Kabinet vreest bijltjesdag en durft ineens wel daadkracht te tonen: ‘snelle’ compensatie duizenden ouders

Het kabinet lijkt te hebben geluisterd naar het vaak gegeven advies om door de toeslagenaffaire ouders “snel” schadeloos te stellen, want komt nu inderdaad een ‘snelle’ compensatie aan voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Volstrekt belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren, maar wel fijn dat er ein-de-lijk schot in de zaak lijkt te zitten.

Eindelijk gaat het kabinet over tot het uitbetalen van compensatie aan ouders die in de toeslagenaffaire het slachtoffer werden van de Belastingdienst. Het is natuurlijk hartstikke goed nieuws voor de gedupeerden dat er nu echt wat staat te gebeuren.

Tegelijkertijd voelt het zo ontzettend wrang dat dit kennelijk pas kan op het moment dat er koppen dreigen te rollen. De kopstukken die hiervoor verantwoordelijk zijn, moesten echt in een hoek worden gedrukt voordat het staatsapparaat in beweging komt. Die duizenden gedupeerden hebben een kleine overwinning te pakken, maar voor de democratische rechtstaat is dit echt niet iets om trots op te zijn.

Zoals het er nu uitziet gaat het kabinet zo’n 9.000 gedupeerden een “snelle compensatie” á la €30.000 geven, een beetje zoals het vangnet dat voor de ondernemers is opgesteld in verband met de pandemie. Gewoon in één keer een flinke smak geld overmaken en daarna kijken of er nog meer overgemaakt moet worden of dat er teveel is overgemaakt.

Dat laatste zal wel niet, want voor het overgrote deel van de gedupeerden kon het wel eens gaan om honderdduizenden euro’s aan compensatie en schadevergoeding. Als we RTL mogen geloven hebben ouders die teveel hebben ontvangen dan zelfs ‘geluk’, want het zal niet worden teruggevorderd.

Dus, kabinet… moest dat nu écht allemaal zo lang duren?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Jack Flash

  Haha!
  De verkiezingen komen eraan.

 2. HD

  De verkiezingen komen eraan, Rutte en zijn clan vegen hun straatje schoon, en de rekening zal worden doorgestuurd naar de werkende Nederlanders.
  Straks allemaal weer op deze boevenbende stemmen hè.

 3. Cootje

  De banken betalen 750 miljoen euro boeten, de fraudeurs krijgen hun vergoedingen en zijn geen fraudeurs meer , Sophie t velt haar 4 ton aan declaratie nog niet terug betaald , pechthold zijn penthouse is legaal en buiten dat we op de eerste plaats blijven in Europa wat narcotica staat betreft , is net als bij de banken de zaak opgelost met geld en er is niemand individueel verantwoordelijk dat kan alleen in een bananen republiek .Orban lacht zich te pletter

 4. leukeditter

  vieze bedriegers onder leiding van adolf rutte …

 5. halo1

  Als er maar geen nieuwe onrechtvaardigheden ontstaan..25 % was wel degelijk fraude.. nu kunnen al die foei-roepers de financiele tekorten gaan ophoesten.. zullen ze leuk vinden!. De ware oorzaak ligt in de multiculturaliteit : daardoor onstaan er veel te veel schimmige (vriendespolitiek)-connecties in de samenleving, waar belasting-technisch moeilijk vat op te krijgen is, en door de D66-rechtspraak en dito wetgeving krijgt ook de niet-integere actor vaak zijn gelijk. Uiteindelijk moeten wij.. eerlijke(?) betalers ervoor opdraaien..

  1. Linksbuster

   Idd ….
   Ook hier profiteren de slechten van de goeden.
   Betalen moeten we als belastingplichtige beiden..de bedragen genoemd in deze kwestie zijn niet mals.
   Uiteraard zijn bij toeslagen de bevolkingsgroepen met een kleurtje zwaar over vertegenwoordigd.

