Avondklokchaos: coronarellen in Eindhoven. Plunderingen en gigantische chaos!

Er waren vandaag twee demonstraties tegen de lockdown en de kersverse avondklok: eentje in Amsterdam en ook eentje in Brabant, Eindhoven, waar het racistische Pegida zou meedoen. In die laatste stad liep het dan ook helemaal uit de hand: zo werd een supermarkt volledig gestript en geplunderd door boze ‘betogers.’

Volgens de Nederlandse Spoorwegen is het treinverkeer naar proteststad Eindhoven inmiddels volledig stilgelegd. “Er rijden wel treinen via de stad, maar die stoppen niet op Eindhoven Centraal”, aldus NS. Het station is door de politie hermetisch afgesloten. Een auto van ProRail werd volgens de spoorbeheerder door relschoppers in brand gestoken, schrijft De Telegraaf. “Onze collega’s daar zijn erg geschrokken, maar gelukkig oké. Wat een schandalige actie!”, Twittert ProRail volkomen terecht.

Wie kijkt hoe groot de schade is die wordt aangericht in de zuidelijke stad, kan z’n ogen haast niet geloven. Zelfs het trottoir blijft niet heel:

 

Het wanbeleid van het demissionaire kabinet Rutte III zorgt voor steeds meer spanningen in de samenleving. Er zou een gezond debat gevoerd moeten worden over het nut, of beter gezegd de nutteloosheid van de avondklok. Maar niets is minder waar: doordat een deel van de ‘demonstranten’  zich vanmiddag heeft ontpopt tot eerstegraads plunderende hooligans zal het debat vast niet meer alleen over de avondklok gaan, maar juist over het vreselijke wangedrag van de plunderaars. Want wat heeft plunderen te maken met de avondklok? Juist ja: he-le-maal niets!

Ongelooflijk! Van de avondklok kun je iets vinden. Maar dit wangedrag is totaal onacceptabel. En ja, een deel van die mafketels in Eindhoven hadden al plannen om dit te doen, en kwamen zelfs bewapend naar het ‘protest.’ Met wapens, dus! In Nederland!

Schandalig. Ik kan niet anders zeggen. Want dit? Dit is misdadig:

Nederland verdient misschien geen avondklok, maar deze gestoorde rellui zeker wel. Zet ze allemaal vast en zorg dat ze niet meer vrij komen. En het liefst ook niet vóór negen uur ’s avonds.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. DubbelZout

  De voortdurend hondenfluitjes van Thierry, Zwybertje en Geert doen hun werk
  Wat zullen ze trots zijn op deze verzetshelden

  1. Jack Flash

   Geert & Thierry roepen niet op tot geweld dubbelzure.
   Kraam niet zo’n domme onzin eruit halve zool.

   1. Queen

    Ze hitsen continue hun mensen op met hun propaganda. Terwijl juist nu eenheid nodig is om zo snel mogelijk de maatregelen overbodig te maken.

   2. DubbelZout

    Tot nu toe niet, maar de usual suspects alhier, meestal aanhangers van Thierry en Geert, keuren het geweld niet af en “vinden het logisch” dat zoiets gebeurd
    Dat zegt genoeg lijkt me

    1. Jack Flash

     Gebeurt.

    2. Marija

     dit waren geen demonstranten maar relschoppers en tuig.
     Winkels plunderen, relschoppers en tuig.
     Paarden zijn mishandeld, relschoppers en tuig.
     Ik zag op TV over het algemeen relschoppende jongeren, dus tuig.
     Zet ze vast en gooi er een wolk Corona over.

     1. Heinz

      Zus, dat zie je verkeerd. Deze mensen lieten het niet op zich zitten dat ze volgzaam en gedwee werden genoemd. De initiator is Baudet.

     2. jennifer

      De plunderaars waren buitenlandse jongeren, en ook die vernielingen zijn door hun aangebracht op verschillende plaatsen staat zelfs op film. Dus niet wat heinz weer beweerd dat het Baudet z n mensen waren.

    3. Marija

     Dit schorem heeft niets van doen met Geert Wilders of Thierry Baudet.

   3. Brenda Welsh

    Jenneke: je bedoelt import onnozelen, toch?

