Eerste 25 van de 100 vluchtelingen uit Griekenland in Nederland aangekomen en krijgen voorrang op huisvesting

Geweldig nieuws! De eerste 25 van de 100 vluchtelingen uit Griekenland zijn in Nederland aangekomen. Na de brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos begin september, zijn de eersten dan eindelijk gearriveerd. Ze krijgen ook direct voorrang op huisvesting, want zij zijn extra zielig.

Nederland kampt nog altijd met een asielinstroom van ongeveer 500 asielzoekers per week en een enorm capaciteitsprobleem. De mensen die we binnenhalen moeten veel langer wachten op de behandeling van hun asielprocedure dan wettelijk is toegestaan. En inmiddels is het woningtekort zo schrijnend dat van de 75.000 woningen die we per jaar zouden moeten bouwen om aan de vraag te kunnen voldoen, er zo’n 23.000 naar statushouders zouden moeten gaan. Die woningen bouwen we haast niet, dus al die mensen kunnen praktisch nergens heen.

Hartstikke top dus dat we er gewoon 100 extra laten overvliegen en ze voortrekken op de wachtlijst, want dát is pas empathie. En nou niet gaan doen alsof die mensen hierdoor alleen maar gefrustreerd raken en een of ander onverwerkt oorlogstrauma triggeren omdat ze maandenlang een uitzichtloos bestaan lijden. De meesten van hen zijn namelijk best heel aardig en ontzettend dankbaar voor het feit dat ze opgehokt moeten blijven zitten in zo’n asielzoekerscentrum. Zo kunnen ze alvast een beetje wennen aan de multiculturele wereld waar ze over een jaar of drie hopelijk aan kunnen meedoen! Gezellig toch. Wat kan er nou misgaan?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Willem Bever

  Ik zou ze ook gelijk vaccineren Wout

  1. hans-e-pans

   De misdaad daar loont dus?

   1. AS210854

    Ja, behalve voor de Nederlandse belastingbetaler.

 2. ropart

  goeie timing ook vlak voor de kerst, veel sentiment,vrede op aarde gevoel enz. onze vijand de overheid speelt het spel goed.

 3. RvdBe

  Het is Rutte zijn schuld: hij zou de immigratie beperken: niet gebeurd.
  Hij zou de woningnood oplossen: niet gebeurd.
  Als klap op de vuurpijl zijn stikstof geblunder waardoor de bouw stil kwam te liggen.

  1. Heras

   Rvdbe@….kortom: Rutte heeft nog NOOIT iets voor ons gedaan…daarom moeten we zo snel mogelijk van hem af.
   Ik hoop dat hij eens voor het tribunaal moet verschijnen, voor de eindeloze schade die hij met zijn beleid veroorzaakt heeft.

   1. halo1

    Dat ziet er niet naar uit..want de toekomst wordt voorlopig alleen maar (nog) linkser. De kruik moet nog veel langer te water…en NL kan “gemakkelijk” 30 miljoen inwoners aan.. London past immers in Utrecht (sic!).

   2. Loelap

    Rutte houdt zijn mond stijf dicht over immigratie, nogal opvallend.
    Rutte doet gewoon wat de EU/VN hem opdragen, niet meer niet minder.

 4. unlocked

  uiteraard

  stem sociaal, stem PVV

 5. halo1

  Het is alleen maar aan “rechts”, zowel nationaal als internationaal (AFD etc), te danken dat het er niet al veel meer zijn. Zo zie je maar: niet in de regering.. toch (veel) invloed. Geen Nobel-prijs.. dat niet.. maar verder een zegen voor het land en een zeer noodzakelijk “kwaad”..

 6. Augustus

  Dat zijn dus 25 Nederlanders die geregistreerd dakloos bij hospita’s legeren en nog langer op een huis blijven wachten. Iemand moet de kosten hiervan betalen en dat zijn niet de wel vetgemeste bureaucraten in Den Haag.

 7. Boemboem

  Aftreden heel dit kabinet! Het word nu echt een zooitje wat ze ook beslissen of doen alles gaat verkeerd. Het word nu tijd voor de PVV en de heer Geert Wilders als Premier

  1. Toverkol

   Zo makkelijk komt Rutte en zijn medeplichtigen hier niet van af !
   Tegen de muur met hem !
   Alle verkiezings beloften t.a.v. migratie hefft hij aan zijn laars gelapt ! Deze land en volks verrader !
   Broekers Knol geeft wekelijks miljoenen weg aan asiel tuig !
   Tegen de muur met land en volks verraders !

