Naderende ontslaggolf: ruim twee keer zo veel ontslagaanvragen sinds begin coronacrisis

Economen en andere experts waarschuwden ons hier al langer voor, de naweeën van de eerste lange lockdown in Nederland. Het UWV meldt de eerste negatieve cijfers als: de ontslagcijfers zijn meer dan verdubbeld. Vooral de regio Amsterdam is enorm getroffen, de horeca vangt hardste klap in de regio.Uit de cijfers van het UWV blijkt dat ontslagaanvragen gigantisch zijn gestegen. Tussen maart en oktober zijn er meer dan 20.000 ontslagen aangevraagd, dit is 2.3 keer zoveel als het voorgaande jaar.

De maand oktober kende een piek dit jaar, met meer dan 4500 aanvragen. En als we kijken naar de toekomst, dan zullen er nog wel enkele zwarte maanden volgen.

De horecasector is het hardst getroffen,  met 11% van het aantal ontslagaanvragen. Ook de detailhandel en de zakelijke dienstverlening ondergaan harde klappen.
Om al deze mensen, en de al werkloze mensen, weer aan het werk te helpen heeft het UWV flink wat nieuw personeel aangenomen. 550 uitkeringsdeskundigen en 300 adviseurs zijn er extra aangenomen om mensen te helpen weer aan het werk te kunnen.

De horeca zal de komende tijd nog wel een paar extra harde klappen krijgen. Er is nog steeds veel onduidelijk wat betreft de feestdagen. Waar december normaliter een goede maand is voor de horeca wordt het ditmaal een desastreuze maand.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. vandaag

  hahahaha , niets aan de hand zegt mark en hugo

  stem sociaal, stem PVV

  1. Cor Grijpstra

   @vandaag, ik stem SP, is dat ook goed?

   1. Vriend

    De dochter van de opperworstenmaker lijkt anders verdacht veel op Marine LePen: hetzelfde uiterlijk, vast dezelfde soort genen, dus bij voorbaat verdacht en schuldig. De SP is extreemrechts! Toch, Sarko?

    1. Cor Grijpstra

     @vriend,,ff onder ons, SP gaat straks een lijstverbinding aan met het FvD.

     1. Vriend

      Haha, hij is leuk Cor! Maar ook spannend om met die gedachte te spelen.

   2. vandaag

    ach moet jij weten , de tomatenclub is ook van het heers en verdeel model en klaar om in het partijkartel te stappen om mee te regeren zoals ze zelf zeggen.

    Er is slechts 1 mogelijkheid om van het partijkartel en het huidige beleid af te komen

    stem sociaal, stem PVV

    1. Cor Grijpstra

     @vandaag, je verwacht 75 zetels?

     1. Vriend

      De vraag is of je je bij de werkelijke oppositie durft te voegen, Cor.

      Het antwoord is: nee – daar ben je een te grote lafbek voor. Al decennia lang hang je bij de SP rond, zonder dat ze ooit iets hebben bereikt.

      Durf nu eens echt recalcitrant te zijn en voor een andere aanpak te kiezen dan de kartelaanpak: wat heb je te verliezen?

    2. Cor Grijpstra

     @vriend, wat de partij er soms uitgooit hoef ik als lid niet mee eens te zijn.

     Ben tig jaren geleden lid geworden van de -oppositie partij- SP.
     Zo wil ik het graag houden.

     1. Cor Grijpstra

      @vriend, wat vind jij nu van dat sociaal en economische programma van de PVV, Rutte noemde dat nog linkser als de SP.

     2. Vriend

      Cor, ik denk dat Rutte daar gelijk in heeft: het mooie van de PVV is dat ze een ‘volks-links’ sociaaleconomisch programma heeft# dat jou toch erg moet aanspreken.

      Jouw weerzin tegen de PVV zit in het anti-immigratie en anti-islam onderdeel van het partijprogramma. Maar kijk nu eens om je heen: per jaar honderdduizend nieuwe mensen erbij maar er worden geen honderdduizend nieuwe woningen opgeleverd. En er is al (70 jaar lang) zo’n gigantische woningnood die door die idiote import alleen maar steeds erger wordt. Een kind kan toch aanvoelen dat dit verkeerd afloopt?

      Zet je scrupules en deugdwang eens opzij en stem PVV. Al is het maar in het geheim. Als je SP-kameraden ernaar vragen zeg je toch gewoon dat je ‘natuurlijk op de SP’ hebt gestemd. Maar voor je geweten weet je waarvoor je werkelijk hebt gestemd. En over een paar jaar durf je daar gewoon voor uit te komen ook!

     3. Cootje

      Die ras echte socialisten zijn in heel Europa bijna uitgestorven . Die hebben hun zakken overal gevuld vooral in zuid Europa .

  2. Cor Grijpstra

   Heerlijk, zie links op mijn scherm steeds het nieuwe boek van Baudet en Co.
   -DE RAVAGE VAN VIER JAAR BAUDET – 🙂

   1. vandaag

    Dom adept ben je gekke corretje

    1. Cor Grijpstra

     @vandaag, als je PVV stemT heP je veel links bloed in je aderen.

   2. ZWEEDSE K0K

    Begin volgend jaar komt Baudet met een nieuw boek.
    Beloofd een bestseller te worden.
    MEIN RAMPFF
    Verkrijgbaar met/zonder signatuur van de meester himself.

    1. Fascal

     De bejaarde Cock strijkt zijn AOW (nog wel) op.

    2. Cor Grijpstra

     @Z K
     🙂
     Sneu dat er veel van zijn boeken eindigen bij De Slechte.

    3. JochemX

     Wordt weer een hoop gedoe, Rutte heeft deze titel al geclaimd.

  3. JochemX

   Dit is nog maar een beginnetje, hoef je echt geen expert voor te zijn om deze economische ramp te zien aankomen. Ik blijf op Baudet stemmen.

 2. NoDoubt

  En dat terwijl er geen pandemie is. Er geen 100.000den doden in NL vallen. IFR 0,05% is en dus ver onder wat WHO zei van 3,4%. Clown R utte en de J onge moeten voor het straf tribunaal voor verraad aan het volk

 3. Cootje

  Zo voorspelbaar dit bericht . Corona doet precies waar je alleen maar lagere school voor nodig hebt .begin 2021 overspoelen de faillissementen en de werkeloosheid cijfers de Nederlandse bevolking , de pijn giert door heel Europa en het verdien model stort in elkaar , het domino effect gaat de verkiezingen positief beslechten voor Wilders , de financiële pijn van de individuele Nederlanders persoonlijk gaat de kampioen van de peilingen Pinokkio slopen. De Nederlander is een polderde kudde dier behalve als hij gewond is , dus Wilders gaat de Corona bonus ontvangen .

 4. Cootje

  De liefhebbers van de volkstuintjes zijn volgend jaar te laat , er zijn er te weinig beschikbaar

 5. Cootje

  Heel Europa ligt aan het zuurstof , maar een harde brexit is voor Nederland de doodsklap . Economischs komt dan vanzelf het einde in zicht van een Europese gedrocht in brussel. Want in totale armoede is solidariteit ver te zoeken , wen er maar aan KLM zijn we kwijt MACRON heeft een raar eigen publiek je mag geen foto’s maken of ze breken het land al af , en die gaan een Corona dreun krijgen wordt een bijzonder jaar dat 2021

 6. ropart

  zweedse kok, 26/11/2020 reageerde ik al met: wacht zijn nieuwe boek wel af, mein rampf we hebben de zelfde humor!.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.