    1. jennifer

     Ja die bedoel ik.

  2. Stanly2000

   DZ,
   Weet u zeker dat Antifa er niet bij betrokken is?

   1. DubbelZout

    Zou best kunnen dat er ook antifa”s tussenzitten
    Maar alleen dan is het een probleem of zo ?

  3. leukeditter

   wat ben jij een smerige zaadcel…op mensen steken die er niks mee te maken hebben

  4. M.Dikker

   Tuurlijk, lekker gemakkelijk om rechts de schuld te geven. Het is altijd voornamelijk links die vernield en plundert anders.

  5. Duckday

   Wat hebben die fluitjes er mee te maken. Zij komen op voor NEDERLAND en zijn inwoners. Maar die partijen die het beleid voeren kom maar binnen zijn de grootste boosdoeners. Dit land is naar de klote geholpen door dit handje klap en inlegvelletje kabinet. CDA D 66 Groenlinks CU VVD PVDA dit zijn de partijen die voor onrust zorgen en dit mooie land de goot in DUWEN. Stem PVV en geef ze de kans om eindellijk te bewijzen wat zij steeds vermelden WAARHEID en dat mis ik bij dat handjeklap kabinet die alleen er op uit zijn macht hoogmoed waanzin en eigen belang. De EURO heeft geen enkele waarde meer

 2. Monty

  Geweld komt altijd van links.
  Links is voor de avondklok.

  ????

  1. Jack Flash

   Het gaat niet om links of rechts.
   Het domme overheidsbeleid leidt tot meer wantrouwen & verdeeldheid onder een gemelleerd gedeelte van de bevolking.
   Censuur op media met een avondklok hadden de hele bevolking een jaar geleden op hun achterste poten doen staan.
   Stapje voor stapje sluipt de dictatuur binnen, om een onzichtbare vijand.
   Tot velen genoegen bespeur ik hier bij reageerders.
   Snurk lekker verder.

   1. Edjan

    JF +++++++

   2. jennifer

    Je bedoeld vast die domme reageerders toch, er zitten er hier wel die heus wel weten waar ze het over hebben, dan zijn er nog een paar import onnozele bij maar die vis je er gelijk al uit.

 3. Queen

  “Het wanbeleid van het demissionaire kabinet Rutte III zorgt voor steeds meer spanningen in de samenleving. Er zou een gezond debat gevoerd moeten worden over het nut, of beter gezegd de nutteloosheid van de avondklok.”

  Ik vraag mij af onder welke steen jij gelegen hebt. Het gaat er al tijden over.

  Triest, zoveel ontwrichting in de maatschappij en dan gaan mensen rellen en plunderen. Ik kan er niet bij hoe mensen dit kunnen doen, in één van de mooiste landen ter wereld. Stelletje eikels.

 4. Nanda81

  Als je mensen maandenlang opsluit en tot het uiterste drijft komt er een moment dat men het niet meer pikt en dat is nu aangebroken, met de groetjes aan Rutte en zijn vriendje Klaus Schwab.

  1. janrama

   Dacht jij dat die mensen die rellen tot wanhoop zijn gedreven door de corona maatregelen.

   Als je dat denkt ben je goed van het padje af.

  2. gargamel

   N ++++++++++++

  3. Monty

   ”Als je mensen maandenlang opsluit ”

   1 nacht verplicht binnen blijven en jij spreekt over maanden lang opsluiten.

   De afgelopen maanden kon je gewoon naar buiten.
   Ben je nu voor niks al die tijd binnen gebleven.

 5. janrama

  Het wanbeleid van het demissionaire kabinet Rutte III zorgt voor steeds meer spanningen in de samenleving.

  Dat valt wel mee gezien de peilingen 🙂

  Corona protesten zijn er niet, straattuig leeft zich weer eens uit.

  1. Marija

   Juist+++++++

 6. zeester

  Het is een logisch gevolg op het wanbeleid van een stelletje beunhazen

  1. janrama

   zeester, je zou het fijn vinden als dat zo was, maar helaas zit je fout.
   Laat Baudet de viroloog maar eens een protestactie organiseren, zullen we eens zien hoeveel mensen het daar mee eens zijn.