 6. Willem Bever

  De gedupeerden of dat voor 100% geldt, 30000 euro compensatie .en dan is alles weer vergeten..wtf…zou je eerst niet eens even uitzoeken hoe het precies zit…wat een propaganda weer van onze staatsroeptoeter.

  Ennuh…..de verantwoordelijken ……het begint alweer goed te verstommen

  1. halo1

   Ja logisch, want de “verantwoordelijken” is de hele NL-mentaliteit: onduidelijk, naief, goedgelovig, “de-mens-is-goed”, toeslagje hier en daar voor wie het hardste piept. Ik begrijp ook niet dat iedereen zo hard met de wolven in het bos meehuilt..terwijl de veroorzakers van de ellende buiten schot blijven… ofschoon de volgende fase wel weer de “‘racisme”-kaart trekken zal worden..

 7. tata

  Fijn en dan nu snel optiefen. Het hele spul.

 8. Kleurloze Politiek

  @halo1

  Hoe zo de oorzaak is te verwijten aan “multiculturaliteit”

  Tuurlijk schuif het maar weer naar de allochtonen want zelf zijn we natuurlijk het braafste jongetjes van de klas..

  Je moest je schamen muts
  Dit hele belastingtoeslag is het bewijs van bewuste stelselmatig discriminatie en ongelijke behandeling tussen autochtonen en allochtonen dossiers
  En dat Door het één na machtigste overheidsorgaan.

  En jij durft hier schaamteloos de schuld bij de allochtonen neer te schuiven..

  Laat me eens raden .. PVV’ER in het kwadraat

  1. Cootje

   95 % wat op de publieke tweede kamer tribune zat had wel een Kleurtje en die was niet van de zon . De club van thee drinkers zit in alle deelraden van grote gemeentes en is altijd bereid geweest om de mensen in te lichten over de mogelijkheden van de subsidie stromen en hoe ze ze moeten aanvragen , alles over een kamp scheren mag niet , maar dat er de randjes werden opgezocht is ook niet belicht in deze zaken , omdat ze meteen fraudeurs en grove schuld kregen aan gerekend en of je dan wit zwart of een zonnebank kleurtje hebt daar kan je je niet tegen verdedigen .maar dat voortrekker Asscher allen aan zijn eigen toekomst dacht maakt hem politiek onbetrouwbaar , van de rest had ik niet anders verwacht . Maar ik zou het leuk vinden als ze er een paar op meineed kunnen betrappen want we leven in een bananen republiek

  2. usb3.0

   Kleurloos vindt wél dat er goed is gehandeld en maakt er een autochtoon/allochtoon dingetje van

   1. Linksbuster

    Dat allochtonen procentueel zwaar oververtegenwoordigd zijn in het toeslagen paradijs is een feit…noem het van mijn part discriminatie.
    Daarmee verandert er niets aan het gegeven.
    Wie niet werkt krijgt bijstand en toeslagen….en er werken veel allochtonen niet!

   2. Willem Bever

    Idd precies zoals Halo1 voorspeld….triest en verkeerde focus voor het echte probleem.

  3. anti rutte

   misschien moet kleurloos zich eerst inlezen alvorens dom te blaten !

   Overigens zijn het de allochtonen aan het uitkering-infuus die de toeslagen opzuigen. Op cbs.nl kan de gekleurde islamiet de ware cijfers lezen. Zijn landgenoten hebben geen fraaie pers in de cijfers maar dat is uiteraard de schuld van de autochtoon.

   minder, minder, minder , stem sociaal , stem PVV

  4. halo1

   Het valt niet mee de realiteit onder ogen te (moeten/willen) zien: 1- je moet het zien 2- je moet het (durven) zeggen. Maar ja.. wereldvreemd ,naief, hypocriet.. allochtonen met alle geweld buiten schot (willen) houden. U ziet toch wel dat de meeste verontwaardigden op de tv allochtonen zijn.. leg me eens uit hoe dat kan? Die roken hun kans met dit Sinterklaas-toeslagenbeleid….Niemand zegt het.. want het taboe moet blijven bestaan..en daarom zeg ik het u…wees blij met deze onconventionele ontboezeming…(en bij schelden wijzen 4 vingers naar uzelf!!)

