Zware corona-maatregelen in aantocht: Rutte spreekt ons vanavond toe vanuit het Torentje

Slecht nieuws: premier Mark Rutte zal het land vandaag toespreken vanuit het Torentje. Dit betekent vrijwel zeker dat er inderdaad een zwaar pakket aan nieuwe maatregelen wordt afgekondigd. 

De NOS bericht dat Rutte vanavond om 19:00 het volk zal toespreken vanuit zijn werkkamer in het Torentje. Het onderwerp van zijn toespraak? De strijd tegen het nieuwe Chinese coronavirus. Na deze toespraak zal minister Hugo de Jonge vragen van journalisten beantwoorden bij een persconferentie.

Alles wijst erop dat vandaag verdergaande maatregelen worden aangekondigd. Waarschijnlijk moeten niet-essentiële winkels een tijdje sluiten en dat geldt ook “plekken waar mensen samenkomen en bewegen”, zoals musea, theaters en pretparken. Mogelijk moeten ook scholen weer een tijdje dicht.

Daarbij wordt er gezegd, ook door De Jonge, dat de druk op de zorg te groot aan het worden is. Maar dat is buitengewoon apart. Ja, het aantal positieve testuitslagen neemt toe, maar dat heeft er ook mee te maken dat er steeds meer test afgenomen worden. Het is veel relevanter om te kijken naar andere cijfers, zoals het aantal doden en het aantal ziekenhuisopnames. Wat het laatste betreft zien we dit:

“Besmettingen stijgen (door veel meer testen), maar de ziekenhuisopnames vertonen toch echt een dalende trend,” aldus (voormalig FVD-prominent, volgens de media tenminste) Rutger van den Noort. “En dat laatste lijkt me een betere indicator als je toch uiteindelijke gecontroleerde immuniteit wil.”

Dat lijkt me inderdaad, ja. Maar het lijkt me ook dat als deze cijfers kloppen, we ons af moeten vragen waarom de overheid in vredesnaam alles op slot wil gooien. “Meer besmettingen” is daarvoor geen goede reden, want het gaan immers hoegenaamd om de zorg. Als je meer besmettingen hebt maar niet significant meer ziekenhuisopnames wordt de zorg niet overbelast — en kun je via een buddysysteem waarmee artsen en verpleegkundigen in opleiding al op IC’s aan de zorg kunnen, de Intensive Care ook ontzien.

En waarom heeft niemand het over de economische en andersoortige schade die veroorzaakt wordt door dit soort doorgeslagen coronabeleid? “We moeten mensen beschermen tegen het virus!” roepen ze in koor. Maar moeten we ze niet beschermen tegen enorme financiële tegenslagen, tegen familieruzies door coronaspanningen, tegen huwelijken die spaak lopen doordat mensen de hele dag op elkaars lip zitten, tegen zelfmoorden doordat mensen depressief worden van het binnen zitten en de stress, en tegen ándere ziektes die nu genegeerd worden omdat alle focus ligt op corona?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Marija

  Misschien speelt een geheime agenda een rol.
  Want dit lijkt inderdaad niet logisch.
  Iedereen weet dat er veel meer testen worden gedaan dus meer positieve.
  Opnames ziekenhuizen stijgen niet.
  RaRa wat is hier aan de hand?

  1. ZWEEDSE K0K

   RaRa wat is hier aan de hand?

   Wat?
   Is het een actie van RaRa?
   Dan zit Soros, Beatrix en GL er zeker achter

   1. JochemX

    Kokkie, jij als beroeps agitator moet toch ook gaan inzien dat de maatregelen doorgeslagen zijn?

  2. Cor Grijpstra

   @M

   Het is één groot complot Marija, de wereld loopt vast en om dat op te lossen is er een wereldwijde reset nodig.

   1. corenona

    de twee sukkeltjes van DDS komen niet verder dan afzeiken.

    Misschien moeten de twee sukkeltjes even de laatste berichten gaan lezen op de site van WHO. Lock downs dragen niet bij tot minder besmettingen. Dat is diezelfde organisatie die in maart nog de hele wereld op slot wou doen. Mortaliteit van 3,4% naar 0,2% bijgesteld

    corona is een hoax

   2. Monty

    ‘Het is één groot complot’

    Ja alle regeringsleiders van alle landen in de wereld spannen samen. Voor één keer zijn ze het allemaal eens en hebben Corona bedacht om de bevolking te onderdrukken.

    Of is het de wereldwijde linkse media die de bevolking bang maakt voor meer winst.

    Of is het toch echt een virus.

    1. corenona

     Waarom herhaal jij je achterlijk bull shit altijd tig keer ? Met de kennis van had de beslissing van toen……………………………………..

     corona heeft een mortaliteit van 0,2%, corona is een virus en een hoax

     1. Monty

      Corenona
      Precies.
      ‘Waarom herhaal jij je achterlijk bull shit altijd tig keer ?’

      Iedere keer dat corona een hoax is.
      Of heb je het niet door dat je het zelf ook tig keer herhaald?

      Of mag jij alleen dingen herhalen?

