Filmpje! Thierry Baudet pakt de EU-machtsgreep aan: ‘Coronafonds wordt gebruikt voor klimaat!’

Dinsdag sprak Thierry Baudet — na een paar bewogen weken — weer als de onbetwiste leider van Forum voor Democratie de Tweede Kamer toe. En ja, dat deed hij in style. Hij veegde namelijk op schitterende wijze de vloer aan met de Europese Unie en haar ‘herverdelingsfonds.’ Dat fonds is zogenaamd bedoeld om landen te helpen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, maar wordt heimelijk voor heel andere doeleinden gebruikt.

“Vandaag werd bekend dat de coronamiljarden die Zuid-Europa van Nederland ontvangt, op zichzelf natuurlijk al een belachelijk idee, dat wij via de EU moeten betalen voor de ziekenzorg in [andere] landen, […] maar dat slechts een miniem gedeelte daarvan naar gezondheidszorg gaat,” aldus Baudet. “Dat is iets waar ik al eerder voor waarschuwde, wat natuurlijk weer tegen dovemonsoren gezegd was hier, maar het was te voorzien. Slechts 4,6% van de gelden die naar Italië gaan, gaan naar gezondheidszorg. Nog steeds zo’n 9 miljard trouwens, maar goed. 17,1 miljard gaat ondertussen naar gendergelijkheidsbeleid. En 74,3 miljard gaat naar klimaatbeleid. Dus van Noord-Europees belastinggeld, 74,3 miljard.”

“Het is een nieuw voorbeeld, het zoveelste voorbeeld, van de Europese machtsgreep. De EU laat geen kans onbenut om meer macht naar zich toe te trekken,” ging Baudet verder. “Dat blijkt op allerlei verschillende thema’s die ook de komende EU-top weer besproken zullen gaan worden.”

“Maar één daarvan is dus het genoemde coronafonds. Vorige week berichtte het Reformatorisch Dagblad dat de Europese Commissie lidstaten een avondklok wil laten invoeren. En het herverdelingsfonds wordt nu dus ook gebruikt voor genderbeleid en klimaatdingen. Terwijl we ons geld nu meer dan ooit nodig hebben voor de economische wederopbouw van ons eigen land, gevolgen van de buitengewoon onintelligente VVD-lockdown, wil Frans Timmermans de CO2-reductiedoelen nu ook verhogen,” zei Baudet vervolgens terecht. “Dat wordt voortaan in de Europese regels vastgelegd.”

Kijk Baudets toespraak:

Het is natuurlijk een enorme schande deze gelden voor dit soort doeleinden gebruikt worden. De EU liegt en bedreigt erop los — en onze regering laat die Eurofielen ermee wegkomen. Sterker nog, Rutte en co. spelen het spelletje lekker mee. ‘We hebben het nodig voor corona!’ roepen ze, waarna ze enorme bedragen uitgeven aan het ‘resetten’ van de economie ‘want klimaat’ én ook nog eens aan genderbeleid.

Schaamteloos. Volstrekt onacceptabel. Leugenachtig.

Maar ja, zo rolt de EU nu eenmaal. De enige manier om hier écht iets aan te doen is door uit die verfoeilijke unie te stappen. Zolang we erin zitten gaat dit door.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. halo1

  Fantastisch.. hij staat er weer als ware er niets gebeurd.!! Premier-waardig.. maar het zal nog wel een tijdje duren…. Toch: petje af!

  1. Ernest Stern

   Ja, dat zal nog wel een tijdje duren.

   🙂

  2. lucinde

   Maar er is wel wat gebeurd…
   Fuhrerwaardig dat wel

   1. Thant Dolpfh

    Dat gaat mij dan net weer iets te ver!

   2. werikke

    akelig mens

 2. Ad Fundum

  Thierry Baudet was niet overeind gebleven in het managen van deze crisis. Hij is nog mijlen ver weg van een premierschap. De goede grap van mr. Hiddema ten spijt.

 3. Lex

  Ik ben heel blij dat in die saaie politiek naast Geert Wilders weer was leven komt door Baudet.

  En hij heeft zijn partij binnen niet al te lange tijd weer op orde.

  Heij heeft gewoon gelijk het Corona Virus “ZWARE GRIEP” daar word misbruik van gemaakt om allerlei omstreden plannen er doorheen te duwen.

  De milieuwaanzin , Markus 2 en zo voort.

  Ik wat voor land leef ik eigenlijk, het gaat steeds meer op een Bananenrepubliek te lijken. Alleen zonder bananen bomen die moet je er dan maar bij denken

  1. Edjan

   Lex, corona begint steeds meer te lijken op de grootste babbeltruc ooit.