   1. Marija

    Als die affaire kinderbijslag echt uit fraudeurs bestaat voor minimaal 25%, hoe is het dan te verklaren dat Pieter Omtzigt zich hierover zo druk heeft gemaakt?

 9. Kleurloze Politiek

  @halo1

  Er valt niets te ontkennen er is beduidend toegegeven tijdens het onderzoek dat er wel degelijk op allochtonen werd gemikt.
  Terwijl er absoluut geen enkele aanleiding hier voor was.
  Dat is volgens mij en de meerderheid van de oppositie partijen gewoon systematisch discriminatie en ongelijke behandeling..

  Of zou jij het wel goedkeuren als je door de Amsterdamse faculteit niet werd toe gelaten of je afstudeeropdracht wordt zonder enige goede rede afgekeurd omdat jij uit Rotterdam komt.

  En even voor de goede orde de meeste PVV’ERS zijn werklozen Venlo en Boxmeer bewijzen dit..

  1. usb3.0

   Wat l*l jij nou man, het gaat over +/- 30.000 gezinnen, ga zielig doen man

  2. anti rutte

   ach gut , de gekleurde kent de statistieken weer niet ! nogmaals cbs.nl voor de actuele cijfers

   De discriminatie kaart trekken is zo 1970

  3. halo1

   Die aanleiding was er wel: heeft u niet gezien dat ik het over “schimmige (vriendjes-politiek)-circuits had.. dat weet de belasting intern ook wel.. maar het mag natuurlijk niet aan de grote klok.. want “Wilders in de kaart spelen”, blablabla.. Het hosselen en illigaal “regelen” zit bij veel zuidelijke culturen ingebakken, ze kennen en profiteren van onze zwakke plekken (na 1945).. maar u begint weer met het fletse clichee van “ongelijke behandeling” (ja logisch, want de kluit wordt belazerd) en “systematische discriminatie “(ja logisch, want enz.). Amsterdam, Rotterdam en Venlo hebben met dit alles niets te maken.. de realiteit.. wel!

 10. staleo

  Er is sprake van 26.000 gevallen wat bij elkaar het mooie bedrag oplevert van 780 miljoen.
  En dat is nog maar het begin, er zullen vele gedupeerde niet tevreden zijn.
  Dit mag inderdaad de werkende Nederlander ophoesten.
  Het zou fijn zijn ter vergelijking om te weten hoeveel kinderopvangtoeslag deze mensen in totaal hebben gekregen, ik denk dat dit bedrag lager is als wat er nu betaald moet worden.

  1. Willem Bever

   Idd Uitzoeken ! tot op de bodem want zomaar efkes op een dinsdag middag maar beslissen dat er nog maareens 780 miljoen over de balk getieft moet worden is natuurlijk krankzinnig.
   Prettige bijkomstigheid van goed uitzoeken is dat je dan boven water haalt wie wat fout gedaan heeft die je dan gelijk kan aanklagen.

