Wybren van Haga (FVD): “Dit is waarom ik voor het eerst, na 38 jaar in de politiek, een Motie van Wantrouwen indien tegen het kabinet”

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Wybren van Haga dient vandaag in het spoeddebat over de achterlijke, autoritaire, volstrekt overdreven lockdown van het afbraakkabinet Rutte III een motie van wantrouwen in.

Het kabinet, vindt Van Haga volkomen terecht, maakt de economie kapot. “Iedereen heeft gisteren gekeken naar de persconferentie van Mark Rutte waarin allerlei dystopische maatregelen werden afgekondigd,” aldus Van Haga. “Heel Nederland gaat failliet. Alle ondernemers zitten huilend achter hun bureau na te denken over waar hun kinderen naar school moeten, of hun huis verkocht moet worden, hun personeel gaan ontslaan… het is dramatisch.”

“Vandaag hebben we een spoeddebat over dit coronaverhaal. En daar ga ik namens Forum voor Democratie een motie van wantrouwen indienen. Het is het allerzwaarste middel en ik hoop van harte dat we vandaag het kabinet naar huis kunnen sturen.”

Om de druk op het kabinet te vergroten roept Van Haga mensen ook op om de Petitie voor de Vrijheid (en dus tegen de lockdown) te tekenen die FVD gisteravond lanceerde. Die is ondertussen door meer dan 50.000 mensen getekend, maar élke handtekening heeft nut. Als je nog niet getekend hebt, doe dat dan nú. Het kan even duren voor de pagina laadt omdat de website voortdurend getarget wordt door zielepieten die geen kritiek op de lockdown dulden, maar dan heb je ook wat.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Daar zal het Kabinet vast vreselijk van geschrokken zijn.

  🙂

  1. ongevaccineerd

   Uiteraard schrikken ze niet strónt vlé®k. De macht van het partijkartel is absoluut waardoor rutte ook dictatortje kan spelen strónt vlé®k . links + links _+ links + links = en blijft links strónt vlé®k . Erg gevaarlijk voor een democratie zo een monotone invulling strónt vlé®k . Kan je eerst de zorg kapot bezuinigen om vervolgens de staat van beleg af te kondigen met een lock down om de zorg te ontlasten

   stem sociaal , stem PVV , breek het partijkartel

   1. Cor Grijpstra

    @ongevaccineerd, je kan geweigerd worden op de kinderopvang

   2. DubbelZout

    He vandaag, weer een nieuwe nick
    ?
    Jij gaat nog harder dan het virus 😀

   3. lucinde

    Onze 💩 heeft alweer een nieuwe naam.

    Lijkt wel een virus, hardnekkikg, irritant en niemand tot nut.

   4. DubbelZout

    He stoere jongen / meisje
    Ik hoor het een IC verpleegkundige op de radio die het erg druk en steeds drukker heeft met corona
    Heb jij nou het lef om haar face to face te vertellen dat ze niet moet zeuren dat het allemaal een hoax is ?
    M.a.w. dat ze gewoon keihard staat te liegen ?
    Het zou je sieren..

    1. Willem Bever

     @Zoutje…radio1 zeker okay rest my case

  2. Jack Flash

   De waarheid is hard. Psychopatisch kabinet lacht erom.
   Komt ze duur te staan.

  3. JochemX

   Domme en arrogante mensen schrikken nooit.

 2. Cor Grijpstra

  Michael vs Tim.
  Je blijft lachen, kom Tim, nu even een topic over Trump, vindt @M zo leuk…

 3. DubbelZout

  Zwybertje talks, nobody listens

  1. Nostradamus

   Then my name is nobody :p

 4. Monty

  Het is heel makkelijk om ergens tegen te zijn.
  Maar hoe zou FvD deze crisis zelf aanpakken?

  De beste stuurlui staan ook nu weer gewoon aan de wal.

  1. ongevaccineerd

   een crisis die jezelf creëert is heel makkelijk oplosbaar

   1. Monty

    Jammer dat de tegenstanders van de overheid deze niet aandragen.
    Misschien kunnen ze de andere landen er in de wereld ook mee helpen.

    Ze hebben namelijk dezelfde crisis.

    1. NationalSniper

     Heel simpel. Zie voorbeeld van Ab Gietelink. http://www.youtube.com/watch?v=qUARxqNuRn0

     Dus beleid dat niet het hele land kapot maakt en mensenrechten grondwet en rechtstaat schendt zoals de huidige criminele fascistische maatregelen die niet eens werken en achterhaald zijn. Anderhalve meter is zinloos omdat aerosolen zich niet aan afstand houden. Niet medische mondkapjes doen niets.

