Column Jan Roos: Geen coronakritiek van BN’ers, ze trekken alleen hun mond open als hun portemonnee gevaar loopt

Jan Roos is niet onder de indruk van het niveau van BN’ers, dat zich volgens hem “onder nul” bevindt. Ze zullen allemaal braaf passen voor de mogelijkheid om het coronabeleid te bekritiseren, want het zijn allemaal ‘deugers’ of zelfs ‘überdeugers.’ Jan over deze mensen: “Lui die alleen hun mond opentrekken als hun eigen reeds goed gevulde portemonnee gevaar loopt.”

Ik maak samen met Dennis Schouten de serie Roddelpraat op YouTube. Een programma dat werkelijk nergens over gaat, namelijk over BN’ers en hun onzinnigheden. Ik vind ze allemaal verschrikkelijk: het zijn stuk voor stuk kleine mensen met enorme ego’s en weinig talent. Wel iets om je een kriek om te lachen, daar niet van, maar verder is het totaal onbelangrijk en alle aandacht eigenlijk niet waard.

De huidige BN’ers zijn dan ook niets anders dan aandachtsvragers die de hele dag op hun tenen lopen om door het grote publiek gemogen te worden. Ze willen zo min mogelijk imagoschade oplopen door vooral te deugen. Uitgesproken mensen zitten er niet meer bij. Nou ja, de grootste schreeuwlelijken zijn de überdeugers, maar mensen met een andere mening staan allemaal uit of houden zich angstvallig stil.

Op Famke Louise en een groep B-artiesten na hoor je vrijwel niks negatiefs over het coronabeleid. Het was daarom ook zo jammer dat dit meisje het woord voerde over dit belangrijke onderwerp. Er kwam niks anders dan pure achterlijkheid uit het wicht aan tafel bij Jinek. Ze werd eerst als gekkie neergezet en daarna zo snel mogelijk weer op het schild gehesen. Je ziet haar werkelijk overal en je hoort niemand meer over haar #ikdoenietmeermee. Het is haar, zeg maar, snel vergeven. En zo was de storm weer overgewaaid.

De overheid heeft met zulke vijanden geen vrienden meer nodig. Als het hoognodige tegengeluid uit zo’n hoek komt is er voor hen geen vuiltje aan de lucht. Geen andere BN’er durft nog zijn mond open te trekken na de publieke schandpaal waar het stupide rappertje aan werd genageld. Overigens terecht, want als je niet weet waarom je ergens tegen bent kan je inderdaad beter je mond houden.

Heel soms hoor je weleens wat, hoor. Zo ook dat grietje dat achter de balie van RTL Boulevard dingen staat te vertellen over kleding. Deze Nikkie Plessen vindt het beleid omtrent essentiële winkels niet eerlijk. Maar dat is niets anders dan actievoeren voor zichzelf. Mevrouwtje verkoopt immers zelf kleding en die shops zijn gesloten. Als een ware revolutionair stormde Nikkie de Albert Heijn binnen en kwam met niet-essentiële spullen naar buiten en zei op Instagram: “Lieve Albert Heijn, alle niet-essentiële winkels moeten dicht. Maar gelukkig zag ik nou dat jullie wel die héle essentiële kersttruien verkopen, die essentiële knuffels, die essentiële sokken. Dus had ik een idee: als ik nou mijn zeer essentiële kerstcollectie bij jullie in de winkel leg, dan zorg ik ervoor dat jullie toiletpapier en pindakaaspotten weer bij mij in de winkels komen. Zo zorgen we voor een beetje spreiding in Nederland.”

Ook hier krijg ik een beetje een bittere smaak van in de mond. Het is naast preken voor eigen parochie vrij dom. Mensen zijn nou eenmaal al in de supermarkt. Als ze daar dan een kersttrui kopen is het niet gevaarlijker dan wanneer ze een tros bananen in hun karretje gooien. Het gaat immers om het voorkomen van zoveel mogelijk mensen in een kleine ruimte. Dat de grootgrutters openblijven is evident, we moeten namelijk eten. Bij mij thuis zit een huilende vrouw op de bank. Haar schoonheidssalon is ook gesloten en er is geen inkomen, maar wel veel uitgaven en ze heeft nergens recht op. Maar als zij nu de drogisterij in rent om heel boos te gillen dat ze daar wel gezichtscrème mogen verkopen zou ik wel aan het verstandelijke vermogen twijfelen.

