Ov-sector klaagt over mondkapjesterreur: ‘ruim 100.000 coronahufters weigeren mondkapje in bus en trein’

De ‘mondkapjesterreur‘ neemt eerder toe dan af in het openbaar vervoer. Steeds meer mensen hebben lak aan de voorgeschreven coronaregels, en voor de ov-sector is het nu genoeg geweest. Zij slaan aan de alarmbel, de overheid moet harder ingrijpen, en strengere maatregelen invoeren.Steeds meer mensen weigeren een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, de een doet het omdat hij onverschillig is, de ander omdat corona een hoax zou zijn. Ov-ombudsman Bram Hansma vindt dit een grof schandaal, risicogroepen vermijden het ov vanwege deze ‘coronahufters’.

Volgens Pedro Peters, voorzitter OVNL, zou het gaan om zo’n 10% van de reizigers.

„Het gaat grofweg om circa 10% van het aantal reizigers, dat de mondkapjesplicht stelselmatig negeert. Dan heb ik het niet over mensen die het kapje wel eens vergeten of een medische noodzaak hebben om het niet te dragen”

Op normale dag zijn dit al gauw 100.000 reizigers die zich niet houden aan de coronamaatregelen. Voor de sector is dan ook duidelijk dat overheid harder en strenger moet ingrijpen. Er worden al meer boa’s ingezet om mensen te controleren tijdens het reizen, maar de inzet is bij lange na niet hoog genoeg om iedereen te kunnen controleren.

Hansma hoopt dan ook dat de overheid strenger beleid gaat invoeren.

„Overal zijn nu mondkapjes binnen verplicht, dat moet toch effect hebben. Je moet echter handhaven, anders heeft het weinig zin. We willen dat Nederlanders veilig van het ov gebruik kunnen maken in coronatijd. Dat is zeker ook een eigen verantwoordelijkheid van de burger, maar helaas houdt lang niet iedereen zich daar aan. Dan is het al gauw dweilen met de kraan open”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. focus

  coronahufters?????? weet je wie de hufters zijn? die gasten die dit bedacht hebben, een mondkapje heeft namelijk geen zin, het is een schijn(heilige)veiligheid en een methode om mensen te kleineren…

  1. Nico Sibelijn

   Natuurlijk, focus, en de aarde is plat.

   1. Willem Bever

    Leeghoofd Nico brabbelt ook weer wat

    1. corenona

     strónt vlé®k nico wauwelt ook weer wat

   2. Willem Bever

    En @ Bart R heb je nu nog steeds niet in de gaten dat dit de volgende tegenstelling die gecreëerd wordt in de maatschappij.
    Alles wat flutte en zen trawanten doet is de burger tegenelkaar opzetten en dit soort artikelen is pesies wat ze willen….

  2. Sando

   Focus heeft het virus al in de kop zitten?! Ongeneeslijk deze persoon.

   1. corenona

    sando komt vast de meerwaarde even uitleggen van een mondkapje

 2. Winfrida

  Het zijn zeker misdadigers, die mandkapjesweigeraars. Schandalig.

 3. Vrijedenkert

  Mondkapjes helpen in de meeste omstandigheden b.v. open lucht niet of nauwelijks en beschermen niet maar juist in kleinere ruimtes zoals vliegtuig, bus, metro en trein waar mensen dicht op elkaar zitten kunnen deze mondkapjes wel degelijk een bijdrage leveren om verspreiding te voorkomen!
  Als een besmet persoon die niet weet dat hij besmet is (en deze zijn er genoeg) plotseling moet hoesten of niezen kunnen mondkapjes de luchtstroom waarin zich druppeltjes met virusdeeltjes bevinden flink afremmen en zo een deel van verspreiding tegengaan.

 4. vrijgezel42

  Focus: klopt en bevestigd de leraar basisschool 3e klas, vermomd als minister voor volksgezondheid. https://www.facebook.com/114686548595766/posts/3731249980272720/.
  Ook nog eens een geval van middel erger dan de kwaal. Een vriend van mij mocht slechts 50 jaar worden. Hij moest voor zijn werk die adembenemende ondingen ook gebruiken. Als long patiënt moest hij al medicijnen gebruiken, sinds die ondingen was zijn medicijn verbruik verdrievoudigd en dat werd hem fataal! Hij laat een (minderjarige) zoon uit zijn eerste relatie en een vrouw en dochter na.

