BIJ1 roept haar achterban op niet te gaan rellen, want dan “speel je racisten in de kaart”

De fractievoorzitter van BIJ1, Jazie Veldhuyzen, doet weer een dappere poging tot moreel-ideologisch koorddansen. Hij roept namelijk alléén de ‘Amsterdamse jongeren’ op om niet te gaan rellen, want dan “speel je racisten in de kaart”. En probeert tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor de potentiële nieuwe rellen af te schuiven op aanstichters “van buiten de stad.” Je kunt ook gewoon een moreel appèl op iedereen doen, Jazie…

Het politieke wereldbeeld van een BIJ1’er is niet makkelijk. Want aan de ene kant ben je tegen racisme en discriminatie, dus wil je niet dat de minderheden waarvoor je zegt te strijden nog meer sociale onrechtvaardigheid te verduren krijgen. Maar aan de andere kant probeer je de schuld van die sociale onrechtvaardigheid wel neer te leggen bij een bepaalde groep, die je op een racistische en discriminerende wijze definieert.

En terwijl je dat aan het doen bent, zeg je ook nog toe te willen werken naar een Nederland waar iedere burger als Nederlander, wereldburger en dus als gelijke wordt gezien. Om dat te bereiken is voor jou dan eigenlijk alles toegestaan. Maar ja, wat doe je als zowel jouw achtergestelde groep als de ‘onderdrukkende groep’ hetzelfde immorele gedrag blijken te vertonen op hetzelfde moment? BIJ1-fractievoorzitter Jazie Veldhuyzen doet een leuke poging om die ideologische tegenstelling het hoofd te bieden, maar faalt echt keihard in vier ongelofelijk beroerde tweets:

Eigenlijk geeft hij de vermeende racisten gelijk door de mensen waarover het gaat aan te spreken op het gedrag dat ze ook volgens hem dreigen te gaan vertonen. Ook wrijft hij vrolijk verder in de door hemzelf gecreëerde vlek, want hij schuift de verantwoordelijkheid voor de oproepen om te gaan rellen af op “mensen buiten de stad” (alsof dat wat uitmaakt) én beweert tegelijkertijd ook dat dit ook maar iets te maken heeft met “strijden tegen onrecht.”

En als kers op de taart is het werkelijke probleem natuurlijk “het geweld van extreemrechtse hooligans en neonazi’s.” Want alleen de rellen van die groepen zijn kennelijk erg en eigenlijk het echte grote probleem van de afgelopen dagen.

Als Veldhuyzen nou gewoon iedereen had opgeroepen om niet te gaan rellen dan was er niets aan de hand geweest en had iedereen het toegejuicht. In plaats daarvan doet hij super hard z’n best om de avondklokrellen tot een politiek, ideologisch en raciaal beladen onderwerp te maken en geeft hij zijn ergste vijanden nog onbedoeld gelijk ook. Knap hoe je zó hard kunt falen, en er nog je best voor lijkt te hebben gedaan ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Augustus

  Nu ook nog geen mishandelingen, verkrachtingen, moorden, straatroven, etc. meer en dan speel je nooit meer racisten in de hand! Goed plan zeg.

  1. WayneGretzky99

   Scheeerrrp.

  2. Eppo123

   inderdaad scherp

 2. Cycle25

  Nou DDS, veel aandacht voor deze haatheks..

 3. pasco

  “speel je racisten in de kaart”.
  Jaja, Jazie van BIJ1 heeft er duidelijk weet van dat “getinte” bevolkingsgroepen deze zogenaamde demonstraties gebruiken om lekker agressief en geweldadig proletarisch te gaan winkelen!
  Doe geen moeite, dat weet het merendeel van de autochtone bevolking sowieso!
  Hopelijk wordt het leger ingezetom met automatische wapens inclusief scherpe munitie, raak te schieten!

  1. gustav

   pasco/
   Dat gaat in Nederland écht niet gebeuren, het volk heeft de regering die het verdient!
   Éen slap zootje, zonder ruggegraat, dat is autochtoon Nederland!

   1. pasco

    gustav:
    Ze zijn overwegend gemaskeerd met bivakmutsen, om de huidskleur te verhullen!
    Maar je kunt ze nog goed herkennen, middels de domme blik in de opengesperde haatvolle ogen!

