Held Pieter Omtzigt wast met corona-cijfers stuntelende Thierry Baudet keihard de oren: ‘Zeer forse oversterfte!’

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is van alle markten thuis. Was hij vorige week nog de ‘kingmaker’ in de race om het CDA-lijsttrekkerschap, zo pakt hij deze week genadeloos Thierry Baudet aan, die er weer eens helemaal niets van begrepen heeft en met rammelende cijfers komt aanzetten inzake oversterfte in de coronacrisis. Omtzigt zet het wiskundige geblunder recht.

Forum voor Democratie ontpopt zich als de enige echt corona-ontkenningspartij van Nederland, met Wybren van Haga die niet zou misstaan in een podcast van Lange Frans (oh wacht, daar is hij zelfs al geweest). Maar ook leider Thierry Baudet kan er wat van. Als hij niet bezig is om z’n extreem-rechtse jongerengroep JFVD vrij te pleiten van enig laakbaar handelen, dan doet hij vrolijk mee met de bizarre anti-coronahetze.

Zoals gisteravond op Twitter, toen Baudet een tabelletje deelde waaruit moet blijken dat COVID-19 helemaal niet zo dodelijk is. Baudet toont het Nederlandse sterftecijfer door de jaren heen, en komt tot de conclusie dat er in 2020 geen oversterfte is – de coronacrisis heeft dus geen extra doden opgeleverd, volgens de FVD’er:

Het klopt echter van geen kant. Want voor 2020 heeft Baudet de cijfers tot en met 6 december genomen. Er moeten echter nog drieënhalve week worden toegevoegd. Iets waar Pieter Omtzigt, ooit geroemd door FVD als potentiële premierskandidaat, dan ook op aanslaat. In een serie tweets maakt hij de absurde notie van Baudet dan ook onmiddellijk met de grond gelijk:

Laat Thierry Baudet dus maar bizarre verhalen over leeuwen en antilopes vertellen tijdens etentjes. Daarin is hij echt veel beter dan rekenen. Dan kunnen de grote mensen zich weer bezighouden met het kritische, maar vooral op feiten beruste, controleren van de macht. Mannen zoals Pieter Omtzigt, dus. Niet jongetjes als Thierry Baudet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. ReJa

  Volgens Tim Engelbart hoort Omtzight bij de “Mannen”. Hij vergeet wel te vermelden de leider van de “mannen” die beetje blaffen voor de buhne en dan niet weten hoe snel ze in hun hok moeten kruipen en onderdanig knikken en slikken en tot op de letter opvolgen en uitvoeren wat de almachtige partij oplegt.

 2. Appelstroop

  Als het over Baudet gaat, weet je bij het lezen van de titel al of het Tim of Michael is.

 3. Heras

  Ik vraag me nog steeds 1 ding af; hoeveel geld krijgen schrijvers van dit soort artikelen. Is liegen erg lucratief?

  1. Jezus van Nazareth

   Een terechte vraag aan de heren Baudet, van Haga en van der Galien.

   1. JochemX

    Inderdaad, want die drie zijn erg slecht en de rest deugt. Voor een socialist ziet de wereld er lekker simpel uit. En ach, die lieve Omtzigt, hard keffen en nooit bijten. Wie heeft geen zwak voor dat schoothondje?

 4. Nostradamus

  Ja, allemaal hele oude mensen die een jaar of hooguit enkele jaren minder lang leven. Echt iets voor het CDF om dat aan te halen. Allemaal bange gelovigen die toch wel weten dat ze niet naar de hemel gaan. De zondaars!

  1. Nostradamus

   Thierry tegen de rest van de wereld. Hij wordt er alleen maar sterker van.

   1. Brenda Welsh

    Thierry is een instabiele figuur.

