Bemoeizieke overheid legt uit hoe u voetbal kunt kijken met 1 vriend: ‘Juich zonder schreeuwen, doe een dansje’

Op Rijksoverheid.nl leggen de boven-ons-gestelden uit hoe wij voetbal mogen kijken met een vriend. De ‘tips’ zijn ongelooflijk. Het belangrijkste voorbeeld? “Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek.”

Dit is dus niet bedoeld als ironische grap. Gestoorde overheidsbureaucraten menen bloedserieus dat zij moeten micromanagen hoe wij naar voetbal kijken:

“Als niemand klachten heeft, mag u 1 vriend uitnodigen om voetbal te komen kijken,” aldus de megalomanen die denken dat ze ons zelfs kunnen voorschrijven hoe we onze favoriete sport met elkaar beleven. Maar er zijn natuurlijk wel regels waar we ons aan moeten houden ‒ want wij moeten natuurlijk wel als robots behandeld worden. Alles moet ons uitgelegd worden. Doe wat je gezegd wordt!

De tips zijn:

 1. “Deel nooit blikjes of glazen met elkaar, markeer zo nodig de glazen.” Gossiedorie! Henk en ik mogen dus niet half dronken uit hetzelfde bierblikje lebberen? Verdulleme! Normaal doen we dat altijd! Nou, nou, dit wordt wel even afzien zeg.
 2. “Gebruik individuele bakjes voor chips en nootjes, zorg ervoor dat u niet uit dezelfde zakjes eet.” Oké, dit is totaal geflipt. Als we allebei totaal geen symptomen hebben gaan we elkaar echt niet ‘aansteken’ als we toevallig wat chips uit dezelfde schaal pakken. Misschien dat het verstandig is om de schaal niet te likken, maar normaal gesproken eten we met onze handen. We zijn geen honden.
 3. “Stel een ‘tribune’ op waarbij de zitplaatsen in elk geval 1,5 meter uit elkaar staan.” HAHAHAHAHA. Ja hoor. Mogen we daar wel een ratel bij?
 4. Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek. U kunt met elkaar op afstand het glas heffen. Of een muzieknummer afspelen of ratel gebruiken om toch geluid te maken.

Ik ga niet eens commentaar leveren op dat laatste punt. Ongelooflijk. We mogen een ratel gebruiken om geluid te maken, maar moeten op onze eigen plek blijven terwijl we geluidloos op en neer springen van vreugde.

Óf de Rijksoverheid is nu op een ongelooflijke power trip en gaat vol dictator, of al die ambtenaren en politici hebben de afgelopen maanden een serieuze geestesziekte ontwikkeld. Een andere verklaring is er niet voor dit soort achterlijke “regels en tips.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal. En steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe. Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Nostradamus

  Sommigen hebben nu eenmaal leefregels nodig. De Christen hebben daarvoor de bijbel, moslims de koran en communisten het boek van Karl Marx (die zelf een lekker vrij leven leidde in Londen). Als je niet voor jezelf kan denken dan haal je alles uit een boek, of de website van de overheid.

  1. NO8DO

   Weer anderen schrijven uit pure verveling onsamenhangende onzin en noemen het: Les Prophéties.

   1. Nostradamus

    En weer anderen geloven daarin 🙂 🙂

 2. NO8DO

  Buitengewoon interessant en tevens informatief artikel.
  Hier is duidelijk uren van intensieve research aan vooraf gegaan.
  Ga zo door DDS!

  1. lucinde

   😂😂😂

 3. Armilus

  Hee wat is dit nu weer, hoofdsponsor afgehaakt?
  ………………………..
  Steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe.

  Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!

  1. Spaanse_K0K

   Om geld vragen om een onrendabele tijdverdrijf te bekostigen is toch een linkse hobby .
   Wij van rechts hebben dat soort bedelarij helemaal niet nodig.

   1. lucinde

    Dat valt te bezien…

    Corona laat wel zien dat al die ondernemers die VVD stemmen en neerkijken op mensen in de bijstand nu als eerste hun handje ophouden (en topomzet draaien)

 4. Response

  Hoe te handelen bij het kijken naar andere sporten dan voetbal, dammen bijvoorbeeld?

  1. Piet151

   @Response
   Dammen en schaken zijn beschaafde sporten. Daar wordt niet gejuicht of elkaar om de hals gevolgen. Maar men moet vanaf nu wel de damstenen (of schaakstukken) na elke zet ontsmetten. Wat dat betekent voor gebruik van de dam- of schaakklok is me nu nog een raadsel. Wie weet het?

   1. ManX

    Je bent abuis Piet51. Het schaakbord en de stukken worden na elke partij ontsmet en niet na elke zet.

    De Nederlandse spelers (Giri en Van Foreest) doen het trouwens goed op het Tata Steel Chess dat nog tot 31 januari loopt.

    1. lucinde

     Schaken is een mooie sport.
     Speel dagelijks nog mijn potjes bij Chess.com (bescheiden rating tussen 1450 en 1550)

     Ook al lang voordat Queens Gambit bij Netflix was.

     1. ManX

      Dat is dan ook het enige raakvlak dat we hebben, ouwe linkse zuurpruim.

    2. Piet151

     @ManX
     Sorry, ik was niet duidelijk genoeg. Ik bedoelde het eigenlijk als grapje. Ik volg die sporten niet en weet niets van ontsmetten. Maar toch goed om te horen, dat er aandacht is voor besmettingsrisico’s.

   2. ropart

    Piet151, er wordt niet gedamd er wordt gedramd

 5. Beukman

  Corona zou een enorme stimulans moeten kunnen geven aan VR. Met een VR-bril op je kop kan je in een achtbaan zitten, vechten in een oorlog en door een kantoortuin lopen. In combinatie met een pak met sensoren is zelfs seks mogelijk. Herkijk ook nog even The Matrix voor de eindeloze mogelijkheden.