     Alle maatregelen afschaffen behalve blijf thuis als je ziek bent.

     Mijn plannen:
     1. Dringend VENTILATIEadvies om zoveel mogelijk en goed te ventileren. In OV waar dat kan ramen open of op kier. Werkt tegen elk vliegend virus.
     2. Deltaplan Ventilatie om ventilatiesystemen te verbeteren met zoveel mogelijk verse lucht (niet meer recyclen). Beginnen bij verzorgingstehuizen, OV, zorg en openbare ruimtes.
     3. Luchtbevochtiging. Luchtbevochtigers in zorg, openbare ruimtes, OV. Advies thuis: bakjes water op de verwarming.
     4. Luchtreinigers met ionisatie plaatsen in openbare ruimtes, OV, zorg.
     5. Medicatie toestaan die verboden werd zoals HCQ+Zink in eerste lijn.
     6. Medische mondkapjes toestaan voor wie dat wil (met name kwetsbare groepen).
     7. Advies: spreek zoveel mogelijk buiten af als het kwetsbare mensen betreft. Buiten wordt je niet besmet.
     8. Opschalen zorgcapaciteit. Overheid weigert ondernemer die COVID schip aanbied en binnen een week met personeel in Rotterdam kan liggen voor 400 patiënten. Overheid heeft alle noodhospitalen alweer afgebroken.
     9. Om weerstand te vergroten moet je mensen juist aanmoedigen om normaal te doen. Afstand houden is slecht voor de weerstand. Met kwetsbare mensen is het handig wat voorzichtiger te doen, ventileer dan goed.
     10. Microvaccinatie door mensen vrijwillig bewust te laten besmetten met een kleine dosis zodat het immuunsysteem het virus alvast opslaat in het geheugen en direct antistoffen aan kan maken indien nodig. Zo aan groepsimmuniteit werken (dat heeft in het verleden altijd gewerkt).

     Wie een lockdown wil die kan zichzelf thuis opsluiten. Niemand is verplicht om naar winkels of horeca te gaan. De lockdownies die kunnen alles online bestellen.
     Of de lockdown aanhangers gaan samen op een eilandje wonen. Kunnen ze gezellig in lockdown en de rest gewoon normaal het leven hervatten. Maar ze willen dat iedereen zich aanpast aan hun Corona-religie en moet doen wat zij bevelen.

     De mensen die tegen de lockdown zijn die denken juist aan anderen. Aan ondernemers, horecapersoneel, gezondheidszorg (die is breder dan alleen een virus), economie (zonder geld geen zorg) en immuniteit krijgen.

     Ik stel voor dat de mensen die de lockdown steunen al hun geld en inkomen afstaan om de kosten hiervan te betalen en gedupeerden schadeloos te stellen. Want we doen het toch samen? En nooit meer iemand aanraken, geen gebruik meer maken van overheidsvoorzieningen (want daar is geen geld meer voor), geestelijke gezondheidszorg en reguliere gezondheidszorg (is geen geld meer voor zonder volledige economie).

     De coronagekkies zijn radicaal links en egoistisch. Zitten in een angstpsychose en willen dat iedereen zich aanpast aan hun angst gebaseerd op nepnieuws uit de media. Wie daar niet aan mee doet of het anders ziet wordt geïntimideerd en uitgescholden. Ze zijn nog gekker dan de klimaatgekkies.
     Geen enkel respect voor mensen die zich hebben verdiept in de officiële cijfers (waar je ziet dat het aantal opnames al ruim een maand daalt, zie Maurice.nl). We moeten allemaal blind achter het regime aanlopen, wie kritiek heeft die wordt uitgemaakt voor complotdenker of wappie. Anders denken mag niet. De ondernemers hebben ze lak aan, net als de mensen die gezondheidsschade hebben door de maatregelen, hebben ze 0 empathie mee.
     Nul empathie voor mensen die om medische reden of trauma geen mondkapje kunnen dragen, die moeten dan maar uitgesloten worden omdat de coronagekkies in een angstpsychose zitten voor een virus vergelijkbaar met een flinke griepgolf. En omdat zij bang zijn moet het hele land de afgrond in.
     Het gaat ze alleen om hun eigen angst en om te deugen (kijk mij eens ik heb een mondkapje op, ik ben zo goed aan het deugen want ik bescherm zogenaamd anderen met een lapje waar aerosolen niet door gehinderd worden).

