vlcsnap 2020 12 23 07h51m39s230

Kabinet vreest bijltjesdag en durft ineens wel daadkracht te tonen: 'snelle' compensatie duizenden ouders

Geen categoriedec 22 2020, 20:00
Het kabinet lijkt te hebben geluisterd naar het vaak gegeven advies om door de toeslagenaffaire ouders "snel" schadeloos te stellen, want komt nu inderdaad een 'snelle' compensatie aan voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Volstrekt belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren, maar wel fijn dat er ein-de-lijk schot in de zaak lijkt te zitten.
Eindelijk gaat het kabinet over tot het uitbetalen van compensatie aan ouders die in de toeslagenaffaire het slachtoffer werden van de Belastingdienst. Het is natuurlijk hartstikke goed nieuws voor de gedupeerden dat er nu echt wat staat te gebeuren.
Tegelijkertijd voelt het zo ontzettend wrang dat dit kennelijk pas kan op het moment dat er koppen dreigen te rollen. De kopstukken die hiervoor verantwoordelijk zijn, moesten echt in een hoek worden gedrukt voordat het staatsapparaat in beweging komt. Die duizenden gedupeerden hebben een kleine overwinning te pakken, maar voor de democratische rechtstaat is dit echt niet iets om trots op te zijn.
Zoals het er nu uitziet gaat het kabinet zo'n 9.000 gedupeerden een "snelle compensatie" á la €30.000 geven, een beetje zoals het vangnet dat voor de ondernemers is opgesteld in verband met de pandemie. Gewoon in één keer een flinke smak geld overmaken en daarna kijken of er nog meer overgemaakt moet worden of dat er teveel is overgemaakt.
Dat laatste zal wel niet, want voor het overgrote deel van de gedupeerden kon het wel eens gaan om honderdduizenden euro's aan compensatie en schadevergoeding. Als we RTL mogen geloven hebben ouders die teveel hebben ontvangen dan zelfs 'geluk', want het zal niet worden teruggevorderd.
Dus, kabinet... moest dat nu écht allemaal zo lang duren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten