Stijging coronabesmettingen zet hard door: Nederland snel richting 10.000 nieuwe gevallen per dag

In de afgelopen 24 uur zijn er bijna tienduizend nieuwe besmettingen geconstateerd (9.924). Dat zijn er 760 meer dan gisteren. Als er nu niet snel actie wordt ondernomen dan beginnen we het nieuwe jaar echt zwaar beroerd met minimaal tienduizend nieuwe gevallen per dag!

Om een beetje een beeld te geven van hoe snel we weer richting een totale ramp gaan: het gemiddelde per dag lag afgelopen week nog op 8.078 nieuwe besmettingen. In de week ervoor was dit nog 5486. We zitten nu al een paar dagen op rij rond de 9.000 besmettingen en gaan dus waarschijnlijk morgen over de grens van 10.000 heen.

Het kabinet moet haast wel eerder dan 22 december nieuwe maatregelen gaan nemen. Dat besef lijkt inmiddels ook wel te zijn ingedaald. De vraag is alleen of het genoeg gaat zijn.

De feestdagen gaan sowieso voor ontzettend veel contactmomenten zorgen, dus nu nog een hardere lockdown introduceren lijkt mij eigenlijk weinig effectief. En samenkomsten helemaal verbieden, vooral tijdens de feestdagen, is olie op het vuur gooien, dus dat gaat ook niet werken. Het lijkt erop dat we als land de rit maar moeten uitzitten. Het enige wat nu qua beleid nog kan is damage control: zorgen dat het niet nóg verder escaleert.

Een strengere lockdown ligt dan voor de hand. Niet alleen vanwege het voorkomen van verdere escalatie. Maar omdat er anders massaal Duitsers deze kant uit zullen komen, vanwege het feit dat zij zelf ook in lockdown gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. LifeBuddy

  Ik begrijp- er niets meer van. Bij Jensen.nl zie je dat er een test is gedaan op een glas met Cola en geeft Positief op de Corona test. Dat wil zeggen dat de test zeer onbetrouwbaar is en we zijn opgelicht door de sLinkse. Hoe kan nu VVDer Pinikkio & Co het Volk proberen wijs te maken dat de besmettingen hard doorzetten, terwijl de testen waardeloos zijn. HaHaHa, Tel uit je Winst.

  1. Beukman

   Dat wil zeggen dat de test zeer onbetrouwbaar is

   Het kan natuurlijk ook betekenen dat Jensen onbetrouwbaar is.

   1. werikke

    de test klopte en gaf idd positief aan. Jensen deelde dit nieuws alleen . Maar geeft wel te denken.

   2. M. Brandenburg

    Linkse rat Beukman komt weer met het zelfde recept, de boodschap is niet aan te vallen, dus dan val je de boodschapper aan die enkel maar de resultaten van een echte test overbrengt, maanden geleden werd dit trouwens al in Afrika gedaan, waar naar ik meen een geit, olie en nog een ander niet ademend object werden getest en alle drie positief uit de test kwamen, ook daar waren de links totalitairen en als de kippen bij om het in de doofpot te stoppen.

    1. Beukman

     Ik zou dit maar eens lezen, Brandenburger bokje. En voortaan niet meer alles geloven wat ze schrijven:

     knack.be/nieuws/factcheck/factcheck-nee-de-who-testte-geen-geit-positief-op-corona/article-longread-1607455.html?cookie_check=1607881049

     Dat de Wereldgezondheidsorganisatie een geit of een papaja positief getest zou hebben op corona, is onwaar.

     1. Nico Sibelijn

      👏

     2. werikke

      waarom zou jou artikel dan wel kloppen. Dat is nu het probleem

     3. Gerda2

      En wat denkt Beukman van het gegoochel met de cijfers RIVM?
      Zie het artikel website Marice de Hond?
      En wat denkt Beukman van het gevalletje Koopmans/van den Brink.
      Ja, dat wordt wat moeilijker dan het cola verhaal.