   1. lucinde

    Wappie alert!

    1. corenona

     zeker , vooral hard roeptoeteren dan weten we dat je eraan komt mad lola

 4. gustav

  Hoe zou het electoraat hier volgend jaar op reageren?
  Hard uithalen naar het Rutte beleid, dan wel de grondsteen leggen voor Rutte4?
  Het cordon sanitaire en het willoze kiesveezal het wel weer oplossen!

 5. pasco

  Veel reaguurders hebben blijkbaar nog niet opgemerkt dat in heel Europa, ondanks de tegenwerking en ontkenning steeds meer mensen gecharmeerd raken van het ‘rechtse’ gedachtengoed!
  De emmer is bijna vol!

  1. Winfrida

   @pasco

   Hopelijk zien wij dat dan terug tijdens de verkiezingen. Dat het ook een 100 procent eerlijke uitslag wordt. Niet zo’n zootje als in Amerika. Dat moeten wij hier niet hebben.

   1. Marija

    Ik help het je hopen.

 6. LifeBuddy

  Dit is het Goede teken aan de wand dat Theo Hiddema zich nu aan het volzuigen is met Energie, om in januari er voor vol in te gaan om de stemmers naar Rechts te trekken. De arische sLinkse beginnen nu al te trillen en te beven.

 7. Yoyo

  Still going strong!
  Respect voor deze enthousiaste doorzetter.
  Pakt gelijk de waanzin van de EU nog eens duidelijk aan.
  Nu Hiddema nog terug.
  Kom op Theo!

 8. Meriadoc Brandebok

  O ja, FvD bestaat ook nog.

  1. ervi

   Godwins momenteel niet leverbaar?

  2. RvdBe

   Goed steekhoudend argument!
   Je hebt zeker ook je veterstrikdiploma in 1 keer gehaald?

 9. ZWEEDSE K0K

  De redder van Nederland gaat het helemaal maken.
  Alleen en verlaten.
  Al deze FVD’ers zijn de afgelopen week opgestapt

  (Freek Jansen ???)
  Theo Hiddema
  Paul Cliteur
  Hans Smolders
  Eerdmans
  Pouw-Verweij
  Vlaardingerbroek
  Nanninga
  Jan-Cees Vogelaar
  Astrid de Groot – Bestuurslid

  de Statenfractie Flevoland,
  de Statenfractie Utrecht
  de statenfractie Brabant gaat “autonoom functionerend”
  vier van de vijf Statenleden in Overijssel.
  Noord-Holland splitsen vier van de vijf Statenleden zich af.
  in Gelderland besloten vijf van de zes Statenleden hun eigen weg te gaan.
  in Limburg drie van de zeven (twee anderen twijfelen nog)
  in Zuid-Holland scheiden negen van de elf FvD-Statenleden zich af.

  Acht senatoren, buiten groep Otten, van Forum voor Democratie stappen uit de partij. Het gaat om Bob van Pareren, Toine Beukering, Hugo Berkhout en Otto Hermans, L.F.A.M. van Wely, L.P. van der Linden, Cliteur, Nanninga
  Nog over van de 12:
  J. Dessing
  Dr. P.M.L. Frentrop

  De Europese fractie van drie FvD’ers: Derk Jan Eppink, Rob Roos en Rob Rooken.

  1. lucinde

   Volgens mij vergeet je er nog een paar….

  2. Lex

   Ja hoor daar hebben we hem weer de negatieve vuilspuiter de ultra linkse Zweedse Kok waar alles wat rechts is rot is, of het nu Nederland is of Amerika dat maakt hem niets uit.

   Wat doe je hier op DDS ga lekker naar JOOP daar heb je eensgezinde.

   FVD

   Die heeft genoeg mensen met kennis, alleen als ik hem was zou ik professionele hulp inroepen voor screening van de kandidaten waar de kennis, geschiktheid, integriteit word onderzocht niet dat Tierie Baudet dit nogmaals mee zal maken.

   Een keer een verraders club is meer dan genoeg. Wel allemaal opgestapt en hun zetel meegenomen de verraders.

   1. Thant Dolpfh

    Laat eerst zetelrover van Haga dan maar eens het goede voorbeeld geven en zijn zetel -mede namens het fvd- teruggeven aan de VVD.

    1. Lex

     Ik geef toe dat zetels bij de partijen moeten blijven dat meen ik serieus geen zetelroof meer. Maar zolang dit nog is toegestaan heeft Van Haga het recht om het te doen.

     Net als velen anderen die met behoud van hun zetel weg zijn gelopen bijvoorbeeld laatst bij Forrum Voor Democratie en dat zijn er wel meer dan een.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.