  2. Meriadoc Brandebok

   Klopt, wat haalt een mensenleven uit. Waarom spenderen we toch zoveel geld aan het voorkomen van terroristische aanslagen en geweldsmisdrijven? De meesten hebben toch net 30, 20, 10 jaar te gaan. Geen noodzaak om daarvoor zoveel bekastinggeld op te offeren.

   1. Nostradamus

    Wat een ongeloofelijke bullshit.

    Ik wil als oudere niet verantwoordelijk zijn voor onnodig leed voor mensen die nu kapot gaan door de maatregelen. Er is een heel verschil tussen iemand die nog 2 à 3 jaar te gaan hebben dan iemand die nog 10 of 20 te gaan heeft.
    Voor kankerpatienten wordt ook gekeken wat de kosten zijn per gewonnen levensjaar. Als die boven dat bedrag komt dan ben je uitbehandeld. Per gewonnen levensjaar van een 70-, 80-jarige wordt nu vele malen meer uitgegeven. In sommige landen kwam dat zelfs neer op miljoenen per gewonnen levensjaar.

    Kruip dus maar terug onder de steen waar je vandaan kwam.

    1. ZWEEDSE K0K

     Voor kankerpatienten wordt ook gekeken wat de kosten zijn per gewonnen levensjaar.

     Nostra liegt keihard.
     Damus kwaakt als een eend zonder kop.

     1. Nostradamus

      Zijn Zweedse K0k en Meriadoc Brandebok dezelfde?
      Een greep;
      h**ps://dekennisvannu.nl/site/artikel/Hoeveel-is-dat-eigenlijk-waard-een-mensenleven/8612
      h**ps://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/uitzending/item/wat-is-een-mensenleven-waard/
      h**ps://farmaactueel.nl/nieuws/extra-levensjaar-mag-tot-maximaal-80-000-euro-worden-vergoed/
      Zoek de rest zelf maar op.

     2. Nostradamus

      Ach, deze zijn ook wel leuk voor je;
      h**ps://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/tien-keer-meer-levensjaren-verloren-dan-gewonnen-door-coronazorg.htm
      h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-ongemakkelijke-economische-vraag-tijdens-de-coronacrisis-hoeveel-is-een-mensenleven-waard~b4fdc48f/

      En nu onder de steen naar Meriadoc!

     3. ZWEEDSE K0K

      Arme, eenvoudige Damus.
      De stumpert ziet vraagstukken, discussies en bespiegelingen als bewijs.
      Droom lekker verder.

    2. Loelap

     Ach toch, Zweedse kok kan niet tegen zijn verlies.

    3. Meriadoc Brandebok

     Wat is het verschil tussen iemand die nog 2 á 3 jaar heeft te gaan en iemand die nog 30 jaar te gaan heeft?

     Los daarvan is je schatting verre van realistisch. De gemiddelde levensverwachting van een mannelijk persoon ligt op boven de 80 jaar oud. Velen zullen ouder worden. Een bejaarde van 71 die het coronavirus krijgt kan evengoed nog 15 jaar voor de boeg hebben. Een mannelijk persoon van in de 60 kan nog een levensverwachting van 20 jaar bezitten.

     1. Nostradamus

      Ook voor de bejaarden geld dat de overlevingskansen aanzienlijk lager worden bij onderliggend leiden. De groep die dus een minimaal aantal jaren te gaan heeft. Daarom komen de schattingen ook op vele tientallen malen hogere kosten per gewonnen levensjaar. En dat is ook de reden dat de gewonnen levensjaren van een coronapatiënt dan een andere patiënt met een levensbedreigende ziekte die nu niet behandeld wordt.
      Vast moeilijk te begrijpen voor jou maar denk er nog eens rustig over na. Je hebt nog tijd genoeg.

   2. JochemX

    Maria, ik weet dat het bij jou anders ligt, maar de psychische impact van een terroristische aanslag is nogal groot. Heb je cijfers van wat we er aan uitgeven? Wat wordt er nu gedaan aan die aanslagen? Grenzen gesloten of zo?

