Hilarisch! Progressieve Amsterdamse bestuurders en inwoners vinden eigen bestuur rampzalig

Amsterdamse bestuurders, politici, ambtenaren én inwoners vinden allemaal dat het Amsterdamse bestuur niet werkt. Ironisch genoeg zeggen dus honderden ‘progressieve’ mensen in Amsterdam dat hun eigen progressieve stelsel een complete flop is. 

Een evaluatie onder meer dan 500 Amsterdamse ambtenaren, raadsleden, wethouders en stadsdeelcommissieleden pakte anders uit dan iedereen had verwacht. Dit is niet bepaald een ‘Wij van WC-eend’-conclusie. 74% van de respondenten is namelijk niet te spreken over de gang van zaken bij het Amsterdamse bestuur.

Driekwart van de mensen is van mening dat het huidige bestuurlijke stelsel niet goed uit te leggen is aan de Amsterdamse inwoners. Twee derde (65%) van de respondenten is ontevreden over de huidige manier van werken. Oftewel de progressieve elite van Amsterdam is niet te spreken over het eigen stelsel wat ze hebben gecreëerd.

‘Wat de gemeente nu doet volgens de deelnemers, is winkelen in de input die zij krijgt om vervolgens een eigen plan te kunnen volgen, inspraak dusdanig laat organiseren dat het plan er eigenlijk al ligt of dat zelfs de besluiten al genomen zijn op het moment dat inspraak plaatsvindt,’

De onderzoekers van bureau Necker van Naem concluderen dat het Amsterdamse bureau regeert als een stel aristocraten, hun wil is wet. Nu is deze uitslag niet compleet verrassend, al jaren neemt de kritiek toe op de bestuurlijke elite in Amsterdam. De afgelopen tijd onder Halsema is de kritiek alleen maar in een stroomversnelling beland. Niet gek als je van die communistische wethouders hebt zoals Rutger Groot Wassink.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. ropart

  hetzelfde als met rutte die niet deugt, maar wel op stemmen!,het zal wel een nieuw fenomeen zijn.

 2. RvdBe

  De naïeve domheid van de Amsterdammers heeft ook wel iets vertederends.
  De sprookjes blijken helemaal niet met de realiteit te staven, mooi man.

 3. HD

  Je krijgt waar je op hebt gestemd, dus niet zeiken.

 4. Pieter48

  Het heeft nog lang geduurd voor dat de Amsterdammers door hadden dat ze bestuurd worden door een stel wereld vreemde provo nazaten.

  1. stem weg

   bestuurd ? u geeft teveel krediet weg !

 5. CZ

  Welnee, ze zijn hartstikke blij met de linkse GroenLinks fascisten.

  1. Linksbuster

   Precies..ze stemmen ze probleemloos nog een keer.!

  2. Wally

   O ja hoor. Want ze gaan er weer op stemmen, als je eenmaal niet meer logisch wilt denken….

 6. Cootje

  Met een button 1873 vertegenwoordig je groot publiek , en je zet maar een kleindeel weg. Of was het nu andersom maar je staat er als burgemeester wel gekleurd op . Wat een drama burgemeester maar dat kon ze alleen worden gebruikmakende van het old boys netwerk , onderleiding van een strenge Rutte doctrine Pinokkio van een bananen republiek

 7. Pieter48

  De bestuurders club van Femke is in staat om zelfs Madurodam aan de afgrond te brengen. Het voordeel van Madurodam is de de bevolking aldaar geen mening heeft.

 8. Rieks

  De reacties van links zijn nu al te voorspellen: we moeten een extra inspanning leveren om ons beleid uit te leggen en meer van dat soort linkse prietpraat, bij gebrek aan beter.

 9. Wally

  Ze vragen er toch zelf om? Alleen….. tot voor kort was dit allemaal betaalbaar met andermans geld. En nu…..is er zoveel geld nodig dat ook dit soort figuren eindelijk eens mee moet betalen. En DAARMEE tref je ze in hun gutmensch-hart. Want deugen is 1…. betalen is helaas nu ook 2. En dan blijkt deugen toch niet altijd leuk, nietwaar?

 10. Willem Bever

  Hoe zei die bestuurder Rutger Groot Wassink dat

  ONE DOWN

  🙂

  Een demotje op de dam met buttons graag

  1. Oepsie

   Ach ja, als je een ‘rode miljonair’ als lijdraad gaat gebruiken, is er veel mis in NL.

 11. Sando

  Ga nu EENS niet je stem uitbrengen het is niet verplicht dan is er pas paniek!

  1. stem weg

   Al is er 10% opkomst dan nog denkt men een mandaat te hebben. Het ambtenarren legioen gaat zeker stemmen dus eigenlijk moet je raad precies andersom zijn.

   GA STEMMEN , STEM SOCIAAL, STEM PVV

  2. Edjan

   Ik heb ooit een liberaal op de TV horen verkondigen, nadat de opkomst bedroevend laag was: “ach ja, daar blijkt maar weer uit dat iedereen eigenlijk hartstikke tevreden is (met ons beleid) en dat we gewoon zo moeten doorgaan”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.