Thierry Baudet kiest voor vrijheid: ‘FVD is de enige partij die de corona-regels principieel bestrijdt’

We hebben in Nederland weet-ik-hoeveel politieke partijen. Voor elke smaak hebben we er eentje. Soms zijn de partijverschillen nauwelijks waarneembaar, maar hé, een ander detail betekent een andere partij. Zo rollen wij in ons land. Juist daarom is het opvallend dat álle partijen het fundament van het coronabeleid van het kabinet eigenlijk gewoon steunen. Nou ja, alle partijen behalve één: Forum voor Democratie.

Op Twitter maakt de man die onlangs door zijn eigen partijleden gekozen werd tot partijleider (hallo CDA’ers, zo kan het dus ook!) duidelijk waar FVD staat wat corona betreft. En ja, liefhebbers van de Vrijheid worden daar ongetwijfeld héél blij van.

FVD is de ENIGE partij die de absurde Corona-regels principieel bestrijdt,” schrijft Baudet namelijk op Twitter. “Wij willen de horeca open, de vrijheid terug, het sociaal-maatschappelijk leven: alles weer toestaan. Kwetsbaren beschermen als ze dat willen. Opschalen capaciteit [in de] zorg. Maar stop de stupide lockdown!”

Hier gaat ieder vrijheidsminnend hart natuurlijk sneller van kloppen. We hebben een Partij voor de Vrijheid in Nederland. We hebben een Volkspartij voor Vrijheid en Democratie in ons land. Maar geen van die partijen zet zich in het coronadebat daadwerkelijk neer als een voorvechter van onze vrijheid. De PVV heeft af en toe harde kritiek, ja, maar uiteindelijk is ook die partij pro-harde aanpak (hoewel door er een deels andere invulling aan te geven).

Forum voor Democratie kiest nu heel duidelijk voor een heel andere aanpak, voor een ander narratief. Baudet en Wybren van Haga — die de voornaamste partijwoordvoerder lijkt te zijn op het gebied van coronabestrijding — concentreren zich op iets héél anders. Voor de twee heren staat niet de bestrijding van het virus centraal, maar de vraag hoe we onze vrijheden kunnen behouden terwijl we kwetsbare groepen tegelijkertijd zo goed en zo kwaad als het gaat proberen te beschermen.

Dit is een belangrijk verschil met de ander partijen. De eerste prioriteit is de vrijheid. Ja, de veiligheid/gezondheid is ook belangrijk, maar niets is belangrijker dan onze vrijheid. Bescherm de mensen die supergevoelig zijn voor het nieuwe Chinese coronavirus, maar tast de vrijheden van burgers niet aan. Bij de andere partijen is dat op zijn best net andersom. ‘Ja vrijheid is leuk en belangrijk, maar eerst veiligheid en gezondheid!’ Het gevolg van die houding zien we nu in het kabinetsbeleid; een beleid dat er onder meer voor zorgt dat de horeca op het punt van omvallen staat.

Natuurlijk betekent dit niet dat FVD allerlei complottheorieën aanhangt. Dat is je reinste waanzin. Van Haga hamert daar ook steeds op. Maar het betekent wél dat FVD gelooft dat we onze Vrijheid niet mogen opofferen. Nooit. Ook niet in de strijd tegen een bijzonder vervelend virus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. corenona

  Omdat rutte iedereen doodsangsten heeft aan gepraat zal dat niet veel stemmen opleveren voor FvD. corona is gepresenteerd als killer virus en men weigert bij te stellen aan de realiteit. Baudet heeft volmondig gelijk dat het virus een hoax is maar hij zal die race niet winnen en weggezet worden als de party voor de wappies.

  stem sociaal , stem PVV

  1. DubbelZout

   Wappie alert !

   1. corenona

    ALS je de text leest was jouw kinderzinnige reactie al voorspelt zooooutloos. Linkse flapdrollen zijn altijd zo simpel voorspelbaar.

    Inhoudelijk niets mede te delen over het gebrek aan oversterfte van corona ? ondanks dat als iemand overlijdt hij automatisch corona dode is. Uiteraard zet je de constatering weg als wappie alert.

    Linkse flapdrollen hebben inhoudelijk nooit een toevoeging dat is dan wel weer overduidelijk. Beter een door het establishment benoemde wappie dan een linkse blinde mol die lijdzaam volgt en alle feiten pareert met de holle kreet “wappie”!

    1. DubbelZout

     “ Beter een door het establishment benoemde wappie”

     Ik noem u toch ook een wappie, je wordt op je wenken bedient
     Veel wappier als u is er haast niet

     Maar als je er zoveel verstand van hebt dan meldt je je toch aan bij het omt ?
     Kun je haarfijn uitleggen dat zij en 1000-den deskundigen in de hele wereld het allemaal bij het verkeerde eind hebben

  2. Willem Bever

   Niet zo somber @Corenona.
   Er is nog zat tijd tot eind maart en de wakkeren beginnen toch in aantal toe te nemen.
   Ja het gaat langzaam maar hoe meer onderdrukking des te beter voor het gezond verstand.
   Bovendien als de bodem onder deze hele hoax uitvalt.(ben daar wat sceptisch over of dat snel genoeg gaat) ..nl retraction dan denk ik dat het weleens de ander kant kan omslaan.