   3. Yoyo

    Zal wel bekistingsgeld moeten zijn?

 5. Meriadoc Brandebok

  Prachtig hoe Omtzigt de wappies hier even keihard afserveert.

  1. lucinde

   Ze willen de feiten niet onder ogen zien en zijn letterlijk een gevaar voor de samenleving geworden.

   1. Seneca

    @lucinde
    mee eens hoewel ik mij afvraag over wie je het hebt. bedoel je met de feiten dat meer dan 50% van de griep slachtoffers in dit jaar, een migratie achtergrond heeft? indien wij over hetzelfde praten dan ok, de rest is zoals altijd: ‘geklets in de ruimte’. troost je, je staat hierin niet alleen, ene brandebok, beuk, kok, grijpstra, stern, brenda enz. zijn lotgenoten.

  2. Steiner

   Aldus het kneusje van DDS.

  3. Seneca

   @brandebok
   prachtig zoals jij probeert uit deze discussie te geraken door te wijzen naar de kwispelende keffer.

 6. Response

  Goochelen met cijfertjes, wat neem je wel of juist niet mee, welke definitie pas je toe en wat valt wel/niet onder die definitie, welke rekenmethode gebruik je, waarmee wordt vergeleken, etc.
  We zien dat geregeld met bv de criminaliteitscijfers, immigratiecijfers, e.d. Een ieder past het zo toe dat het altijd klopt met een bijbehorende uitleg in relatie tot het (politieke) doel dat je wilt bereiken. De criminaliteit bv daalt. Tja, als er geen aangiftes in behandeling worden genomen dan daalt de aangiftebereidheid. Als het aantal in behandeling genomen aangiftes leidend is dan daalt de criminaliteit.
  De oorzaak van het aantal overledenen staat er niet bij dus wat kan je dan met zo’n lijstje?

 7. LifeBuddy

  10.000 mensen die met Onbetrouwbare testen zijn getest. uitspraak ”Marion Koopmans.” Hoe betrouwbaar ben je nog?

  1. Piet51

   @LifeBuddy
   De tabel van Baudet/Omtzigt laat alleen de aantallen doden zien en maakt niet het onderscheid tussen corona-doden en “andere” doden. Dus die oversterfte zal heel gewoon kloppen en blijkt in 2020 veel hoger dan welk voorgaand jaar dan ook. Dat heeft helemaal niets met een PCR-test te maken. Die 10.000 december-doden worden niet met een PCR-test gerubriceerd.

   Overigens, om niet kinderachtig te doen, kan die veel hogere oversterfte verschillende oorzaken hebben. Ik ga mee in de algemeen getrokken conclusie dat corona veel slachtoffers vraagt, namelijk zo’n 11 à 12.000 doden, de ernstig zieken buiten beschouwing latend. Maar die doden kunnen er ook zijn, omdat andere ernstig zieken niet of te laat behandeld werden, zelfmoorden en andere drama’s. Alleen die oorzaken zijn niet met onderzoeksresultaten te onderbouwen. De werkelijkheid zal waarschijnlijk ergens tussen deze twee conclusies in liggen.

   1. unlocked

    blabla bladiebla

    De tabel laat dus niets nuttigs zien betreffende covid

    1. Piet51

     @unlocked
     Jij hebt het begrepen. Zonder nadere info zijn er geen harde conclusies te trekken. Behalve misschien, dat je de doden a.g.v. uitstel van behandeling en andere indirecte oorzaken ook een effect van corona zou kunnen noemen. Maar de doden op de langere termijn zotten hier nog niet in.

