“Met Hugo wordt het niks!” — CDA staat op instorten door falende coronaminister

Heel veel CDA’ers zijn totaal niet te spreken over Hugo de Jonge. Als minister maakt hij er zo’n grote puinhoop van, aldus CDA’ers zelf, dat een goed verkiezingsresultaat met hem als lijstttrekker vrijwel onmogelijk is. 

De laatste dagen is er veel gezegd en geschreven over de leiderschapspositie van Thierry Baudet bij Forum voor Democratie. Heel interessant allemaal. Maar daardoor is de interne ruzie bij een andere partij, het CDA, helaas onbelicht gebleven. Want CDA’ers staan óók op het punt te rebelleren. Dit omdat zij denken dat hun partij de ondergang tegemoet gaat als Hugo de Jonge lijsttrekker is en blijft.

“We gaan op het ravijn af,” voorspelt “een hooggeplaatste CDA’er aan De Telegraaf. Hein Pieper, de voormalig voorzitter van de machtige afdeling Overijssel, vraagt zich soms af of De Jonge het wel volhoudt tot de verkiezingen. “Die spanning is er wel. Ik denk soms: jongen, wat heb je veel te verstouwen,” aldus Pieper.

Bij ‘prominenten’ is er ook veel onrust. Wopke Hoekstra, Mona Keijzer, Ank Bijleveld en zelfs Ferd Grapperhaus vinden dat De Jonge veel te veel bezig is met ziektecijfers, en veel te weinig met zaken als de economische gevolgen van het beleid. Als zij kritiek uiten wordt dat onmiddellijk gezien als “een gebrek aan loyaliteit.”

Eén zo’n prominent laat weten aan De Telegraaf dat het niet alleen om het coronabeleid draait. Zijn kritiek (en dat van veel anderen) is dat De Jonge “te weinig leiderschap toont om de verschillende kampen te verbinden.”

Ja, zegt een “voormalig stemmenkanon” (aldus de krant voor wakker Nederland), er is een Hugo-kamp. Maar er is ook een (even groot ongeveer) Pieter (Omtzigt)-Kamp. En dan het grootste probleem: “Twee derde is van het Wopke-kamp.” Ja, Wopke Hoekstra is populairder onder CDA’ers dan De Jonge. Veel CDA’ers hadden gewild dat hij de nieuwe lijsttrekker was, niet Hugo de Jonge.

Een “actief en ervaren partijlid” aan het Binnenhof  zegt hilarisch genoeg dat er niets meer aan is bij zijn partij. Dat het doodstil is, zelfs in appgroepjes. Alleen als het CDA toevallig een zeteltje stijgt in de peilingen is er even feest. Daarna: doodse stilte. Want niemand ziet dit CDA — het CDA van Hugo de Jonge — zitten.

Nou ja, niemand behalve Hugo de Jonge zelf.

Zoals een “partijprominent uit de regio” het verwoordt: “Met Hugo wordt het niks. Hij bedoelt het goed, maar met hem wordt het met het CDA deze verkiezingen niks.”

De Telegraaf houdt zelfs ernstig rekening met een “partijrevolutie,” zeker als de peilingen zo slecht blijven als ze nu zijn. Want nee, het CDA staat er bepaald niet florisant voor. De VVD doet het nog steeds ongelooflijk goed met Mark Rutte, maar de christendemocraten slagen er op één of andere manier maar niet in een electorale comeback te maken. Sterker nog, met De Jonge als leider is het alleen maar sléchter gegaan.

Zo gek dat je hier niets over leest bij andere media he? Ze waren allemaal obsessief bezig met de problemen bij FVD, maar behalve De Telegraaf vinden ze het blijkbaar volstrekt niet relevant dat de bom op barsten staat bij het CDA. Gek. Je zou bijna denken dat ze puur en alleen gedreven worden door ideologische motieven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. vandaag

  De leugenachtige politiek graaft zijn eigen graf. Gelukkig laten zich allen vaccineren

  1. Linksbuster

   Denk je echt dat die prik gaat werken als een waarheidsserum @ vandaag?

  2. homefront

   Ja met een placebo natuurlijk..

  3. hans-e-pans

   Daar schijnt Hugo de J. toch heel anders over te denken.

   De drie-eenheid God, Jezus en Hugo de J.

 2. henkie

  Even ter herinnering voor Cor

  @ Cor Grijpstra
  Als de politiek correcte tak van Nanninga – Eerdmans groot genoeg is, al dan niet tesamen met PVV en FvD dan zullen een aantal openbaringen plaatsvinden.

  Er zal een nieuwe wind gaan waaien bij VVD en CDA.

  Zoals bekend is bij de VVD meesteroplichter Pinokkio Mark Rutte de fascistische dictator binnen de partij, de broodheer van alle VVD-partij prominenten.
  Deze mensen zullen hun kans schoon zien zich te ontdoen van hun kwelgeest dictator Pinokkio Rutte.

