Laatste vlucht uit VK blijkt bomvol coronapassagiers te zitten, dus zéér terecht dat vluchtroutes gesloten worden!

Een deel van de vliegtuigpassagiers uit Groot-Brittannië dat nog net in Duitsland mochten landen, is besmet met het coronavirus. Of het om de nieuwe variant gaat is nog onduidelijk, maar het laat wel zien dat de Europese landen er goed aan doen om het eiland volledig te isoleren.

Nederland was voor de verandering een keer het eerste Europese land dat de grenzen sloot met Groot-Brittannië en dat blijkt nu maar goed ook. Het coronavirus kruipt waar het niet gaan kan. En nu er een veel besmettelijkere variant is opgedoken, is het absoluut noodzakelijk om keihard op de rem trappen.

Het probleem is namelijk niet zo zeer dat het virus niet zo dodelijk is, maar dat het virus binnen de kortste keren nóg een paar keer kan muteren. De mutatie die in Groot-Brittannië is opgedoken is, voor zover bekend, niet veel dodelijker dan het origineel. Maar als het zó vaak kan overspringen en mensen blijft besmetten, dan is het slechts een kwestie van tijd voor er een variant opduikt die een gevaarlijke eigenschap heeft ontwikkeld.

Dat zou kunnen betekenen dat er een dodelijkere variant ontstaat, maar wellicht is het ook mogelijk dat er een variant ontstaat waar de vaccins van nu niet of onvoldoende tegen bestand blijken te zijn. Dan zit je met de gebakken peren!

Ik ben dus zelf ook absoluut niet blij met de genomen maatregelen voor zo’n ‘virus op steroïden’, maar Covid-19 is ook niet het echte probleem. Het gaat erom wat Covid-19 en de gemuteerde variant wellicht zouden kúnnen worden. Ik weet dat dat volstrekt onvoorspelbaar is en dat de kans klein is dat het virus zich op zo’n manier muteert, maar bedenk wel dat bij iedere besmetting die kans wel alleen maar toeneemt. Dan is het geen kwestie meer van kans, maar van tijd. Helemaal gezien de grote hoeveelheid mensen die overal ter wereld nog dagelijks besmet raken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. HD

  Geeft niet hoor wij hebben Mark en Hugo, meester Hugo.

 2. unlocked

  dom gelúl , corona verplaatst zich zelf , op een mens of dier is makkelijker maar niet echt nodig

 3. C.oitus

  Je moet er toch niet aan denken dat er ook nog influenza bij gaat komen????

 4. usb3.0

  Bangmakerij

 5. JochemX

  Flink eten inslaan, een radiootje kopen met genoeg batterijen, en jezelf opsluiten, liefst onder een stevige tafel, want je weet maar nooit, er kan altijd een variant van een variant en daar weer een variant van komen. Extra lock down want Wout is ongerust.

  1. Appelstroop

   amateur.. je vergeet het wc papier, essentieel gebleken de vorige golf.

   1. anti rutte

    ook dat bleek een hoax net zoals het hele corona verhaal

  2. usb3.0

   Raar dat men nog steeds koopt bij een supermarkt, er zouden inmiddels toch wel plunderingen plaats moeten gaan vinden?! zo erg is het dus allemaal niet.., en elk gezond normaal weldenkend mens vindt het ook een hoax

 6. saddy

  De coronavirussen zijn al een tijdje op deze aarde en qua aantal het dubbele van de influenza’s (griep). Corona’s zetten je immuunsysteem 2 x zo vaak aan het werk als influenza’s, influenza’s zijn gevaarlijker.
  Iedereen heeft weleens een griepje gehad maar tot nu vroeg niemand zich af of dat door een influenza- of door een coronavirus kwam.
  Beide muteren. Maar je immuunsysteem kan alle mutaties aan. Vaccins voor deze virussen zijn dus niet wetenschappelijk onderbouwd.
  De vraag hier is meer wat de mensen (die in het vaccin geloofden) nu denken als ze het verkeerde vaccin al hebben gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.