Gelukkig nieuwjaar vanuit Den Haag! Tuig zet overal auto’s in lichterlaaie

Afgelopen nacht was het flink raak in Den Haag. De brandweer moest daar meerdere malen in actie komen omdat een stel onverlaten auto’s in de fik hadden gestoken. Uiteindelijk werden zo’n tien auto’s in lichterlaaie gezet door ‘jongeren.’

“Aan de Drakesteinweg in Moerwijk stonden twee auto’s, die tientallen meters van elkaar verwijderd waren, tegelijkertijd in brand,” aldus AD.nl. In één van de auto’s trof de calamiteitensite District8 een groot gat aan, vrijwel zeker veroorzaakt door vuurwerk.

Korte tijd later was het raak in de Stortenbekerstraat in de Schilderswijk. Toen de brandweer er eindelijk was stond de auto al totaal in de fik. Ook aan de Kampioensingel in de buurt Leidschenveen werden twee auto’s in brand gestoken door het straattuig. Een buurtbewoner probeerde nog in te grijpen met behulp van een tuinslang, maar dat had geen nut meer.

Oh, en dan waren er ook nog twee autobranden in de Nunspeetlaan. Ook daar waren het twee auto’s die naast elkaar stonden. Hop, zo even in de fik gezet. Omdat het kon. Door onverlaten. Tuig. Straatterroristen.

Je wordt er natuurlijk kotsmisselijk van, maar de kans is groot dat het vannacht nóg erger wordt. En nee, dat heeft niets te maken met een ‘protestactie tegen de lockdown’ of iets dergelijks. Dit zijn gewoon acties van straatterroristen die ieder jaar bij Oud en Nieuw hetzelfde doen. Voor hen is 31 december eerst en vooral een fan-tas-ti-sche kans om hun buurten te terroriseren en zoveel mogelijk auto’s in de fik te steken. Die zieke geesten ontlenen daar op de één of andere manier genot aan.

En weet je wat het ergste van alles is? Dat iedereen wéét dat dit staat te gebeuren, maar dat de overheid er niet in slaagt er iets aan te doen. Je kunt, zou je denken, voldoende blauw op straat zetten deze dagen om te voorkomen dat de jongeren iets kúnnen doen. Maar nee. Daar is geen budget voor.

Weet je waarom? Omdat dit kabinet het veel belangrijker vindt om geld naar Zuid-Europa te sturen dan om de bezittingen van het eigen volk te beschermen tegen hooligans. Schande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. ropart

  samen met je vuurwerk ook je auto inleveren bij de politie.

  1. Sando

   Je blijft lachen in dit land!

  2. Flach

   ….of scooter!

 2. Cor Grijpstra

  ”Weet je waarom? Omdat dit kabinet het veel belangrijker vindt om geld naar Zuid-Europa te sturen dan om de bezittingen van het eigen volk te beschermen tegen hooligans. Schande!”

  Wederom een bevestiging dat de eigenaar van dit Blogje compleet van het padje is.

  1. nexit_nooit

   Gelukkig is MvdG tegenwoordig te lui of te ongeïnteresseerd om reacties te lezen.
   Zijn hulpjes echter voelen zich oppermachtig met het banknopje.
   Machtswellustelingen.

   1. 2030

    was je onlangs nog zo blij mee adept

   2. Logica

    Is dit weer een nieuwe nickname van Ernestje of Brandebock? Die namen zie ik niet meer maar wel nieuwe in geheel dezelfde schrijfstijl. Wat een zielig hoopje mens ben je dan.

  2. Cootje

   Dus de gratificatie van de Nederlandse regering in het herstelfonds van 85 miljard euro waarvan alleen al Italië 5,6% krijgt is voor onze maffiosi vrienden daar een bonus van Ruim 5 miljard ,die de meeste Nederlanders goed vinden besteed is voor een bosje Hollandse tulpen te kopen , ik persoonlijk vind aronskelken een mooiere bloem voor de opvreters en profiteurs , en dan moet de oplopende begroting van alle Corona uitgaven nog gemaakt , maar dat klusje is voor na de verkiezingen , bezuinigingen op gevangenissen justitie politie leger douane jeugdzorg onderwijzers zorg personeel hebben gezorgd voor de nummer ÉÉN positie narcotica staat van Europa , en hebben we een allochtonen groep gecreëerd die zich buiten de wet houd en een criminelen groep die zich buiten de wet houd , en de jeugd in opleiding van deze groeperingen , komt bij Orban niet voor

   1. ropart

    emigreren naar italie een idee?, follow the money!

    1. Cootje

     Emigreren en de aronskelken zijn niet de juiste ingrediënten . En we hebben goed voor zich zelf gezorgd in deze bananen republiek , en we wensen de handhavers een prettige jaarwisseling en horen morgen de journaals wel met de verbolgen politici die het weer niet zagen aankomen

  3. Oepsie

   “U”, bent, een zielig hoopje leven! ‘don’t kill the messenger’, kill yourself asswipe!

  4. Logica

   Compleet van het padje af? Jij bent toch degene die vindt dat we zo waanzinnig veel geld verdienen aan de EU? Hoe kan het dan zijn dat er geen budget is voor meer blauw op straat?

   Maar de verzekeringspremie zal weer gaan stijgen doir dit soort criminelen. Die kunnen elk jaar in en elk jaar uit hun gang gaan en als ze worden opgepakt dan staan ze binnen een uur weer op straat om door hun vrienden als held te worden onthaald.

   Misschien is morgen jouw auto wel aan de beurt.

 3. driewerf

  Zullen we wel voorzichtig zijn vandaag jongens, de ziekenhuizen liggen vol hoor .
  Vuurwerk mag niet elkaar de kop inslaan daar in tegen … man man man.

 4. Cootje

  Morgen een record opbrengst aan bekeuringen wegens het handhaven vuurwerk verbod , morgen is de harde hand van Rutte goed zichtbaar , morgen wordt zichtbaar waar Rutte met zijn consorten voorstaat , ik denk een bananen republiek waardig met Voor de 20ste keer de verbouwereerde politici je blijft met je poten van onze hulp medewerkers af , weer een grote sociale verontwaardig hoe het weer kon gebeuren , en we gaan weer over tot de orde van de dag

 5. JochemX

  We moeten nu niet denken dat het minder-minder-probleem door de corona zich vanzelf oplost.

  1. Flach

   Dat wordt er eerder alleen maar erger door!

 6. Response

  Handhaven en straffen opleggen zoals die in de wet geregeld zijn is NL al jaren vreemd. A’dam is daar een goed voorbeeld van. Kijk hoe daar door de linkse softe kliek invulling aan wordt gegeven, die geloven nog steeds in straat- en buurtcoaches, theedrinken, de-escaleren e.d. In de volksmond ‘pappen en nathouden’ i.p.v. laten zien en merken wat wel en niet wordt getolereerd.

 7. RvdBe

  De schuld van links wegkijk beleid.
  Dit is wat ze willen, dat is wat ze krijgen.
  Nu maar hopen dat het zoveel mogelijk automobielen van linksen zijn, zover die niet met hun sandalen op een bakfiets rondkarren.

  1. Linksbuster

   De lelijke eendjes van de linksen zijn allang weggerot..en die het overleefd hebben zitten nu in Bij1.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.