Wilders vernietigt zorgbeleid ‘gierige’ Rutte: ‘Te weinig personeel, minder IC, ziekenhuizen dicht!’

Op Twitter heeft PVV-leider Geert Wilders keihard uitgehaald naar het jarenlange wanbeleid van de kabinetten Rutte met betrekking tot de zorg. Er is door de jaren heen, systematisch, “te weinig geïnvesteerd in de zorg, veel te weinig zorgpersoneel, ziekenhuizen gesloten, minder IC-units, spoedeisende hulpposten” zijn gesloten, schrijft hij. “En nu krijgen veel mensen geen zorg meer. Vreselijk!”

Zo, Geert Wilders tells it as it is:

De manier waarop de overheid én burgerlijke coronafascistjes omgaan met enerzijds de coronaproblemen en anderzijds de zorg zelf is ronduit wanstaltig. Eerst breekt Rutte het hele zorgstelsel af. Een stuk of tien ziekenhuizen worden gesloten. Partijen als de PVV waarschuwden daar steeds tegen. Want, zeiden ze, als er iets serieus onze kant opkwam zou de zorg het niet meer aankunnen.

Toch verdwijnen er vele duizenden bedden. De hélft van het aantal IC-bedden blijft nog maar bestaan. Het wordt zo erg, dat het systeem zelfs al overbelast wordt bij een ernstige griepgolf als in 2016. Sindsdien is de situatie alleen maar erger geworden. Bij een serieuze aanval van welk virus dan ook zouden we het haasje zijn.

Dan komt begin 2020 het coronavirus overwaaien uit China (ik denk: ik herhaal het nog maar eens). En wat roepen het kabinet én eerdergenoemde kleine dictatortjes? “Oh nee, de zorg kan het niet aan! We MOETEN in lockdown! En mensen die daar kritiek op hebben zijn WAPPIES die de VOLKSGEZONDHEID in gevaar brengen!”

Het is echt ranzig. Eerst ontmantelt Rutte de zorg zo erg dat we alleen nog maar de ‘normale’ situatie aan kunnen ‒ zelfs een ernstige griepgolf is te veel. En dan als er een virus is dat veel mensen besmet krijgt DAT de schuld in plaats van het wanbeleid van het kabinet. Ga je schamen, Rutte! En die kritiek van Wilders over de zorg mag je je echt 100% aantrekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. ze moeten weg

  Spijker , kop

  stem sociaal , stem PVV

  1. Lefty

   2x zoveel zorg, de teugels laten vieren, 2x zoveel patiënten. Lost dus niks op. Wilders bleert maar wat. Misschien kan de overheid beter vooraan geven aan patiënten die kanker of een andere zeer levensbedreigende ziekte hebben.En tentenkampen voor mensen met Corona. In de meeste gevallen krijg je het niet als je uit je doppen kijkt.

   1. ze moeten weg

    Wie er zomaar wat bleert is weer overduidelijk. 77.000 medewerkers ontslagen en gehalveerde I.C capaciteit. Diverse ziekenhuizen gesloten om de bezuiniging van 2,5 miljard euro te behalen!

    corona is geen probleem als de zorg op orde is !
    corona is geen killer virus. Dat is een hoax. Corona heeft slechts een mortaliteit van 0,2% gemiddeld en als u gezond bent 0,001 %

    onze linkerd roeptoetert maar weer wat.
    stem sociaal, stem PVV

    1. Piet151

     @ze moeten weg
     “Corona heeft slechts een mortaliteit van 0,2%” Klinkt wel lekker deskundig, dat gemiddelde als een percentage. En wat vind je van mijn stelling dat iemand die niet besmet is met corona zelfs een sterftekans van 0% aan corona heeft. Zo deskundig ben ik dus ook.
     Want corona is volgens jou geen probleem als de zorg op orde is. Waar haal je het allemaal vandaan? Je antwoord is waarschijnlijk, dat nergens ter wereld de zorg 100% is en corona dus overal een probleem is. En dan ben ik het nog met je eens ook, al is het een overbodige stelling. Maar je hebt bijvoorbeeld gedrag van mensen uitgesloten. Je weet vast, dat er mensen in het ziekenhuis komen die nog niet doodziek zijn. Maar die situatie kan zo razendsnel veranderen, dat sommigen niet meer te redden zijn en sterven. Dat zijn er nu al ruim 13.000. Het enige positieve aan dat getal is het feit dat het er heel veel meer zijn dan de allerergste griep-epidemie. Die discussie van corona als griepje hebben we dan ook weer gehad, gelukkig.