  2. usb3.0

   Dat is toch ook best een excuus om rutte en co op te laten rotten

 11. Piet Klein

  De Rutte club blijft haar onvermogen tonen. Kennelijk zijn ze nog steeds niet in staat een rechtvaardige en juiste vergoeding te berekenen. Ze blijven hun onvermogen maar etaleren. Want natuurlijk hebben gedupeerden recht op vergoeding en hebben recht op het additionele uitkering als compensatie van de geleden schade, maar dan wel redelijk exact berekend. Natuurlijk kost dat enig rekenwerk en misschien zijn de vergoedingen dan wel hoger maar misschien ook wel lager. Degenen die recht hebben op een vergoeding verdienen deze vergoeding en een compensatie voor de geleden schade, maar zij die gefraudeerd hebben mogen geen vergoeding krijgen en hebben terecht terugbetalingen moeten doen. Rutte hoeft zijn schuldgevoel met mijn geld niet af te kopen. Dat Rutte niet in staat is de zaken op een correcte en rechtvaardige recht te zetten is weer een zoveelste pijnlijke casus in het onvermogen om het land te besturen. Want het is natuurlijk wel een beetje rekenwerk, maar nog steeds geen hogere wiskunde. Ook deze actie maakt weer duidelijk Rutte en zijn club hebben gefaald, zijn incompetent zelfs in dit soort dossiers en zijn bereid een poging te wagen om iedereen om de tuin te leiden. De conclusie is meer dan evident. Als je het niet kunt neem dan niet zulke domme besluiten maar trek je conclusies.

  1. halo1

   Mooi gesproken Piet, maar ik hoor de contra-smoezen al weer: “Gelijke behandeling, niet de mensen te lang in onzekerheid laten.” , enz. Gegeven alle ideale omstandigheden tot (belasting)-fraude in NL : open grenzen (dus veel uitwijk- en instroommogelijkheden), multiculturaliteit met bovengenoemde consequenties, naieve wetgeving, veel linkse clubs en dito media en onderwijs zullen we waarschijnlijk de 780 miljoen gewoon moeten ophoesten.. om der lieve vrede willen… its a shame! Het was met andere politici zeker niet anders gegaan…dat is mijn conclusie!

 12. Kleurloze Politiek

  @halo1

  Je dwarrelt maar wat uit je nek..
  De keiharde argumenten die in het eindrapport staan spreken voor zich en daar past geen haarspeld tussen.

  Maar zo als gewoonlijks zien jij en mede xenofobe hier liever dat de gekleurde burger de grond wordt ingedrukt.
  Baudet gaf trouwens al een voorzetje met”
  De blanke Dominante man moet weer aan het roer en zorgen dat Europa weer voor de Europeanen wordt”

  Nou zelfs een kleuter van vier weet waar dit naar toe gaat.

  Ten einde zeg ik jou en je mede haters het volgende
  Hou op om de schuld van je mislukte leven aan een andere te verwijten.

  1. halo1

   Dat eindrapport is voor mij niet heilig, maar gekleurd. En de “gekleurde burger”‘ wordt a priori niet (door ons) de grond ingedrukt, maar als hij de fout ingaat, moet dat gezegd kunnen blijven.. al was het maar om geen navolging te vinden. Xenofobie is inderdaad erg, maar naieve xenofilie vind ik nog net iets erger, En Europa moet inderdaad dominant-blank blijven,want het is risico van mislukking is veel te groot (dat kan “een kleuter van vier” niet weten!).. net zoals Afrika trouwens dominant-zwart moet blijven. En helaas voor u .. is mijn leven zeer geslaagd!!

  2. ikweetwatikwil

   Wat de haat betreft, daar zijn de moslims mee begonnen , wij Nederlanders gaan niet aan de kant voor een moslim. Ze hebben die haat zelf gekweekt en de moslim eigen l ligt de schuld altijd bij de ander. Als gast ben je hier gekomen , maar eenmaal hier binnen gedraag je,je als baas. Moslims hebben zich onderworpen aan Mohammed,die niet veel liefde predikte. Ja, en begin nu maar over Jezus. Ik ben er niet de persoon naar om me over te leveren aan een profeet van tig jaren terug. Mijn leven gaat met ups en dows zoals gebruikelijk en heb daardoor veel geleerd.

   Vergeet jij niet dat we tot aan de jaren 60 moslim vrij waren en de ellende begon toen ze hier naar toe kwamen en ze zich niet wilden aanpassen. Wij deden alles opeens verkeerd.

   Mijn gasten zullen me in mijn eigen huis even vertellen hoe het wel moet. Mooi niet.

