Gaat het toch weer mis?! ‘Aantal coronagevallen neemt opnieuw toe: 6577 nieuwe besmettingen’

Het leek de afgelopen weken even de goede kant op te gaan, maar niet dus. In het afgelopen etmaal steeg het aantal corona patiënten tot 6577. Dat zijn er dus 656 meer dan afgelopen vrijdag.

Niet alleen het aantal corona patiënten steeg, ook het aantal sterfgevallen laten alles behalve stabilisatie zien. In het afgelopen etmaal stierven er 39 mensen als gevolg van het coronavirus.

De zon is daarmee zeker nog niet aan de horizon verschenen. De afgelopen week raakten bijna 37.300 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er echter wel 3.000 minder dan een week daarvoor, maar het is nog te optimistisch om dat te zien als een bevrijding.

Sinds het begin van de uitbraak dit voorjaar (maart) zijn er 9.662 mensen besmet geraakt en aan het coronavirus overleden.

Natuurlijk willen we meer vrijheden, maar aangezien het coronavirus dus nog niet onder de duim is, moeten we roeien met de riemen die we hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Steven Opti

  Zijn jullie bij de DDS net zo dom als bij de NOS? De p c r testen zijn al door en door onbetrouwbaar en een positieve test, mocht deze correct zijn, is nog geen besmetting. Erg triest dat dit nog steeds niet bekend is bij jullie.

  1. Willem Bever

   Idd @Steven

   Triest

   1. Thant Dolpfh

    Nee homefront.

    1. homefront

     transdolfse bloemkist

     1. vandaag

      nee grafkist

 2. homefront

  Wat een leugen weer, “coronagevallen/besmettingen” op basis waarvan? p c r testen? laat me niet lachen..
  Daarnaast horen we nergens waar er GEEN zogenaamde besmettingen meer zijn, en het rare is dat er altijd rond de 6000 “besmettingen” zijn.
  Verder is het noodzakelijk dat we moeten blijven benadrukken dat het mortaliteitscijfer slechts 0,2% is duss 99,8% van de bevolking leeft dus…

 3. Gerda2

  Er wordt zoveel “positief” getest.
  Drinkwater, watermeloenen, rioolwater.
  Als het virus in rioolwater zou voorkomen, zou dat dan niet kunnen betekenen dat je dat dan niet direct in de urine bij de mens kunt meten?
  Het gegoochel met de cijfertjes blijft maar aanhouden. Als je z.g. positief test weet je helemaal niet waarop je positief getest bent. De p c r test kan hier geen uitsluitsel over geven. Totaal onbetrouwbare test voor dit doel.

  1. Heinz

   Bent u een voorstander voor het stoppen met testen als dit geen zin heeft?

   1. Gerda2

    Ja zeker, zeker deze test.

   2. M. Brandenburg

    Stoppen met iets dat aantoonbaar niet werkt, ja dat is wat elk gezond mens zou doen, iets wat onze linksche medemens en politici niet schijnen te begrijpen. Je gaat door met iets wanneer het werkt, mar de ideologie om maar vooraal progressief te denken staat gezond verstand in de weg. Allen idioten gaan door op een weg die doodloopt. Maar we zien hetzelfde in het onderwijs, alle vernieuwingen maken het onderwijs slechter en slechter, en in plaats van terug te keren naar wat werkt moet er pleister op pleister geplakt worden om maar niet toe te hoeven geven dat al die progressieve verandering een desstreuze gevolgen heeft.

 4. Aborifa

  En Engel is in dienst van Gates, Soros, Klaver, Kaag en Asscher.
  Niet laten vaccineren hoor. Krijg je een chip in je dna en dan word je nog gekker.

  1. JochemX

   Je gaat voorbij aan de essentie door de kritiek belachelijk te maken. Vreselijk goedkoop.

   1. Thant Dolpfh

    Door menigeen reageerder worden hier de laatste tijd zoveel dwaze “nieuwsfeiten” gedebiteerd, dat het absoluut geen kwaad kan om de bekende spiegel van de hyperbool te hanteren en daarmee de doorgeslagen complotzoekers regelmatig “met gelijke munt” terug te betalen.