     1. unlocked

      blabla bladieblabla

      weer niets gezegd , best knap

     2. Piet51

      @unlocked
      Mijn startzin “Jij hebt het begrepen” was gemeend en positief bedoeld. Mijn vervolgwoorden nuanceerden het nog een beetje en lieten zelfs de conclusie toe, die jij hier al sinds maart verkondigt. Die conclusie was, als ik je tenminste wat dit betreft wel een heel klein beetje begrijp, dat de gevolgschade van de corona-maatregelen de directe schade verre overtreffen.
      Ik ben het daar niet mee eens, maar wil die conclusie ook niet wegmoffelen. Het gaat m.i. namelijk om die voortdurende afweging.

     3. unlocked

      blabla bladieblablabla

 8. lucinde

  Het wordt gênant om twee redenen.

  Baudet is een bewezen charlatan, politiek onwaardig

  DDS is verwarrend, geen consistent nieuws.
  Worden de lezers in de maling genomen door Tim en Michael met hun zg. “Battle” ?

  Wordt DDS/Michael betaald door FvD?

  Ik snap er niets meer van

  1. ManX

   Vragen van de rookie Lucinde (A rookie is someone who has just started doing a job and does not have much experience).

  2. JochemX

   Door wie worden de MSM betaald? Voor mij is Rutte met zijn volkomen overbodige maatregelen de aller grootste charlatan.

 9. gargamel

  Uit de door Baudet gepresenteerde tabel blijkt duidelijk dat er in 2020 minder mensen stierven. Want als we de bevolking van 2010 en 2020 vergelijken, is de conclusie logisch dat het percentage veel lager ligt.

 10. Beukman

  Hmmm… lastige spagaat voor de Mannenbroeders op DDS.
  Zowel Omtzigt als Baudet worden hier immers als helden beschouwd.
  Ik weet niet waarom, maar de eerste komt altijd net even betrouwbaarder op me over dan de mini-Trump.

  1. Nostradamus

   Ik heb Pieter ook heel hoog staan maar geen politicus of partij heeft in alles gelijk. Dit is de godsdienstige kant van Pieter.

 11. ManX

  De vraag is inderdaad of een oversterfte van 10.000 ouderen met onderliggend lijden het rechtvaardigt om een complete economie om zeep te helpen, om tienduizenden ondernemers failliet te laten gaan, om honderdduizenden werkelozen erbij te krijgen, om zwaar psychisch leed bij grote groepen uit de samenleving tot gevolg te hebben, om het aantal zelfmoorden en scheidingen te zien stijgen.

  Ik denk van niet.

  1. Nico Sibelijn

   In een beschaafde samenleving is elk leven even kostbaar en offeren we ouderen niet op voor de economie.

   Zo eenvoudig ligt het, goede vriend.

   1. unlocked

    maar niet elk leven is te redden ten kostte van 17 miljoen mensen strónt vlé®k

    1. Nico Sibelijn

     Unlocked heeft vandaag ongevaccineerd al weer een nieuwe link gekregen.

     🙂

     1. unlocked

      yeppo , maakt mij niets uit , kan onbeperkt voorzien strónt vlé®k

      kennelijk wordt je in bescherming genomen hufter

   2. ManX

    Middeleeuwse, gereformeerde onzin Sibelijn. In een complexe, moderne samenleving is het collateral damage. Het rechtvaardigt nooit het om zeep helpen van die maatschappij.

    Elk individueel leven telt, doch slecht ethisch en filosofisch gezien.

    1. Nico Sibelijn

     In de middeleeuwen was jouw benadering van het menselijk leven wel gebruikelijk, goede vriend. Daar keek men niet op een dode, zeker niet als het ouderen betrof.

   3. Nostradamus

    Bang dat je opgeofferd wordt?

    Als we moeten kiezen tussen jou en de toekomst van de jeugd…

    1. Jezus van Nazareth

     Dan mag van mij de jeugd uit Urk nu doodvallen.

     1. Edjan

      Jezus? Je bent niet meer de Jezus van mijn jeugd ….