 5. Nanda81

  Voor wie het Duits machtig is hier een heel interessant artikel over giftige stoffen in mondkapjes.
  https://www.journalistenwatch.com/2020/12/13/rueckruf-lebensgefahr-coronamasken/

  1. vrijgezel42

   Ook niet ondenkbaar: door kinderhanden gemaakt (in Bangladesh) en nu hoor je de PvdA [Ploumen] niet!
   Om dat te verhullen staat er: “Made in China”. Dat b brengt weer het volgende punt: eerst het virus veroorzaken https://sceptr.net/2020/03/chinese-verantwoordelijkheid-voor-coronacrisis-mag-niet-zonder-gevolgen-blijven/ en dan een slaatje eruit slaan…

  2. Willem Bever

   Dat moet Sando dan maareens snel gaan lezen…hij kan ook de moeite nemen de disclaimer op de doos waar zen mondkapjes inzitten te lezen. “Gevaarlijk kan bij onjuist gebruik tot de dood leiden”
   Kassa heeft hier ook wat aandacht aan besteed maar ach selectief winkelen op informatie is een fijne linkse gewoonte

 6. Nico Sibelijn

  Het zijn deze hufters die veroorzaken dat het Kabinet gedwongen wordt rond de feestdagen de regels verder aan te scherpen.

  Vervolgens krijgen Rutte en de Jonge de schuld van de ellende.

  1. Henrique Villiers

   Het zijn ook stumperds die de maatregelen ridiculiseren en het toenemend aantal besmettingen en ook zij die ermee te maken hebben, negeren. Het lijkt erop hier op DDS een rage te gaan worden. Ik heb er volledig begrip voor dat de zaak op slot gaat.

   1. Nico Sibelijn

    Er zijopening dit log inderdaad zwakzinnigen die met droge ogen beweren dat Corona niet erger is dan een gewone wintergriep.

    Vroeger werd dit hier ook beweerd door wat minder domme reaguurders zoals RPML en zelfs in de redactiekolommen van DDS. RPML is met de staart tussen de benen afgedropen en de redactie is ook overwegend bij zinnen gekomen en mekkert nu nog slechts over de maatregelen die soms wel en soms niet als zinvol worden beschouwd.

    1. Nico Sibelijn

     Zijopening = zijn op

    2. ManX

     Nico Sibelijn gebruikt weer de term ‘met de staart tussen de benen afgedropen’. Deze zegswijze reserveert onze masochist voor debaters die hem altijd met boter en suiker inmaken, keer op keer op keer.

     RPML was zo’n debater die het op alle fronten altijd won van Nico Stern. Met feiten, met cijfers, met argumenten. Ongeacht het onderwerp: van warmtepompen tot windmolens en van het klimaatakkoord tot corona: altijd beet Nico Sibelijn in het zand. Aangezien een megalomane, narcistische psychopaat dat niet kan verwerken schopt Nico graag beneden de gordel. Hij zet er zich enorm mee te kijk.

     1. Nico Sibelijn

      Kan ManX een verwijzing geven naar een debat waar RPML mij met boter en suiker inmaakt? Ik denk van niet.
      Ik heb nogal een andere herinnering. RPML had het vermogen om voortdurend zulke onhoudbare stellingen in te nemen dat het bijna gênant makkelijk was hem af te serveren.
      Hij was inhoudelijk geen hoogvlieger maar deed wel alsof. Dat was vragen om moeilijkheden.

     2. Nico Sibelijn

      Het lijkt erop dat Horst Wessel op DDS geen lang leven beschoren was.

      😂

     3. ManX

      Zoals altijd draait en konkelt Niko om zich ook hier weer uit te wurmen. Zeker weten dat alle reaguurders RPML tot winnaar uitroepen in alle debatten die jij met hem aanging. Je verloor immer en verdween dan gewoon uit een draad.

      Je makke is dat je jezelf een kenner acht, ook op terreinen waar je geen bal van af weet. De manco’s in je karakter spelen hierbij een geduchte rol. RPML kon je met feiten om je oren slaan (zoals Meriadoc dat deed met je Christen-Hi*tler) maar -omdat je een 18karaats psychopaat bent- kon je niet toegeven. Dat maakt je zo zielig.

      Lodewijk Horstmar verkeert in goede gezondheid en is nog alive and kicking.

     4. Rene van der Grijp

      “Ik heb nogal een andere herinnering.”

      ‘Verdringing (Duits: Verdrängung) is in de psychoanalyse een afweermechanisme van het bewuste Ich dat herinneringen naar het onderbewuste verdrukt. Het begrip gaat terug op Sigmund Freud en vond ook ingang in de bredere psychologie.’

      De megalomane Nico Stern lijdt aan een pathologische vorm van zelfoverschatting en meent het als leek op te kunnen nemen tegen deskundigen met jaren ervaring. Het is voor iedereen zichtbaar dat hij keer op keer in het stof moet bijten, maar zijn narcistische persoonlijkheidsstoornis staat hem niet toe dat te erkennen. Het gevolg is omkering, de overwinningsclaim (die nergens op is gebaseerd) en vooral ook het persoonlijk aanvallen van degene die hem met boter en suiker heeft ingemaakt.