 7. Beukman

  Vermoedelijk zijn deze schadelijke elementen mede geïnspireerd door het Trumptuig dat een paar weken terug het Capitool aanviel. Trump speelde vervolgens de vermoorde onschuld. Dat zullen Thierry en Willem straks ook gaan doen.

  1. leukeditter

   tuurluk joh mohool , haal baudet er maar weer bij terwijl je moet kotsen op rutte en zn linkse terreur bende, zij hebben hier voor gezorgt en daar heeft baudet voor gewaarschuwt

   1. Beukman

    Onzin.

    1. jennifer

     Nee Beuk geen onzin, daar is zeker voor gewaarschuwd.

     1. Queen

      Dus we moeten buigen voor Baudet anders misdraagt Jen zich. Wat een zegen ben jij voor demagogen.

     2. Beukman

      Baudet heeft het vuurtje aangewakkerd door mee te gaan met de coronagekkies. Hij is dus medeverantwoordelijk voor de zooi die deze gekkies hebben aangericht, zoals Trump ook bepaald niet vrijuit gaat mbt de bestorming van het Capitool.

     3. ManX

      Wat Beukman dus eigenlijk zegt is dat iedereen die een afwijkende mening en/of kritiek heeft op het officiele overheidsstandpunt, een potentiele en onverantwoordelijke relschopper en terrorist is.

     4. NationalSniper

      Baudet keert zich juist tegen de coronagekkies, de gekkies die doen alsof er een levensgevaarlijk virus is zoals Rutte en zijn collaborateurs.
      Dat is al lang debunkt, want IFR 0,23% en vooral ouderen en zieken. Vervelend natuurlijk maar om dan de hele samenleving, economie en volksgezondheid te slopen. Maar het is niet erger dan een stevige griepgolf, dat is gewoon een feit.

      Extreem links moet FVD weer framen omdat die kritiek uiten met pure feiten.
      Dus als BLM gaat rellen is het de schuld van links? Rutte, Halsema enz.

      De relschoppers hier hadden niets te maken met de demo maar waren er gewoon om te rellen. Heb er vorige week in Amsterdam ook een groep van zien staan, duidelijk hooligans. Toen de politie begon met agressie gingen zij terugvechten. Dom natuurlijk want de extreem linkse media gaat dat natuurlijk framen. 99% van de mensen op het veld was vreedzaam en was niemand tot last.

      Beukman is zo’n extreem linkse Rutte-collaborateur die in de hoax gelooft. Gelooft vast ook in klimaatveranderingt door de mens en dat stikstof een enorm probleem is.

      Laat Beukman maar lekker met de andere Coronagekkies op een eilandje gaan zitten (en neem het kabinet, BLM de globalisten e.d. maar mee). Samen met z’n allen in lockdown met spertijd, dat willen de coronagekkies zo graag. Wat hier gebeurd door het regime is gewoon f#ascisme.
      Dan kan de rest gewoon lekker doorleven.

     5. Gerda2

      Trump en Baudet, een rode lap voor Beukman. Daar gaat hij weer.

     6. Thant dolph

      Voor het fenomeen “rode lappen” hoeft zich anders níemand hier te schamen Gerda;

      Kijk maar wat er gebeurt als er weer eens naar artikeltje over Kaag, over Femke, over Jesse Klaver, of over….. vul zelf maar in!

     7. Gerda2

      Och Thant toch, heb ik me helemaal vergaloppeerd.
      Het was me helemaal ontgaan. 🤐

  2. ervi

   Eerder door BLM/Antifa, Beuktr@l.
   Dit is trouwens geen Amerikadraadje.

  3. Jack Flash

   Goh Beukman, interessante complottheorie.
   Had ik van jou niet verwacht.

   1. Yoyo

    Jackflash, de usual suspects leveren weer de usual comments.
    Wel erg voorspelbaar weer.

   2. Thant dolph

    “Dit is trouwens geen Amerikadraadje.”

    Maakt geen klap uit, andere reageerders doen precies hetzelfde als het hun zo uitkomt!

    1. ervi

     Off-topic
     is niet bezwaarlijk als het, in tegenstelling met Beukman, enige relevantie heeft en niet louter op speculaties of persoonlijke afkeer is gebaseerd.
     Duidelijk, lockdownie ?

