Lockdown in Nederland? Geen probleem: Nederlandse kerstinkopen worden nu in Antwerpen gedaan

Een lockdown houdt zeker niet iedere Nederland thuis, sommige Nederlanders willen per se hun kerstinkopen fysiek doen. Om toch lekker te kunnen winkelen maken ze een ritje naar onze zuiderburen, de Belgen worden nu lastiggevallen door de Nederlandse kerstinkopers. 


,,We hebben onze ouders niet durven vertellen dat we in Antwerpen zouden gaan shoppen. Ze zouden dat niet zo leuk vinden, denken we.”

Ik denk dat meer Nederlanders er wel zo over denken, mensen die niet al te vrolijk worden van het nieuws dat er nog steeds groepen Nederlanders zijn die proberen de lockdownregelgeving te omzeilen.

,,We hebben de oproep van premier Mark Rutte om thuis te blijven gehoord. En eigenlijk heeft hij gelijk”, zeggen ze. ,,Maar we hadden echt dringend spullen van Primark nodig. Zij hebben geen webwinkel en bij ons is alles gesloten. Antwerpen is trouwens maar een dik uurtje rijden. Of we dan niet bang zijn om besmet te geraken? Niet echt. We hebben het coronavirus allebei net achter de rug.”

Wat kan er nu zo dringend zijn dat je iets nodig hebt van de Primark? Spotgoedkope kleding, gemaakt door kinderhanden, kan je ook online vinden….

Toch is dit de instelling van veel Nederlanders, als er geen vertier te vinden valt in Nederland gaan ze het vertier maar opzoeken in het buitenland. Tijdens de eerste golf had België de grens met Nederland gesloten, op dit moment is vrij verkeer nog mogelijk, en mensen maken daar dus gebruik van.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. ropart

  de stranden van nederland zaten afgelopen zomer vol met duitsers voor wat hoort wat in ons verenigde europa.

 2. Perseus

  Net of het zin heeft, de lock down.

 3. JochemX

  “We hebben de oproep van premier Mark Rutte om thuis te blijven gehoord. En eigenlijk heeft hij gelijk”. Nee, deze betuttelende bovenmeester heeft helemaal geen gelijk. Hij heeft er zelf weinig kaas van gegeten, anders kom je niet telkens met zulke idiote regeltjes.

  1. Cootje

   Je heb voor dat je het weet de naam van fraudeur of crimineel op je voorhoofd staan .wij hebben moeite als Europese narcotica staat nummer 1 ons een houding te geven dus een middagje boodschappen doen bij onze buren wordt beschouwd als een doodzonden

 4. saddy

  Ik zie op deze site in een ander topic een bevel van de WHO om ALLEEN in Europa de lockdowns nog absurder te maken.
  Als mensen de deur uit blijven gaan dan voorspel ik op 27 december het nieuws dat er een derde mutatie wordt aangetroffen die nog besmettelijker is en nog gevaarlijker. Deze variant is dan per vrachtboot het land binnengekomen want luchtvaart en migrantenscheepjes moeten natuurlijk wel door kunnen gaan.
  (Zo deed Australie het ook toen er een nieuwe lockdown nodig was, die zitten inmiddels al op mutatue nr 5.)

 5. Robin Hoed

  De kopers vallen de winkels lastig door spullen to kopen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.