      Zelfs zijn (voormalige?) makker Brandebok viel dit lot ten deel nadat hij Stern alle hoeken van de ring liet zien in het Hïtlerdebat.

     5. Nico Sibelijn

      René komt weer met een lange scheldpartij tegen mij. Aan de inhoud komt hij, zoals meestal, niet toe.

      Moet je niet eens hulp zoeken voor die ziekelijk obsessie met mij, arme kerel?

     6. Nico Sibelijn

      Mijn goede vriend ManX, alias Horst Wessel, weet dondersgoed dat Meriadoc inhoudelijk volledig onderuit ging in de discussie over christelijke Hìtler maar hij staat nu aan zijn kant van het schoolplein en dus liegt hij graag voor de groepseer.
      Horst bracht nog nooit enig feit of argument in in deze discussie en is waarschijnlijk ook niet in staat de reikwijdte ervan te overzien maar op de tribune kan hij best veel lawaai maken hoor.

      RPML is een lichtgewicht en dat weet Horst ook dondersgoed maar u raadt het al, hij staat ookaan dezelfde kant van het schoolplein. Daar staat inmiddels ook René van der Grijp te gillen, die al eerder pijnlijk in het zand beet over de diep gekoesterde atheïstische Hìtler, dus die heeft ook een appeltje met mij te schillen.

      De oude mannen zetten zich gigantisch voor lül maar ze zijn inmiddels zo woedend dat ze de schaamte allang voorbij zijn. Aandoenlijk.

     7. Rene van der Grijp

      Zoals te verwachten was blijft Nico Stern steken in de bekende omkering plus overwinningsclaim.

      Wat een kostelijk vermaak om deze narcist te zien bungelen in de strop die hij zichzelf om de nek heeft gelegd.

     8. Nico Sibelijn

      Over omkering gesproken, René, je overtreft jezelf.

      Hilarisch.

     9. Rene van der Grijp

      Nico Stern blijft maar in z’n eigen vlek wrijven. Wie gelooft deze gladjanus nog?

      Na dit weekend ook Brandebok niet meer. Die heeft nu zelf mogen ervaren hoe vals Nico Stern te werk gaat.

     10. Nico Sibelijn

      “ hoe vals Nico Stern te werk gaat.”

      René likt zijn wonden. Gelukkig is gedeelde smart halve smart en hij weet nu ook Meriadoc aan zijn kant van het schoolplein. Dat is heuse troost.

      Sterkte hoor.

     11. Rene van der Grijp

      De enige die hier gewond is ben jij. Overigens verwacht ik niet dat Brandebok zich nu naar “mijn kant van het schoolplein” zal begeven.

      Het winstpunt is wel dat hij nu zelf aan den lijve heeft ondervonden dat jij niet tegen je verlies kan en hoe kwaadaardig je je dan gaat gedragen.

     12. CZ

      Nico Sibelijn Van de Velenamengroep.

      🙂

   2. ManX

    Henri is de volgende tr0l op DDS die zonder benul of besef het overheidsstandpunt als een getrouwe en volgzame onderhorige verdedigt en uitdraagt.

    Heb je ooit wel eens zelf nagedacht, Dappere Dodo?

    1. Henrique Villiers

     Het lijkt mij beter het overheids standpunt te volgen dan te experimenteren met zelf ontwikkelde gedachten over een aanpak. Dat gebeurde vroeger in besloten gemeenschappen waarin de gezondheidszorg in handen was van een visverkoper of kruidenvrouwtje. Helaas is er nog wel wat aanhang die zich hierop voorstaat.

     1. ManX

      Je hebt groot gelijk Henri! Gewoon braaf de tegenstrijdige berichten en maatregelen van de door het RIVM aangestuurde overheid volgen, en alles komt goed.

      Als gezagsgetrouwe burger zit jij helemaal gebakken. Zalig zijn de armen van geest.

     2. Nico Sibelijn

      ManX is reuzeslim, hij bedenkt zijn eigen maatregelen en richtlijnen tegen Corona.

      Kern daarvan is dat hij hetzelfde doet als bij een gewoon wintergriepje.

     3. ManX

      Nee Sibelijn, ik beschouw corona niet als een gewoon wintergriepje. Ik ben wel kritisch op de onnavolgbare zigzagkoers die RIVM en overheid volgen. Veel besluiten zijn niet wetenschappelijk te onderbouwen maar worden genomen (en opgedrongen) vanuit politieke motieven.

      Zoals al heel vaak hier gememoreerd: voor de 1,5 meter afstand en mondkapjes bestaat geen wetenschappelijke onderbouwing. Andere maatregelen die in een eerder stadium logisch leken (totale lockdown) werden nagelaten.