    1. sonny

     pasco@
     Kijk, luister, gebruik je verstand en analyseer, en je doorziet álles!

   2. werikke

    mee eens politie mag eerst alleen zeggen dat ze weg moeten gaan en anders boete want bewijzen zijn er niet dus 95 eur die ze niet kunnen betalen en zijn zo zielig geen stageplek etc dus wordt strafblad weggedaan en alsof er nooit iets gebeurd is gaan we verder en maar binnen halen van die zielige bootjes mensen . Totdat alles zover komt dat merendeel parasieten zijn en via democratie de autochtone bevolking wordt overlopen. dat is Nederland geworden

 4. Nostradamus

  “stem op een niet-witte partij”

  Hoe veel meer racistisch wil je het hebben?

  Zoals de antifascisten de fascisten zijn geworden, zo zijn de antiracisten de racisten geworden.

 5. M.Dikker

  Te laat! We hebben het al gezien. Jammer Syl.

 6. M.Dikker

  Normale mensen zouden overigens oproepen om niet te gaan rellen uit fatsoen, maar ja, daar kunnen we SS niet op betrappen.

 7. usb3.0

  B1 roeptoeterende racisten

 8. Flach

  Ongelooflijk, lachwekkend.
  Maar ze heeft gelijk in die zin, dat door die straat terroristen duidelijk is geworden, dat ook hier weer de getinten zwaar oververtegenwoordigd zijn zoals in alle slechte statistieken. Het zijn zulke domme mensen dat ze elkaar fijn filmen en dat komt goed uit, dan kunnen we ze oppakken en van alle bezittingen ontdoen om de schade te betalen.

  Verder zie je de bekende afa’s, de ‘blm’ figuren en de blanke ‘zwarten-wannabees’ met vieze blonde, rode rasta slierten. Of ze dat nu doen vanwege hun Stockholmsyndroom of zware minderwaardigheidscomplex…? Geen idee, maar niemand heeft respect voor ze. De moslims wiens kont ze kussen niet en de getinten niet die ze achter hun rug om uitlachen en belachelijk maken. Sukkels.

 9. liefdevol rechts

  “want dan speel je racisten in de kaart”
  Wat voor achterlijke uitspraak is dat nu weer?
  Een partij waar je niet al te veel verstand voor moet hebben!!

 10. wietordok

  Dit is géén verveling, gevolg van werkeloosheid of gemiste kansen.
  Ook géén racisme.

  De paralelle économie lijd onder de afsluiting en avondklok.
  Criminelen verliezen dramatisch hun inkomsten.
  Verliezen terrein, routine en bezigheden.

  Andere hopen op een heilige oorlog, ze testen het terrein.

  Deze vernielzuchtige snotneuzen zijn verantwoordelijk voor hun eigen wandaden.
  De schuld ligt bij de overheid. Het resultaat van 60 jaar wanbeleid.

  Te laf om verantwoording te nemen. Te lui om fouten recht te zetten.
  Te veel met zich zelf bezig, of zijn het slaafje van politieke indoctrinatie bij hun club.
  Te jong en onervaren, te oud en obscure.

 11. Response

  Hij adviseert; ‘stemt op een niet witte partij’, dus niet op een partij met een programma wat het best bij je past. Los van het feit dat dit een flutadvies is vraag ik mij af wat de definitie is van een ‘niet witte partij’.

 12. Sando

  Ben nooit racist geweest maar deze uit spraak van de racist SS ben ik het NU wel.Goede tip Simons.

 13. Cootje

  Ik vond gisteren avond op de tv beelden rellen dat er veel zwartharige in de politie auto’s en busjes werden gestopt . Je heb altijd van die gelukzoekers die een gratis ritje krijgen , ik weet niet of dat onrecht is of voorrecht .

  1. Vanduinen

   Dat is camouflage, maak je er maar niet te druk over, geen muizenissen in je hoofd! Dat leeft prettiger!

 14. Wally

  Whahaha! DIE is pas dom en vooral wereldvreemd. Zou die in een kelder wonen?

 15. Red52

  De arrestatie van de vrienden van Silvana werden weer eens met beelden vastgelegd. Dat ze het liever anders ziet kan ik me iets bij voorstellen, alleen het bewijs ligt er, Silvana. Je vrienden waren er ook bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.