje harder draait, heeft daar later profijt van.

  Kijk terug naar de industriële revolutie. Stel je voor dat we ons gingen obsederen met hoe wij ruwe kolen ‘schoon’ kunnen krijgen i.p.v. het ontwikkelen van nieuwe soorten brandstoffen. Dan zaten we nog steeds met smog en dan hadden we nooit de machines kunnen ontwikkelen waarmee China nu voorbij de kolen gaat.

  1. Edjan

   @ Augustus. Kernfusie wordt hard aan gewerkt. Er gaan tientallen miljarden per jaar naar toe. Maar het wil nog steeds niet lukken. Het is technologisch een bijzonder moeilijke zaak.

   1. vandaag

    volgens mij loopt het uitstekend en ziet men nu zelfs kansen de warmte problemen te beheersen

    gingen er maar tientallen miljarden naar toe dan was het probleem al opgelost

 3. Willem Bever

  Klinkt redelijk
  Zullen we het weer eens hebben over wat echt belangrijk is

 4. Ernest Stern

  Ik hoop dat deze rechts-populistische sukkels ook een zetel of drie behalen.

  1. sonny

   ES@
   “rechts-populistische sukkels”
   Waarom zijn dat sukkels?
   Omdat ze een andere, meer realistische mening hebben mbt meerdere primair belangrijke problemen, dan de huidige aanmodderende coalitie?
   “linkse” politiek is heus niet synoniem aan “kundig”.

   1. pasco

    sonny:
    De RECHTSE partijen doen er alles aan om LINKS te dwarsbomen, dat is niet populistisch maar intelligent en moedig!
    Immers de Rutte-coalitie heeft onze souvereiniteit verkwanseld aan de dictatoriale EU sekte, alle politieke besluiten, zijn geordonneerde bevelen uit Brussel!
    Weet je nog?
    Marrakesh (met inlegvelletje) de Greendeal en de oogluikend toegestane NGO reddingsboten?, zijn uitstekende voorbeelden!

    1. gustav

     pasco\
     “NGO reddingsboten?”
     Ja juist, varend onder Nederlandse vlag, herstel feitelijk de EU vlag,haha.

   2. Antihedo

    Richard de Mos is bekend van de uitspraak:”Ik heb het nu koud, dus er is geen broeikaseffect”. Deze uitspraak kun je zeker populistisch noemen. De sukkels zijn diegenen die niet door hebben dat de door Richard de Mos getrokken conclusie veel te kort door de bocht is en heel ver af staat van een wetenschappelijke benadering.

  2. Willem Bever

   Wanhopig @ Ermnst
   Het begint eindelijk neer te dalen ….kort geleden had je
   0 zetels geroepen en nu hoop je dat met toegeven op 3 de
   schade op links beperkt zal blijven

   Het andere perspectief, de keuze
   op rechts neemt toe en das winst

   Dubbel goed nieuws dus

   1. Ernest Stern

    Bever, de rechts-populistische vijver bevat ca. 25 zetels. Het lijkt me eerlijk die zetels te verdelen over alle zes rechts-populistische partijen. Dan veroorzaken ze het minste ongemak.

    1. Willem Bever

     Ik neem aan dat je een bron hebt voor deze aanname?

     Wat het verleden ons wel heeft geleerd is dat het zeer
     goed mogelijk is vanuit niets ineens zeer groot te worden
     als nieuwe politieke beweging.
     Dus de versplintering is meer een links probleem denk ik

    2. homefront

     Ze moeten jou hier bannen, dan hebben we hier niet meer te maken met een nedermoslimistische ped*seksueel die het aandoenlijk vindt om seks met kinderen te hebben

     1. LifeBuddy

      Hf, je slaat de spijker op zijn kop. Als het over ped*seksueel gaat, reageert nestje met overdaad en gaat er met 3 benen in.!

    3. sonny

     ES@
     De door jou benoemde rechts-populistische vijver, heeft een grote diepte en daardoor qua volume meer inhoud dan de grote ondiepe, oppervlakkige linkse-vijver!
     Met deze metafoor probeer ik een niet al te snugger mens, zoals u, te beleren!
     Mensen met een niet al te hoge IQ score, zijn met beeldspraak beter te bereiken, vandaar!

     1. pasco

      sonny:
      +++++smash, prachtig!
      Waar haal je het vandaan?

