omtzigt binnenhof

Held Pieter Omtzigt wast met corona-cijfers stuntelende Thierry Baudet keihard de oren: 'Zeer forse oversterfte!'

Geen categoriedec 16 2020, 8:00
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is van alle markten thuis. Was hij vorige week nog de 'kingmaker' in de race om het CDA-lijsttrekkerschap, zo pakt hij deze week genadeloos Thierry Baudet aan, die er weer eens helemaal niets van begrepen heeft en met rammelende cijfers komt aanzetten inzake oversterfte in de coronacrisis. Omtzigt zet het wiskundige geblunder recht.
Forum voor Democratie ontpopt zich als de enige echt corona-ontkenningspartij van Nederland, met Wybren van Haga die niet zou misstaan in een podcast van Lange Frans (oh wacht, daar is hij zelfs al geweest). Maar ook leider Thierry Baudet kan er wat van. Als hij niet bezig is om z'n extreem-rechtse jongerengroep JFVD vrij te pleiten van enig laakbaar handelen, dan doet hij vrolijk mee met de bizarre anti-coronahetze.
Zoals gisteravond op Twitter, toen Baudet een tabelletje deelde waaruit moet blijken dat COVID-19 helemaal niet zo dodelijk is. Baudet toont het Nederlandse sterftecijfer door de jaren heen, en komt tot de conclusie dat er in 2020 geen oversterfte is - de coronacrisis heeft dus geen extra doden opgeleverd, volgens de FVD'er:
Het klopt echter van geen kant. Want voor 2020 heeft Baudet de cijfers tot en met 6 december genomen. Er moeten echter nog drieënhalve week worden toegevoegd. Iets waar Pieter Omtzigt, ooit geroemd door FVD als potentiële premierskandidaat, dan ook op aanslaat. In een serie tweets maakt hij de absurde notie van Baudet dan ook onmiddellijk met de grond gelijk:
Laat Thierry Baudet dus maar bizarre verhalen over leeuwen en antilopes vertellen tijdens etentjes. Daarin is hij echt veel beter dan rekenen. Dan kunnen de grote mensen zich weer bezighouden met het kritische, maar vooral op feiten beruste, controleren van de macht. Mannen zoals Pieter Omtzigt, dus. Niet jongetjes als Thierry Baudet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten