Jaap van Dissel speelt dictatortje: in de toekomst sneller lockdowns bij oplopende besmettingen

De directeur van het RIVM – ik heb het natuurlijk over de abominabele en vooral incompetente Jaap van Dissel – heeft een boodschap voor het Nederlandse volk: als gezondheidsdictator heeft hij besloten dat de ‘corona-signaalwaarden’ naar beneden te zetten. Dit houdt in dat er bij een nieuwe coronagolf eerder zal worden ingegrepen met strenge maatregelen.

“De signaalwaarden gaan naar beneden, zodat je eerder overgaat op strengere maatregelen. Nu bleken die waarden toch uit te nodigen om steeds verder op te rekken,” aldus Van Dissel in gesprek met het Algemeen Dagblad. Daar voegt hij aan toe dat er dit keer niet te langzaam was ingegrepen in zijn ogen… maar dat ze de volgende keer dus wel eerder met de zweep erover gaan.

Ah ja. We hebben het niet verkeerd gedaan, maar we doen het de volgende keer wel anders! Sure, Jaap.

Natuurlijk.

Volstrekt onzinnig, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk. Letterlijk. Lockdowns maken economieën en dus samenleving helemaal kapot. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie heeft landen al gewaarschuwd om lockdowns niet zo gretig in te zetten.

“Wij van de Wereldgezondheidsorganisatie moedigen landen niet aan om lockdowns in te zetten als primair middel tegen dit virus,” aldus WHO-vertegenwoordiger David Nabarro: “Het enige moment waarop wij geloven dat een lockdown gerechtvaardigd kan zijn is om tijd te kopen zodat je kan reorganiseren, hergroeperen, je voorraden op orde kunt krijgen, je zorgpersoneel kan beschermen bij uitputting, maar we doen het liever echt niet.”

De reden dat de Wereldgezondheidsorganisatie zo kritisch is over lockdowns? “Lockdowns hebben één gevolg dat je nooit mag minimaliseren, en dat is dat ze arme mensen nóg armer maken.” “Kijk naar wat er gebeurd is met de toerisme-industrie op de Caribische Eilanden,” zei Nabarro vervolgens. “Kijk naar wat er gebeurd is met kleine boeren wereldwijd. Kijk naar wat er gebeurd is met de wereldwijde armoede. Het lijkt erop dat we volgend jaar mogelijk een verdubbeling van de armoede hebben. En we worden volgend jaar mogelijk geconfronteerd met tenminste een verdubbeling van het aantal kinderen met ondervoeding.”

Woorden die Jaap van Dissel ter harte zou mogen nemen. Maar dat doet hij niet. In plaats daarvan gedraagt hij zich als een gestoorde gek die zich helemaal blind staart op ‘coronacijfers.’ Hij en al die kleine gezondheidsdictatortjes in Nederland mogen dan denken dat alles over corona gaat, maar wij normale mensen weten beter. Er is ook armoede. En honger. Door met ‘strenge maatregelen’ te komen zorgen types als Van Dissel ervoor dat de armoede hand over hand toeneemt, zowel in Nederland maar ook in andere landen (omdat wij daar niet meer op vakantie gaan en zij minder naar ons exporteren).

Harde lockdowns die weken duren zijn onmenselijk en veroorzaken meer leed dan ze zogenaamd moeten voorkomen. Maar Van Dissel lijkt niet bij machte te zijn dat te kunnen begrijpen. Catastrofaal!

We hebben behoefte aan mensen die oog hebben voor álle facetten van het leven, niet alleen voor het c-woord. Daarom zeg ik, weg met lockdowns én weg met Jaap van Dissel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. 2030

  Heeft Japie al uitgelegd waar het bedrag met 6 nullen op zijn prive rekening vandaan gekomen is ?

  1. Linksbuster

   Woord van 2020..coronamiljonair!

   1. ropart

    coronamisbruik dingt ook mee.

 2. JochemX

  We kunnen natuurlijk ook de ic-capaciteit iets opvoeren. Het rare is dat iedere deskundige wat kan blazen en dat er geen enkele coördinatie vanuit WVC in zit. Behalve natuurlijk kritische vragen, want die worden weggejorist. Artsen zijn prima en noodzakelijk, maar geef ze vooral niet te veel macht, laat ze nooit de dienst uitmaken.

 3. Ztjes

  Een adviseur mag en kan helemaal niets bepalen. De enige in een crisusbeheersing, die de beslissing moet nemen is de MP. De MP moet de verantwoordelijke en aanspreekpunt zijn. De rest zijn de adviseurs en uitvoerende organisaties. Wat er in Nederland gebeurd, heeft totaal niets met een crisis bestrijding te maken.

 4. 2030

  deze ja.ap

  h**ps://www.sin-nl.org/coronacrisis-rivm-baas-van-dissel-staat-op-zwarte-lijst-van-artsen-dit-is-de-reden/

 5. Edjan

  Zo’n lockdown moet toch een geweldige hoop geld kosten? Is dat geld niet beter besteed aan het verruimen van de gezondheidszorg? En de ouderenzorg?

 6. Linksbuster

  2021, elke 2e maand 3 weken in lockdown.

 7. usb3.0

  Dit soort zieke geesten krijgen ook nog een podium

 8. A-BBa

  Van Dissel zei vandaag: “versoepeling coronamaatregelen pas mogelijk vanaf half februari” Sinds wanneer bepaalt hij het beleid?

  1. usb3.0

   Nou dat is sinds kwiebussen als rutte en co hier naar luisteren…

 9. hans-e-pans

  Deze uitspraak van Winston Churchill is nog steeds actueel.

  Macht maakt geil.

  Zeker bij deze wappie, Jaap van D.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.