  4. M. Brandenburg

   Zelfs het Trumptuig waar Beukman naar verwijst vallen op door voornamelijk linksgespuis te zijn, van Antifa die de boel hadden geinfiltreerd, als een echte Goebels doet de extreem linkse Beukl*l alsof het de andere partij was.

   1. Beukman

    Natuurlijk Brandenpikkie, het waren als Trumpaanhangers verklede BLM-ers die het Capitool bestormden.

  5. jennifer

   Nu al vergeten dat de aanhangers van biden een hele stad in puin geslagen hebben, dan was het gisteren nog niets vergeleken daarbij, als je al vergelijkingen gaat maken, moet je het wel juist doen.

  6. RvdBe

   Beukman vergelijkt een demonstratie welke gehouden wordt tegen het capitool in het capitool zonder plunderingen van winkels en brandstichting met dat zooitje relschoppers wat vandaag net zo debiel tekeer gaat als blm en antifa.

 8. Benny

  Pegida en rechts worden weer eens genoemd…… Wat een gel.. L…. Heb verschillende filmpjes gezien via de snapchat en Instagram van mijn dochter …… Jumbo werd geroofd door de usual suspects en de auto werd ook in brand gestoken door jonge gasten veelal van buitenlandse afkomst……..check yourself……en wie krijgt de schuld geert, tjerry en Pegida…..links volk liegt altijd en overal over….

  1. jennifer

   Als ze het dan toch op film heeft gewoon plaatsen dan weten de burgers in ieder geval wie de echte relschoppers waren, want dit zal de politie wel niet mogen zeggen van Rutte lijkt mij.

 9. Cootje

  Kijk PvdA CDA. D66 VVD en de christelijke bijspring clubjes . Hebben dit van Nederland gemaakt . 30 jaar schreeuwen van uit het bewind ze zaten aan de knoppen , maar hebben Nederland de nummer 1 positie laten krijgen in de wiet pillen en narcotica export terwijl de gehele gerechtelijke macht financieel door zijn hoeven zakten , 30 jaar lopen ze in al hun gedaantes te schreeuwen ze blijven van onze hulpverleners af , de Nederlander betaald een van de hoogste belastingen in Europa , maar door over de balk toegooien van nutteloze centen zuid Europa kunnen ze hier alleen maar bezuinigen , dus lopen er 15000 veroordeelde criminelen vrij rond die meer dan 4 maanden moeten zitten , de plunderaars en de onruststokers van nu komen over 5 jaar voor een rechter weg met een taakstrafje . De oude politiek is hier voor verantwoordelijk en heeft geen respect afgedwongen met 30 jaar wegkijken en niet optreden

  1. Aborifa

   Zo is Cootje.

 10. RvdBe

  Terg de bevolking zodat ze in opstand komen en leg dan de schuld bij je politieke tegenstanders.
  Geniaal!

  1. Cootje

   Terg de bevolking ? Politieke tegenstanders ik stem Wilders , maar deze idioten mogen van mij een maandje zonder berechting op een Grieks vluchtelinge kamp uithuilen. Dit is geen volk in opstand dit zijn werkeloze dwazen waar wij er heel veel van hebben in Nederland , gecreëerd door 30 jaar oude politiek en de laatste 10 jaar door Pinokkio

 11. Cycle25

  Framer, links – rechts – flip -flop

  h*tps://twitter.com/jasonjgauthier/status/1353185183512465410

  Politie in Tacoma, Seatle doet even een anti antifa-tje

 12. LifeBuddy

  Vandaag in eindhoven geweest en gezien dat er honderden mar o canen op gestolen fietsen aan komen rijden, die op een hoop gooien en in de fik steken. Dat geeft wel meer warmte dan een koran!!!

  1. Cycle25

   Gevalletje selectief filmen, Duidorpers door de mediastr*nt, en de Schilderwijk ist camera frei.

   1. Cycle25

    +n

  2. jennifer

   Dat zijn er al honderd te veel toch, geen wonder dat men steeds meer roept MINDER MINDER van die rotzooi.