     1. ManX

      Piet151, het CDS/Statline spring wel heel slordig met de cijfers om. De sterftecijfers over de laatste drie jaar zijn: 2017/150.214, 2018/153.363 en 2019/151.885. Gemiddeld 151.820 overledenen per jaar.

      Voor heel 2020 wordt het aantal doden geschat op 162.000: dat komt dus neer op een oversterfte van 10.180 en geen 13.000 (het aantal dat door alle media is overgenomen).

     2. 2030

      Met de toename van de bevolkingsgroei kan je niet eens spreken van een groeiende oversterfte .

      met malle pietje inhoudelijk discussieren is onmogelijk , het adept draait en keert en komt niet verder dan waarschijnlijk, kan en indien.

      corona is en blijft een verkoudheids virus , waar zijn verdomme de influenza doden gebleven ? mis er minimaal 6.000 stuks

      corona is een hoax !

     3. Piet151

      @ManX
      Die sterftecijfers moet je natuurlijk ook corrigeren met o.m. de berekende oversterfte. Gemiddeld over een jaar of tien is het aantal griepdoden iets in de orde van grootte van 3000. Het sommetje van het CBS klopt dus wel zo ongeveer. Maar de details over de rekenmethode kun je op verschillende plekken vinden. Die methode is complexer dan even het aantal doden in 2020 vergelijken met het absolute (=ongecorrigeerde) gemiddelde van de afgelopen paar jaar. Het gaat ten slotte wel om statistiek, wat gewoon een ingewikkeld vak is.

      Ik ben trouwens wel benieuwd, o.m. van “ze moeten weg” of één van zijn andere nicks, waar dat percentage van 0,2% vandaan komt. Ik kan het op geen enkele manier herleiden aan geteste doden, geteste besmettingen of andere minder expliciet geverifieerde grootheden.

     4. 2030

      blabla bladieblabla

      Zoek de influenza doden , 6.000 lijken vermist , groot alarm

     5. Piet151

      @2030
      Je mist geen 6000 griepdoden. Het gemiddelde aantal griepdoden over de laatste 10 jaar is plm. 3000. En je kunt, als je even moeite doet, zien dat de griepgolf al over zijn hoogtepunt heen was, toen corona in Nederland de kop opstak. Die paar honderd griepdoden zijn ook niets bijzonders, want dat kwam dezelfde laatste 10 jaar vaker voor, één keer zelfs nul.

      Men kan met mij heel goed discussiëren, zelfs als het over cijfers gaat. Maar als je met cijfers wilt schermen, moet je wel goede cijfers hebben en die op de juiste manier weten te hanteren. Beide voorwaarden zijn hier op DDS vaak een probleem. En het CBS betwijfelen als hun cijfers even niet zo goed uitkomen is wel heel doorzichtig en ook niet zo’n overtuigend argument.

     6. ManX

      “Het gaat ten slotte wel om statistiek, wat gewoon een ingewikkeld vak is.”

      De betweter probeert zich er weer uit te konkelen en draaien.

      Wat mankeert er aan de absolute cijfers, druiloor? Er zijn 10.180 mensen meer overleden dan het gemiddelde van de laatste drie jaar. En geen 13.000 zoals Statline ‘verwachtte’. Ze zaten er naast en vonden het nodig, geheel in de lijn van het RIVM, om de cijfers ‘op te schalen’.

