Ongeloofwaardig positieve Rutte ziet ‘licht aan het einde van de tunnel’: vaccin!

In een nieuwjaarsboodschap die hij op Twitter zette zegt premier Mark Rutte dat hij voor 2021 een einde aan de coronazorgen voorziet. Dit vanwege het grote vaccinatieproject van Hugo de Jonge (dat nu al één grote faalactie lijkt, maar goed). “Licht aan het einde van de tunnel,” aldus Markje.

“2020 was een zwaar jaar, maar de veerkracht van Nederlanders is enorm,” schrijft jullie premier op Twitter. Nee, niet de mijne, want ik heb hem in mijn hoofd allang weggestuurd met een motie van wantrouwen.

“Met het vaccin wordt 2021 een jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel. Maak er ondanks de beperkingen een mooie en veilige jaarwisseling van. Ik wens jullie allemaal een goed en gezond 2021.”

Is er ook maar iemand die dit serieus neemt, “licht aan het einde van de tunnel”? Het is al heel lang duidelijk dat de knettergekke lockdown de economie ongelooflijk veel schade berokkent. Daarnaast gaat het ook bij mensen thuis mis: huwelijken staan op springen, steeds meer mensen hebben last van psychische klachten. En dan zijn er ook nog al die mensen die niet behandeld kunnen worden in het ziekenhuis doordat drie opeenvolgende kabinetten-Rutte de zorg totaal gesloopt hebben.

De lockdown gaat in ieder geval nog door tot 19 januari, maar we moeten er ernstig rekening mee houden dat die ‘gewoon’ verlengd wordt. En zelfs als dat niet zo is dan blijven al die andere coronamaatregelen nog lang van kracht, waardoor cafés, restaurants, bioscopen en ga zo maar door gesloten zullen moeten blijven… waardoor ze uiteindelijk failliet gaan.

Dus licht aan het einde van de tunnel? Flauwekul. 2021 wordt vrijwel zeker een enorm rotjaar. Een jaar waarin Nederland het slachtoffer wordt van een economische crisis zoals we die letterlijk decennia niet gezien hebben (denk aan de jaren ’30 van de vorige eeuw). Het halve mkb zal worden weggevaagd. Misschien wel eenderde van de horeca zal omvallen. Honderdduizenden banen zullen vrijwel zeker verdwijnen. En een enorm deel van de nationale welvaart zal in rook opgaan.

Hoop? Nee. Er is geen hoop. Nog lang niet. Niet als we het wangedrag van de overheid blijven accepteren, en Rutte en co. hun gang laten gaan met draconisch wanbeleid. Aan het einde van de tunnel van Rutte gloort geen licht, maar nog meer pikzwarte duisternis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. NO8DO

  Gezien zijn positieve instelling lijkt Mike mij een prettig persoon om mee te leven, ook in 2021.

  1. 2030

   lijkt me een drama te moeten leven met een pathologische leugenaar

  2. usb3.0

   Het blijkt dat nanko ook een pathologische leugenaar is..

 2. Edjan

  Ik denk dat Michael het voor 99% juist ziet. Vraag me wel af hoe rutte dit over de verkiezingen heen gaat tillen.

  1. ropart

   met duitse software in de stemcomputers edjan.

 3. Nico Sibelijn

  Michael kan de zon niet in het water zien schijnen.

  1. 2030

   doet ook pijn aan je ogen strónt vlé®k of je moet blind zijn zoals jij

   1. Xyz1234

    Er zijn mensen, zoals Nico, die kennelijk eerder positief gestemd worden van iets synthetisch zoals een vaccin dan van iets natuurlijks zoals het eigen immuunsysteem en een dosis gezond verstand. Ik wens hen een prettige vaccinatie toe.

    1. 2030

     nico heet eigenlijk wím

     1. Heinz

      Mireille heet ook Ursula

    2. Logica

     Ach, als Rutte of een andere linkse leider morgen zegt dat lopen in je blote rest de kans op een coronabesmetting verkleint dan lopen die zuigers hier dat ook te verdedigen.
     Ik kan me niet voorstellen dat mensen zo dom zijn. Ze zijn ook zelden inhoudelijk maar zitten hier toch 24/7 te posten onder verschillende nickname’s

     Mijn conclusie is dan ook dat ze hier betaald zitten te tröll’en.