  2. werikke

   aftreden geen zin over 3 mnd zijn ze er weer

 8. Forlan

  Super fijn voor ze, ze zullen zich moeiteloos aanpassen en binnen een paar maanden werk hebben en zich prima redden in het Nederlands. Ze zijn al begonnen met de eerste les: toeslagen en subsidies aanvragen. Favoriete woorden: gezinshereniging en trauma verwerken

  1. Loelap

   Ik zie alleen hoofddoekjes, de islamisering van ons continent ligt goed op schema.

 9. rexm

  Dit zijn geen asiel zoekers uit Griekenland, ze komen ergens anders vandaan, van waar weet niemand, paspoorten zijn plotseling verdwenen.
  Wees eerlijk, het zijn kans parels en de Nederlandse bevolking kan weer bloeden.
  Ze hebben geen bewijs van inentingen, dus retour Griekenland, Erdogan mag ook.

 10. Toverkol

  Wat moeten we met die mensen ?
  Liefdevolle en vredelievende islam landen dienen deze mensen op te vangen, hoe kan Nederland nu denken dat ze hier bij christen honden willen ?
  Dat hebben ze toch al te kennen geven…. wij beledigen alleen maar hun profeet !

 11. PG

  Ach. Een goede vriend van mij die doorgaans wat links-denkend door het leven gaat heeft als vrijwilliger op zo’n heldenbootje meegewerkt om “vluchtelingen” welke vanuit Libië de oversteek wagen.

  Tot zijn verbazing zag en merkte hij dat veel van deze mensen vooral een beter en meer comfortabel leven hopen te vinden in de EU. Geen zielige uitgeputte vluchtelingen, weinig gezinnen. Bijna allemaal jonge kerels van tussen de 18 en 35. Zodra Italië in zicht kwam gingen de telefoontjes en paspoorten vaak overboord!
  Hij zit inmiddels gedesillusioneerd thuis.

  Het is vooral de media die alles zieliger en erger doen voorkomen dan het is. Er worden zelfs zaken in scene gezet voor de camera.
  De bekende NGO’s zijn vaak zo links-idealistisch dat ze de realiteit niet willen zien.
  Het overgrote deel wat hierheen komt is geen vluchteling zoals velen denken dat het zijn. Ze zitten er wel degelijk tussen, echter zijn ze zwaar in de minderheid.

  1. Monty

   ‘merkte hij dat veel van deze mensen vooral een beter en meer comfortabel leven hopen te vinden in de EU’

   Beetje naïeve om dit te denken natuurlijk. Dit is al eeuwen de drijfveer van mensen om de wereld over te trekken.
   Hoe komt het dat er zoveel mensen in Amerika wonen.

   1. unlocked

    Al eeuwen waren dat mensen die voorzagen in hun eigen levensbehoefte en de verantwoordelijkheid namen voor hun eigen beslissingen.

    De nieuwe wereld reiziger is een parasiet die geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn handelen en zijn gast heer komt leegzuigen.

    De verschillen zijn duidelijk monty, je vergelijkt appelen met citroenen zoals je altijd probeert te doen.

    1. Loelap

     Precies. De meeste migranten in Amerika begonnen met niets, moesten in hun eigen levensonderhoud voorzien. Velen werkten onder erbarmelijke omstandigheden in fabrieken.
     Snap goed dat die lui hier komen parasiteren, wie wil er nou van niet een gratis huis en uitkering en dat levenslang. Het domme West Europa is hier de schuld van.
     Niettemin ondermijnt de massamigratie onze maatschappij en zal dit voor veel onrust en chaos zorgen.

    2. Monty

     Als het gras bij de buren groener is is het natuurlijk heel aanlokkelijk om daar heen te gaan.
     Maar als je gras vertrapt wordt moet je natuurlijk wel stappen ondernemen.

     Je kan natuurlijk een groot hek bouwen en een lang neus trekken naar die arme sloeber die willen komen profiteren. Maar ze zullen proberen over het hek heen te komen.

     Maar misschien zijn er andere manieren om ze niet naar je tuin te laten komen.