    Sterker nog, het is absoluut noodzakelijk! De “diehards” alhier lijken steeds zich in te graven in hun mening dat de halve wereld een complot tegen zichzelf aan het smeden is….

    1. homefront

     transdolfje is een voorstander van het verkr*chten van de vrije wil, hij is voorstander van fascistische vaccinatieprogramma, diegene die er niet aan meedoen krijgen te maken met beperkingen, dát is het hart van bloemkist

     1. Thant Dolpfh

      Wat een onzin allemaal, ik ben helemaal niet tegen de vrije wil.

      Ik ben wél voor een wettelijke leerplicht, verplichte ziektekostenverzekering, verplichting tot het betalen van belasting, een dienstplicht in moeilijke tijden, verplichting voor grotere bedrijven tot het publiceren van een jaarverslag, en nog wel een paar andere zaken die bij wet verplicht gesteld zijn.

      Dus zal ik wel een fascist zijn….

    2. vandaag

     dat a,ap eiwit kan in jouw lijf geen kwaad strónt vlé®k II

 5. JFU

  Stop nu eens met het laten testen. Een virus is niet tegen te houden door je op te sluiten…het duurt alleen maar langer voordat het is uitgewoekerd.
  Blijf thuis als je grieperig bent tot het over is. Met elke griep sterven nu eenmaal mensen met een slechte gezondheid…daar hoor je niets over.
  Te weinig verzorgend personeel is de
  reden van al deze ellende, dankzij de jarenlange bezuinigingen…tja..dan krijg je dit.

 6. M. Brandenburg

  Exact zoals voorspeld, men roept degene zonder symptomen op en ineens gaat het aantal geregistreerde besmettingen omhoog, exact zoals verwacht, zoals eerder toen er niet buiten ziekenhuizen werd getest zou het aantal geregistreerde besmettingen toe nemen als je ineens wel buiten de ziekenhuizen de mensen die niet opgenomen hoeven worden te testen. Nu gaat het aantal geregistreerde besmettingen wederom omlaag, dus roepen we hen op die geen symptomen hebben en zie daar het gaat weer omhoog en zo wordt elke keer weer een fictief probleem gecreeerd. Is de situatie verandert, nee, maar door daar te gaan testen waar je het eerder niet deed, doe je voorkomen alsof het spontaan weer erger is, omdat media waaronder ook DS te dom is om zelf na te denken en hier doorheen te prikken.

  Wat je niet test registreer je niet, ga je testen wara je eerder niet testte dan zal je gaan registreren wat je al die tijd genegeerd hebt. Een overduidelijk rookgordijn.

 7. vandaag

  oostenwind , de chinezen staan te blazen

 8. josveraart

  Ze blijven in NL goochelen met CORONACIJFERS WAT EEN JANBOEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Fascal

  “6577 nieuwe besmettingen”?

  Nee hoor, er worden positieve PCR-testen bedoeld. De corona-varianten openbaren zich niet in het najaar/winter maar in het voorjaar, zoals ieder jaar.

 10. de ziender

  Foute weergave weer. Het betreft hooguit een aantal positief getesten. Het begint hier steeds meer op de NOSS te lijken.

  En als het al zo is: conclusie: mondkapjes helpen blijkbaar niet, onmiddellijk ophouden met dat mensonterende gezichtsverlies.

  Trouwens: ik verwijt het de DDS dat ze zelf zo enorm zijn blijven zeiken om de mondkapjesdracht aan te moedigen.

 11. Lex

  Ja hoor

  Die onbetrouwbare testen die voor 40% betrouwbaar zijn blijven gebruikt worden sterken er zijn honderdduizenden ingekocht.

  Het is aangetoond dat deze testen helemaal niet betrouwbaar zijn. Dus eigenlijk nauwelijks een toegevoegde waarde hebben.

  De proef was gehouden een persoon had twee testen gedaan en enne test was positief en de andere negatief.

  Kortom met zoon test kun je niet met zekerheid vastrellen dat iemand Corona heeft daar is een bloedonderzoek voor nodig en een laboratorium onderzoek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.