Amsterdam gaat buurgemeenten koloniseren: ‘Vang statushouders die niet in A’dam passen daar op!’

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is een flinke achterstand aan het wegwerken. Daarom moet Amsterdam het komende half jaar een verdubbeling van het aantal “statushouders” een woning geven. Maar wacht, dat kan de hoofdstad helemaal niet! En dus heeft D66 een ge-wel-dig idee: dump ze gewoon in buurgemeenten!

D66-gemeenteraadslid Alexander Hammelburg ziet zijn plannetje al he-le-maal zitten. “Als het hier niet kan dan moeten we in gesprek met buurgemeenten om onze beschikbare budgetten daar in te zetten,” zegt hij heel blij.

Eén van de grootste obstakels is volgens D66 dat er te weinig plekken zijn waar tijdelijke woningen gebouwd kunnen worden. De gemeente Amsterdam heeft dan ook jarenlang achtergelopen in de opvang van statushouders. ‘De wethouder ziet helaas weinig ruimte voor extra plaatsing van statushouders. Daarom vraag ik of hij op zoek kan gaan naar andere oplossingen’, aldus Hammelburg.

Ja, natuurlijk. Amsterdam is de stad die bakken met geld besteed aan het verwennen van illegalen, die ze een leuk huis geeft, een wasmachine, en meer van zulke leuke presentjes… maar het zijn uiteindelijk de buurgemeenten die de ‘nieuwkomers’ vervolgens een huis moeten geven omdat er in Amsterdam zelf — wait for it — geen woningen beschikbaar zijn.

Ah. ja. Hilarisch. De meest progressieve stad van Nederland, die de eigen geschiedenis tegenwoordig haat, is dus eigenlijk van zins om buurgemeenten te koloniseren.

Jawel! De kolonisering is terug van weggeweest, alleen gebeurt het nu niet in het buitenland, maar in het bínnenland. De enige gemeente — Amsterdam — die andere gemeentes koloniseert. Er worden mensen naartoe gestuurd die er moeten gewoon wonen, en de gekoloniseerde gemeente moet dat maar accepteren. Als ze zich er tegen verzetten worden ze ongetwijfeld beschuldigd van RACISME!

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en steun De Dagelijkse Standaard met een klein bedrag op BackMe: alleen met de steun van onze lezers blijven we in deze moeilijke tijden in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Brenda Welsh

  Daar zit wat in. Bloemendaal, Aerdenhout, Blaricum, Laren is ruimte genoeg. Stel deze gemeenten in staat huisvesting te verlenen en benut het budget daarvoor.

  1. jennifer

   +++++++++++++ ben het helemaal met je eens. Willen ze dat niet laten de BN ers tenminste ook hun ware gezicht zien.

   1. hans-e-pans

    Vergelijkbaar met de GroenLinksers van Amsterdam die zo nodig voor alternatieve energie moeten zijn, maar niet in, bvb, IJburg waar ze zelf wonen.

  2. Cycle25

   Eens, ik bang dat de roomwitte hockey gemeentes dit niet accepteren.

 2. janrama

  Wat moet die vrouw daar op die foto?

 3. Vanduinen

  In Schoorl wonen is schitterend. Mooie huizen in de duinen. Bergen is ook goed. Maar leven in de bruisende binnenstad is geestverruimend en het stimuleert het tolerantie vermogen. Daar wordt nooit armer van alleen verdraagzamer. Dit is mijn mening.

 4. NoDoubt

  Opnieuw een brevet van onvermogen, eerst binnenhalen en vervolgens ze niet kunnen plaatsen en anderen opzadelen met je probleem. Eerst NL volplempen en daardoor klimaatdoelen niet halen. Eigelijk geeft ze Wilders gelijk. NL is te vol. Nexit want dan houdt NL geld over, nu gaan er vele miljarden belastinggeld naar bodemloze putten en uw pensioen houdt u niets van over. Met dank aan het verraad-kabinet.

 5. Pieter48

  Waarom niet deze statushouders onder brengen bij de inwoners van Amsterdam die de linkse ideologie aanhangen.Deze mensen verachten de mensen die voor een immigratie stop zijn dus geef eens een goed voorbeeld jullie deugmensen.

 6. 56RdK

  @Brenda, inderdaad, de door jou opgevoerde plaatsen zijn zeer ruim, wat zeg ik, uitermate ruim opgezet, ontzettend grote tuinen, vele zeer ruime groenplekken.

  Kortom, uitermate geschikt voor veel dichtere bebouwing c.q. bewoning. Volgens mij kunnen daar met passen en meten duizenden van die zogenaamde vluchtelingen gezellig naast het deug wonen. Het deug dat altijd zij de mond vol heeft over het opnemen van die lui.

 7. 56RdK

  Wijlen Pim Fortuyn, maar ook Hans Janmaat, voorzagen deze ellende.
  En uiteraard ook Geert Wilders, al jarenlang!
  Maar ja, dat waren en zijn facisten, populisten, hé ……

  1. jennifer

   De enige die nog met een gezond verstand rondliepen en lopen in de politiek.

 8. HD

  Ik denk dat de Erikjes van Muiswinkeltjes in dit paradijs nog genoeg ruimte hebben Femke, bel deze statusvrinden maar op.
  Denk zelf dat ze vanaf nu niet meer opnemen, 😂😂😂😂😂😂😂😂

 9. Response

  Vang statushouders en illegale criminelen op in, op en naast alle in A’dam wonende D66ers, GL-ers, PvdA-ers en SP-ers.

 10. Logica

  Wat nu als die buurgemeenten straks ook vol zitten?

  Jammer, ik weet nu al dat ik hier geen inhoudelijk antwoord op ga krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.