     2. gustav

      sonny\
      Zou mijn vermoeden juist zijn dat velen het onnavolgbaar onsmakelijk heerschap, Ernest Stern zouden willen verzuipen in een onmetelijk diepe rechts vijver?

     3. Ernest Stern

      Breed of diep, beste Sonny, veel meer dan 25 zetels zijn er niet uit te vissen.

     4. gustav

      ernest\
      Dat dachten toenmalige Duitse politici in 1932 ook!
      Alweer te kort door de bocht!
      Dumbo!

    4. vandaag

     hahaha dom sukkeltje noemt het hele middengebied rechts voor zijn extreem linkse gemak. de strónt vlé®k kan weer niet beter

  3. homefront

   ernestje! je bent zelf een sukkel..

   1. Ernest Stern

    Goede bijdrage weer, homefront, je bent keigoed in het inhoudelijke debat.

    1. vandaag

     de strónt vlé®k is inhoudsloos , hij is dus beter

    2. homefront

     “Goede bijdrage weer, homefront”

     Zeker, je bent immers een sukkel, inhoudelijk en feitelijk juist…!

  4. vandaag

   populisme is slechts links voorbehouden strónt vlé®k , bio massa en migratie als voorbeelden strónt vlé®k

 5. homefront

  En warempel net 2 gitzwarte pieten aan mijn deur met snoepgoed, zwarte piet is springlevend😆

 6. pasco

  Alweer duidelijk waar te nemen, de oppervlakkige, naïeve manier van denken druipt er met emmers vanaf!
  Stern slingert enkel puberale politieke kretologie in het rond!

 7. Duckday

  Ja we hebben het kunnen zien en merken EERST was de partij tegen het miljoenen project muziek theater eenmaal zitten dan voor. Op dit ogenblijk is het gewoon een zooitje met verstrekken van vergunningen voor een opbouw die daarna voor woeker prijzen worden verkocht (sociale woningen worden opgekocht) en de zogenaamde scheef woner moet er voor dokken.Ook het alsmaar parkeer vergunningen uitgeven aan buitenlandse auto die mensen wonen hier en rijden jaren lang met een buitenlands kenteken zonder belasting te betalen.
  En ook als dit kabinet blijft zitten blijft het pappen en nathouden en alles weggeven aan Brussel en dit land voller zal komen met geluks zoekers.

 8. pasco

  Één zelfbewuste charismatische redenaar kan élk volk, onder bepaalde omstandigheden naar zijn hand zetten, waarom is Pimmetje anders om zeep geholpen, ?
  Hij had al deze talenten ten overvloede, hij was een gevaar voor de gevestigde orde, hij móest van het toneel verdwijnen!
  Adolfus was wantrouwender mbt zijn tegenstanders, had altijd efficiënte bewaking!
  Trouwe gepassioneerde hoogintelligente medestanders het militaire/politieke topkader zijn de geheime vervolgsleutels!

  1. gustav

   pasco\
   Om even terug te komen op “Adolfus”, iedereen moest eigenlijk verplicht worden zijn ‘kampf’ boek te lezen, om een een zo ruim mogelijk begrip te krijgen op zijn jeugdjaren, wereldvisie en beleving hiervan!
   Als zijn zienswijze en gedachtengang mbt het Semitisme, ERUIT GEHAALD zou worden, blijft voor de objectieve lezer een betrokken mens, met hart voor ‘het volk’ over.
   Hij was wars van de toenmalige volksverlakkende parlementaire sociaal-democratie, zijn denkbeelden hadden veel overeenkomsten met die van Pim Fortuyn.
   Feitelijk wilde hij een integere (technocratische) delegerende dictator worden van zijn Germania, ‘das Dritte Reich’, maar dan wel in de positieve zin, zonder verdunning, vervalsing en valse afslagen!
   Of zijn plannen correct waren moet ieder voor zichzelf uitmaken, maar lezen is aanbevolen, om een min of meer zuiver beeld te krijgen!!

 9. Response

  “Niemand kan tegen een duurzame, betaalbare, eerlijke en onafhankelijke energiehuishouding zijn”. Waarheid als een koe, echter als het niet duurzaam, onbetaalbaar, oneerlijk en niet onafhankelijk gebeurt zullen er grote groepen zijn die er faliekant tegen zijn, en gelijk hebben ze.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.