Vuurwerkverbod betutteling: ook veel kindervuurwerk afgekeurd – ‘te veel vonken’

Dit jaar moet Nederland er aan geloven: er komt een heus vuurwerkverbod en tot overmaat van ramp blijkt nu ook dat veel kindervuurwerk – ook wel bekend als ‘fopvuurwerk’ – niet gaat worden goedgekeurd. Dat belooft voor veel mensen dus een matige jaarwisseling te gaan worden.De inspectie heeft veel kindervuurwerk afgekeurd, vooral fonteintjes haalden massaal de keuring niet. Eerst werd bekend gemaakt dat alleen vuurwerk uit de categorie F1 zou mogen worden ‘afgeschoten’ tijdens Oud en Nieuw. Dit is vuurwerk dat het hele jaar door mag worden afgestoken.

De inspectie heeft flink wat soorten vuurwerk getest dat binnen deze categorie valt, en heel veel vuurwerk heeft de test niet succesvol doorstaan. 22% van het onderzochte vuurwerk bleek van onvoldoende kwaliteit te zijn, vaak ging het om fonteintjes. Dit vuurwerk had of ontbrekende etiketten of de vonkstraal was groter dan een meter.

Staatssecretaris Van Veldhoven is blij dat de inspectie zo scherp is, want of het nu gaat om licht of zwaar vuurwerk, men moet altijd voorzichtig zijn met vuurwerk volgens haar.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Augustus

  Veel mensen in de westerse samenleving zien de overheid als vervanging voor hun moeder- of vaderfiguur die zij nooit hebben gehad. Betutteling is wat zij willen en dat is wat zij krijgen.

 2. Blondie

  Dit is wat Links Nederland voor ogen heeft een land zonder franje een soort Noord Korea aan de Noordzee.

  Rutte heeft Nederland gebracht op het niveau van angst en wantrouwen.

  1. Jack Flash

   Verboten Spaß zu haben.
   Psychopaten.

 3. gustav

  Als de traditionele jaarwisseling, door volwassen mensen enkel gevierd en genoten kan worden middels vuurwerk, moeten ze wel consistent en consequent zijn!
  Waren ze maar zo fel gekant tegen de anti ‘zwarte piet’ clubs en BLM, maar dan geeft 60% van Nederland de voorkeur aan ‘veeg pietjes’!
  Laffe volwassenen met selectieve afkeuring!

 4. pasco

  De kiezers moeten volgend jaar (Tweede Kamerverkiezingen) éérst, diep en écht nadenken, alvorens een hokje aan te kruisen, en bedenken dat de belangrijkste taken van vadertje staat zijn: ’
  Het welzijn van de éigen belastingbetalende burgers, daarenboven de bescherming en handhaving van de volkseigen normen&waarden’.
  Maar ja, de Noord Europese politici bestaat in dit tijdsgewricht grotendeels uit welbespraakte egocentrische zakkenvullers, die enkel ter eigen glorie bezig zijn en nevenbij een aureool van zogenaamde kundigheid proberen te scheppen, om het in coma verkerende electoraat in slaap te sussen!
  Eigenlijk logisch, uit een parlementaire democratie, gekoppeld aan een door ‘linkse media` geïndoctrineerd electoraat, komt zelden een adequate staatsman/regering voort, teveel persoonlijke/partijbelangen, coalitie-verdunning en vooral te weinig transparantie!
  Politieke partijen zijn alsook aan het volk verplicht, volksvreemde godsdienstige
  problemen op te lossen, indien deze de zeden en moraal van het eigenvolk aantasten.

 5. pasco

  Als ik bijvoorbeeld op DDS schrijf “Baudet is een charlatan en zakkenvuller”,dan wordt dat zondermeer door de redactie goedgekeurd!
  Schrijf ik hetzelfde over Rutte, Merkel wordt het meteen geblokt!
  Dus DDS is ‘rechts’ gecharmeerd, niet dan?!

  1. sonny

   pasco@
   Je zult bedoelen, LINKS georïenteerd?

   1. pasco

    sonny\
    Bang voor hun baantje, de hoofdredactie delegeert linkse bevelen aan de slaven!

  2. Emma Louise

   DDS kan men steeds vaker positioneren in de warm rechtse hoek. Zeg maar de VVD. Dat mag ons niet verbazen als wij het ultieme verval van Forum in ogenschouw nemen.

   1. vandaag

    domme muts , de vvd is linkser dan de pvda en de sp in het kwadraat. Strónt vlé®kje is weer dwalende

   2. Fascal

    Ernst Emma, leugenaar en oplichter!

 6. leukeditter

  jongens wat is dit allemaal.. laat iedereen dit maar gebeuren?? alle bommen en granten…

  1. Jack Flash

   Meldplicht kerstverlichting Amsterdam.
   Aldus gs.

   1. Jack Flash

    Powned bedoel ik.

    1. vandaag

     klopt , meldplicht voor feestverlichting. De schietpartijen , steekpartijen , plofkraken , berovingen en kettingtrekkers hebben geen meldingsplicht. halalsema moet toch de gigantische ambtenarij bezig houden

 7. yellow thread street

  Het wat serieuzere illegale vuurwerk wat blijkbaar ook verboden is hebben ze afgelopen zomer al via het oostblok geimporteerd.
  Reken maar dat het er tijdens de jaarwisseling heftig aan toe gaat.
  Wil je als politie ingrijpen dan zul je met overgrote macht ter plekke moeten zijn, anders is je leven nl. niet meer veilig.
  Deze capaciteit is er niet, zou ook niet graag in de schoenen staan van de agenten die op oudjaarsavond de straat opgestuurd worden.

  1. vandaag

   illegaal vuurwerk kunnen ze niet beheersen dus verbieden we legaal vuurwerk. Volgens de linkse populistische logica klopt dit helemaal.

 8. vandaag

  Voorbereiding op een totaalverbod. Wederom wordt corona misbruikt om wetswijzingen in te voeren

  1. Oepsie

   ”Never waste a good crisis”!

 9. Sabreur

  Worden straks de sterretjes dan ook verboden, omdat er een theoretische kans is dat dit eventueel, mogelijk stigmatiserend en incidenteel kwetstend zou kunnen zijn voor onze homoseksuele ‘mensen-die-niet-menstrueren’?

  Ik vind ‘Oud en Nieuw’ eigenlijk ook wel een beladen uitdrukking, denkende aan de ‘mensen-op-leeftijd’, die zich daardoor mogelijk afgedankt gaan voelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.