Hallucinante Wopke Hoekstra zet zichzelf voor onmogelijke opgave: CDA moet meer dan 30 zetels halen

De nieuwe lijsttrekker van het CDA, Wopke Hoekstra, is blijkbaar zo overtuigd van eigen kunnen dat hij gelooft dat hij het CDA eigenhandig uit de coma kan trekken waar de partij al jaren in ligt. Want, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad, de christendemocraten moeten bij de aankomende verkiezingen gewoon eventjes 30 zetels of meer moeten halen.

Wat?

Ja, hij zegt het echt. Op de vraag of hij voor het premierschap gaat antwoordt hij als volgt:

“Als je dit gaat doen voor het CDA, ga je daarmee ook automatisch voor het premierschap. Ik vind dat een partij met de geschiedenis van het CDA de ambitie moet hebben om aan de goeie kant van de dertig zetels te zitten. Er is nog wel wat werk aan de winkel.’’

Aan de goede kant van dertig zetels betekent natuurlijk, vanuit zijn perspectief, dat de partij meer dan dertig zetels moet halen. Meer dan 30. Voor een partij die daar al 10 jaar niet eens bijna meer aan komt… en die al de grootst mogelijke moeite heeft om rond de 20 uit te komen. Wat dan weer voor een groot deel komt doordat Nederland ontzuild is, en een christelijke middenpartij als het CDA in het centrum vervangen is door de seculiere VVD.

Zelfvertrouwen is heel belangrijk, en het is een positieve karaktereigenschap. Maar dertig zetels halen voor het CDA in deze moderne tijden, met een VVD die nog altijd geleid wordt door de populaire (ik begrijp niet waarom, maar dat terzijde) Mark Rutte is niets meer of minder dan een wensdroom. Het CDA moet blij zijn als de partij op meer dan 20 zetels uitkomt. Tegenwoordig is dát al een prestatie van formaat, en het zorgt ervoor dat de partij mee zal móéten regeren. Want dat is altijd natuurlijk hét grote deel van CDA’ers. Aan de macht komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  30 zetels?
  Een bescheiden opstelling in vergelijking met de vol-idioot die denkt dat hij Nederland kan redden als Premier, niet omdat hij het wil, maar omdat Nederland hem roept en nodig heeft.
  Laten we de peilingen maar eens afwachten.

  PS
  Michael, hoe ve ris het reeds met de herverkiezing van Trump?

  1. DubbelZout

   Ja Michael met je “BAM zo is het, geen spelt tussen te krijgen stukjes”
   Ik kan niet wachten op de overweldigende bewijzen van Trump over grootschalige fraude
   Voor de draad ermee
   Ik verwacht weer een BAM !

   1. DubbelZout

    Oepsie, “speld” bedoel ik

   2. corenona

    het topic is hoekstra zoutloze dweil

    1. DubbelZout

     Jij hebt maar 1 topic
     “Ik weet hoe het zit en de rest moet zijn b*k houden”

 2. halo1

  Politieke partijen zijn natuurlijk de exponenten van het volkskarakter.. dus 30 zetels zou mogelijk kunnen.. alleen zal de links-rechts-kwestie ook het CDA altijd parten blijven spelen …ofschoon cultureel-rechts en economisch-links(ig) wellicht een goede formule (voor die 30 zetels) kan zijn…

  1. corenona

   daarom zal de PVV continu zetels blijven winnen ! De ideale mix voor de Nederlander zoals steeds meer mensen zullen zien.

   stem sociaal , stem PVV

 3. Cor Grijpstra

  Kijk, geen 30 zetels, dan is er duidelijk gefraudeerd.
  Mooi voorbeeld is Trump, iedereen kan zien dat hij de winnaar is (Michael, Baudet enz ) en toch moet hij verdwijnen.

 4. ZWEEDSE K0K

  Peil.nl
  Potentie CDA toegenomen
  Onder de oppervlakte zien we twee belangrijke bewegingen:

  FvD 4 zetels.
  CDA 16 zetels.

  Wie Hallucineert?

  1. Willem Bever

   Zweetsuck weet niet dat er in 3 maanden veel kan veranderen.

   We gaan zien wie waanideeën heeft

 5. ZWEEDSE K0K

  Bron: Peil.nl

  Het aandeel kiezers dat het CDA als mogelijke partij om te stemmen opgeeft, is duidelijk toegenomen. Inmiddels geeft 22% 33 zetels aan deze partij ook een kans op een stem. Dat was vorige week nog 14%. Van de kiezers, die nu al wel een eerste voorkeur hebben, geven van de volgende partijen nu meer dan een kwart aan ook het CDA een kans te geven: VVD (42%!), PvdA (26%). ChristenUnie (30%). Onder degenen die aangeven nu niet weten op welke partij te stemmen is dat nu 25%. Daardoor wordt die partij voor het eerst meer genoemd dan de VVD en de PVV.

 6. Cootje

  De kerken staan wegens de misbruiken steeds meer leeg , in de van oudsher oude vestingen Zeeland ,Brabant , Limburg , zijn hun ideale ingestort oude politieke stromingen als geloofs partijen en socialisten kunnen zo het museum in , hebben er altijd voor zich zelf gezeten , en christelijke overtuigingen waren populair onder de Corona gewonden. Maar is niet meer van deze tijd . Op partij programma’s hoef je niet te kiezen want daar blijft niets van over , de mensen die direct of indirect in hun portemonnee zijn getroffen zijn het ontevreden electoraat . En zijn onberekenbaar

 7. Cootje

  Mensen die hun baan verliezen of hun bedrijf zien omvallen , geven terecht de oude politiek de schuld Wilders hoef in de gewonde aangeslagen maatschappij alleen maar zout in de Corona wonden te strooien. Gewonden denken echt niet wie helpt mij hier uit , maar wel wie deed dit mij aan. En als je al die Corona lockdowns in de landen om ons heen ziet gebeuren , zitten ze in Brussel te bibberen wat voor jaar 2021 zal worden. Ziet er niet goed uit voor dat zooitje

 8. Yoyo

  Met Omtzigt als lijstrekker had het CDA goud in handen.
  Wopke Hoekstra oogt leuk, maar is een saaie figuur , die toch maar even de Eurobonds samen met Mark R. er doorgedrukt heeft.
  30 zetels of meer gaat het niet worden, Wopke.

  Je gaat bijna hopen dat Geert de grootste wordt, wat een signaal zou dat zijn?!

 9. corenona

  hahahahahahahaha, totaal buiten de realiteit deze populistische nieuwe jezus

 10. Heras

  Lachen. Welke partij wil nu niet de grootste worden. En we hebben al eens een cda premier gehad. Er verandere niets.
  Die wopke, de man die de coronabonds bedacht…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.