  2. Linksbuster

   En wat gebeurde er bij een griep..men ging naar bed om uit te zieken..werd beter of men overleed aan een complicatie zoals bv longonsteking, geen registratie.
   Nu corona..ziek, dan veel sneller een ziekenhuisopname en geregistreerd.
   Dat er nu blijkbaar geen griep rondwaard is vreemd..en kan natuurlijk niet waar zijn.
   Naar het aantal slachtoffers nav uitgestelde reguliere behandelingen kan men ook slechts gissen..maar dat dat er ook duizenden kunnen zijn is goed mogelijk.
   Dat we nu meer positieve gevallen hebben dan bij de eerste golf lijkt me logisch omdat er toen nauwelijks testen beschikbaar waren.
   Dat is het probleem met cijfers..je moet wel dezelfde criteria aanhouden om een vergelijking te kunnen maken.

  3. ZWEEDSE K0K

   De DDS waarheidsvinding:
   Hoeveel tienduizenden ondernemers die failliet gaan ken je in je omgeving?
   Hoeveel van de honderdduizenden werkelozen ken je in je omgeving?
   Hoeveel groepen uit de samenleving met zwaar psychisch leed ken je in je omgeving?
   (familie niet meegerekend)

   Mochten de antwoorden “nihil” zijn, heb je zelf last van zwaar psychisch leed.

  4. Meriadoc Brandebok

   Er gingen dit jaar nog minder bedrijven failliet dan vorig jaar en de economie draait nog als een tierelier. Het steunpakket voorziet in subsidie voor doorbetaling van werknemers en 70% (!) van de vaste lasten wordt door de overheid vergoed. “Economie om zeep helpen” is vooral demagogie. Van stijgende zelfmoorden is vooralsnog niets gebleken.

   Maar ik begrijp dat Manx, als tachtigjarige, zichzelf gaarne opoffert, ter meerdere glorie voor de economie? Of zegt hij dit vanaf zijn comfortabele stoel in het buitenland?

   1. FreeThinker

    Meriadoc Brandebok begrijpt wederom niks van de economie. Waarvan denk je dat de overheid dat betaald? Heeft Sinterklaas ze een cadeautje gegeven? Nee natuurlijk niet, de kosten gaan wij uiteindelijk betalen via belastingen. Wederom gaat links en geld niet samen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, uiterst rechts en geld gaan niet samen. Is zij niet tegen elke vorm van bezuiniging? Er wordt nu nog steeds gescholden op de bezuinigingen van de kabinetten-Rutte.

     Als je denkt dat ik niet weet dat bedrijven overeind worden gehouden met belastinggeld, kan ik je ook geen antwpord geven.

     1. FreeThinker

      Mariadoc begrijpt klaarblijkelijk niet dat de economische recessie uitgesteld wordt omdat de overheid schulden maakt. Zodra de overheid deze schulden moet/gaat terugbetalen zul je het effect pas zien.

     2. Meriadoc Brandebok

      Het effect zie je alleen bij landen die vóór de coronacrisis reeds met een zware schuldenlast in de maag zaten, zoals Italië en Griekenland. Nederland kan relatief gemakkelijk lenen omdat het een buffer heeft opgebouwd (onder meer door draconische bezuinigingen en lastenverzwaringen tijdens de kabinetten-Rutte). Bovendien zorgt de overheidssteun er voor dat de meeste bedrijven met een blauw oog door de lockdown komen, in plaats van dat ze massaal op de fles gaan. Zeker met de vaccins internationaal, waar Nederland toch vooral op meedobbert, kun je volgend jaar weer een economische groei verwachten.

     3. FreeThinker

      Wat je bij Griekenland en Italie zag was helemaal geen corona crisis. Dat is de kredietcrisis van 2012 die nog steeds niet opgelost is. De rente was weliswaar gedaalt maar de schulden stegen maar (ten opzichte van het bbp). Het klopt dat Nederland er finacieel beter voor staat dan sommige landen maar dat betekent niet dat het goed gaat. Het punt blijft staan, de misgelopen omzet die bedrijven nu van de overheid krijgen moet vroeg of laat terugbetaald worden en daar gaan wij voor betalen.