     75 jaar geleden zagen we dat ook dat mensen blind achter een regering aan liepen. Coronabeleid hier is fascisme en ook nog eens totaal ineffectief.

  2. DubbelZout

   Daar gaat het ook niet om
   Het principe is, zegt “het kartel” A dan zeggen wij B en vice versa
   Dat geldt voor elk onderwerp

   1. Willem Bever

    Nope je bevestigd hier perfect hoe links dat doet

 5. lucinde

  Goh, heeft die Haga zich alweer 38 jaar publiekelijk verrijkt?

 6. Cor Grijpstra

  Arme huurders van de Haga wonigen, moeten toekijken hoe de huisjesmelker de populist uithangt.

  Afval van de VVD, opgeraapt door het FvD.

  1. Willem Bever

   Zoals dat groenlinks gemeenteraadslid in Adam …met dit verschil dat deze GL despoot haar Villa verhuurd en er en niet transparant over is …een typisch links trekje

 7. Telex

  Inderdaad zal dit enorme negatieve economische gevolgen hebben. De opvang daarvoor hebben we al naar Brussel doorgesluisd zonder aan de eigen ondernemers te denken. Opzet of totaal geen voortschrijdend inzicht daar heeft het kabinet in deze donkere periode al meermalen blijk gegeven. Niets anders gedaan dan ongefundeerde peptalks op de bevolking loslaten. Hoelang is het geleden dat er enorm op gezondheidszorg is bezuinigd, ziekenhuizen gesloten en alles van de vrije markt afhankelijk gemaakt? En waar heeft dit tot geleid? Heeel spijtig dat een pandemie er voor moet zorgen om dit inzichtelijk te maken. Er kan geen extraatje voor de zorg medewerkers af die worden afgescheept met mooie woorden, wie tegenwoordig niet eigenlijk?

 8. Cor Grijpstra

  Reaguursel verdwenen.

  …………………………………………………….

  Michael van der Galien
  @MichaelvdGalien

  Dit is echt gestoord. Op deze manier maakt Twitter het alleen maar erger. Geef mensen toch gewoon de vrijheid om te zeggen wat ze vinden. Verdomme zeg, nog niet zo heel lang geleden waren we ALLEMAAL voor de vrijheid van meningsuiting

 9. Meriadoc Brandebok

  Wybren van Huisjesmelker zit pas sinds 2017 in de Tweede Kamer. 38 jaar, mijn neus.

  1. lucinde

   Waarschijnlijk als lokale VVD huisjesmelker om zo zijn belangen beter te behartigen.

   De man laat overal een slijmspoor achter…

 10. Brenda Welsh

  Als Sjopperdepop past van Haga uitstekend in de poppenkast van Baudet. Hoe lang houdt dit stand?

  1. focus

   Over de inhoudt zegt brendaatje natuurlijk he-le-maal niets

   1. Brenda Welsh

    Hij hoopt het kabinet naar huis te kunnen sturen. Hoeveel man krijgt hij achter zich? Dat noem ik poppenkast. En blijf dat zo noemen. De inhoudt?? met dt ?? Helder licht!!

    1. focus

     Taalnazi’s zijn moralistische idioten die graag de aandacht verleggen

 11. ManX

  Veel ondernemers zijn ten einde raad en de zelfmoordpreventielijn113 staat roodgloeiend, maar hier reaguurt het sukkelige, vrijgestelde zooitje als vanouds – elkaar vliegen afvangen, hier en daar een slokje vitriool en altijd de snedigste proberen te zijn.

  Het tuig hier op DDS dat is Nico de Zielige Gek, Lucinde met zijn Laffe Bek, Cor Grijpstra de kast-PVV’er en de Autist Meriadoc. En maar doen of er niets aan de hand is en de maatregelen van de Zittende Kabinetsratten toejuichen: het is niets anders dan onvermogen, willekeur, paniekvoetbal en chaos.

  De gevaarlijke debielen, dat zijn jullie.

  1. Edjan

   ManX, ++++++++++++++++++

  2. Meriadoc Brandebok

   De psychoot ManX slaat weer eens wild om zich heen. Hij is uitgelüld en heeft niets meer.

   1. Jack Flash

    MB slaat wild om zich heen.
    Geen inhoud in dit geval en Man X heeft dat wel.

  3. Nostradamus

   Ach, het is altijd lekker reazuren vanachter de geraniums.

 12. maraton

  Ik zal tot het laatst vechten voor mijn gejatte zeteltje.

 13. lucinde

  Hoe staat het ermee?

  Het kabinet schudt inmiddels op z’n grondvesten neem ik aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.