  2. Stanly2000

   P.G,
   “De bekende NGO’s zijn vaak zo links-idealistisch dat ze de realiteit niet willen zien.”
   Niet alleen dat, maar ook hun eigen inkomen hangt ervan af.

 12. werikke

  de meerderheid wilde dit toch dus niet zeuren dat jullie kinderen geen woning meer krijgen en moeten leven in een totaal andere cultuur en oner 20 jaar onderdanig moeten zijn aan die kt moslims

 13. werikke

  lekker postcode loterij meedoen dan weet je zeker dat al die hulpinstanties bootjes blijven ophalen van jullie geld.

  1. unlocked

   Die hebben we al lang stop gezet. Ik neem me verlies bij de straatprijs.

   Neem een kijkje bij de goede doelen die men financiert. Walgelijk

 14. werikke

  Rutte en consorten zijn diegene die alleen maar programma’s hebben wij stemmen erop dus helaas of jje moet op PVV stemmen dan zal er iets veranderen niet 2 zetels minder VVD en 2 erbij CDA dus als je werkelijk iets wil veranderen stem PVV

  1. unlocked

   De waarheid kan verrassend simpel zijn. Als je van het partijkartel af wil moet je stemmen op een club buiten dat kartel.

   Telt u zelf even de mogelijkheden ?

   stem sociaal, stem PVV

 15. werikke

  Covid19 is het punt dan is de rest niet meer op nieuws en als het niet op tv komt dan is het er ook niet. media grootste boosdoener die bepaald wat wij mogen zien en weten de rest wordt afgeschermd zodat het niet bestaat. 100000 gelukzoekers en de Nederlander (de echte ) moet betalen maar die is aan het werk dus durft niets te zeggen . de tv is politiek correct en de linkse media laat ook alleen de mensen zien die alles weg willen geven van andermans geld .

 16. werikke

  net als die enquetes waarin wordt vermeld dat 75% voor vaccinatie is. dat wordt rondgestrooit maar geen enkele media laat zien hoe ze eraan komen of ze zeggen 1600 mensen en je weet dus niet of dat allemaal mensen zijn die zowiezo voor zijn dus gekleurde steekproef maar de rest avn Nderland geloofd klakkeloos deze enquetes. Dus ook deze topic heeft dezelfde steekproef. Ala onder mijn vrienden werd gevraagd zou 100% tegen deze opname van gelukzoekers zijn.

 17. werikke

  moest ff alles kwijt krijg zo genoeg van dit ktland en iedereen bezig met kerstvreten en ondertussen land naar klote. Al die criminele buitenlanders die maar jatten en doodsteken en geen stage plek hebben krijg er genoeg van. slechtste regering ooit. ik merk dat ik steeds radicaler wordt . Ook ik kan mij terug trekken met als ik het maar goed heb maar mijn kinderen zitten ermee. Buitenlanders die parasiteren op onze opgebouwde welvaart en mensen die ook parasiteren die dat oke vinden. Nu komen wqeer 100 extra erbij terwijl er nog steeds elke maand 3500 gelukzoekers Nederland inkomen die nu in hotels en campings zitten en zo dadelijk met een ingericht huis. stem aub PVV ik zal echt niet de enige zijn hier die dat vind

  1. unlocked

   QUOTE ik merk dat ik steeds radicaler wordt END

   Als de problemen in je woonomgeving iedereen boven het hoofd groeit en je continu wordt weggezet als racist , tokkie , wappie omdat je hier iets van vind dan groeit de irritatie en wordt je radicaler tegen het establishment. Immers je woongenot en je levensvreugde wordt ernstig beschadigd.

   Als dan vanuit de politiek het statement geldt , we dronken een glas en deden een plas dus alles blijft zoals het was en je ideeën worden afgestompd met een cordon sanitair op de politieke club welke al jaren de tweede partij van Nederland is dan is de kans groot dat de bom eerdaags klapt. De politiek zal dan wederom , geschokt, verbaasd en zijn handen in onschuld wassen.