     4. Meriadoc Brandebok

      Je punt was die over een uitgestelde *recessie* omdat de overheid schulden maakt, toch? Of zag ik dat verkeerd? Want het punt dat geld lenen, geld kost, onderschrijf ik. Hoewel, op de lange termijn levert het de belastingbetaler toch winst op omdat er zo min mogelijk bedrijven kapot gaan en dan staan we er internationeel weer goed voor.

   2. Linksbuster

    En waar komt het geld vandaan voor deze subsidies?
    Dat zal toch door de belastingbetaler moeten worden opgehoest..reken maar eens uit hoeveel geld er per hoofd van de bevolking wordt uitgegeven aan de corona steun…geld dat straks naar de overheid gaat en dus niet in de economie wordt gestopt..want in tegestelling tot de overheid kan ik mijn geld maar één keer uitgeven…heb geen euro-pers in de schuur staan.

  5. Beukman

   Let wel, dr. X, je hebt alleen over de doden. Verder is het natuurlijk de vraag hoeveel slachtoffers er zouden zijn als er niets werd gedaan.

 12. Drollevanger

  Ik begrijp dat Baudet zit op 0,89 per jaar, en Omzicht komt op 0,95.
  Hoeveel extra/minder doden worden veroorzaakt via een extra lockdown vraag ik me dan af, en hoeveel mensenlevens worden vernield via faillissementen.
  Het is alletwee niks.
  Wel denk ik dat een echte lockdown in het begin van de epidemie invloed zou hebben gehad. Nu zijn we te laat.
  Nu is het virus al te wijd verspreid zodat een lockdown geen of weinig invloed zal hebben.
  Nu wordt het doorbijten tot het virus is uitgeraast en we allemaal imuun zijn geworden.’en zonder lockdown zal dat waarschijnlijk veel sneller bebeuren.
  Corona wordt, zonder een echt werkend vaccin, net als echte griep een deel van ons leven.
  Tegen gewone griep is ook nooit een echt altijd werkend vaccin ontwikkeld.

  1. Jack Flash

   Het aantal zelfmoorden, uitgestelde kankerbehandelingen met als dood tot gevolg zouden de sterftecijfers kunnen doen opschroeven.
   Omzicht doet aan het leugencircus mee.

 13. EvertB

  Baudet wil het enkel over ‘vrijheid’ hebben. Hij gaat in tegen de coronamaatregelen in Nederland en accepteert 3 miljoen doden als daarmee ‘onze vrijheid’ gered zou worden (volgens medicus en ex-FvD’er Pouw-Verweij). Niet zo netjes van deze man die kennelijk een rekensommetje had gemaakt:

  – 1,2 miljoen diabeten;
  – 800.000 hartpatiënten;
  – 600.000 COPD-patiënten;
  – 100.000 mensen met overgewicht;
  – 7.000 patiënten met nierziekte;
  – alle mensen met kanker en andere ziektes en 70+’ers en pechgevallen.

  #de3miljoenvanbaudet

  1. Loelap

   Dat overgewicht van 100.000 lijkt me nogal weinig.

  2. unlocked

   van die hele rits sterven er net zo veel als bij goede influenza golf.

   Gooien we bij influenza ook alles op slot evert of ben je gewoon wat stemming aan het kweken mispunt ?

 14. ikweetwatikwil

  Cijfers, Cijfers, Cijfers. Iedereen is opeens econoom en medisch onderlegt.
  Waar het bij mij op neer komt is, de boven ons gestelde mensen hebben gefaald. Dik gefaald.
  De grenzen hadden begin dit jaar dicht gemoeten. Vakanties ,schuif maar een jaar op.
  Een stevige aanpak en we waren er nu van af geweest.
  Omtzight roept voor de buhne , maar als het er op aan komt, tekent hij voor zijn partij. Persoonlijk ben ik nooit in zijn kunstjes getrapt.

