Femke Halsema verklaart de oorlog aan volkstuinders: ‘Volkstuintje straks alleen nog maar voor de Amsterdamse elite!’

Amsterdam heeft een nieuwe melkkoe gevonden: de volkstuinder. Nadat automobilisten en toeristen al financieel werden uitgeknepen, is nu de stadsrecreant aan de beurt. De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd dat de huren van volkstuintjes de komende jaren flink omhoog gaan. Immers moet ook de restauratie van de chique grachtengordel worden betaald, die is gebouwd op -inmiddels- rottende houten palen.

Je zou maar in Amsterdam wonen in een klein flatje dat met een beetje geluk een klein balkonnetje heeft, waar je vaak met moeite nog een tuinstoel op kwijt kunt. Voor die mensen bestaat er gelukkig nog zoiets als een volkstuintje, tot voor kort een relatief betaalbare manier om in het weekend even te kunnen ontsnappen van de stadsdrukte en het falende Amsterdamse gemeentebestuur.

Maar als het aan Femke Halsema en haar gemeente ligt, is een volkstuintje straks alleen nog maar weggelegd voor de Amsterdamse stadselite. De stad wil namelijk een absurde huurverhoging doorvoeren voor volkstuinders, aldus De Telegraaf. Volgens de lokale CDA kan de huurstijging zelfs oplopen tot 700 procent.

De aangekondigde prijsverhoging van de volkstuinen is de -naar schatting- 10.000 volkstuinders gewone Amsterdammers dan ook een doorn in het oog. Inmiddels zijn ze een petitie gestart om het Amsterdamse college tot inkeer te brengen. Op woensdagavond hadden al 17.000 mensen hun handtekening gezet onder een pamflet dat de huurverhoging van de baan moet vegen. Maar of Halsema in de bres zal springen voor haar ‘gewone onderdanen’ is nog maar de vraag en past ook niet bij haar elitaire imago als burgermoeder van onze hoofdstad.

Wie een volkstuin in de Amsterdam heeft, is nu nog een bedrag van ongeveer 600-700 euro per jaar kwijt. Dat wordt in de nabije toekomst dus flink meer. Het jaarbedrag kan daardoor met gemak oplopen tot een slordige 1700 euro. Onbetaalbaar voor de meeste mensen die het moeten doen met een huurflatje.

De verantwoordelijke wethouder voor de huurverhoging, Marieke van Doorninck, uiteraard ook uit de koker van GroenLinks, laat bij monde van een woordvoerder weten dat de volkstuinen door de huurverhoging de komende 20 jaar zijn verzekerd van hun bestaanszekerheid.

Ja, zo kun je natuurlijk alles recht lullen wat krom is… GroenLinks bewijst maar weer eens dat ze een stad voor de elite zijn en niet voor de ‘gewone’ Amsterdammers. Die laatste groep is overigens al jaren geleden voor een groot deel gevlucht naar buitengebieden als Purmerend, Almere en Lelystad. Dat zegt genoeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Jack Flash

  Fascisme ten top.
  Maar dat wisten we al.
  Wanneer wordt die psychopaat…………..

  1. Xyz1234

   Uiteindelijk haakt iedereen met een beetje gezond verstand af bij deze extreme partijen. Dan zal blijken, hoewel dat al redelijk duidelijk is, hoe groot de hoeveelheid mensen is die psychisch rijp is voor het gesticht.

 2. Loelap

  Ach ze hebben geld nodig voor Linkse hobby’s.
  “The problem with socialisme is that you eventually run out of otter people’s money”
  Margaret Thatcher

  1. Wally

   En nu maar hopen dat veel van de mensen die hierdoor getroffen worden linkse stemmers zijn. Geniet ervan, dit is wat jullie wilden.

 3. Mogguh

  De Amsterdammers wilden toch zo graag dat sekreet als Burgemeester, dan moet je ook niet zeiken, ik gun het hen van harte.

  1. Jeckel

   Nou daar geloof ik niks van, de meeste Amsterdammers haten haar

 4. ropart

  ik heb een volkstuin dus ik stem groen links! hi hi

 5. Cootje

  Nu de volkstuintjes populair worden ziet onze 1873 button draagster zich genoodzaakt deze te annexeren

 6. Cootje

  Ik hoor onze vriend ernest stern niet nu de populaire volkstuintjes in beeld komen , en de kranten er vol van staan dat de werkeloosheid en faillissementen niet meer te behappen zijn .halsema weet dat de vraag naar volkstuintjes toe neemt en zit graag op de eerste rij met een mooie button

 7. Yoyo

  Bijzonder ” sociaal ” weer….
  Ach ja , groen-slinks….

 8. HD

  Hebben die amsterdammertjes zelf voor gekozen, succes met die linkse mafketels.

 9. Toverkol

  Erg goed, hélémaal top, ondervinding is de beste leermeester!
  Ze hebben zelf gestemd op het linkse tuig, en nu mogen ze betalen !
  Dankzij dit bericht wordt deze regenachtige ochtend toch nog mooi !

  1. Oepsie

   En dan gaan we het nog niet hebben over de ”Erfpacht”! Dat is helemaal gillen van het huilen!