  Ook bekend is dat bij de CDA niet iedereen op een lijn staat.
  Nu nog onderschrijven zij de nieuwe Nederlandse normen en waarden;
  “List, leugen, oplichting en bedrog”

  Schoorvoetend hebben ze de oplichting van een hunner een zekere Omzigt, gedoogd en geaccepteerd.

  @ Cor Grijpstra
  Binnen het CDA zal binnen afzienbare tijd de kamp van Omzigt overwinnen, simpelweg mede omdat daar brood in zit.
  Maar belangrijker nog, omdat een grote groep terug wil naar hun oorspronkelijke normen en waarden, en klaar is met zelfverloochening en zelfverachting.
  Dus weg met “List, leugen, oplichting en bedrog”
  en terug naar
  “Waarheid, eerlijkheid een open samenleving met Christelijke normen en waarden”

  1. AS210854

   Omzigt blaft wel, maar als puntje bij paaltje komt TEKENDE HIJ OOK GEWOON BIJ HET KRUISJE.

   1. henkie

    Mee eens.

 3. J.A.VandenKontharen

  Vanmorgen boodschappen gedaan, massale drukte en totaal geen toezicht en geen afstand houden en de helft van de bezoekers draagt mondkapje onder de neus inclusief personeel of constant mondkapje aanraken en de helft banjert de winkel in en uit zonder handen en kar ontsmetten dus zeer grote kans op kruisbesmettingen en die mondkapjes voegen totaal niks toe op deze manier!

  Maatregelen zoals mondkapjesplicht zijn op deze manier totaal zinloos en kansloos maar de horeca moet blijkbaar kapot van deze regering terwijl veel horecaondernemers juist serieus bezig waren met maatregelen toepassen…

 4. homefront

  Dat maakt de farmaceuten geen moer uit, het fascistische vaccinatieprogramma is immers al in gang gezet..

  Leugenclown rutte is de enige die garen spint bij deze sh*t die houdt zichzelf uit de wind, dit deed deze leugenaar immers ook met de PvdA en d666 die, gelukkig, heel veel zetels kwijt raakte, het wordt tijd dat immorele machtswellustige leugenclown rutte gestraft wordt voor zijn beleid..
  Het zou mij niet verbazen dat de verkiezingen in Nederland zijn gemanipuleerd…

  1. Thant Dolpfh

   ” Het zou mij niet verbazen dat de verkiezingen in Nederland zijn gemanipuleerd…”

   Het gaat van kwaad tot erger met de door-radicalisering van sommige adepten hier!

   ENZ!

   1. homefront

    Aldus een ontkenner die het fascistische vaccinatieprogramma graag uit de wind wenst te houden…

    1. Thant Dolpfh

     Dan laat je je toch niet vaccineren als je daar zo bang voor bent? Niemand die straks bij jou straks aan de deur staat te bonken om je met de trein af te voeren naar een vaccinatiekamp.
     (Zoals sommige doldwaze reaguurders dat hier al beginnen uit te kreten en daarbij schaamteloos en zonder enige gène het lef hebben om te beweren dat het ‘nu erger is dan in 40-45’!)

     1. JochemX

      Nee inderdaad, nog niet Dolph.

     2. ropart

      er is al gespeculeerd door de overheid dat mensen die gevaccineerd zijn meer privileges zullen krijgen dan ongevaccineerden. het zal geen 40/45 worden maar het spelen met de gedachte om mensen te weigeren als ze niet zijn gevaccineerd heeft wel degelijk een derde rijk smaakje.

     3. homefront

      “Dan laat je je toch niet vaccineren als je daar zo bang voor bent?”

      transdolfje bloemkist predikt vanuit angst zoals we zien..

      Wat transdolfje vergeet, of beter gezegd, transdolfje steekt zijn harses in de welbekende coronastr@nt, is dat het vergelijkbaar is met het dragen van een gele ster op je borst alleen heet deze ster coronavaccinatie.
      Voor domoren als dolfje de volgende uitleg, als je niet gevaccineerd bent krijg je geen toegang tot (of beter gezegd je wordt uitgesloten), openbare gebouwen, vliegtuigen, openbare gelegenheden als kinderopvang, scholen, verzorgingstehuizen, etc etc.
      Je krijgt geen hypotheek, zorgpremie wordt exorbitant hoog, en deze, je wordt door mongolen als transdolfje in een hoek gezet en met de nek aangekeken, nou de vergelijking met ’40-’45 is zo raar nog niet, sterker nog, gasten als transdolfje staan vooraan in de rij om als nsb-er mensen te verlinken…vergis je met wat voor corona fetisjistische radicalen we hier te maken hebben, die het fascistische vaccinatiebeleid verdedigen….