     7. Piet151

      @ManX
      Lees nou eerst eens wat ik heel constructief schrijf, voor je je weer verliest in schelden. Oversterfte is het aantal mensen dat MEER sterft dan in een NORMAAL jaar. Maar dan moet je de jaren waarmee je vergelijkt wel eerst corrigeren voor abnormaliteiten zoals bijvoorbeeld wisselende aantallen doden a.g.v. griepepidemieën, in dit geval met een gemiddelde van plm. 3000 griepdoden over de afgelopen 10 jaar. Anders vergelijk je slechts het totaal aan rampen uit het ene jaar met het totaal uit (andere) rampen uit het andere jaar en krijg je niet de werkelijke oversterfte a.g.v. bijvoorbeeld corona.

      Ik neem aan, dat het je nu wel duidelijk is. Het is echt niet zo moeilijk en met je voortdurende geëmmer over druiloor en betweter zijn en zo, maak je alleen maar duidelijk het zelf niet te begrijpen, maar even niet de juiste toon kunt vinden. Dat overkomt je veel te vaak en je gewoonte om dan maar met een discussie te stoppen gaat ook opvallen. Dat vind je namelijk vrijwel dagelijks nodig. Het wordt dan wel steeds moeilijker om nog fatsoenlijk te antwoorden.

     8. usb3.0

      “dat nergens ter wereld de zorg 100% is”

      En dood hoort bij het leven…maar dat wordt even vergeten, sterker nog, de mens wordt letterlijk opgejaagd…

     9. usb3.0

      “Gemiddeld over een jaar of tien is het aantal griepdoden iets in de orde van grootte van 3000.”

      Maar over het gemiddelde van 6.000 jaar zal dat getal anders zijn natuurlijk.
      Kijkt pietje zelf wel eens goed wat hij zegt/schrijft?

     10. 2030

      nee , malle pietje is narcist.

      De discussie over hoeveel duizend doden influenza opgeleverd heeft absoluut of gemiddeld zal me verder worst zijn maar waar zijn ze gebleven ?

      corona is een hoax !

     11. Piet151

      @usb3.0, 2030
      Die hele discussie over corona, maar dan vooral de vraag of het meer is dan een verkoudheidsvirus, hoeveel doden zijn het nou extra, hoe zit het met dat onderliggend lijden, waar zijn de griep doden gebleven en andere vragen zijn onzinnig. Ze tonen alleen maar aan dat veel deelnemers aan die discussie het niet begrijpen. Die kwalificaties zijn volstrekt niet interessant, noch relevant. Wel interessante en relevante feiten zijn:
      * Er zijn veel mensen ziek zijn van het één of andere virus, dat sterk lijkt op verkoudheids- of griepvirussen.
      * Veel mensen zijn zo ziek dat ze massaal en doodziek in ziekenhuizen moeten worden opgenomen om te zorgen dat ze niet sterven.
      * Relatief veel mensen sterven aan dat virus, waarschijnlijk dit jaar al 13.000 bewezen en dat is heel veel meer dan tijdens de gemiddelde jaarlijks griep, waar het hoogste dodental plm. 9000 was.
      * Sinds kort legt de normale, maar wel noodzakelijke ziekenhuisbehandeling het regelmatig af tegen die corona-zieken, omdat die laatsten gewoon zieker zijn en de capaciteit niet voldoende is om iedereen te behandelen.
      * Veel ouderen worden dodelijk getroffen door corona en hebben vaker dan jongeren met onderliggend lijden te kampen, wat niet in alle statistieken te zien is.
      * In de jaarlijkse griepcijfers wordt dit verschijnsel ook niet onderscheiden, zodat griep- en coronadoden van de afgelopen jaren en dit jaar gewoon vergeleken mogen worden.
      * Dit jaar was de griepgolf heel mild met slechts enkele honderden doden voorafgaand aan de coronagolf, zodat de oversterfte vooral aan corona mag worden toegeschreven.
      * De besmetting-, ziekte- en sterftecijfers vertonen een beeld dat in grote lijnen vergelijkbaar is met de meeste andere getroffen landen in de wereld, zodat een hoax hoogst onwaarschijnlijk is.