     4. corenona

      Waar zijn alle kanker & influenza doden gebleven ?

      toch niet opgeteld bij corona doden hopelijk ?

   3. Willem Bever

    Of misschien is @Beukie dat wel….wie zal het zeggen
    De feiten spreken daarintegen geheel niet voor de juistheid vd test…dat dat is dan weer wel waar

   4. Beukman

    En inderdaad, Jensen liep de boel weer eens te belazeren:

    “Ik zal tegen het einde van mijn speech aantonen hoe waardeloos die testen zijn”, zei Schnedlitz. Hij haalde plots een corona-sneltest uit zijn zak. Hij nam vervolgens de wisser die je in je keel en neus moet steken, en dompelde die onder in een glas cola. Daarna bracht hij een paar druppels cola aan op de teststrip. Die zou moeten verkleuren als de testpersoon besmet is. Toen zijn speech enkele minuten later afgelopen was, bleek de test inderdaad ‘positief’ aangezien de strip was verkleurd.
    Hoe kan dat? Zaten er dan deeltjes van het coronavirus in dat glas cola? Of zijn die testen echt waardeloos zoals Michael Schnedlitz beweert? Sneltesten zijn wel degelijk betrouwbaar, zo gaven experten uit ons land eerder al aan, al is er natuurlijk altijd een kleine foutenmarge.
    Eiwitten
    Nee, volgens experten is er een heel logische verklaring waarom je met cola een positief resultaat krijgt. Zo’n sneltest reageert immers op eiwitten die kenmerkend zijn voor het virus. De eiwitten van het coronavirus hechten zich aan de eiwitten op de teststrip. Als gevolg daarvan verkleurt die strip na ongeveer 15 minuten.
    Zuren
    Bij deze test gebeurde iets helemaal anders. “Cola heeft een lage ph (zuurtegraad), dus er zitten zuren in”, legt Christoph Pedain van Siemens Healthineers uit. “Dat zuur zorgt ervoor dat de eiwitten op de teststrip worden vernietigd.” Visueel geeft dat dus hetzelfde resultaat als een positieve coronatest, maar in werkelijkheid gebeurt er iets totaal anders.

    hln.be/nieuws/coronasneltest-kleurt-tijdens-experiment-positief-door-cola-hoe-kan-dat~a3c6fcc7/

    1. Willem Bever

     En jij @Beuk bent eigenlijk een groot klein kind die de verhaaltjs van flutte en hugoooootje rivm voor het slapen gaan klakkeloos accepteert

     1. Beukman

      Onzin, bever. Dat verhaal komt helemaal niet van flutte en hugootje, maar van Siemens Healthineers. Het is een wetenschappelijke verklaring van het fenomeen dat een coronatest zodanig verkleurt dat het lijkt alsof coca cola positief getest is.

      Moet jij ook eens doen: niet alles geloven wat je leest, maar googelen en nog eens googelen.

     2. Willem Bever

      @Beuk
      En weer iets anders om verwarring te zaaien ga nou eens in op
      de verklaring van Marion Koopmans of het fileren van de test door een moleculair bioloog….of waarom zou er een retraction paper zijn ingediend als het allemaal wel ok zou zijn.
      Kijk eens 2 kanten op

  2. Winfrida

   @LifeBuddy.

   Het is onbegrijpelijk. Wat moet je hierover nog geloven. Het is een wirwar van informatie en het kabinet houdt zich alleen nog staande door het RIVM. Maar die houdt zichzelf nog weer in stand door het kabinet, op dit moment.

   1. LifeBuddy

    Winfri, Verleden week hadden ze op canvas al over een ander virus, wat met de gelukzoekers meekomt. Ze brengen het Zika virus mee. Ze zijn gestoken door een mug, of ze hebben de eitjes van de mug in de kleren zitten. Rond Antwerpen zijn ze nu al veel onderzoek aan het plegen, om eitjes en larven op te sporen.

    1. Winfrida

     Ach, LifeBuddy, dan kan het kabinet zich weer opmaken voor de volgende pandemie.

    2. Nico Sibelijn

     Gelukkig, toch de schuld van de allochtonen.

