GroenLinks en PvdA willen nog even scoren: ‘Nu geen korting op pensioenen!’

Als het aan GroenLinks en de PvdA ligt dan gaan alle pensioenkortingen voor komend jaar van tafel. Zij willen nu dat minister Koolmees (Sociale Zaken, D66) met een generaal pardon voor de kortingen komt. En dat terwijl beide partijen de coalitie aan een meerderheid helpen voor het pensioenakkoord.

De verkiezingen komen eraan en dan helpt het niet als je als partij iets dreigt te gaan doen waar kiezers je op af kunnen straffen. Voor GroenLinks en de PvdA is het pensioenakkoord zo’n probleem.

Minister Koolmees heeft afgelopen zomer de drempel om te korten al flink verlaagd. Pas bij een dekkingsgraad van minder dan 90 procent aan het einde van dit jaar, moet er gekort worden. Dat is sowieso enorm vervelend, maar dat is wel een maatregel waar GroenLinks en de PvdA óók voor hebben getekend. En nu krijgen ze het benauwd.

De VVD wil vasthouden aan de ondergrens van 90 procent. Maar D66, GroenLinks en de PvdA kunnen natuurlijk wel wat extra stemmers gebruiken. Toch lijkt het erop dat het niets meer is dan nog snel goedkoop wat stemmen te willen scoren. Als partij even laten zien dat je eigenlijk tegen de maatregel bent, maar als het erop aan komt lijken ze het plan gewoon te zullen blijven steunen. Ze moeten straks namelijk wel gewoon een politiek betrouwbare partner blijven, anders belanden ze straks weer in de oppositie. Dit is dus wederom een stukje populisme vanuit links.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ernest Stern

  GL en PvdA tekenden voor die afspraak toen Corona nog nauwelijks in beeld was. Het is volstrekt logisch dat ze nu de bakens verzetten.

  1. vandaag

   wat een gewauwel weer strónt vlé®k ! corona heeft NIETS te maken met de rekenrente wauwelneus. Heb je de actuele rendementen van de fondsen gezien strónt vlé®k ?

   Actueel ver boven de verplichtingen echter door de gehateerde EU rente ver onder de verplichtingen scoren.

   strónt vlé®k is net jetta klijnsma , ongehinderd door enige kennis van pensioenen roeptoeteren

   1. Ernest Stern

    “corona heeft NIETS te maken met de rekenrente wauwelneus.”

    Daar heeft vandaag dan weer gelijk in.

    1. Maurits Dekker

     Ernest Stern is een behoorlijk domme TR0L.

   2. Ernest Stern

    Is de bejaarde pensionado vandaag overigens niet blij met het feit dat GL en PvdA pal staan voor zijn pensioen?

    1. vandaag

     NEE LÚL, ze staan nergens pal voor. Dit is verkiezingsretoriek om je een week na de verkiezingen mede te delen dat er toch gekort moet worden volgens de rekenregels strónt vlé®k

     1. Ernest Stern

      Heb je nog een beetje behoorlijk pensioen, vandaag, of staat jouw pensioentje ook onder druk?

     2. vandaag

      kijk even mee droplúl , ik heb een herverzekerde beschikbare premieregeling. Wat denk je dat ik voor pensioen heb strónt vlé®k

      even gauw googlen strónt vlé®k , domme lúl

     3. vandaag

      ben je er al achter strónt vlé®k of is de materie te moeilijk voor je micro brein

     4. Maurits Dekker

      Ernest Stern is een TR0L wiens enige vermaak leedvermaak is.

     5. Ernest Stern

      “k heb een herverzekerde beschikbare premieregeling”

      Dan zal het wel goed zitten met je huishoudboekje, vandaag.
      Wat me het meest ontroert dat je er in slaagde de pensioengerechtigde leeftijd te halen zonder de Nederlandse taal te leren. Dat is echt heel erg tragisch.

     6. vandaag

      je bent en blijft een strónt vlé®k w.im. Maar ik begrijp dat je werkelijk geen idee heb waar je over spreekt ! Ik constateer dat je een onwetende linkse repeteer papegaai bent die ongehinderd door enige kennis mensen de maat probeert te nemen.

      Je bent overlast onder me schoen !

    2. Maurits Dekker

     Ernest Stern is een boosaardige TR0L.

  2. Maurits Dekker

   “GL en PvdA tekenden voor die afspraak toen Corona nog nauwelijks in beeld was. Het is volstrekt logisch dat ze nu de bakens verzetten.”

   Wat een baarlijke nonsens verkoopt de kwaadaardige TR0L Ernest Stern

  3. Jopie

   Het lukt Ernest Stern keer op keer om ’n aantal forumisten zover op de kast te jagen dat het WEER ’n ordinaire scheldpartij wordt. (jullie trappen er steeds weer in)

 2. vandaag

  De kortingen komen tot stand door de veranderde rekenrente welke is ingevoerd onder het gedrocht jetta klijnsma van ? jawel de pvda

  hypocriet clubje van de rode roos , scheppen problemen en komen dan met schijnoplossingen als sinterklaas

  Als de korting nu niet komt komt ie in 2022 als je de regels niet wijzigt. Het meest schokkende is dat de nu werkende en pensioenpremie betalende Nederlander niet doorheeft dat hij nu 100% betaalt maar zijn inleg nu al verminderd is met de korting. Ergo je legt geld in waarvan je tijdens het inleggen al weet dat het niet rendeert.

  De pvda is een schande voor de menselijkheid. Ongehinderd door kennis roeptoeteren

 3. LifeBuddy

  Dit kan je toch niet een ”stukje populisme” vanuit links noemen. Dit is PURE oplichting naar het Volk toe. Hoelang wil het Volk nog de Martelaren van de arische sLinkse zijn???
  h**ps://www.burgercomite-eu.nl/jetta-klijnsma-verkoopt-uw-pensioen/
  Toen hanteerde ze de sLinkse Zweep al.

  1. vandaag

   yeppo , vanuit een wa-jong uitkering gebombardeerd tot pensioen specialist. Ongehinderd door enige kennis een systeem veranderen zodat je geen idee wat de uitwerking is van je wetten

   een drama

 4. gustav

  “Nu geen korting op pensioenen!”
  Wordt even uitgesteld tot na succesvolle verkiezingen voor Rutt4?
  Dus het gepensioneerde electoraat wordt even geknuffeld, met de nadruk op even, daarna worden ze dubbel en dwars gepakt!

 5. ZWEEDSE K0K

  ‘Nu geen korting op pensioenen!’

  Hadden PVV of FvD dit geroepen, waren zij voor het eigen Nederlandse volk opgekomen, was er van scoren geen sprake.

  1. vandaag

   zwetscock heeft werkelijk geen idee wat er speelt , het micro worstje probeert weer een ander voor de domme uitspraken op te laten draaien

 6. ropart

  de pvda staat te trappelen om bij het volgende kartel weer lekker als vanouds mee te slopen. en over 4 jaar duiken ze weer even achter de schermen.

 7. rexm

  Die salon partijen communisten proberen weer met geld stemmen te kopen, niet meer intrappen, als de tijd er rijp voor is, zijn ze het vergeten, we kennen onderhand die spelletjes wel.
  Fabeltjeskrant is al genoeg voorgelezen.
  Stem PVV en Nexit

 8. Response

  Niet intrappen, is alleen om zieltjes te winnen en om ná de verkiezingen te gebruiken als wisselgeld. Deze clubjes hebben al genoeg ellende veroorzaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.