De Dagelijkse Standaard wenst u een heel gelukkig nieuwjaar!

Zo zeg. Dat enorme klotejaar 2020 zit er dan eindelijk bijna op. Gelukkig maar. Want wat hebben we dit jaar een ellende meegemaakt. We lijken wel beland te zijn in een horrorfilm of in een eng boek over een vreselijke toekomst, zoals 1984 van George Orwell. Goddank dat we dit jaar nu eindelijk achter ons kunnen laten en vooruit kunnen kijken naar… nou ja, naar wat eigenlijk?

Ik ga geen lange samenvatting van dit jaar schrijven. Geen opsomming van nieuwsfeitjes. Dat heeft namelijk helemaal geen zin: we weten allemaal wat er dit jaar gebeurd is. Er kwam een virus uit China naar de rest van de wereld. Onze overheid maakte er vervolgens een enorme puinhoop van. Eerst werd ontkend dat het virus gevaarlijk was voor ons land, daarna werd te lang gewacht met het nemen van maatregelen… en toen ging de staat opeens helemaal los, wat uiteindelijk resulteerde in draconische maatregelen die de vrijheid zo erg beperken dat je ze alleen maar dictatoriaal kunt noemen.

Oh, en dan was er de toeslagenaffaire nog. Ook dat was een enorme bende. We ontdekten dat ministers en staatssecretarissen, de Belastingdienst zelf, en zelfs rechters al lang wisten wat er aan de hand was, maar iedereen hield elkaar de hand boven het hoofd. De enigen die er wél aan moesten geloven waren onschuldige burgers. Die werden finaal de financiële vernieling in geholpen. Maar daar hadden al die eerder genoemde boven-ons-gestelden lak aan. F*ck de burger, die mag best kapot gemaakt worden, als het gezag van de staat maar beschermd wordt.

Ja, het was een rotjaar. Een jaar dat we heel snel willen vergeten.

Maar helaas, ik heb slecht nieuws. 2021 wordt mogelijk nog erger dan 2020. Want de lockdown gaat onverminderd door. Niet alleen bij ons, maar ook elders. Overal zijn het gestoorde wetenschappers en doorgeslagen virologen die bepalen wat er gebeurt. Op zijn best is er gewoon geen aandacht voor toenemende armoede, werkloosheid, depressiviteit, en zelfs lichamelijke ziektes (anders dan corona), en op zijn slechtst doen overheden het allemaal bewust.

In het nieuwe jaar gaan er talloze kleine bedrijven omvallen. Een enorm deel van het MKB gaat failliet. Restaurants en cafés zullen massaal verdwijnen. Winkelstraten komen (grotendeels) leeg te staan. Tienduizenden en misschien wel vele honderdduizenden mensen gaan hun baan verliezen en worden afhankelijk van de overheid – die dan (mark my words), later in 2021 vrijwel zeker met het voorstel komt om een ‘basisinkomen’ in te voeren dat nauwelijks genoeg is om van te overleven, maar oh, oh, wat moeten we daar blij mee zijn.

Ondertussen worden de grote multinationals alleen maar groter en rijker. De supermiljardairs (Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Bill Gates) worden zo rijk dat ze bijna alles in handen krijgen; een wereldwijde, globalistische elite van superrijken die bepaalt wat er verkocht wordt en waar, en zelfs wat we online mogen zeggen. Áls restaurants, bioscopen en cafés al terugkomen, dan zullen ze eerst en vooral het eigendom zijn van grote ketens, en dus van de superrijken die al zoveel hebben. Jan de Kleine Ondernemer zal nergens te bekennen zijn – of op zijn best genoegen moeten nemen met een hongerloontje in dienst van zo’n keten/superrijke.

Overheden gaan nog even lekker door met het handhaven en implementeren van ‘coronamaatregelen.’ Uiteindelijk komen ze met een vaccinatiepaspoort of iets dergelijks; alleen door te bewijzen dat we gevaccineerd zijn kunnen we dan weer volledig meedoen aan het publieke leven. Zonder bewijs geen bezoek aan een restaurant, een voetbalstadion, of zelfs maar een treinreis. Op deze manier wordt in ieder geval dit deel van onze medische gegevens publiek. En wij moeten dat maar accepteren. Doen we dat niet, dan zijn we wappies die de rest van hun leven maar lekker binnen moeten zitten.