      Dit lijstje geeft duidelijk aan, dat we met een groot probleem te maken hebben. Daar laconiek of zelfs ontkennend over doen is fout en een bedreiging van de gezondheid van veel Nederlanders en wereldburgers.

      Er zijn helaas vast deelnemers hier die dit bestrijden. Ik zou hen willen uitdagen om de feiten die ik hierboven benoem met tegenbewijzen ongeldig te verklaren.

   2. Nostradamus

    Wilders heeft wel degelijk een punt.

    Maar jij ook voor wat de corona-patiënten. Alleen niet in tentenkampen maar in leegstaande kantoorpanden, waar er genoeg van zijn. Noodhospitalen. Dit roep ik hier wel vaker en goed om te zien dat ik van een lefty min of meer gelijk krijg.

    1. Lefty

     Tot op zekere hoogte heet Wilders idd een punt. Maar het logistieke probleem is een globaal probleem. Wilders wil alleen stemmen scoren door uitsluitend op de Nederlandse regering te schelden.

     1. ze moeten weg

      welk logistiek globaal systeem speelt mee in de nationale opvang ?

      zelden zoveel kul gehoord !

      is het woord “schelden” het nieuwe dogma van de politiek correcten ?

     2. Nostradamus

      Nee, geen globaal probleem (meer).
      Je weet toch dat in China, waar het begon, minder besmettingen zijn dan bijvoorbeeld Kenia of Algerije. Een dodenaantal van minder dan 5000. Waar dagelijks minder dan 100 besmettingen plaatsvinden en maar enkele mensen nog sterven aan dit virus. Dit waar we het hebben over een land waar 1/7 deel van de wereldbevolking leeft, met veel steden waar miljoenen mensen op elkaar wonen in semi-armoede.
      Hoe staat het met het Chinese vaccin? Of hadden ze die al voor de pandemie begon? Op z’n minst een beetje verdacht.
      En waarom koopt China nu alle failliete bedrijven op? Op z’n zachtst gezegd niet zo netjes, niet zo deugend.

     3. werikke

      natuurlijk wil die dat maar je kan niet ontkennen dat hij gelijk heeft.Echt 2 ziekenhuizen gesloten en personeel op straat. Agema veel in verzet geweest en door partijkartel toch goed gekeurd. zelfs jij kan dit niet ontkennen.

    2. ZWEEDSE K0K

     Indien u de moeite neemt om te googlen op personeels tekort zorg, snapt u dat de door u geopende ziekenhuis zonder geschoold personeel binnen een week een sterfhuis is.

     1. ze moeten weg

      tja , en als je dan even googled op 2,5 miljard bezuinigen vindt je de kamerdebatten alwaar Fleur Agema de huidige toestand voorspelt.

      stem sociaal, stem PVV

  2. LifeBuddy

   Zweetsok denkt ook dat hij de wijsheid in pacht heeft, met zijn ” zonder geschoold personeel”. HaHaHahha, al die mensen die zijn ontslagen zijn allemaal nog steeds Prof. geschoolde mensen. Zweetsok is de hele dag Bedwelmd door een intense chemische afscheiding.

 2. Nico Sibelijn

  Het vernietigen van zaken is Geert wel toevertrouwd.

  Iets tot stand brengen ligt een stuk lastiger.

  1. ze moeten weg

   strónt vlé®k heeft weer een leesprobleem zoals gebruikelijk.

   1. ropart

    het is geen leesprobleem hij onaneert op de reacties.

    1. Oepsie

     Schiet lekker op voor speklapje. want als hij aan zijn “gerief” komt, dan zit het hele huis onder het stof.

  2. Egbert van Zutphen

   Ach jawel, d’r is er weer eentje die de boodschapper van het onheil aanvalt.
   Zóóóó dom!