  2. Wally

   Als je groenlinks kiest dan kies je voor ontzettend domme mensen die geen moer geven om de groep mensen die ze ‘zeggen te vertegenwoordigen’. Prima nieuws dit. Heel misschien gaan er bij een paar mensen oogkleppen af. Misschien.

 10. rexm

  Halsema, had wat beter naar Pim moeten luisteren en niet naar die POL POT aanhangers.
  Volks tuintjes zijn altijd bedoeld geweest voor de minder bedeelde en dan uitlatingen doen om ze duurder te maken, gerechtigheid is ver te zoeken bij die linkse club, het zijn allemaal van die paljas communisten.

 11. RvdBe

  Als ze niet betalen, en niet vrijwillig van die volkstuinen afgaan, heeft Halsema nog wel een triggerhappy gek in huis rondlopen om de klus te klaren.

 12. Gerda2

  Uit bovenstaand bericht:
  Volgens de lokale CDA kan de huurstijging zelfs oplopen tot 700 procent.

  Wie een volkstuin in de Amsterdam heeft, is nu nog een bedrag van ongeveer 600-700 euro per jaar kwijt. Dat wordt in de nabije toekomst dus flink meer. Het jaarbedrag kan daardoor met gemak oplopen tot een slordige 1700 euro. Onbetaalbaar voor de meeste mensen die het moeten doen met een huurflatje.

  De slordige 1700 euro klopt niet als je van een huurverhoging van 700% uitgaat.
  Als je voor de huur 600 euro betaald, zou dit met 500% verhoging 3000 euro zijn.
  Als de verhoging 700% is, dan zou het bedrag zelfs op 4200 euro.
  Bij een huurbedrag van 700 euro gaan de bedragen nog verder omhoog.

  1. Gerda2

   Als je voor de huur 600 euro betaald (betaalt)

  2. Linksbuster

   Tja Gerda..rekenen is ook niet een van de sterke kanten van politici….een nulletje meer of minder doet er niet toe….

 13. RvdBe

  Makkelijke groep voor Halsema, minder draagkrachtige autochtone inwoners.
  Dan ben je minder beschermd dan de allochtone indringer waar een legertje advocaten voor klaar staan om op staatkosten hun plaats op te eisen om hun nutteloze bestaan voort te zetten.

 14. vandaag

  halasema is een links fascist in hart en nieren.

  Al die oudjes op die volkstuinen terwijl haar yuppen daar horen te zitten.

  valsema is een minderwaardig wijf wat ze al sinds haar minderwaardige acties omtrent de overdraagbaarheid van de belasting vrije som voor de minst verdienende partner heeft laten blijken. Een hork die daar aanrechtsubsidie van maaakte, een wolf in schaapskleren. De randdebiel wenst nu een meldingsplicht voor feestverlichting ! Ze heeft geen andere prioriteiten kennelijk deze staatsidioot die kennelijk geen problemen heeft met steek en schietpartijen, straatroven en kettingrukkers, de pinautomaat opblazen of de voorgevel van de juwelier eruit rijden.

  We zetten vol gas op de mondkapjes plicht en de feestverlichting. Is het soms een zuster van vogelaar ? Laat ze dan snel haar voorbeeld volgen en zoveel mogelijk gl adepten meenemen

 15. vandaag

  halasema is een links fascist in hart en nieren.

  Al die oudjes op die volkstuinen terwijl haar yuppen daar horen te zitten.

  valsema is een minderwaardig wijf wat ze al sinds haar minderwaardige acties omtrent de overdraagbaarheid van de belasting vrije som voor de minst verdienende partner heeft laten blijken. Een hork die daar aanrechtsubsidie van maakte, een wolf in scha.a.pskleren. De randdebiel wenst nu een meldingsplicht voor feestverlichting ! Ze heeft geen andere prioriteiten kennelijk deze staatsidioot die kennelijk geen problemen heeft met steek en schietpartijen, straatroven en kettingrukkers, de pinautomaat opblazen of de voorgevel van de juwelier eruit rijden.

  We zetten vol gas op de mondkapjes plicht en de feestverlichting. Is het soms een zuster van vogelaar ? Laat ze dan snel haar voorbeeld volgen en zoveel mogelijk gl adepten meenemen

 16. Pieter48

  Ongedocumenteerden of je kan ze ook parasieten noemen krijgen zakgeld en gratis kost en inwoning. Mensen die hun hele leven bij gedragen hebben aan de maatschappij worden van hun volkstuintje gejaagd door de links radikalinskies.
  Ben benieuwd hoe lang de bevolking van Amsterdam dit verachtelijke gedrag nog tolereert.

 17. Jeckel

  Femke zorg eerst eens even dat jou eigen criminelen huishouden op orde is je bent het niet waard om burgemeester te zijn met al je leugens

 18. Shadow1100

  Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen………

 19. Ernest Stern

  Het is niet vol te houden dat je in Amsterdam een volkstuin kunt huren voor het belachelijk lage bedrag van 600 euro per jaar. Als je dat een normale huurprijs vindt ben je de weg kwijt.

  1. Fascal

   Ernst Kummer van Duinen, de kansloze leugenaar onder zeer vele kansloze namen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.