  Zou het niet te realiseren zijn om samen met je vrienden en familie voetbal te kijken terwijl je in werkelijkheid – maar ja, wat is “werkelijkheid”- in je eentje thuiszit met je VR-bril op?
  VR-industrie, spring in dit gat!

  1. Xxes

   Hallo Beukman,leuk idee,werk op i.c, ben net thuis op dit moment ben ik voor alles mondkapjes avondklok,desnoods ruimtepakken dragen,vreselijk dat zoveel mensen failliet gaan en nog erger dat mensen werkelijk denken dat het allemaal wel meevalt, daarom hebben we nu die avondklok,voori edereen die zeuren wil,koop en vr bril met console,nog even volhouden,want door mensen die denken dat het allemaal wel meevalt en zich niet aan de regels houden zitten we dus nu zo,nu ga ik op bed wetend dat ik en mijn collega’s de beelden van vandaag nog steeds zien, misschien is de vr wereld voor deze mensen wel een uitkomst,want ja hun vrijheden worden afgepakt,komt ook nooit meer terug ofzo,deze mensen hebben teveel tijd om deze onzin te bedenken.iedereen,houdt u alstublieft aan de regels,dan hebben we onze vrijheid weer terug vieren we dit jaar weer kerst en al die andere dingen weer samen, gelukkig laat het merendeel van de mensen zich wel vaccineren,wij werken veel overuren en ik mag wel na 9 uur naar buiten,maar mijn vrijheid is ook weg en de mensen die echt hun vrijheden kwijt zijn liggen in het ziekenhuis.pff ben nu echt te moe,en voor iedereen die denkt dat ik zo een linkse ben ik stem PVV maar ben wel voor die avondklok,dus kijk eens idd door een vr bril,eerst de corona weg hoe je het nu draait of keert het wordt niet beter als je je ni aan de regels hiust

 6. Nationalist

  Dan moet je deze film kijken en dan het stukje over voetbal.Rent a Friend

 7. ropart

  BELANGRIJK BERICHT!, het is verboden tijdens de avondklok de gordijnen te sluiten,ook moeten alle obstakels voor de ramen worden verwijderd,dit om het zicht door de ramen zo vrij mogelijk te maken voor boa en politie om u thuis situatie te kunnen beoordelen!, en lap de ramen regelmatig,op alle overtredingen staat 95euro boete.Corona doen we samen!,dank u.

  1. Xxes

   Sorry,als je je niet aan de regels houdt,voor de taalfanaten,ben te moe, welterusten xxes

 8. Edjan

  Die ratel kan nog wel eens erg van pas komen.
  ht*ps://www.bol.com/nl/p/classic-world-houten-ratel/9200000112767855/?bltgh=rtNFLFi6TfJzbMTb1F9DCg.1_8.18.ProductTitle

  In de bijbel liepen de melaatsen daarmee rond om de gezonde mensen te waarschuwen dat ze er aan kwamen.
  Straks kunnen de ongevaccineerden hiermee rondlopen.Of nee, dan krijgen ze gewoon geen vaccinatie paspoort op hun mobieltje en mogen ze nergens naar binnen.

  Vreemd overigens dat de overheid met dit soort zaken zo druk is en voor belangrijke zaken geen aandacht heeft. Zo leggen ze de burger een lockdown op en een avondklok maar voor hoelang?
  En stel nu eens dat er een mutatie komt die niet reageert op die vaccins? Dan begint de hele zaak dus weer van voren af aan? Nog veel meer lockdown en een eeuwige avondklok?

  Hoe zou het zijn om alleen de groep ouderen >75 met een chronische ziekte thuis te houden en eens in de week boodschappen laten doen met beschermd personeel en alle andere mensen vrij te laten zodat het virus al die mensen aan kan steken die er bijna altijd milde verschijnselen van krijgen en daarna immuun zijn? Of moet de economie persé kapot?

  Je moet er alleen niet bij zeggen dat Baudet dit heeft voorgesteld want dan doen ze het zeker niet.

  1. Edjan

   Samenvatting: vreemd dat de overheid allerlei dwangmaatregelen aan de burger oplegt maar niet goed lijkt na te denken over hoe met het virus om te gaan.
   Je zou haast gaan denken dat de overheden het virus gebruiken om die vervelende democratie af te schaffen en de onderdanen te knechten. Als je ze dan VR geeft als troost, dan zit je midden in de film “The Matrix”.
   Je zou er haast een “wappie” van worden en dat is héééél slecht.

   1. ropart

    Edjan, er is ook nog boerenverstand, maar in nederland ben je wappie of modelburger er zit niets tussen,zo wil de overheid het.

 9. lucinde

  De overheid moet wel ingrijpen en op deze zwakzinnige wijze betuttelen omdat er veel
  Te veel idioten zijn die zich niet kunnen houden aan een paar simpele regels.

  Door deze idioten heeft de overheid geen andere keuze.
  Bedankt aan alle idioten dat het zo ver heeft moeten komen.

  1. Edjan

   Ooit was de relatie: Overheid – Burgers
   Toen werd de relatie : Overheid – Onderdanen
   Lucinde wil liever: Overheid – idioten.

   Bedankt Lucinde!

  2. ropart

   de overheid zelf is ook niet geheel vrij van idioterie, de pot verwijt de ketel.

   1. Edjan

    Ja, ropart, maar de overheid is bezig die vervelende (in haar ogen) democratie af te schaffen. Corona komt daarbij héél goed van pas.

   2. Gerda2

    Dat is nog heel mild uitgedrukt, Ropard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.