   Wie is er dan de Wappie

   1. Thant dolfph

    “Bovendien als de bodem onder deze hele hoax uitvalt.”

    Bedoel je misschien als Soros eindelijk gearresteerd is? Maar dan echt?

 2. Cor Grijpstra

  Proest, Michael op Twitter- Verdedig de Vrijheid! | Leaver dea as slaef |

  Baudet met de geur van rechts-@extremisme en een snufje neonazisme en een louche uit de VVD geschopte huisjesmelker.

  Tel uit je winst.

  1. Nostradamus

   Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
   h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

  2. Loelap

   Maar ondertussen omarm je wel het islamofascime.

 3. EmmerZ

  Ik strijd graag tegen belastingdwang, de moderne vorm van slavernij. Maar dat is een doel waar veel voorlichting, tijd en dus meerdere generaties voor nodig zijn. De FVD is voor vrijheid & eigen verantwoordelijkheid en zet alle stappen in de goede richting!

 4. ZWEEDSE K0K

  youtube.com/watch?v=lZqCjQlp82M

 5. ZWEEDSE K0K

  Op de website van FvD kom ik Hiddema, Cliteur, Nanninga, Eppink, van der Linden enz. tegen.

  1. corenona

   wat wil je zeggen zwetsende micro cock ?

 6. Lex

  Eindelijk een politicus die het aandurft om tegen deze drastische Caro na maatregelen in opstand te komen.

  Wel heel opvallend hé dat de Griep opeens verdwenen lijkt te zijn?

  1. nexit_nooit

   Trump wordt weer president.*
   Baudet wordt premier.*
   Corona bestaat niet.*
   Lex is slim*

   * doorhalen wat niet van toepassing is.

   1. corenona

    welke linkse mafklapper heeft weer een extra accountje geopend ?

    Ik gok op onze tról grafkist

    1. DubbelZout

     Je bent al aan je 2e toe dus zeur niet

 7. ikweetwatikwil

  Laten we wel zijn, het was de PVV die 10 maanden terug voorstelde een harde lijn te volgen tegen corona, een maand lang.
  Had Rutte maar geluisterd ,dan waren we er nu van af geweest. Rutte had liever een hééél lange lijn tot aan de verkiezingen en elke week voor TV om te laten zien ,hoe hij bezig is stemmen te winnen van de goed gelovige burger.
  Wat hij kapot heeft gemaakt, interesseert hem niet. Zolang hij de mensen maar onder de duim kan houden.

 8. DubbelZout

  Coronawappies hebben ook recht op een eigen partij toch ?

  1. JochemX

   En domme gezagsaanbidders steunen de macht die het Chinese Virus gepolitiseerd hebben.

   1. Gerda2

    En de overheid is bezig met gedragsmanipulatie onder het mom van coronabestrijding.

  2. Nostradamus

   Dan moet je er zelf één oprichten. Succes!

  3. corenona

   Waarom kunnen linkse flapdrollen de feiten van de wappies nooit inhoudelijk ontkrachten en blijft het bij een simpele aanval op de persoon ? kansloos volk die linkse aanhangsels

 9. Nico Sibelijn

  Deze boodschap werd u aangeboden door onze sponsor.

  1. lucinde

   😂

 10. ikweetwatikwil

  Het gekke is, na veel zeuren en neuzelen, komt er een hardere aanpak. Kan Rutte zeggen, zie wat ik allemaal doe voor jullie. Het is bijna verkiezing tijd.

 11. Yoyo

  Ach ja, hier kan iedereen het eigenlijk alleen maar mee eens zijn.
  Vrijheid willen we allemaal!

 12. maraton

  Volgende fractieberaad, op uitnodiging van viruswaarheid. in de Intensive Care.
  En maar verbaasd zijn dat Hiddema, gezien zijn leeftijd , met deze fatalistische club heeft gebroken.

 13. lucinde

  Corona is een hoax, soros zit erachter … waarom neemt iemand FvD serieus?

  Maar Michael wordt er goed voor betaald en meent er niets van.

 14. Beukman

  Geweldige foto: Thierry en Wybren poserend als twee bloedbroeders, met een 19e-eeuwse windmolen op de achtergrond. De foto is nog wat opgebruind om het geheel een oud-Hollandse toets te geven, alsof ie werd gemaakt in Thierry’s lievelingseeuw: de 19e eeuw.

  De molen is van Geert gejat: die laat zich ook graag monteren in een molenfoto. Huisjesmelker Haga staat naast zijn nieuwe compagnon alsof hij de beweging persoonlijk heeft opgericht.

  De argeloze lezer van een van de nieuwe boeken over Forum, geschreven door Baudet zelf, zal in verwarring zijn. De naam Otten werd door Thierry zorgvuldig weggeretoucheerd uit het werkje; ook op foto’s is hij niet meer te zien. Baudet is dus kennelijk niet alleen een fan van Putin, maar ook van Stalin.

