Rariteitenkabinet geeft ouders een ‘presentje’: basisscholen blijven MINSTENS tot 18 januari dicht!

Slecht nieuws voor alle ouders die het werk proberen te combineren met een thuisleven nu ze niet meer naar het werk kunnen, en dus alles thuis moeten doen: het kabinet heeft laten weten dat basisscholen en de kinderopvang hoe dan ook tot 18 januari gesloten blijven. 

De Tweede Kamer had feedback gehoord van boze en zelfs reddeloze ouders die thuiswerk én de opvang van kinderen niet konden combineren. Konden de basisscholen én de opvang alsjeblieft een weekje eerder open? Dus niet aan het einde van de lockdown, maar al eerder?

NEIN! zegt het kabinet daarop. Dat kan niet. Dat gaat niet gebeuren. Zoek het maar uit. Want corona, corona, corona.

“Helaas hebben we vandaag moeten besluiten dat de basisscholen voor de meeste leerlingen dicht blijven’’, zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). ,,Ik had het graag anders gezien. Maar eerder openen gaat niet, omdat de zorg nog te zwaar wordt belast door het coronavirus.”

Ah ja, daar gaan we weer. De ‘belasting’ van de zorg. Maar wat zo frappant is dat drie achtereenvolgende kabinetten zich daar tot niet druk over konden maken… tot nu. Want Rutte en zijn boven-ons-gestelde vrienden hebben de zorg systematisch afgebroken. Vele duizenden bedden zijn weggehaald, de helft van het aantal IC-bedden is opgedoekt, en tenminste 10 ziekenhuizen zijn dicht gegooid. Allemaal door de kabinetten Rutte, en allemaal om ‘geld’ te besparen (zodat er meer geld vrijkwam voor massa-immigratie én om Zuid-Europa te ‘helpen’).

Het is een grove schande wat er gebeurt, al helemaal als je bedenkt dat het kabinet de periode tussen de ‘eerste’ en ‘tweede’ golf gemakkelijk had kunnen gebruiken om de zorg op te schalen, bijvoorbeeld door (onder andere) ontslagen en oud-zorgpersoneel weer aan het werk te zetten. Maar nee, dat hoefde niet. Sterker nog, zei Diederik Gommers, dat zou heel dom zijn omdat het personeel zich dan zou “vervelen.”

Iedere keer dat een kabinetslid iets over “de druk op de zorg” zegt moeten wij antwoorden dat die “druk” voorkomen had kunnen worden, maar dat het kabinet moedwillig voor deze situatie heeft gekozen, en dat we ons dus niet meer laten chanteren met “de zorg kan het niet aan!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. 2030

  zijn dat diezelfde jongeren die het virus niet konden overdragen ?

 2. JochemX

  Dit is al een oudere foto, maar het is wel de meest stompzinnige en tekenend voor alle “deskundige adviezen”. Alles dicht en laten desinfecteren door een “maan-mannetje”. Kwartiertje de ramen open en lekker doorwaaien is veel effectiever, er is daarna echt geen virus meer te vinden.

  1. Flach

   Het virus kan overigens tot max. 72 uur op bv plastic actief (levend) blijven. “Kwartiertje doorwaaien” is dus niet echt de gehele oplossing, al is goed ventileren wel degelijk van groot belang. Ook in huis en trappenhuizen en hallen, flink ventileren.

   1. JochemX

    Tja, wat niet, maar die 72 uur is nooit met andere proefopstellingen bevestigd, maar wordt wel gretig door de media overgenomen. En na 72 uur nog steeds even virulent? Wat voor soort plastic, welke temperatuur en vochtigheidsgraad? Buiten organisch materiaal 5 minuten “levend” is aannemelijker.

   2. 2030

    geloof er niets van dat 72 kan overleven zonder drager. Heb het ook niet bewezen gezien. Wel horen brullen door iemand die zei dat het “mogelijk” 72 kan overleven.

 3. HD

  Eerst volgens mInister volksgezondheid, UWV prutser Bruno Bruins VVD dat we ons echt geen zorgen hoeven te maken dat het virus naar Europa komt. Virus luistert niet en is de volgende dag in Frankrijk. Bruno moet werken en is moe, nu directeur van HTM.
  Hugo en Mark zeggen dat mondkapjes niet werken, nu bijna een jaar later is het bijna overal een verplichting.
  Hugo en Mark zeggen dat kinderen geen besmetting kunnen overdragen, nu blijkt van wel.
  Hugo en Mark, wel een lock down, geen lock down, wel lock down.
  Een gemiddelde schoonmaker is voor minder miskleunen al zijn baan kwijt.
  Gelukkig voor hen kunnen Hugo en Mark niet worden veroordeeld.

  1. 2030

   👏👏👏👏

   keurig een jaar in een notendop

   👌👍

  2. Flach

   Duidelijk, dus altijd je eigen verstand gebruiken. Natuurlijk zijn kinderen besmettelijk.
   En helaas nu met de nieuwe variant lijkt het voor hen zelfs besmettelijker te zijn. Kinderen hebben ook die virusdeeltjes bij zich en hebben meer contacten, ergo verspreiden dus ook meer virusdeeltjes. Zijzelf worden misschien niet zo ziek, hoewel daar de cijfers ook niet helemaal consequent en transparant zijn. Ik begrijp het wel, men wil de kinderen graag zoveel mogelijk buiten dit horror scenario houden en ze zoveel mogelijk beschermen. tja… afwegingen, afwegingen.

  3. JFU

   In plaats van kapitalen uit te geven aan test locaties , is het beter dat geld te investeren in extra zorg personeel….. oude verpleeg kundig en, militaire verpleeg kundigen , verplegers in opleiding kunnen echt veel doen, zodat de verpleging meer lucht krijgt. Had allang geregeld kunnen worden…maar ja….tunnelvisie overheerst bij ons ‘geweldig kabinet.

 4. gustav

  Dit jaar zijn verkiezingen!
  Het electoraat zou indien gewenst, het hele Rutte-circus kunnen opdoeken!
  Simpel genoeg, maar het plebs zal wel weer de regering kiezen die het verdient, multiculturele slapjanussen.
  En het anti democratische cordon sanitaire is er in noodgevallen ook nog,

 5. pasco

  Ach, na de Corona sores gaat het weer snel opwaarts met economie, we hebben immers vele duizenden hooggekwalificeerde “vluchtelingen”, ons land binnengehaald!
  Of, zijn autochtonen, actueel de 21e eeuwse slaven, om de islamitische niet arbeidsvruchtbare massa te dienen!

 6. sonny

  Het slagingspercentage onder de huidige lichting studenten kan niet al te hoog zijn/worden, oftewel het Corona-virus wordt opgeschaald tot extra handicap, met als gevolg dat veel examenfouten door de vingers worden gezien?

 7. Cootje

  Als het WODC affaire aantoonde dat wetenschappelijke teksten aangepast kunnen worden , dat is het RVIM waarschijnlijk in de ban van de Rutte doctrine

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.