 13. M. Brandenburg

  Een debat heb je van te voren, maar van een debat is totaal geen sprake omdat de Coronasektelieden niets te maken willen hebben met de wetenschap die al onomstotelijk heeft bewezen dat al die links totalitaire vrijheidberovende maatregleen HE-LE-MAAL niets doen tegen de verspreiding van het virus, wanneer al die maatregelen worden genomen tegen de wil en zonder inspraak van het volk moet je naderhand niet klagen wanneer het volk het uiteindelijk zat is en doodziek van de linkse totalitaire manier van beleid voeren en in opstand komen. Wanneer discussie niet plaatsvind en wetenschap genegeerd dan zal er uiteindelijk onrust ontstaan, dan moet je niet klagen over hen die in opstand komen en vechten voor hun vrijheid en zelfbeschikking maar dan moet je klagen over hen die deze totalitaire niets bijdragende maatregelen invoeren.

  De weerstand is trouwens breed gedragen, maar ook hier moet Pegida er weer aan de haren bijtrokken worden want die waren er ook, en dat terwijl demonstraties met geweld en plunderingen juist plaatsvinden wanneer Links deze pleegt, je weet wel die totlearante mensen die bekend staan om hun geweld, vernielzucht en intimidatie en zelfs moordpogingen alsmede moord. Het verwijzen naar Pegida die daar niet mee in verband gebracht kan worden is dan ook zeer misselijkmakend.

 14. ikweetwatikwil

  Voor dit soort toestanden is herhaaldelijk gewaarschuwd. Door Wilders en Baudet.
  Maar de politiek wilde niet luisteren . Ze zijn weer geschokt. Nu krijg je allerlei ramp verhalen te horen , nep of echt. Er is door de politiek tweedracht gezaaid en nu zitten ze met de gevolgen. Wat wil de politiek, straks met geweren schieten .

 15. JoopvdJoop

  Rellen prima.
  Plunderingen zal wel weer door de geïmporteerde medemens gebeurd zijn!

  1. jennifer

   Ja klopt wat je zegt, staat zelfs op film schijnbaar.

   1. Mireille

    Niet overtuigd met “schijnbaar” Maar het moet voor de vrijheid. Rellen en plunderen.

    1. usb3.0

     Het propaganda nieuws laat natuurlijk alleen maar rellen zien

     1. Mireille

      Neen de praktijk. Moord en brand schreeuwen over de gedupeerde horeca en vervolgens die zaken slopen en plunderen. Dat hoort er ook bij.

    2. jennifer

     Inmiddels bewezen doos en duidelijk te zien.

 16. Cycle25

  Ondertussen in de Schilderswijk : h*tps://www.omroepwest.nl/nieuws/4332693/Onrustig-in-Haagse-Schilderswijk-brand-op-trambaan-motoragent-moet-vluchten

 17. Heinz

  Baudet: Nederland is een angstig volk, volgzaam en gedwee. Ik maak dat niet op uit de onlusten.

  1. Jack Flash

   Ja klopt, Baudet rammelt mensen wakker.
   Heinz houdt niet van wakkere mensen?

   1. Heinz

    Jawel, maar Heinz houdt er niet van de straat opgestuurd te worden om “in verzet” te komen voor iets wat een ander vindt dat het moet. Met andere woorden hij staat er niet achter. Heinz blijft liever zichzelf. Hij vindt het ook niet nodig andermans eigendommen te vernielen.

    1. usb3.0

     En wie zouden die mensen dan op straat sturen? laat me raden wat adolf heinz gaat zeggen, Baudet

 18. NationalSniper

  Kunnen die extreem linkse coronagekkies niet gewoon naar Joop gaan? Kunnen ze daar lekker in die hoax gaan geloven. Of nog beter: ga allemaal naar een eilandje en daar samen in lockdown, dan kunnen de normale mensen hier weer normaal leven.

  Verschrikkelijk dat een stel hooligans gaan rellen en daarmee vreedzame demonstraties kapen. Zowel de handhavers en hooligans hebben dit laten escaleren.
  Heel begrijpelijk dat je boos bent omdat dit regime een dictatuur aan het invoeren is (en de corona gekkies collaborateurs/landverraders daar achter aan lopen).
  Maar dan ga je niet winkels e.d. slopen, die mensen zijn zelf ook slachtoffer van dit regime. Ga dan de dictator Rutte uit zijn torentje trekken en de anderen van zijn regime terechtstellen, zij ruineren de levens en het hele land dus pak hen.
  Dit waren echter gewoon beroepsrelschoppers die even wilden gaan rellen zodra politie ingreep.