  Die argeloze lezer ware ermee gediend geweest als Van Haga met terugwerkende kracht was toegevoegd aan de wording van Forum, dat zou de geschiedsvervalsing pas perfect hebben gemaakt.

  1. Lex

   Spuit 11 geeft ook weer water.

   1. Beukman

    enz

 15. Nico Sibelijn

  “ “FVD is de ENIGE partij die de absurde Corona-regels principieel bestrijdt,”

  En bovendien de partij die neonazi’s de vrijheid geeft om hun antisemitisme breed uit te venten.

  Als dat geen vrijheid is dan weet ik het niet meer.

  1. Lex

   Ja hoor.

   Daar hebben we weer zoon bruikbare idioot,

   En bovendien de partij die neonazi’s de vrijheid geeft Heeft Baudet daar de schuld aan nee de moderator van de APP groep, die deze berichten meteen had moeten verwijderen.

   Verder zijn al deze aantijgingen de grootste nonsense.

 16. NO8DO

  ‘FVD is de enige partij die de corona-regels principieel bestrijdt’

  BAUDET HEEFT BLOED AAN ZIJN HANDEN

  1. Nico Sibelijn

   Ja, politici die de verspreiding van het corona-virus bevorderen zijn direct verantwoordelijk voor duizenden doden.

   Ik meen dat Baudet en zijn criminele handlangers voor een tribunaal zouden moeten verschijnen om hier verantwoordelijkheid af te leggen.

   1. Thant dolfph

    Hier wordt even een harde noot gekraakt. Met zoveel kabaal dat er een muf luchtje van opstokerij aan komt te zitten.
    Eigenlijk van dezelfde simplistische categorie bralspreuken als dat ‘Rutte voor het internationale strafhof gedaagd zou moeten worden.’

  2. Lex

   en jij aan je vingers je hebt het net getypt.

 17. Hamer Sikkel

  Thierry Baudet heeft de door de VVD geroyeerde bouwfraudeur Wybren van Haga binnen het FvD gehaald vanwege zijn standpunten inzake het coronavirus.
  Van Haga :
  als er al sprake is (geweest) van een virus van het type COVID-19
  het is nu uitgewoed;
  het (eventuele) virus gedraagt zich als een griepvirus – stelt dus niks voor;
  de mensen die door het virus besmet raken zijn toch al oud en ziek en zouden toch binnen afzienbare tijd sterven;

  Laten we derhalve gewoon terug gaan naar het ‘normaal’.
  Alles weer open en iedereen massaal doen waar we zin in hebben.
  Het vaccin hoeven we ook niet. De SGP heeft gelijk “Als je het moet krijgen, krijg je het toch”. De Heere beschikt toch?

  De interpretatie van Wybren als het gaat om vrijheid is dat men nog tot in lengte van jaren last mag blijven houden van het virus, maar dat we gewoon moeten doen alsof het een linkse ziekte is, dat eigenlijk niet bestaat.
  Lange Frans zegt het zelf!

 18. gargamel

  Dit zijn de juiste woorden en een duidelijk standpunt, dus ik heb geen dilemma over op wie ik zal stemmen.

 19. Stefan Langeveld

  Mijn reactie op de tweet was:
  [ De verkiezingen zijn een referendum over het coronabeleid: tegen = FvD of LP, voor =andere partij.
  FvD kan de grootste partij worden als ze de juiste corona-experts binnen halen (ik doe graag mee
  Om fouten te vermijden zoals:
  ‘Opschalen capaciteit i/d zorg’ – dat is niet nodig. ]
  Het coronabeleid wordt de inzet van de verkiezingen; terecht en onvermijdelijk.
  De partijen die dat beleid afwijzen krijgen in maart minstens een kwart van de kiezers achter zich. Het aantal kiesgerechtigden dat in maart -weer- contact heeft met het gezond verstand -en dus coronasceptisch is- valt nu niet te voorzien, het kan ook een-derde zijn. De kettingreactie van de economisch en financiële ontwrichting gaat deze winter door.
  https://ibop.nl/2020/12/12/fvd-maakt-coronabeleid-en-vrijheid-inzet-van-verkiezingen-en-wordt-de-grootste-partij/

 20. Lex

  Blijkbaar kan dat de DDS forum gebruikers hier niets schelen enkeling nagelaten. Wacht maar als er straks alleen nog maar grote mega bedrijven bestaan en al die leuke gezellige kleine winkels niet meer bestaan en de Horeca voorgoed de deuren moeten sluiten.

  Dan beginnen de mensen te klagen dat er niets meer is.

  Dus wat FVD doet dat zou juist gewaardeerd moeten worden.

  Al die aantijgingen die ik hier lees is gewoon bagger wat nergens op is gebaseerd.

 21. Meriadoc Brandebok

  De foto bovenaan het artikel is sprekend. Huisjesmelker en dronkenlap Haga is de grote man bij FvD nu.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.