  3. Nostradamus

   Alles wat hij tot stand probeert te brengen wordt door zijn tegenstanders tegengewerkt. Maar dan ook echt alles. Gewoon om aan te kunnen tonen dat hij niets voor elkaar krijgt.

  4. JochemX

   Inderdaad, begrijp ik het goed? Wilders heeft alles wegbezuinigd, in zijn uppie en nu ook nog slecht weer, wat een man die zo veel vernietigen kan.😂😂😂

 3. Cor Grijpstra

  De PVV en het steeds leger lopende FvD gaan na maart 2021 orde op zaken stellen.

  1. ze moeten weg

   dat zou een genot zijn als het structureel liegen zou veranderen in ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg

   vaccineren gaan we niet verplichten is stellig beloofd maar achter de coulissen zijn we bezig met een vaccinatie verplichting 🤮🤮🤮🤮🤮

   stem sociaal, stem PVV

 4. zeester

  Rutte moet weg

  1. Cor Grijpstra

   @zee

   Wat heP je ingedachte, een hitman?

   1. ze moeten weg

    dat klimaat is te scheppen ! daarna was je, je handen in onschuld

   2. Nostradamus

    Extreem links had dat wel voor elkaar met Pim Fortuyn.

   3. Seneca

    @corrie
    is je haat t.o.v. Rutte zo groot, dat dit je droomwens voor 2021 is???

   4. Seneca

    de lockdown is ingesteld om de druk op de zorg m.n. de ic’s, te verminderen. tijdens de 1e griepgolf (maart 2020) heeft men er werkelijk alles aan gedaan om het aantal i.c. bedden te verhogen. dit is wonderwel gelukt! wie schetst mijn verbazing toen de extra i.c. bedden, tijdens de teruggang in de zomer, wederom werden geschrapt? men kan veel zeggen over het tijdperk Rutte en ik zal het daar – meestal – hartgrondig mee eens zijn. één ding kan men over de heer Rutte niet zeggen en dat is zijn intelligentie. ik heb zelden zo’n dom, ongeïnteresseerd individu gezien. de enige karaktertrek die bij vele Nederlanders bewondering wekt, is zijn sluwheid. de man is zo sluw maar hij is niet, herhaal, niet intelligent.

 5. ZWEEDSE K0K

  Wat beloofde en hoe stemde de PVV?
  23/12/2015

  De zorg
  De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen.

  In werkelijkheid stemde de fractie in de Tweede Kamer

  voor hogere eigen bijdragen
  voor bezuiniging op het persoonsgebonden budget
  voor bezuinigingen op de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70
  De PVV zegt tegen de marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde

  voor particuliere investeringen in ziekenhuizen
  voor winstuitkeringen in ziekenhuizen
  voor betaalde voorrangszorg via SOS-artsen
  tegen een meer inkomensafhankelijke premie
  tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen
  tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg
  tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb

  1. Nostradamus

   Bronnen?

   1. ZWEEDSE K0K

    tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen

    1. Nostradamus

     Iets specifieker graag. Je weet dat ik geen tijd heb om alle stukken te lezen omdat ik jouw pensioen bij elkaar moet werken.

     1. Oepsie

      Pensioen? Hahahahaha, hij is leuk. Uitkering zal je bedoelen.

     2. Lefty

      Hypocriet, ga van je luie reet en lees de waarheid. Je rent achter Wilders aan tegen beter weten in (hoop ik).

  2. driewerf

   Moet jij de hal niet dweilen het is woensdag he

  3. 2030

   het domme micro cockje heeft even een kopieetje opgehaald

   zoals gezegd , wat staat er in de moties micro zwetscockje

 6. Cootje

  Corona komt op het juiste moment en zijn de juiste ingrediënten om Rutte en vooral het gedrocht Europa te slopen. Zonder strijd en pijn geen overwinning , en de polderde Nederlanders die als ze het zelf niet overkomt heeft er een ander alleen last van worden vol geraakt in hun kruis en hun portemonnee / en dat wordt in 2021 alleen maar erger/ en het komt precies uit dat in de hoogtij van Corona februari de derde golf Engelse variant in heel Europa zijn hoogtepunt beleeft , en duidelijk alle tekortkomingen goed zichtbaar worden , en Wilders in die tijd geen campagne hoef te voeren en alleen maar zout in de Corona wonden hoeft te strooien , geen geld voor zorg capaciteiten maar wel 85 miljard euro weggeven aan een herstelfonds waarvan Italië 5.6% krijgt ruim 5 miljard euro gratis weggeven