     4. Nico Sibelijn

      “Veel besluiten zijn niet wetenschappelijk te onderbouwen”

      Nee, Kabinet moet besluiten nemen op basis van 50% kennis. Daarin doet ze zoveel mogelijk het juiste.

     5. Willem Bever

      Gelukkig begint een groeiend deel van de bevolking daar wat anders over te denken @hummeltje

 7. ropart

  zeuren terwijl ze de meeste ramen potdicht houden en hielden in de trams in amsterdam op een paar uitzonderingen na!. en als je er wat van zei, kreeg je als antwoord; sommige mensen willen ze open en andere willen ze dicht.

  1. Heureuxe Ambou

   Dat ligt aan de handhaving. Liever koekjes worden niet gebakken. Er zijn ook shawls wanneer je het koud hebt. Als er geventileerd moet worden is het zo. De maatschappij eist opvolging van de regels. Wanneer die eigenzinnig ingevuld worden door zonderlingen is het eind zoek.

   1. ropart

    waar ken ik dat duitse toontje toch van?

 8. NoDoubt

  Er is geen pandemie, geeft WHO zelf aan 13 oktober 2020 id BLT 20.265892,IFR is 0,05 / 0,14. Mondkapjes zorgen ervoor dat je weerstand drastisch omlaag gaat door CO2 opstapeling (hypercapnie) en dat bacteriëne en schimmels je luchtwegen ingaan. (Dr IR Carla Peeters en arts Hilde DeSmet. Wie zijn de oplichters, Ab O 5,5 miljoen, Jaap v D 6 miljoen Van Ranst (rivm België) Pinokkio met Klaus S en B,G. Keep on dreaming.

  1. Willem Bever

   “Mondkapjes zorgen ervoor dat je weerstand drastisch omlaag gaat door CO2 opstapeling (hypercapnie) en dat bacteriëne en schimmels je luchtwegen ingaan. (Dr IR Carla Peeters en arts Hilde DeSmet”

   En dan begint het hele circus weer van voren of aan …met nog steeds geen deugdelijke investering in verhoging capaciteit gezondheidszorg.

   Je ziet hoe die corona miljarden in Italie besteed worden …niet in een structurele verbetering gezondheidszorg en zo kunnen de oplichters die jij noemt @NoDoubt continu op de trom blijven slaan en het volk knevelen en knechten.

 9. Genoeg van linkse dictatuur

  De overheid had gewoon iedereen medische mondkapjes gratis moeten geven, had veel ellende, het uit spelen van mensen, en de geloofwaardigheid niet aangetast. Ze verzinnen steeds meer maatregelen om zo de weg naar vaccinatie te verandwoorden. Rutte en de Jong spelen een heel vies spelletje.

 10. Sando

  Even bij deze persoon langs lopen en in het gezicht hoesten .Kan geen kwaad toch en mondje dicht dan deze persoon.

 11. Robin Hoed

  De meeste mensen gebruiken het mondkapje verkeerd of hebben een ongeschikt mondkapje.
  Dat is iets wat niemand interesseert. Het is een symbool van onderwerping geworden.
  Veel mensen zijn dit alles zat, en willen een vaccin, zodat ze terug kunnen naar normaal.

  1. corenona

   ik hoef geen mondkapje en ook geen vaccin tegen een verkoudheid

   We zijn knettergek geworden. Gelukkig hebben we de medische uitzondering. Werkt perfect

 12. de ziender

  Dus toch nog 10.000 mensen die gezond verstand bezitten en een niet-werkend kapje weigeren. Groot gelijk. HELDEN zijn het! Zo!

 13. 56RdK

  Hoe je het ook wendt of keert, een mondkapje houdt wel degelijk wat tegen.
  Maar ja, aangezien er velen de grootse onzin uitbraken en volhouden dat dit virus maar een ‘griepje’ is zal dit gegeven van het mondkapje nimmer in hun botte hersens met een uitermate zorgelijk IQ belanden.

 14. CZ

  Ik reis nooit met het OV dus ook niet met de NS. Maar wat mij desondanks wel tegenstaat is het fanatisme waarmee zij de medisch-wetenschappelijk bewezen onzinmaatregel van het verplicht dragen van de mondkapjes handhaaft. Ik vind dat daar fascistische elementen inzitten. Het is namelijk gelijk aan vervolging, uitsluiting en onderdrukking, vooral omdat er geen (eenvoudige) uitzondering bestaat voor die bewezen ongezonde flauwekulmaatregel.

  Om die reden plaats ik de erkenning die NS online heeft gezet, dat de medewerking van de NS aan de bezettende fascisten van 1940 – 1945 voor hun een zwarte bladzijde is geweest.

  ns.nl/over-ns/dossier/ns-tweede-wereldoorlog

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.