   2. Linksbuster

    Was er maar eens zon in dit k*tland, van oktober tot mei één lange natte herfst.

 4. ikweetwatikwil

  Rutte probeert door te slijmen stemmen te winnen. Wat zijn we veerkrachtig. NEE . We zijn overdonderd en waarvoor. Rutte ziet de werkelijkheid niet. Wil hij ook niet zien.

 5. Heras

  Het kabinet eerst laten vaccineren. Dan wegstemmen.

 6. 2030

  Een vaccin waartegen en waarvoor ?

  Men geeft al toe dat het vaccin je niet immuun maakt voor het virus , je mogelijk elke drie maanden terug komen moet, men geen idee heeft van de effecten op de lange termijn . Eigenlijk heeft men totaal geen beeld bij de belangrijkste factoren die beslissen of je een vaccin wel wil nemen.

  De fascisten zijn derhalve druk bezig digiD geschikt te maken voor registratie van het vaccineren op uw BSN. Science fiction is erg dichtbij gekomen. Het digitale vaccinatie paspoort bij digiD zal spoedig ingeruild worden door een chip in de nek die op afstand kan worden uitgelezen. Het voorspoedige beeld van dictator rutte met zijn eeuwige gemaakte lach

  1. zeester

   Zelfs zijn nieuwjaarswens voor de Nederlanders is een leugen ……waar een landverrader al niet toe in staat is

  2. Xyz1234

   U heeft volledig gelijk, maar in een tijd waarin niet feiten en kritisch denkvermogen maar emotie en volgzaamheid een dominante rol spelen, bent u een roeper in de woestijn.

 7. Robin Hoed

  Er is één ding positief aan de hele toestand: Minder mensen vertrouwen de overheid nog.
  Hopelijk blijft dit nog heel lang zo.

 8. Xyz1234

  Hij geeft in ieder geval toe dat er sprake is van tunnelvisie. Maar dat zal hij morgen weer wel vergeten zijn.
  Overigens krijg ik bij Rutte en Hugo de frikandel steeds meer het idee dat ze naast hun wanbeleid ook nog aan het provoceren zijn met hun absurde uitspraken en leugens. Voor beide heren zou een bezoekje aan de psychiater geen overbodige luxe zijn. Het zal je kind maar zijn.

 9. Realist

  Rutte, onze pathologische leugenaar, jeetje wat een enge en gevaarlijke man is dat

 10. rexm

  Die twee zijn volledig de weg kwijt en rijp voor het tribunaal, hoop dat we dat nog kunnen mee maken.!

 11. DeKadt

  Aan dit artikel valt weinig toe te voegen. De catastrofe die zich -as we speak- ontvouwt over Nederland (en andere landen) is volop gaande. Vd Galien schiet in de roos. Inderdaad: herstel? Vergeet het maar. Voordat ons land van deze ramp hersteld zijn we jaren en jaren verder. Het is verschrikkelijk.

  1. Nico Sibelijn

   Ik deel het pessimisme van DeKadt zeker niet. Vanaf februari/maart zal het Reproductiegetal onder de 1 schieten en dat betekent het opheffen van de zware maatregelen. Er komen de komende weken en maanden enorm veel vaccins op de markt waarvan een groot deel ook via de huisartsen zullen kunnen worden uitgerold. Vanaf februari gaat dat heel snel.
   De economie zal zich razendsnel kunnen herpakken en we krijgen in 2021 een groeicijfer van boven de 5 %.

   Dit pessimisme is nergens voor nodig.

 12. Telex

  De Nostradamus van de lage landen. Het orakel heeft weer van zich laten horen. Het kinderlijk doorzichtig optimisme moet de slapende kiezer naar de VVD stembus trekken. Het vervelende is dat hij er hoogstwaarschijnlijk nog mee wegkomt ook! Waarmee niet eigenlijk?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.