 7. Cootje

  Er zijn hier op het forum die kreten slagen Wilders heeft geen oplossingen , Wilders hoef ook geen oplossingen te hebben , de oude politiek heeft al 50 jaar geen oplossingen en houd zich instant met een wodc affaire een Rutte doctrine het instant houden bananen carroussel en old boys netwerken, en een ruimhartig immigratie beleid voor gelukzoekers onder leiding van socialistische netwerken ontvangen met een kopje thee een gratis woning inrichting en uitkering . En Wilders wordt met minder minder niet weggezet als een rechtsstaat onwaardig en een criminele belasting dienst , plus de meineden die er nog boven hangen .

 8. Monty

  “te weinig geïnvesteerd in de zorg, veel te weinig zorgpersoneel, ziekenhuizen gesloten, minder IC-units, spoedeisende hulpposten”

  Misschien had hij zich hier de afgelopen 10 jaar hard voor moeten maken i.p.v zijn strijd tegen de islam.
  Maar het is natuurlijk altijd makkelijk om vanaf de zijlijn commentaar te hebben.

  Misschien de prioriteiten in zijn verkiezingsprogramma bijstellen dan krijgt hij misschien genoeg stemmen om eens de verantwoordelijkheid te nemen.

  1. ze moeten weg

   domme sukkel , zoek de kamer debatten even op alwaar Fleur Agema gehakt maakt van de bezuinigingen door het partijkartel.

   Misschien je eerst eens inlezen alvorens je ALWEER onzin roeptoetert zielig adept.
   Wel prettig dat je onmiskenbaar aangeeft ook van dit dossier totaal geen kennis te hebben flapdrol !

   stem sociaal, stem PVV

   1. Monty

    Lees zijn verkiezingsprogramma en je weet precies wat Wilders gaat doen als hij genoeg roeiers in zijn roeiboot heeft gelokt.

    Heeft niks met zorg te maken.

    Trouwens je hoeft hier je stemadvies niet zovaak te herhalen.
    Of ben je bang dat er misschien reageerders van mening zullen veranderen. De meesten stemmen echt wel op Wilders.

    Iets meer vertrouwen op je mede PVV adepten kan geen kwaad, je klinkt zo wanhopig iedere keer.

    1. 2030

     Lees de kamerdebatten en je weet precies wat Wilders wil flapdrol.
     Lees de verslagen en verbaas u hoe makkelijk het partijkartel de argumenten van de PVV ter zijde schuift en stug doorgaat met de 2,5 miljard aan bezuinigen. Heeft alles met de zorg te maken en niets met jouw kokervisie flapdrol

     stem sociaal, stem PVV

     1. Monty

      ”Lees de kamerdebatten en je weet precies wat Wilders wil”

      Lees zijn verkiezingsprogramma en je weet wat Wilders al 15 jaar wil en aan zijn adepten beloofd.

      Is maar één A4tje.

     2. 2030

      ja , goed he flapdrol , geen ellen lang betoog waar geen donder van terecht komt.

      heb je de kamerdebatten al gelezen of geluisterd ? goed is ze he die Fleur Agema ? to the point , kundig en zo een praktisch uitbeeldingsvermogen.

      je bent een triest figuur in een koker visie geheel gefrustreerd !

    2. Monty

     @2030
     Volgens mij was ik in discussie met @ze moeten weg.

     Of bedien jij je van meerdere namen?

 9. Lefty

  @”ze moeten weg”: begin eerst eens met een cursus “begrijpend lezen”. U gooit alles op een hoop.

