Hongaarse gangbang-europarlementariër bewijst weer: homohuwelijk-tegenstanders zijn hypocriet en te kwader trouw

De affaire rondom de zich aan homoseks te buiten gaande Hongaars homohater József Szájer toont maar weer eens één ding aan: tegenstanders van het homohuwelijk zijn helemaal niet uit op de “verdediging van het huwelijk” of wat ze dan ook weinig oprecht mogen claimen. Ze willen gewoon macht, en zijn bereid de rechten van hele groepen mensen voor de bus te gooien om dat te bewerkstelligen.

Het was gisteren natuurlijk de giller van de dag: de politie in Brussel maakte een einde aan een homo-orgie in een club, waar tientallen mannen aan meededen. Al XTC-pillen consumerend en van bil gaand maakten ze er een gigantisch feest van. Tot dus – zoals gezegd – de politie binnenviel en de frikandellenparty over is. De mannen werden bekeurd – want hè, corona – maar één man had geen ID bij zich: dat bleek een europarlementariër te zijn.

En niet zomaar eentje: het was József Szájer van het Hongaarse Fidesz. En niet zomaar een politieke vinger aan de tentakels van de partij van Viktor Orban. Maar nee, een belangrijke vertrouweling van de autocratische premier. Een man die zelf op z’n iPad de grondwet van het land herschreven heeft. Om er, onder anderen, meer homofobie in te proppen.

Dat laat de intense hypocrisie maar eens zien: in Hongarije maakt hij homo’s het leven zuur, maar in het tolerante Brussel – België was na Nederland het tweede land ter wereld dat het homohuwelijk invoerde – gaat hij zich op een ongelooflijke wijze te buiten aan datgeen dat hij in Boedapest en omstreken juist probeert uit te bannen.

Het toont maar weer eens aan dat je mensen die zeggen dat ze het homohuwelijk willen verbieden of niet invoeren (afhankelijk van waar je bent), niet op hun blauwe ogen moet geloven. Staan ze nu écht een zogenaamde verdediging van het “traditionele huwelijk” voor? Of is het hen meer te doen om te appelleren aan haatgevoelens die er hoe dan ook leven jegens mensen die niet tot de dominante groep behoren – in dit geval LHBTI’ers?

Als de affaire-Szájer ons dus één ding leert, dan is het wel dit: hoogstwaarschijnlijk dat laatste. Een grondwettelijk verbod op het homohuwelijk heeft niets met doordachte conservatieve politiek te maken – het is ordinair en genadeloos opportunisme. En des te meer reden om landen als Hongarije diplomatiek wat meer de duimschroeven aan te draaien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Blondie

  De Linkse wolven zijn weer op het oorlogspad.

  Moordlustig en uit de bek kwijlend, zijn ze uit de hokken ontsnapt en op weg naar een prooi.

  1. Cor Grijpstra

   @Blondie is een bewonderaar van de hypocriete Hongaarse homohater József Szájer.

  2. lucinde

   Niks links bij…ga graancirkels tekenen idioot

 2. Vriend

  Opportunistisch, hypocriet en een valse nicht: deze vieze Hongaar is het allemaal. Je homofoob opstellen en je tegelijkertijd in de herenliefde uitleven – wat een Judas.

 3. Beukman

  Als ik het wel heb is de echtgenote van deze man rechter, en heeft zij destijds ook meegeschreven aan deze anti-homowetten. Kortom, een smakelijke rel uit het hypocriete en corrupte Hongarije.

 4. lucinde

  Kom er maar in Frits Bosch en vertel ons alles over die bruine staaf van St. Stefanus.

 5. RvdBe

  Het laat misschien wel zien dat de door de media opgeklopte hetze tegen Hongarije helemaal geen hout snijd.
  Er zal best anders tegen homo,s aangekeken worden dan in Nederland, wellicht zullen er een aantal zaken niet in de haak zijn (net als in 90% van de wereld).
  De linkse haters zijn nu teleurgesteld over een Hongaarse homo in het eu parlement.

  1. lucinde

   Al zou Orban de helft van z’n bevolking afmaken, dan zegt RvdBe doodleuk dat in 90% van de wereld een aantal zaken ook niet in de haak zijn.

   Homo’s vinden de een ziekte in Hongarije die ze het liefst uitroeien idioot!

   1. vandaag

    zegt de volidioot

    1. Linksbuster

     Lucinde wil ook graag dat haar linkse onwelriekende uitwerpselen door Tim geplaatst gaan worden a lá brandebok, onze linkse fascist.
     Tim heeft alle linkse adepten een duwtje in de rug gegeven, en die overbevolken nu het “rechtse??” DDS.

  2. Thant dolphf

   “De linkse haters zijn nu teleurgesteld over een Hongaarse homo in het eu parlement.”

   ??

 6. josveraart

  Ten eerste Ik ben niet antihomo maar dit is kostje voor de PRO EU LEES LINKSE MENSEN

 7. rexm

  Men ziet hier weer hoe laf de EU is, steeds op Hongarije hakken, begin nu eens te hakken op Polen.
  Het zou zo maar eens zo zijn dat Polen alle Polen die in Nederland werkzaam zijn terug te halen naar Polen.
  Het zou zo maar eens zijn dat de Balkan landen zich gaan verenigen en zaken gaan doen met Rusland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.