   Ga dus verdomme stemmen , stem sociaal , stem PVV

 18. Drollevanger

  Het is mij een raadsel hoe het kan dat links nog steeds zo gecharmeerd blijft richting Islam. En zeker linkse vrouwen. Het is onderhand toch duidelijk dat die club, zeker wat het mannelijke deel ervan betreft helemaal niet zielig is, en daarnaast zeer vrouwonvriendelijk. Onderstaande las ik onlangs over de vrouwen in de koran.
  —Menstruerende vrouwen zijn onrein, en mannen moeten bij hen vandaan blijven (soera 2:222). Vrouwen zijn de “akkers” van de mannen en mannen kunnen seks met hen hebben wanneer ze willen (soera 2:223). Mannen zijn superieur aan vrouwen en hebben autoriteit over hen, omdat vrouwen mannen moeten gehoorzamen of het risico lopen geslagen te worden (soera 4:34). Een vrouw is slechts de helft waard van een man en mannen staan boven vrouwen (soera´s 4:11; 2:282; 2:228). Moslimmannen mogen met tot vier vrouwen trouwen, inclusief pre-puberale meisjes, en mogen seksslavinnen bezitten. (soera´s 4:3; 65:4; 4:24).
  Het is mij een raadselwaarom vrouwen niet massaal op de PVV stemmen. Of krijgt het Stockholm probleem bij hen tijdens het stemmen steeds weer de overhand?

  1. unlocked

   waarom dat je denk je dat het aantal seksuele misdrijven in Duitsland geexplodeerd is ? frau merkel wacht nog op haar beurt echter zelfs de gelukszoekers zijn niet zo wanhopig.

 19. yellow thread street

  Fantastisch toch, Rutte heeft zich wederom bewezen als een aartsleugenaar, we vangen ze allemaal op in eigen regio.
  Het geld voor de jeugdzorg is op, ouderen worden aan hun lot overgelaten, en er is een structureel tekort aan woningen.
  Wat bezielt ons land, deze gelukszoekers komen uit oorlogsgebieden, ze hebben lang opgesloten gezeten in kampen, ze zijn opgevoed met geweld wat in hun ogen normaal is.
  Geef ze maar een huis, het zullen je buren maar worden, en daarna komt de gezinshereniging op gang en ze stichten grote gezinnen.
  Het gaat een explosieve mix worden, integreren zullen ze namelijk nooit, wij zullen ons straks aan moeten passen aan hun.
  Rutte, pleur op.

 20. Drollevanger

  Dat verhaal dat 75% van de Nederlanders voor verplichte vaccinatie is geloof ik ook geen moer van. Ook de angst voor de niet gevaccineerde is me een raadsel.
  Als iemand gevaccineerd is kan hij die ziekte toch niet meer krijgen. Waar maakt hij zich dan in vredesnaam nog druk om? Het afsterven van niet gevaccineerden is toch uitstekend ter voorkoming van overbevolking.
  Of is Links zo menslievend dat men uit medelijden met eventuele ongevaccineerde mogelijke zieken, hen verplicht wil vaccineren.

 21. 56RdK

  Ons land gaat ten onder aan de multiculti- en deugwaanzin.

  En toch zullen straks velen weer gaan stemmen op CDA, D66, GL, PvdA, VVD, kortom op partijen die decennia verantwoordelijk zijn voor het bagger wat hier is en wordt toegelaten! Stemmen als uitermate dom stemvee!

 22. Drollevanger

  Het lijkt dat tegenwoordig bij onze TV hooguit 25, meest linksdraaiende mensen werken. Steeds weer zie ik dezelfde uitgestreken gezichten die dezelfde praatjes verkondigen. Blijkbaar wordt je daar niet aangenomen als je niet anti Trump bent, anti Wilders, of anti Baudet. Als je bij de TV de achterstelling van vrouwen en ongelovigen ter sprake stelt, of asielzoekers niet lief vind, en daarom wat verkrachtingtjes door de vingers ziet, maak je daar ook geen schijn van kans. Maar allemaal wel een witte onderbroek zoals Van Jole aan.
  Fijn he, zo,n land met dezelfde soort mensen, het debateert ook wel gemakkelijk. Dat dan weer wel.
  Zit in dit lieve land echt geen enkele creativiteit aan de rechterkant van het politieke scala.

 23. Drollevanger

  Nog maar eens. Waarom zou een gevaccineerd persoon zich druk maken over niet gevaccineerden.
  Ze zijn zelf toch gevaccineerd en krijgen daarna het Corona niet meer. Volgens de berichten.

 24. Wim Vreeswijk

  Het is duidelijk ‘eigen volk laatst’!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.