Normaalgesproken wens ik iedereen altijd een goed nieuwjaar. Een gelukkig nieuwjaar, zelfs. Nu zal ik dat niet doen. Want de kans dat 2021 ‘goed’ wordt is nihil. Het wordt een vreselijk jaar; een jaar waarin we op moeten komen voor onze rechten én onze welvaart. Doen we dat niet, dan komen we terecht in een dystopische werkelijkheid waarin onze rechten opgeschort zijn, onze welvaart grotendeels verdwenen is, en wij ‘het oude normaal’ alleen nog maar in onze herinneringen zullen zien.

Wat ik u dan wel wens? Een jaar met moed, wijsheid, en standvastigheid. Een jaar waarin u opkomt voor uw vrijheid, uw rechten, uw bezittingen, uw baan, uw onderneming en uw gezin. Een jaar waarin u zegt ‘genoeg!’ En een jaar waarin u de overheid en al die gestoorde virologen en wetenschappers terug in hun hoek dwingt.

Oh ja, én een jaar dat u en de uwen in goede gezondheid doorkomen, natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Edjan

  Goed geschreven. Ik wil iedereen een goed 2021 toewensen, maar ben bang dat het niet zo mooi gaat worden.

 2. 2030

  Geluk zul je moeten maken/vinden maar wens iedereen ( op 1 na die gisteren met het K-woord begon te gooien) heel veel gezondheid toe. Het enige dat je niet kunt maken noch kunt kopen ( gelukkig niet)

 3. ropart

  we zitten in een wereldoorlog waar voor het eerst de wapenindustrie duimen zit te draaien, bijzonder dat wel.

 4. Cor Grijpstra

  Ooit gingen we met Tim E keuvelend het nieuwe jaar in.
  Je favoriete band, zanger zangeres.
  Blijkt dat de gehate reaguurder toch een goede muzikale smaak heeft.

  Maar de sfeer is totaal verpest met een steeds radicalere eigenaar die zich afhankelijk heeft gemaakt van het FvD.

  Dit blogje is ten dode opgeschreven.

  1. ManX

   Cor Grijpstra is in een diepe depressie verzeild.

   Kop op Cor: morgen is het 1 januari en ziet alles er anders uit – we beginnen weer met een schone lei.

   Jij ook gelukkig nieuwjaar! Wat moet je toch zonder DDS?

   1. Beukman

    Meeslepende woorden, dr. X. Laten we als gezamenlijk project en Missie van God Cor 2021 doorslepen, heen en weer terug, zodat hij aan het begin van de tunnel weer licht ziet.
    En… dat je maar (lichamelijk) gezond mag blijven in dat Germaanse bungalowparkje van je.

    1. 2030

     we danken beukhol voor zijn voortreffelijke inhoudsloze bijdrage .

    2. ManX

     🙂

     Dank je Beuk, voor je goede wensen.

     Jou wens ik ook niets dan goeds als leukste en aardigste van mijn ‘vijanden’: veel geluk en voorspoed ouwe knakker in de hellhole Amsterdam – dat je het maar moge overleven in goede gezondheid.

     1. Beukman

      Ik zal straks ook op jou toosten bij mijn jaarlijkse glaasje alcohol, ouwe boer. 🙂 Dat we het maar vaak met elkaar oneens mogen blijven.

      Toch ook een waarschuwing. Ik meen de laatste tijd bij jou een bijna onmerkbare tendens te bespeuren dat je naar links aan het glijden bent. Het is een beetje een gewetensvraag of ik jou dat eigenlijk wel moet vertellen. Die lastige knoop heb ik bij deze doorgehakt. Doe er je voordeel mee, dr. X!

  2. Beukman

   Dit blogje is ten dode opgeschreven.

   Onzin.

  3. 2030

   nou daaaaaaaaaaaaaaaaag corretje , het ga je goed , bye bye
   kwel je niet zo met je overbodige aanwezigheid hier

 5. Arbeider65

  Ook een goed uit einde, aan allemaal.

 6. Thant dolpf

  Ook ik wens iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2021 toe!

 7. ManX

  Ik wens Michael van der Galien, alle redacteuren van DDS en alle reaguurders een nieuw jaar vol schoonheid, wijsheid en kracht.

  Iedereen is een god in het diepst van zijn gedachten (vrij naar Roland Holst) – gebruik die kracht om anderen gelukkig te maken: je spirit, autonome inner circle en authentieke ziel groeien daarop. Maak je vrij van dogma’s en oordelen – leef in je eeuwigheid.

  1. Thant dolpf

   Zeg, ben ik nou gek of bedoel je eigenlijk Willem Kloos?