    2. corenona

     doe er is een onderbouwing bij sukkel , het roeptoeteren over een complot is te kinderachtig voor woorden als je de reële actuele cijfers structureel weglaat roeptoeter

     corona heeft een bijgesteld mortaliteit cijfer , de WHO heeft corona bijgesteld van 3,4% naar 0,2% . Het killervirus is daarmee overleden roeptoeter

     Dat kan en moet herhaald worden omdat idioten zoals jij de cijfers graag weggommen.

 2. pasco

  Het wordt de komende 2 maanden verboden te copuleren met mensen buiten een bestaande partnerschap of anderszins dicht bij mensen, buiten het gezin te verblijven!
  De prostituee-raampjes op de zeedijk gaan dicht, alsook de straatprostitutie is taboe !
  Mensen zonder partner moeten zich redden met “zelfbevlekking”!

  1. gustav

   Trump en Boris Johnson hebben het Corona-virus reeds overwonnen, hun opgebouwde anti-stoffen worden in het geheim enkel verstrekt aan ‘rechtse’ politici, Baudet en Wilders hebben inmiddels een setje ontvangen!
   Rutte heeft het ook geprobeerd, maar heeft niets mogen ontvangen !

  2. Nico Sibelijn

   “Het wordt de komende 2 maanden verboden te copuleren met mensen buiten een bestaande partnerschap”

   Zo heeft iedereen zijn eigen zorgen.

 3. ZWEEDSE K0K

  Heeft FvD al opgeroepen de uitzending niet te bekijken?

 4. gustav

  Er komt selectieve hulp voor zware Corona gevallen, slachtoffers waarvan het vermoeden is gerezen, politiek ‘rechts’ te zijn georiënteerd, deze krijgen geen, dan wel het laatst een behandeling!
  Zo wordt het ‘rechtse’ electoraat bewust flink uitgedund!
  De smeerpijpen!

  1. pasco

   Gustav:
   Het zou zomaar kunnen!
   Dit is wel Nederland, een onderdeel van de EU, en mede daardoor nauwlettend in de gaten gehouden door de geheime ‘Sicherheitspolizei’ van de dictatoriale EU!

  2. sonny

   Gustav@
   Een beetje galgenhumor is wel verfrissend in het huidige tijdsgewricht, enkel depressieve, zwartgallige reacties helpen niemand!
   Blijven lachen moet het credo zijn, wat anders?

 5. JochemX

  We worden door een stel idioten geregeerd. Probeer ze weg te stemmmen.

 6. ZWEEDSE K0K

  Vanavond om 19:00 uur houdt Baudet een toespraak in het FvD-journaal.
  Hierin zal hij de 3.000.000 martelaren voor de vrijheid verdedigen.
  Leden van zijn beweging zullen gevraagd worden zich vrijwillig bij de vrijheidsstrijd te voegen en zich in de martelaar-centra te melden.

  1. corenona

   die inhoud van de zwetscock verbaast elke dag weer ! hoe krijgt iemand zoveel leegheid bij elkaar dag in , dag uit.

 7. Nico Sibelijn

  Het is voor een zinnig beleid niet zo slim om je te baseren op ziekenhuisopnames en sterftecijfers. Die getallen lopen een week of drie achter de besmettingscijfers aan.

  Gelukkig is dit Kabinet niet gek en kijkt ze verder dan de neus lang is.

 8. de ziender

  Moeten we niet vaststellen dat de reeds genomen maatregelen gewoon NIET werken? Maar dat we daarmee wel de hele economie naar de fluiten helpen? En dat er zonder economie geen zorg meer voorhanden is? Van zorg alleen kun je niet leven!! en dan: waar zijn de talloze doden?? Hier, in een dorpje van 10.000 inwoners, twee sterfgevallen door corona. Andere naargeestige ziekten velen meer. Stoppen dus met deze “medische” dictatuur.

 9. Pieter48

  Ondanks alle waarschuwingen toch volle winkelstraten. Mede oorzaak van deze situaties het jaren lange gedoog en weg kijk beleid van de overheid. En jaren lang de werkende mens zijn inzet waarderen met een minimale loonsverhogingen. Het groot kapitaal vult zijn zakken en voor de man in de straat schiet er weinig over. De voedselbanken kunnen het niet meer aan. En dan gaan de mensen in de straat op den duur een beetje de overheid wat minder gehoorzamen.

 10. Toverkol

  Zouden de “ballonnen jongens” anno 2020 ook zo trots zijn om samen met hun führer op de foto te mogen ?
  Dezelfde führer die eerst zijn land, daarna het volk en toen de democratie heeft verraden?
  Dezelfde führer die geen enkele verkiezingsbelofte heeft waargemaakt ?
  Dezelfde führer die dit land compleet heeft vernietigd met een ongekende moslim import ?
  Dezelfde führer die eigenlijk in het gevang hoort te zitten voor genocide op zijn eigen volk, door omvolkings politiek die nu zichtbaar is door het woningen tekort !
  Deze führer verdient geen volk !
  Deze führer verdient straf !

 11. Bes Tolen

  Pieter48. Voedselbanken? De gemeente Westerkwartier provincie Groningen: twee derde van de klanten is vreemdeling. Dat wil zeggen meest illegalen. Doorgestoken kaart blijkbaar en geleerd van Amerika.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.