  Waarschijnlijk is de knokploeg van Rutte begonnen met geweld, zo was het vorige week in Amsterdam in ieder geval wel.
  Mensen stonden vreedzaam op een veldje en waren niemand tot last. Wie het dan goedkeurt dat er gemept wordt is gewoon een psychopaat (net als hun idool fuhrer Rutte).

  Met een avondklok zijn we ook helemaal terug in 40-45. Alleen zwakzinnigen kunnen dat steunen. Waarom mag je 20:55 wel buiten lopen maar 21:05 niet?
  En de feestjes gaan gewoon door. Maar dan of wat eerder op de dag, of de hele nacht door (en het leuke is dat ze niemand weg kunnen sturen want je mag van niet over straat).

  Demonstreren is zo’n groot recht volgens sturmbahnfuhrer Heilsema, dat geld duidelijk alleen als het gaat om een extreem linkse demo van BLM terroristen die zij inhoudelijk steunt.

  Rutte en zijn regime stoken steeds mensen op tegen mensen die wel zelf nadenken.
  Een Limburgse arts op de demo vorige week wordt bedreigt door coronagekkies omdat hij kritiek uitte.

  1. Thant dolph

   Een Limburgse arts op de demo vorige week wordt bedreigt door coronagekkies omdat hij kritiek uitte.

   Zeg maar gerust “”‘arts “”! Tjongejonge, dat jij daar een intrapt zeg…

 19. NoDoubt

  Twee maten.
  Voetbal mag wel gewoon doorgaan en ook de omroepen, waar is daar de noodzaak???
  Ze zitten ook met meer dan twee mensen en geen mondkapjes.

  1. Cycle25

   Op het veld zonder kapje rollebollen is o.k

   Na de wissel en op de bank gaat het kapje weer op.

   1. Gerda2

    Er zijn altijd mensen die dit nog kunnen verdedigen, lekker snugger, Cycle.

    En wat moet de overheid zonder de NPO propaganda machine? ’s avonds het volk, dat op de bank hangt, lekker beïnvloeden met al de corona “deskundigen” . Ze hebben er niet voor niets extra geld ingestopt.

 20. Mireille

  De winst uit alle onlust , vernielingen is dat de getroffen middenstand zich nergens op kan beroepen. Verzekeringen dekken geen schade opgelopen door riots. Stem FvD, stem PVV..

 21. Meriadoc Brandebok

  De wappies zijn de nieuwe Nazi’s. En de lafbekken die ermee sympathiseren zijn NSB-ers.

  1. Jack Flash

   Man man kan het nog dommer MB.

  2. M.Dikker

   Nee, het zijn merendeel relschoppers.

 22. M.Dikker

  Ik heb net het filmpje gezien waar de Jumbo geplunderd werd o.a. Minder, minder minder!

 23. Aborifa

  Dit is het gevolg van het door de hele oppositie + CDA + D’66 opgehitste gajes tegen Rutte. Een volgende keer blijft het niet bij water en traangas. Het wordt rubber en lood.

  1. AS210854

   👍👍

 24. Drollevanger

  Sturen we die beelden van de gigantische chaos in Eindhoven nu op naar de Russische TV, zodat de Russen kunnen zien wat een enorme afkeer het Nederlandse volk van onze grote leider Rutte heeft.

  1. Morgan4321

   Dat hoeft niet, het is al lang op Russia Today verschenen.

 25. de ziender

  Vuurwerk op museumplein werd gebruikt door politie of ME zelf!!

  En dis is het dus: samen tegen corona. Lazer toch op, joh, we leven gewoon in een vileine dictatuur. Dan kan je dit verwachten. De avondklok roept de noodklok over zich af. Eigen schuld, dikke BrulSS.

 26. Drollevanger

  laten we de plunderingen in Eindhoven eens naast de zogenaamde inval door Trumpers in het Capitool zetten.
  Lijkt me leuk. Zullen ze in Moskou of China zeker doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.