Deze treinramp noemt Hugo de Jonge “zorgvuldig”: ‘Pas over 9 maanden voldoende vaccins voor iedereen boven 18 jaar’

Het gestuntel van zorgminister De Jonge, dat bij de PR-bureaus van de overheid ‘zorgvuldigheid’ is gaan heten, stopt niet op 8 januari. Nederland blijkt namelijk pas over negen maanden over ‘voldoende’ vaccins te beschikken om iedereen boven de 18 jaar in te kunnen enten. Oh, en 16- en 17-jarige zorgstagiairs vallen buiten de boot. Want zó erg is het virus nou ook weer niet, toch?

Kennelijk is Nederland ook heel ‘zorgvuldig’ geweest met de inkoop en de levering van de vaccins, want na die eerste 500.000 voor begin januari (was eerst 1 miljoen) gaat het nog zeker een maand of negen duren voor we er genoeg hebben voor de rest van de bevolking. Dat blijkt uit verklaringen van het RIVM.

Extra pijnlijk is daarbij dat de jongere zorgmedewerkers dus ook nog eens worden overgeslagen, want voor de bijna alle vaccins (die we dus pas later krijgen) is de leeftijdsgrens vanaf 18 jaar. Volgens de Gezondheidsraad is die ondergrens alleen voor het Pfizer-vaccin (wat we begin volgend jaar krijgen) 16 jaar. Maar als we een uitzondering gaan maken voor één vaccin dan wordt het allemaal wel heel erg moeilijk, dus dat advies negeert Nederland gewoon.

We kiezen dus ook hier weer voor ‘zorgvuldigheid’ en we laten 17-jarige mbo-stagiairs straks gewoon ongevaccineerd meehelpen in de zorg. Want wat kan er nou helaaml misgaan?

Tel uit je winst. Dit nieuwe vaccinatiebeleid is werkelijk onvoorstelbaar slecht. Jonge stagiairs vallen buiten de vaccinboot omdat er simpelweg veel te weinig vaccins op tijd zijn ingekocht. Zij hebben namelijk toch de meeste kans op overleven en brengen weinig kosten met zich mee als ze uitvallen.

Dat zal allemaal best, maar het heeft in ieder geval bar weinig met die door Hugo de Jonge zo bepleite ‘zorgvuldigheid’ te maken. In naam van dat begrip gooien we straks onze jongeren voor de leeuwen, na ook al gespeeld te hebben met de gezondheid van 18- tot 60-jarigen. Wees er maar trots op!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. stem weg

  steek het maar daar waar de zon niet schijnt !

 2. HierBenIk

  Alsof je wanneer je jong bent deze troep in je lijf wilt hebben. Je moet wel gek zijn! Het RIVM en de Rijksoverheid zeggen bovendien zelfs OFFICIEEL dat een vaccin niet betekent dat je het virus niet kunt overdragen. Ik wens de mensen suc6. Pas vooral ook op (als je dan toch zo gek bent) van welke fabrikant je het vaccin laat injecteren. In mijn lijf niet gezien (53) en mijn kinderen nemen die shit zeer zeker niet tot zich. Hun sterftekans aan Corona is nagenoeg 0 (nul). Ze hebben eerder kans op een auto ongeluk. De gevaccineerde hoeven zich niet druk te maken om te niet-gevaccineerde, want ze kunnen het dan toch niet meer krijgen…Ahum.. Dus laat mensen in hun waarde die niet gevaccineerd willen worden.

  1. Heinz

   Het gaat ook over het broertje of zusje van Corona…

   1. stem weg

    ONZIN LEUGENAAR !

    Corona bestaat al sinds mensen heugenis. Ga je huiswerk doen stommeling

 3. usb3.0

  Er zijn natuurlijk zeer veel mensen die even overslaan dus er zullen binnen no-time voldoende vaccins zijn voor de mensen die zich willen onderwerpen aan het fascistische vaccinatieprogramma

 4. Buiswater

  wat is de reden dat het pas op 8 januari beschikbaar is?
  Omdat de ICT systemen nog niet op orde zijn.
  Die gegevens zijn nodig om te registreren of je wel of niet bent ingeënt.
  Waarom? om je te dwingen om het wel te doen anders mag je straks in bepaalde gevallen niet meer mee doen. Ik zie geen andere reden.

 5. usb3.0

  Heeft iemand er wel eens over nagedacht hoeveel DNA er wordt verzameld?

 6. Timber

  Beste Wout, Je mag mijn portie hebben. Beter nog, stop spuit het maar in 1 van de ministers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.