Kansloze drillrapkansenparel veroorzaakte steekpartij in Amsterdamse supermarkt: ‘Gepackt en gecheft!’

Een medewerker van een Amsterdamse Albert Heijn was neergestoken tijdens zijn werkdienst. De politie zocht haastig naar tips en nieuws rondom dit incident: al gauw bleek dat het ging om een drillrapruzie. Met man en macht probeert men in Amsterdam een clash te voorkomen tussen twee rivaliserende drillrapgroepen. 

Het is een zorgelijke ontwikkeling in Nederland: de drillrapvetes. Groepen van ‘drillrappers’ die gewapende conflicten met elkaar uitvechten. Het meest treurige van allemaal is dat het vaak gaat om rivaliserende pubers die besluiten dat ze wapengeweld nodig hebben om hun status te bevestigen.

In Amsterdam was het weer raak vandaag, een 18-jarige medewerker werd tijdens zijn werkdienst in de supermarkt neergestoken en ligt met zwaar letsel in het ziekenhuis. Diverse bronnen melden dat de jongen nauwe banden heeft met de drillrapgroep KSB. De vermoedelijke dader, die de jongen in zijn nek stak, is lid van de groep FOG. Op gaan de groepen gewoon door, of scheppen ze zelfs op over de moordpoging op de vakkenvuller:

“Op straat en op sociale media zoals Snapchat en Instagram gaan de bedreigingen, beledigingen en intimidaties door. Dinsdagavond werden volop reacties gepost waarin werd verwezen naar het slachtoffer (‘Denna’), dat in de middag tussen het winkelpubliek in de supermarkt zou zijn ‘gepackt’ en ‘gecheft’ door iemand uit het kamp van FOG, die hem ‘5 keer’ in zijn nek zou hebben gestoken. “

Vrienden van het slachtoffer zijn nu woedend op de actie, want de jongen kon zich op geen enkel moment verdedigen. Hij kan namelijk geen mes dragen tijdens zijn werkdienst. De politie in Amsterdam Zuidoost werkt nauw samen met jongerenwerkers uit de wijk, zij proberen nu met man en macht een escalatie tussen beide groepen te voorkomen.

Een jaar geleden is het al een keer flink misgegaan tussen beide groepen, toen overleed er een jongen van 18 tijdens een gevecht tussen beide groepen.

Het is bizar om te denken dat we in vrij korte tijd dit fenomeen hebben zien opkomen in Nederland. Het lijkt erop dat we in Nederland te maken hebben met Amerikaanse gangstertaferelen. Groepen ‘rappers’ die elkaar als de vijand zien en menen dat ze recht hebben op een bepaalde ‘buurt.’

Voor jongerenwerkers en de politie is dit dan ook met recht een hoofdpijndossier, want het gaat niet enkel om jongeren die elkaar met de vuisten bevechten. Nee, het is zo geëscaleerd in Nederland dat groepen idiote pubers elkaar al met grote kapmessen en vuurwapens aanvallen. Wie roept dit tuig een halt toe?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Aborifa

  Verkeerde kleur. Geen gelijke kansen of geen stageplek. Dan maar steken. Wat zeg je nu Sylvana? BLM behalve voor B.

 2. Jack Flash

  Altijd weer die Finnen.
  Tis wat.

 3. Eppo123

  Straf uitzitten en dan uitzetten dat kansloze volk.

 4. Eppo123

  Maak Nederland uiteindelijk eens schoon.

  1. Cor Grijpstra

   @E
   Je moet niet ze zeuren, vandaag de gehele dag regen.

   1. driewerf

    Over zeuren gesproken .

 5. Winfrida

  Wat een eng, raar zootje. Kunnen zij zich nou niet eens gedragen in deze samenleving?

