Wel ja… Toeslagenaffaire eist mogelijk ook slachtoffers bij huur- en zorgtoeslag

De Belastingdienst heeft het mogelijk niet alleen bij de kinderopvangtoeslag zwaar verprutst, maar ook bij de huur- en zorgtoeslagen. Daar zou ook sprake kunnen zijn van dezelfde “vooringenomen” behandeling van zogenaamde ‘fraudeurs’.

In het geval van de kinderopvangtoeslag is het zo dat mensen die nog niet eens 1500 euro ‘onterecht’ hadden ontvangen, door het algoritme van de Belastingdienst werden aangemerkt als mogelijke fraudeur. Zij kregen het labeltje ‘opzet/grove schuld’ en moesten álles terugbetalen. Ambtenaren kregen de instructie om jacht te maken op fraudeurs en lieten daarom het woordje ‘mogelijk’ voor het gemak maar weg.

Dat heeft natuurlijk voor een enorme schade gezorgd, maar dat zal u vast niet zijn ontgaan. Wat wél nieuw is, is dat dit bij de huur- en zorgtoeslagen dus óók zo kan zijn gegaan. Daarover was tot nu toe nog helemaal niets bekend. Logisch ook, want alleen al bij de kinderopvangtoeslag leek het probleem met ieder bericht alleen maar nóg erger te zijn dan ervoor werd gedacht.

Hoe groot de groep is die last heeft (gehad) van de Belastingdienst-praktijken bij de andere toeslagen, is niet bekend. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) gaat dit nu laten onderzoeken.

Het moet wel echt eens een keer afgelopen zijn met deze belachelijke gang van zaken. Hoe langer dit door blijft etteren, hoe sneller het vertrouwen in de overheid daalt. Omdat het om geld gaat krijg je dat vertrouwen ook niet snel meer terug. En het compenseren van de gedupeerden helpt daar ook niet echt aan mee zolang de daders hun verantwoordelijkheid niet nemen. Iets wat ze sowieso niet gaan doen, want die hebben het zinkende schip allang verlaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. vandaag

  Wie had anders verwacht dan ? ben ruim 2 jaar twee jaar bezig geweest om een einde te maken aan de toeslagen omdat het inkomen te hoog is. De sukkels bleven uitkeren. Vervolgens wel schreeuwen dat er gefraudeerd werd terwijl er NOOIT iets is aangevraagd

  De zoon heeft een knappe baan na de studie maar komt niet van zijn zorgtoeslag af. Dan maar opzij zetten totdat ali baba komt eisen dat het terug betaald word

  de belastingdienst is erger dan de maffia

  1. hans-e-pans

   Als het om geld gaat dan is de Roverheid onveslaanbaar.

   Het gaat niet over, tenminste niet vanzelf.

 2. ropart

  mij proberen ze elk jaar te naaien door de huurverhoging niet mee te rekenen in de huurtoeslag! zijn er meer mensen waar ze dit bij flikken?

 3. GewoonJohan

  Quote :”Ambtenaren kregen de instructie om jacht te maken op fraudeurs….”

  Ondertussen mogen mutli-nationals hier in Nederland genieten van een belastingplicht van soms minder dan 1%.
  Hoe zit het met die fraudeurs ?
  ———–
  Quote :”Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) gaat dit nu laten onderzoeken.”

  Ze gaan iets “onderzoeken” dat ze allang wisten.
  ————-
  Quote :”…..het vertrouwen in de overheid daalt.”

  Het vertrouwen in de overheid is gezakt tot het 0-punt.
  —————
  Quote :”…. zolang de daders hun verantwoordelijkheid niet nemen.”

  Leuke stelling maar de omgekeerde wereld.
  In een normale rechtstaat worden de daders gestraft, en zijn het de rechters en aanklagers die hun verantwoordelijkheid nemen.
  Maar niet in Nederland , onze bananenrepubliek aan de Rijn.

  1. hans-e-pans

   Ach waar maken ze zich zorgen om?

   Mark R. zal bij de komende verkiezingen in maart 2021 wel weer gewoon herkozen worden. De rest maakt ze niets uit.

   1. Toverkol

    Ja ben er ook bang voor….

    Domme domme mensen…

 4. A-BBa

  @Wout Willemsen: maak je niet druk. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen gaat dit nu laten onderzoeken. Alles komt goed.

  1. vandaag

   jaja , de wereld is plat 😂🤣😂🤣😂🤣

 5. Cootje

  Het zogenaamde intrigeren van de allochtonen bevolking is net als in de rest van Nederland diep door gedrongen in de rijks overheid instellingen. Etnisch profileren is diep in onze genen geslopen 70 jaar thee drinken en wegkijken is de tweedeling goed zichtbaar geworden . Dat ga je krijgen als je problemen voor je uit schuift en niet benoemd . Nu is de achternaam voor een stage plek of een aanvraag direct verdacht . Terwijl de politiek zich in allerlei bochten wringt om er goed uit te komen dat dat zo niet is , hebben ze het plantje zelf gepoot .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.