  1. unlocked

   een stevige aanpak tegen een virus ? mensen die niet in aanraking met andere mensen komen gaan ook gewoon dood aan corona en hun onderliggende medische problemen.

   Een virus heerst ! Zoals we jaarlijks influenza hebben met duizenden doden

 15. JohanDijk

  Aan de cijfers van CBS te zien hebben we inderdaad meer sterfte, als ik zo kijk ergens rond de 5% meer. Bij een dodelijke pandemie denk ik aan verdubbelingen etc. maar we hebben het over 1 digit growth. Dus beetje overdreven van Omzigt. Oja, Omzigt en de rest van het kabinet moest Baudet vorig jaar nog hard uitlachen toen Baudet een debat over Carona virus wilde, was toen niet nodig, overdreven ofzo 🙁 Omizgt kan beter Hugo gaan helpen met tellen.

 16. SubTec

  Tim Engelbart, de opstelschrijver van DDS…. tja..
  Ach laat eigenlijk maar, het is niet de moeite waard om te reageren.

 17. Morgan4321

  Dat dit artikel door Tim geschreven was kon ik uit de tutel al opmaken, die schijnt tegenwoordig net zo’n afkeer van Baudet te hebben als die verzuurde Han van der Dorst op Joop.

  Dus Omtzigt heeft Baudet op een kleine rekenfout betrapt en doet nu net alsof deze correctie het hele verhaal onderuit schoffelt? Nonsens. Het nuanceert het verhaal van Baudet wat maar de hoofdlijnen ervan staan nog sterk overeind. De oversterfte is klein, en net zoals in jaren dat er een hardnekking griep was zoals in 2018 zouden we nu ook niet zo moeten overreageren.

 18. de ziender

  Of het nu 0,95 of 0,89 is; je neemt de vrijheid van burgers niet af.

  En de oversterfte komt door het verplicht stellen van het mondkapje: sinds de verplichting zijn de cijfers dramatisch gestegen. Logisch, want met een mondkap op ben je afgesloten van de broodnodige, virsumijdende frisse lucht. Ergo: monkapjes vergroten extreem de verspreiding. Dat hebben de statistieken duidelijk aangetoond. Baudet heeft dus gelijk, Tim, en jij niet.
  Zo!

  1. Piet51

   @ziender
   Heerlijk zulke creatieve toepassing van de statistiek. Je gelooft zeker ook nog steeds, dat baby’s van de ooievaar komen? Dat kun je namelijk met dezelfde redenering heel aannemelijk maken, tenminste voor onnozele mensen. Toen de ooievaarsstand afnam daalde ook het geboortecijfer. En zie, het bewijs dat die ooievaars de baby’s kwamen brengen was geleverd. Want er gold immers: minder ooievaars, minder baby’s.

   1. unlocked

    blabla bladieblabla

    corona is een hoax

    1. EvertB

     blabla bladieblabla

     unlocked is een hoax

     😂

     1. unlocked

      als jij dat zegt dan is het zo. vertrouwen we blind hoewel ik liever de cijfers laat spreken

      7600 miljoen mensjes en 1,6 miljoen doden wereld wijd. Lijken wel influenza cijfers. Wanneer gaat het killervirus zijn werk doen ?

      0,02% doden is een belediging voor een killer virus

  2. ET007

   Misschien hadden we anders wel een daling gehad in sterfte en is de stijging in feite hoger dan gedacht.

 19. de ziender

  Tim leutert mee met dit misdadige kabinet en maakt ziich medeschuldig aan de misdaad. Hereft Timmy al uitgerekend hoe de oversterfete wordt veroorzaakt? Uitgestelde, en daardoor afgestelde hulp waardoor mensen aan andere ziekten de pijp aan Maarten geven? Lees hoe Tim hier uit zijn nek kletst!!