 6. Loelap

  Nederland en de EU vinden dit soort incident zo leuk, zo’n enorme verrijking, dat ze niet minder minder zeggen maar meer meer meer. Willen wij meer meer meer van deze stekers in ons land vragen ze aan zichzelf en antwoorden daar met een volmondig ja op. En de volgende wekelijkse lading van 500 stekers, wordt weer binnengehaald.

  1. Jack Flash

   100.000 per jaar.
   Bedankt linkse ziekte.

   1. Cor Grijpstra

    @J F

    Even geduld, na de volgende verkiezingen kraait rechts de victorie.

    De stem van volk zal zegevieren.

    1. Edjan

     CG +++

 7. LifeBuddy

  GEERT WILDERS Roept dat tuig een halt toe!!!

  1. Nico Sibelijn

   Geert Wilders is nauwelijks in staat zijn eigen kat tot de orde te roepen.

   1. driewerf

    Meesmuiltje kent Geert persoonlijk een hele eer voor hem, hoe is het met je vrouwtje vent ? hahahahahaahahahah

   2. Linksbuster

    Ah..daar hebben we de vlek..nog journaal gezien?
    Levensbedreigende operaties gaan gewoon door volgens vlek..operatie aan bv dichte halsslagaders al 3x uitgesteld…geen personeel voor de ic.
    Tja het werken in de zorg door regeltjes van de zorgverzekeraars en matige salariëring is niet echt gepromoot door rutte.Om over de bezuinigingen maar te zwijgen.
    En tussen de 100.000 geimporteerde analfabeten uit de jungle blijken ook niet echt veel artsen te zitten…misschien een medicijnman.
    De overheid had geen draaiboek voor wat te doen bij een pandemie….terwijl daar al jaren voor gewaarschuwd werd.
    Regeren is vooruitzien..en daar heb ik rutte nog niet kunnen betrappen

 8. Kleurloze Politiek

  Nee die agenten die in elkaar zijn gemept door rechtse antie Lockdown tokkies in DenHaag dat is een verrekking voor de maatschappij.

  De halve stad werd geruïneerd door rechtse halve zolen.

  1. Ned

   Amsterdam is sinds al jaren geleden gesloopt dankzij (extreem)links, politiek correct gedachtegoed. Als die oude grachtengordelpanden niet op de werelderfgoedlijst hadden gestaan dan had iemand ze waarschijnlijk al willen afbreken omdat ze met slavernijgeld zouden zijn gebouwd of iets dergelijks.

 9. Kleurloze Politiek

  Nee die agenten die in elkaar zijn gemept door rechtse antie Lockdown tokkies in DenHaag dat is een verrijking voor de maatschappij.

  De halve stad werd geruïneerd door rechtse halve zolen

  1. Jack Flash

   Dat waren Romeo’s.

   1. Jack Flash

    Knokploegen van het establishment.
    Insiders weten dat.

 10. Angelus pacis

  Zolang ze dit alleen bij elkaar doen vind ik ’t niet echt een probleem. Black lives matter. Toch??

 11. driewerf

  Ach Amsterdam, het is wat het is .

 12. 56RdK

  “Wie roept dit tuig een halt toe?!”

  De kartelpolitiek (CDA, D66, GL, PvdA, VVD) in ieder geval niet.

  Die zetten juist de grenzen open voor meer van dit tuig c.q. faciliteert het want: diversiteit, inclusie etc!

 13. 56RdK

  En ach, misschien moeten die ouders van die losers op hun verantwoordelijkheden worden gewezen, moeten die meer monogaam gaan leven en minder buiten de deur van bil gaan of op z’n minst dan een condoom gebruiken (ook al is dat tegen hun cultuur)!
  Oh, ben ik nou racistisch en stigmatiserend? Nou, het zij zo!

 14. RvdBe

  De gemeente Amsterdam ziet drilrappers als kunstenaars, gewone mensen zien dat niet en denken dat het tuig is.

 15. Wally

  Zachte slappe heelmeesters maken ??? Nou???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.