  3. usb3.0

   “De blanke Dominante man moet weer aan het roer en zorgen dat Europa weer voor de Europeanen wordt”

   Uiteraard uit de context maar vooruit, wat is er mis met de blanke man? zou je ook zo hypocriet l*llen als een islamitische staat zegt, de moslim man blijft boven zijn vrouw staan, is de baas en mag zijn vrouw slaan..

 13. Kleurloze Politiek

  @halo1

  Feit blijft dat De blanke Dominante Europese man de oorzaak is van veel ongelijkheid in Africa en in Europe..
  1886 werdt in Berlijn en door de Europese blanke man bepaald hoe het Afrikaanse continent onderling verdeeld zou worden.
  70 jaar lang is daar door Europa op een onmenselijke manier huis gehouden.
  Grondstoffen geplunderd
  Diamanten Roof
  Goud en Zilver roof
  Kunst Roof

  Ze hebben die Afrikaanse landen letterlijk weerloos achtergelaten met een toren hoge staatschuld.
  En nu doen als of dat ontwikkelinghulp die ze nu krijgen alles goed maakt.
  Terwijl er destijds bewust is gezorgd dat de er zo min mogelijk kennisoverdracht zal plaatsvinden om het Afrikaanse volk goed te kunnen onderdrukken.

  En jij komt hier schaamteloos vertellen dat een
  Gekleurde de staatshoofd niet zou passen in Europa
  Uit angst voor mislukkeling.

  Nou de verdeeldheid in Europa tussen noord en zuid Europa was nog nooit zo groot.
  En wie zit er aan het roer ..precies de Blank witte man.

  1. usb3.0

   Waarom rot jij niet lekker op naar een door jouw zo geliefd islamitisch land als jij zo’n hekel hebt aan de westerse bevolking?!

   Verder, je kent de geschiedenis van de islam?

  2. halo1

   @Kleurloze politiek Zo werd nu eenmaal toen in 1886 gedacht, Als de zwarte man dominant zou zijn geweest, zou Europa gekoloniseerd zijn. Feit blijft, dat hier de spoorwegen, de fabrieken, het socialisme trouwens ook, kortom de moderne staat, zijn uitgevonden, door blanke mannen..en dat lijkt mij toch raciaal bepaald: rationalisme, nieuwsgierigheid, wetenschapszin, niet te emotioneel, niet alles voor jezelf..allemaal eigenschappen, in combinatie met het gunstige niet te warme klimaat trouwens (eerlijk is eerlijk!) die dit allemaal begunstigden. En al die Europese landen hebben daardoor zo!n rijkdom weten te bewerkstelligen dat veel allochtonen daar nu(zonder veel problemen??) van kunnen profiteren…

 14. plakband

  Kabinet vreest bijltjesdag en durft ineens wel daadkracht te tonen: ‘snelle’ compensatie duizenden ouders

  Een kenmerkende reactie van falende politici.
  Problemen kunnen ze niet oplossen (wel veroorzaken).
  Met geld strooien kunnen ze als de beste.

 15. Monty

  Als ik de reacties zo terug lees lijkt het erop dat Pieter Omzigt eigenlijk een allochtonen vriendje is en de plannen van Rutte heeft gedwarsboomd, om de subsidie kraan naar allochtonen te sluiten.

  Maar toch wordt Rutte hier bij de reageerders niet om gewaardeerd.

  Omzigt wil, zoals ik het lees nu miljoenen laten uitkeren aan allochtonen die door de hardwerkende autochtonen wordt betaald.

  En Omzigt is dan toch de held hier bij vele reageerders op DDS om dat hij Rutte laat wankelen.

  1. ZWEEDSE K0K

   De vraag: Aan wie heeft u een grotere hekel, Rutte of allochtonen, blijft onbeantwoord.

  2. Edjan

   Goed gezien, Monty, het jeukt behoorlijk.

 16. Sjipke

  Wanneer komt dat zootje naar de kamer om verantwoording af te leggen???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.