     Ons valt niets te verwijten.

 2. Heras

  Tjonge, achterhaalde tekst.
  De maker van de pcr test heeft zelf aangegeven dat dit niet op mensen getest mag worden, alleen in het lab.
  Koopmans en nog een andere gek hebben de testen gevoeliger gemaakt. Maar een test zegt helemaal NIETS over besmettingen.
  Dus, maak elkaar niets wijs over deze onzin.

 3. werikke

  Besmettingen zijn niet erg scheelt weer 10000 vaccins. natuurlijke vaccinatie.

  1. Nico Sibelijn

   Werikke is nogal dom, vandaar.

   1. werikke

    roepen heeft geen zin weerleg mijn mening dan!!

    1. DubbelZout

     Ik ken inmiddels 3 mensen die op de IC liggen / lagen en 1 daarvan is al dood
     En nee, geen personen van 85 of andere ziektes
     Heb ik bij een normale griep nog nooit meegemaakt
     Zo genoeg ?

     1. Nico Sibelijn

      👍

     2. corenona

      nee niet genoeg zoutloos , hoeveel influenza doden hebben we gemiddeld en hoeveel hebben we er nu ? er zijn 6.000 influenza doden weg en 2.000 kanker gevallen verdwenen uit de cijfers. Kennelijk heb jij je nog verdiept in het gemiddelde aantal jaarlijkse slachtoffers van influenza.

      corona is een hoax !

   2. werikke

    ik zie geen plemps meer van ernest en sindsdien ben jij hier das wel toevallig

   3. Willem Bever

    En jij hebt een dop op je hoofd en een plaat voor je harses sukkel root op naar joop daar wordt je onzin geapprecieerd

   4. M. Brandenburg

    Nico Sibelijn is nogal dom en denkt dat een immuniteit uit een vaccin met meer dan tien levensbedreigende bijwerkingen beter is dan natuurlijke immuniteit.

    1. Thant dolfph

     Citaat –
     “Vervelende niet-ernstige bijwerkingen komen vaak voor

     In het FDA-document staat dat het vaccin waarschijnlijk veilig genoeg is voor voorwaardelijke toelating. De regelmatig gevonden bijwerkingen zijn dan ook niet levensbedreigend, maar wel vervelend. 84 procent van de mensen die het vaccin kreeg, had klachten op de plek waar het vaccin was ingespoten, zoals pijn of roodheid.

     Ook had ongeveer de helft van de mensen die het vaccin kreeg tijdelijk last van hoofdpijn, ruim 60 procent had last van vermoeidheid en ongeveer 14 procent had last van koorts. Deze klachten duurden meestal een dag. De deelnemers ouder dan 55 jaar hadden een stuk minder klachten dan de jongere deelnemers.”

     Onze Brandenburg heeft kortom ergens op op het internet de bel horen luiden, maar meer ook niet.

     1. Willem Bever

      Het eigen immuunsysteem heeft helemaal geen bijwerkingen en beschermd 99.8%……wat wil je nu eigenlijk zeggen @dolf

    2. ervi

     Eens met werikke. 20.000 is nog beter.

  2. ervi

   Mee eens.

 4. Yoyo

  Hoe gaan we over pakweg 10 jaar op dit Corona- circus terugkijken??

  1. Willem Bever

   @Yoyo een parlementair debat over de dan tbs patienten op proefverlof mogen. Een meerderheid in de 2e kamer besloot dat niet toe te staan en flutte en trawanten lekker in de dwangbuis te laten creperen jaar na jaar

 5. Roependeindewoestijn

  Regering, ga nu eens eindelijk regeren ipv naar de buren te kijken en reageren.

  1. corenona

   HAHAHAHAHAHAHA u bedoelt zelfstandig beleid maken en zelf beslissen in plaats van slaafs echter brussel schuilen ?

   pinokkio prutte is het meest laffe adept dat ik ken echter ooit komt de onderste steen boven en dan gaat ie in pek en veren voor zijn verraad

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.