   1. 2030

    quote Zeg, ben ik nou gek end

    wil je het eerlijke antwoord ? ja, knettergek

    1. Thant dolpf

     Bedankt voor je inhoudsloze bijdrage maar weer, repeteerclown

     1. 2030

      het was geen inhoudsloze bijdrage maar een antwoord op jouw vraag simpelmans

   2. ManX

    Helemaal gelijk Tand en Nico Slijmbal: het was Willem Kloos. Geeft niet, het gaat om de gedachte – het is oudejaarsavond!

    1. Thant dolpf

     Gelijk heb je!

  2. Nico Sibelijn

   “Iedereen is een god in het diepst van zijn gedachten (vrij naar Roland Holst)”

   Dat is wel heel erg vrij, goede vriend, deze dichtregel is toch echt van Willem Kloos.

  3. usb3.0

   “Iedereen is een god in het diepst van zijn gedachten”

   Dit noemt men het rationeel ontkennen van de Schepper van hemel en aarde..

   1. Nico Sibelijn

    Tenzij God zich natuurlijk in elke individuele ziel manifesteert.

    1. Cootje

     Moet wel elke individueel in het sprookje geloven , in de misbruiken van die elite wel , een kruis met je broek op je hielen vaak gered door de eigen parochie , en Corona geeft Wilders vleugels in maart geen gelovig publiek maar in Nederland en in Brussel zorgt het voor onrust en dat is een goed teken in 2021 . En gaan we kijken hoe Rutte zijn ziel red als E Rutte doctrine tegen hem keert

    2. 2030

     wordt wat vervelend druk als elk individu de wereld gaat scheppen strónt vlé®k

     dom adept

    3. Linksbuster

     God manifesteerd zich in ieder geval niet bij de strøntvlieg..onze deug beëlzebub.

 8. Beukman

  Normaalgesproken wens ik iedereen altijd een goed nieuwjaar. Een gelukkig nieuwjaar, zelfs. Nu zal ik dat niet doen. Want de kans dat 2021 ‘goed’ wordt is nihil. Het wordt een vreselijk jaar; een jaar waarin we op moeten komen voor onze rechten én onze welvaart. Doen we dat niet, dan komen we terecht in een dystopische werkelijkheid waarin onze rechten opgeschort zijn, onze welvaart grotendeels verdwenen is, en wij ‘het oude normaal’ alleen nog maar in onze herinneringen zullen zien.

  aldus MvdG

  Dat belooft dan in ieder geval een topjaar voor DDS te worden met veel kliks van duizenden opgewonden standjes.

  Michael bedankt voor de vele uren debat en vermaak die je mij bezorgd hebt! En ook jou veel moed, wijsheid en standvastigheid gewenst, maar toch ook: geluk.

  En mocht je je wel eens vertwijfeld afvragen waar alles toe dient en waar je het eigenlijk voor doet, zoek dan op de grond naar je rondkruipende kind (of kan ie inmiddels lopen), tel hem/haar omhoog en kijk hem/haar in de ogen. Dáár is het antwoord op je vraag.

 9. Rene van der Grijp

  Ik wens de meeste deelnemers van DDS het beste.

  Hou de moed erin, na regen komt hopelijk zonneschijn.

 10. Gerda2

  Voor 2021 wens ik iedereen op deze site een heel goed en gelukkig jaar toe.
  Voor het grootste deel moet je het zelf maken.
  Blijf gezond!!

 11. Meriadoc Brandebok

  Prettige jaarwiseling.

 12. Spaanse_K0K

  Ik wens een ieder die ook zo een hekel aan poepologen heeft een prettige jaarwisseling en een gezond begin 2021,
  May your God be with you.

 13. Cootje

  Oud en nieuw is goed begonnen in onze bananen republiek de moslims en de duindorpers hebben hun eigen wetten , op 2 januari op de publieke omroepen de sociale verontwaardiging sins 2000 je blijft met je poten van onze hulp verleners af en we gaan verder in 2021 met onze bananen republiek onderleiding van Pinokkio . / tot maart /

 14. Nico Sibelijn

  Uiteraard wens ik alle reaguurders op DDS een gelukkig 2021 toe.
  Laten we hopen dat het vaccin ons uit de corona-narigheid zal helpen en onze economie en samenleving zich spoedig herstelt.
  Gedurende die ontwikkelingen hoop ik iedereen hier vitaal, in goede gezondheid en een goed humeur te treffen.

  Alles komt goed!

  1. 2030

   gaat u rustig slapen , wij waken , volgende dag spraken we allemaal Duits strónt vlé®k

   Ik doe niet meer mee. , Hoelang het werkt, waartegen het werkt, wat de bijwerkingen zijn, niets is bekent. Enne steek je hypocriete wensen daar waar de zon niet schijnt strónt vlé®k . Schijnheilig volk haat ik !