 20. Lex

  MENSEN ZIJN DOODSBANG.

  Ze zijn weer bezig de goedgelovige mensen doodsbang te maken. je ziet op straat mensen met de angst in hun ogen doodsbang dat ze ook Corona krijgen.

  JA HOOR EEN FORSE OVERSTERFTE.

  Mijn Hoela.

  De Mortaliteit is 0,25% en dat is nog geen 10.000 mensen op een bevolking van 17.4 miljoen mensen vergelijkbaar met een zware griep..

  HÉÉÉ waar is de griep gebleven????

  Zouden deze hernoemd hebben naar Coro na.

  Allemaal poppenkast en toneel er zit een heel plan achter en dat word steeds duidelijker.

  Puur misbruik maken van de angst van de medeburgers om er een plan doorheen te drukken.

  Ongelooflijk.

  In wat voor kut land leef ik.

  1. Telex

   U leeft in een fantastisch land, de kunst is om het fantastisch te houden. Dat valt niet altijd mee kan ik u zeggen.

   1. Lex

    Alleen met de verkeerde politieke bestuur.

    Dit kabinet word hier hopelijk 17 maart voor afgerekend.

    Ik hoop dat de mensen wakker worden en dit kabinet 17 maart weg gaan stemmen.

    1. ET007

     De maatregelen gaan inderdaad te ver, maar dat komt enerzijds door de mensen en bedrijven die zich verzetten tegen de maatregelen en anderzijds de overheid die niet zorgt dat de maatregelen nageleefd en bestraft worden.
     Het hoogte-, liever dieptepunt is wel Grappenhaus zelf!

  2. ET007

   Precies. In wat voor kut land leef ik. Waar de mens zoekt naar hun eigen gelijk, zonder rekening te houden met de rest. Je moet niet alleen de doden tellen. Hoeveel mensen revalideren op dit moment ten opzichte van vorig jaar? Hoeveel mensen met longaandoening? En als er geen maatregelen genomen zouden worden dan zouden er meer dood zijn. En dan nog eens de manier waarop de mensen dood gegaan zijn! Hoeveel mensen zouden nog in staat zijn te werken als er niks gedaan zou worden. Het bedrijfsleven heeft niks aan zieke mensen.
   Uit ervaring zijn coronapatienten 4 weken uit de running ipv 1-2 weken. Wat kost dat?
   Inderdaad ligt complot denken voor het oprapen, net zoals er bij meer dingen voor- en nadelen zijn.

 21. Telex

  Goed zo Meneer Omtzigt de volgende rekensom is misschien ook interessant, Namelijk de telling van CDA verkiezingen.

 22. ET007

  En niet te vergeten dat in december door kou en slechtere weerstand heel wat mensen ziek worden. Ook wordt het begin van 2021 interessant. Misschien niet voor de statistiek van 2020, maar wel omdat komende drie weken wel eens een heleboel mensen besmet kunnen raken. En iedere dode is 1 teveel, zeker als het onnodig is.
  Mensen willen vrijheid. Klopt … met name Zorgpersoneel gedurende feestdagen.
  Maar zover denken egoïsten niet na.

  1. Lex

   Wat ze er doorheen willen drukken is.

   NWO en plan 2030 wij moeten gereset worden.

 23. saddy

  Duidelijk plaatje gezien van een Duitse professor: Zoveel te strenger de lockdowns zoveel te meer sterfte. Covid is geen directe oorzaak. Lockdown- en middenstand ellende wel.

  Verder zou een beetje eerlijkheid ook nog wel leuk zijn. Er was namelijk voor dit jaar al een hogere sterfte ingepland door actuarissen. Staat ook los van Covid.

  De “”oversterfte”” in aantallen is nog steeds lager dan het aantal mensen dat extra is gestorven door de zomerhitte-piek.

 24. henk43

  Eeuwig zonde dat deze man hier weg is. De enige objectieve redacteur van DDS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.