     4. Thant Dolpfh

      “Je krijgt geen hypotheek, zorgpremie wordt exorbitant hoog, en deze, je wordt door mongolen als transdolfje in een hoek gezet en met de nek aangekeken, nou de vergelijking met ’40-’45 is zo raar nog niet, sterker nog, gasten als transdolfje staan vooraan in de rij om als nsb-er mensen te verlinken”

      Aldus het met haat tegen de buitenwereld geprogrammeerde brein van een verbeten Jehova getuige, die met zijn ijzeren kleuter-logica zich steeds meer van de alledaagse realiteit begint te vervreemden…. zo te lezen wordt jij straks OOK NOG het land uit-gedeporteerd omdat in de loop van volgend jaar je paspoort ook wel ingetrokken zal worden wegens vaccinatie-weigerachtigheid.
      De overheid Is immers dat alles in staat!

    2. Willem Bever

     Ja struisvogelgedrag maar we weten waarom

     1. Thant Dolpfh

      Is dat nog een beetje leuk, tegen jezelf lüllen?

     2. Willem Bever

      Idd je hebt gelijk ik was @dolf vergeten
      Maar ben blij dat je aangesproken voelt….het zet je opmerking gelijk in een andere context.

   2. JochemX

    Vervelend Dolph als anderen een afwijkende mening hebben? Eerdaags wordt je op je wenken bediend: strenge wetgeving tegen fake news (alles wat de EU onwelgevallig is). Alle critici worden dan verder maatschappelijk uitgesloten.

 5. P. Puk

  Lekker laten gaan; hij gaat vanzelf op z’n bek. Wat een kneus is dat. Zelfde figuur als die Baudet; arrogante kwast en narcist, die zichzelf binnenkort wel tegenkomt.

 6. Florissa

  Een grote uil die Hugo,denkt het allemaal te weten,en er zijn inmiddels heel wat mensen die het beter zouden doen,Rutte houd inmiddels schone handen,en schuift alles op andere,en staat ernaast met zijn uitgestreken smoelwerk,overigens mogen van mij beide partijen een enorme zeperd laaien met de verkiezingen,ze laten hun oren hangen naar Brussel,en de economie hier ligt op zijn oor,onder het motto ,het nieuwe normaal,
  nou geef mij het oude maar,en stop met die linkse praktijken .

 7. Cootje

  De thee drinkende socialisten , en de geloofs partijen van de misbruiken zijn al uitstervende in Nederland en Europa . De zogenaamde oude politiek heeft stand gehouden met fraudes, zakkenvullen , misbruiken en macht misbruiken , onder de noemer democratie was het een grote leugenaars bende. Die /dorpen / wijken/ heel klein wisten te houden. En alles deden wat God verboden had en huichelen een zondag bezigheid was geworden voorin de kerken. Gelukkig staan die aardig leeg tegenwoordig . En hun partijen hebben ook haast geen electoraat meer .

 8. Cootje

  6700 nieuwe Corona besmettingen hier en een nieuwe golf in zuid Europa, met in het begin van 2021 de zichtbare oplopende werkeloosheid en grote golf aan faillissementen . Gaat de hele Nederlandse maar ook Europese politiek beïnvloeden . De hele wereld economie gaat op zijn knieën , en Nederland gaat de pijn echt voelen. Dus komt ook Rutte aan de beurt het ontevreden volk gaat zich roeren in maart en de oude politieken partijen krijgen de echte rekening , Wilders hoef alleen maar zout in de Corona wonden te strooien het aangeschoten Electoraat maakt gekke sprongen

  1. Willem Bever

   Yep @ Cootje

   En de dijken gaan doorbreken en meer onderdrukking werkt (tijdelijk) niet
   En voor flutte en hugootje en uiteraard de vele meelopers die hun
   taak verloochend hebben ze missen vingers om in de dijken te stoppen

   Wet vn de grote getallen

   Flutte zit op een snel eindigend dead end

 9. RieninSpain

  Het probleem met Hugo is dat hij vroeger onderwijzer was, maar nooit van boven wijzer is geworden. Overigens niets ten nadele van onderwijzers.

 10. Wim Vreeswijk

  Dat worden weer extra zeteltjes voor Geert !

 11. hminkema

  Ik ben elke keer weer verbaasd over het enorme gehalte aan relevant, verifieerbaar feitenmateriaal in je tekstjes. Stemmen zeggen dat men je hierom wil nomineren voor onderzoeksjournalist van het jaar. Tenminste, dat liet een hooggeplaatst, prominent, goedgeïnformeerd, actief en ervaren DDS’er die helaas anoniem wil blijven, mij weten.

  Opmerkelijk dat je hierover niets leest bij andere media.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.