Het zou eens tijd worden dat er een groep weldenkende mensen opstaat en van zich laten horen. In plaats van dit soort lui die alleen hun mond opentrekken als hun eigen reeds goed gevulde portemonnee gevaar loopt. Alleen ik ben bang dat dat echt teveel is gevraagd. Het niveau is namelijk onder nul.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. unlocked

  Mooi gesproken meneer Roos. Het is wat het is en er zijn immers heel veel huichelaars en hypocrieten.

  1. werikke

   goed gesproken sta weer helemaal achter verhaal. principes verdwijnen als er geld mee gemoeid is. dus selectief verontwaardigd en politici die altijd zeggen dat ze geschokt zijn is net zo´n onzin.

   1. Telex

    Beste, “principes zijn er voor hen die zich dit kunnen veroorloven” dat is in de gehele geschiedenis terug te vinden. In Den Haag is een beetje principieel al teveel gevraagd.
    DE plucheplakkers conformeren zich al een kameleon aan een andere kleur als dit voordelig uitkomt. Het meest recente geval Henk Drol, spettert alle kanten uit

 2. Marija

  Waar bleef de tijd van integere politici, voordat een leger aan minkukels hun wil aan ons oplegden en niet eens weten waarover ze het hebben?
  De een wauwelt de ander na, vinden alleen zich zelf en wat zij denken belangrijk.
  Het volk staart er verbijsterd naar en weet niet meer wat te geloven.
  Mijn idee is dat het gehele zooitje in Den Haag gedwongen wordt af te treden, bewezen hebbend dat het luchtfietser, leugenaars en zakkenvullers zijn.
  Moetenwij daar respect voor hebben? Dacht het niet.

  1. Monty

   ‘Mijn idee is dat het gehele zooitje in Den Haag gedwongen wordt af te treden’

   Nog 3 maanden dan is het ook klaar toch? De oppositie staat te trappelen om het over te nemen van het kartel.
   De komende 3 maanden zullen we van hen horen hoe ze corona gaan bestrijden en de economie er weer bovenop helpen.

   1. unlocked

    Welke oppositie dommerd ?

    Slechts fvd en PVV staan BUITEN het partijkartel sukkel

    daarom, stem sociaal , stem PVV

    1. Jannes-46

     Nou, dan regelen we dat! Meer, meer, meer PVV!

   2. Marija

    Over drie maanden is Rutte weer winnaar, ik ben er van overtuigd.

   3. Marija

    Nou ik hoop het, maar ben van mening dat linksom of rechtsom vvd toch weer de grootste partij wordt, met Rutte als knutselaar.
    Als PVV echt de grootste partij zouworden kunnen zij het kartel breken en het cordon sanitaire opheffen, dan zullen we zien wat Wilders kan waarmaken.

 3. Jannes-46

  De Gooische Matras is een verzameling notoire huichelaars, die elkaar de rug krabben. Daarnaast is het credo “wiens brood men eet diens woord men spreekt”. Een soort Noord-Korea maar dan net effe anders.

  1. Telex

   Inderdaad die doen het met de pen-gun in plaats met de stan gun. Resultaat i.p.v. een lek lichaam een leeg hoofd. Resultaat hetzelfde monddood.

 4. Telex

  Jan ik lees uw columns altijd heel erg graag en zie er naar uit wanneer je een keer met een positief met waardering doorspekt verhaal naar buiten komt. Hopelijk komt er dan geen excuus in de trant van tijdelijke black-out of zoiets.

 5. Holiday

  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

  Ze zouden ook allemaal een asielzoeker in huis nemen, geen één die dit gedaan heeft.

  De burgemeester van Amsterdam met haar criminele zoon, zij heeft haar kinderen eerst van een zwarte school weggehaald en nu komt zij voor alle allochtonen op.
  Verdiend goed als burgemeester.

  1. unlocked

   net zoals die ex patser woutertje bos , ook zijn kinderen zijn verplaatst destijds.

   Walgelijke deugmenschen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.