   1. Nico Sibelijn

    Ik wens jou een psychisch herstel toe in het komende jaar, 2030. Deze ellende zal niet eeuwig voortduren.

    1. 2030

     hahahahaha strónt vlé®k toch , zolang ik niet lijk op jou is mijn psyché prima in orde.

     Door die kundige, competente, fatsoenlijke bestuurders van jou zullen we nog wel lang in de shit zitten. Immers het veel beloofde ongeteste vaccin biedt helemaal niets tegen een gemuteerd Rna virus. Zelfs de virologen beginnen langzaam toe te geven dat de vaccinaties geen enkele veiligheid bieden. Zeg maar het effect is gelijk aan de werling van het symbolische mondkapje.

     De ellende zal daarom nog tijden voorduren strónt vlé®k. veel plezier in je politiek correcte wereld.

 15. Buiswater

  De hele familie Buiswater wenst jullie allemaal een heel veel beter 2021 toe.
  Zorg goed voor jezelf en je dierbare naasten.
  Een fijne jaarwisseling.

 16. EvertB

  Iedereen een goed en gezond 2021 toegewenst!

 17. AidemediA

  Nou DDS dat gelukkig nieuwjaar mogen jullie in je poepgaatje steken. Als jullie zo tegen censuur zijn waarom werden dan enkele, waarheid bevattende reacties, van mij zonder meer, niet geplaatst. Niet reageren a.u.b. Ook bij DDS viert de censuur manie hoogtij.

 18. RvdBe

  Iedereen gelukkig nieuw jaar!
  Ook voor links, dat jullie maar veel plezier mogen beleven aan weer 100.000 nieuwe werklustige medelanders, weer meer geld naar werklustige Zuid Europeanen, en niet te vergeten jullie spuitje voor bestwil!
  En niet vergeten de humor ergens van in te zien 😉

 19. toetssteen

  Puik Artikel!
  Verder, aan allen: de beste wensen voor 2021.

 20. Piet151

  Ik was er even niet, maar nu toch het allerbeste gewenst voor iedereen, zonder uitzondering, hier en elders. Want als het rechts Nederland echt goed gaat, zal het voor links Nederland ook wel meevallen en omgekeerd geldt hetzelfde. Daarom voor iedereen alle goeds.

  En we beginnen alvast goed, i.t.t. wat de schrijver meent te zien. Corona zal binnenkort tot het verleden behoren, tenminste als we Baudet en Jansen geloven, want die oversterfte blijkt er niet te zijn. Het klimaat wordt onder Biden wereldwijd voortvarender aangepakt dan door Trump. De EU kan zonder de remmende factor van het VK weer volle kracht vooruit. En de oplossing van het migratievraagstuk zal in zicht komen, nu de andere problemen hanteerbaar worden.

  1. Nico Sibelijn

   En, beste Piet, de kans is zeer groot dat het volgende Kabinet voor onder leiding van Rutte zal staan. Dit land kan zich dus verheugen in een voortzetting van bekwaam bestuur.

   1. Piet151

    @Nico Sibelijn
    Mee eens. Voor mij mag Rutte nog een tijd doorgaan, een bekwame bestuurder , maar vooral ook een vaardige manager van een heel diverse ministersgroep. Maar ik hoop in het kabinet wel op een beetje meer linkse invloed van PvdA en/of GL, aangevuld met de constructieve oppositie van een paar partijen. Dan is wat mij betreft de juiste koers gezet.

    1. Nico Sibelijn

     Ik zou ook graag de PvdA in het volgende Kabinet terugzien, Piet, maar ik vrees dat deze partij schade gaat oplopen door de toeslagaffaire. Asscher moet terugtreden of beschadigd deelnemen aan de verkiezingen. In beide gevallen ziet het er voor de PvdA electoraal niet goed uit, tenzij iemand als Aboutaleb bereid is lijsttrekker te worden.

     1. Piet151

      @Nico Sibelijn
      Aboutaleb lijkt me een heel aardige, vriendelijke en kundige man, vergelijkbaar met Cohen. Maar dan ook met dezelfde zwaktes, namelijk het onvoldoende opgewassen zijn tegen geharde vechtjassen als nu Rutte, Hoekstra, Kaag, Wilders dat zijn. Baudet lijkt me ook voor Aboutaleb een eitje en al gepeld, dus uitgespeeld.

 21. EU K0K

  De beste wensen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.