 10. rexm

  Aftreden in afwachting van het proces.
  Stem PVV, mede Nexit.

 11. Linksbuster

  Hoezo..tot op zekere hoogte..??
  Voor mijn 1500 euri zorgpremie ben ik zonder corona niet meer welkom in de gezondheidszorg..ik mag dus dankzij ruttes uitgeklede zorg rustig doodvallen.

 12. Linksbuster

  Links blijft maar om de brij heen lùllen…de ziekenhuizen sluiten en ziekenhuizen degraderen tot poliklinieken dát is het beleid van rutte.
  Bij de minste calamiteit staan we nu met de handen in het haar.
  De zorgverzekeraars slurpen miljoenen aan premies op..die niet in de zorg zelf belanden.
  Een VGZ bijvoorbeeld..2511 mensen in dienst…150 miljoen winst…zorg zou nooit tot een financiele winst van derden mogen leiden…en dit is nog maar één van de vele zorgverzekeraars.

 13. Linksbuster

  Die 150.000.000 winst van VGZ is de premie van 100.000 mensen…van hun premie gaat dus niets naar de plaats waar het zou moeten terechtkomen.

  1. Piet151

   @Linksbuster
   VGZ maakt volgens mij een resultaat van bijna € 70.000.000. Ik werkte jaren geleden een tijdje voor VGZ, vandaar nog steeds mijn interesse. € 70.000.000, of voor mijn part jouw € 150.000.000, aan winst uit een premie-inkomen van bijna € 12.000.000.000 is toch niet overdreven? Ze keren 97% van hun inkomsten uit aan zorgkosten. Een redelijke winst is nodig voor zekerheid, continuïteit en stabiliteit.

 14. Linksbuster

  Dat zijn de premies van alle inwoners van een stad als Leeuwarden, kinderen onder de 18 niet meegerekend.

 15. Linksbuster

  Tel daarbij op de 120.000.000 aan salarissen van de 2511 werknemers bij VGZ en u weet waar uw premie jaarlijks heengaat.

 16. Linksbuster

  Tevens ligt er nog een “reserve potje” van
  9.400.000.000 euri in de kluis bij de zorgverzekeraars.

  1. 2030

   klopt , best triest toch ! Dat is geld van de verzekerden !

 17. C.A.Barstow

  Rutte vind het veel belangrijker dat er honderden miljoenen euro’s van ons belasting geld,
  naar dat machtsbeluste roversnest in Brussel weggesluisd worden om zuid Europa, dat jarenlang een wanbeleid heeft gevoerd, voor een totale ineenstorting te behoeden.

  De Zuid-Europeanen gaan, van uw belastinggeld, voorlopig verder met feestvieren.

  Stem tegen de EU
  Stem tegen links
  Stem voor Nederland en de Nederlanders,

  Stem PVV.

  1. Linksbuster

   Dat is precies de bedoeling van de EU..Barstow…het inkomen van de bewoners in alle EU landen moet gelijkgetrokken worden..dat is de natte droom van de slinkse EU…
   Één heerlijke grote pot van goedkope werknemers..die het weinige dat ze verdienen meteen kwijt zijn aan timmermans klimaatwaanzin.

 18. saddy

  Plasterk zei al dat dit kabinet spilziek is en de typische kenmerken van een heel links beleid volgt:

  Sterk stijgende lasten en sociale uitgaven
  Sterk stijgende aantallen ambtenaren
  Sterk stijgende aantallen verboden

  Ik ben het hier dus niet eens met Geert.
  Bovendien is heel veel geld naar de buro-tijgers in de ziekenhuizen gegaan. Het mag dan wel kritiek lijken maar moeten we niet allemaal heel blij zijn met de boodschap dat het “”steeds beter gaat”” en dat het beleid in de ziekenhuizen nu gender-neutraal en zeer inclusief is?

  Kijken naar resultaten is zooo conservatief en fascistisch.

  1. usb3.0

   “gender-neutraal”

   Bestaat niet en is een leugen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.