Blunderkabinet veroorzaakt tsunami aan medicijntekorten: ‘Grote dagelijkse hinder voor zorgpersoneel!’

Opnieuw constateert de apothekersorganisatie KNMP dat het Nederlandse kabinet achter de feiten aanloopt: we hebben namelijk wéér te maken met een medicijntekort. Al twee jaar lang loopt Nederland keer op keer de boot mis, wat voor grote frustraties zorgt bij zorgpersoneel. 

Verreweg de meeste medicijnen worden buiten Europa gemaakt, dus als de productie of distributie stroef verloopt voelen we direct de klappen. Wat ook niet helpt is dat Nederland helemaal “achteraan in de rij” staat als het gaat om de inkoop van medicijnen.

Nederland is voor veel fabrikanten geen interessant land om goede deals mee te sluiten, en dus moeten we maar netjes op onze beurt wachten. Wat vooral in 2020 voor problemen zorgden, er ontstond namelijk een tekort aan medicijnen voor coronapatiënten. Nu dreigen we weer in dezelfde situatie te belanden. Apothekers en zorgverleners hebben al meerdere malen aan de bel getrokken, maar er verandert vrij weinig:

“We hoopten dat het toen een eenmalige uitschieter betrof, maar er lijkt nu sprake van plateauvorming op een zeer ongewenst niveau. Patiënten, apothekers en andere zorgverleners ondervinden hier dagelijks enorme last van.”

Als het gaat om de zorg hebben we een vrij stuurloos kabinet. We lopen te vaak achter de feiten aan. Of het nu gaat om het vaccinatiebeleid of dus het grotere geheel: het algemene zorgbeleid. De erfenis van elf jaar Rutte zal dus een zorgstaat zijn met tal van manco’s. De meeste basale dingen lijken bij het minste of geringste helemaal niet in orde te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. ropart

  de zoveelste blunder!, waarschijnlijk hierdoor weer 2 zetels erbij en dan heb ik de extra zetels voor de avondklok er nog niet bij geteld,hoe doet rutte dat toch.

  1. jennifer

   Dat geeft gewoon aan dat iedere virituelen zetel door hem verkregen is met al die fouten die hij gemaakt heeft. Dus er zullen er nog wel wat bij komen dan.

 2. agenda2030

  meer lock downs , meer avondklok , meer beperkingen , meer regels , erg goed voor de maatschappij !

  Heeft natuurlijk betrekking op alle facetten van de maatschappij maar de vol idioten stapelen regel op regel zonder te kijken naar effectiviteit. Er zullen steeds meer tekorten ontstaan door dit wanbeleid !

  1. ropart

   rutte zei net tijdens het avondklok debat, over meer drukte hierdoor in de supermarkt;dan doe je toch boodschappen in de ochtend?, marie antoinette had ook zo een logica.

   1. agenda2030

    dat komt omdat klaploper rutte nog nooit zelfstandig een huishouding heeft hoeven voeren

    de randdebiel weet niet wat mensen moeten doen om het leven rond te krijgen !

    stem sociaal, stem PVV
    Alstublieft laat de mafklapper niet terug komen.

  2. gargamel

   Het debat over de avondklok is een rookgordijn, om idiote verplichtingen tijdelijk te verdoezelen en te bagatelliseren met maskers en een afstand van 1-2 meter. Dat blijft, en voor vrij verkeer overdag denk ik dat alleen degenen die 4 vaccins per jaar krijgen, zullen worden toegelaten.Maar, de vraag is ,hoe lang zij kunnen genieten von ” voordel” .

 3. gargamel

  Verkeerde informatie, ik krijg regelmatig medicatie, wat ik niet krijg is informatie over schadelijke verschijnselen die verband houden met vaccins.

  1. jennifer

   Vanmorgen bij WNL zat er zo n doos ,en de informatie die zij gaf was dat iedereen die het vaccin heeft gehad n paspoort krijgt hiervan. Hoe dat dan moet met mensen die niet gevaccineerd zijn zei ze niet. Denk dat het straks verplicht wordt voor die mensen om met een jodenster te lopen dan lijkt mij. Gister avond die directeur van pfeizer die zei zoals de jonge het wil doen geen goede zaak is, om de tweede vaccinatie pas na 6 weken te doen. Hij zei duidelijk dat het effect van de vaccinatie dan niets meer op levert. Kan je zien wat voor n verrot persoon die de jonge is. Het maakt hem niets uit blijkt ,doordat hj de zaken niet op orde heeft gaat hij het gewoon op die manier doen, om de burgers te laten geloven dat het vaccineren goed verloopt. Niets heeft deze malloot op orde, hij blijft spelen met de levens van de burgers.

 4. werikke

  Dit is al jaren aan de gang. Nederland verkwanseld hun medicijnen voorraad. Wij laten hier de bedrijven failliet gaan en de medicijnen worden in china en india gemaakt volkomen belachelijk

 5. Telex

  Nadat we al wat langer kunen wachten op het tweede spuitje is het wellicht ook een goed idee om zo af en toe eens een pilletje ver te slaan. Dat scheelt Hugo een hoop gezeik.

 6. Aborifa

  Al die wappies die ziekten wegwapperen hoeven geen medicijnen.
  Dat lost het tekort zo op.

 7. Aborifa

  Links jaagt al jaren bedrijven weg uit Nederland.
  Het is de schuld van PvdA, Gl, SP en D’66 dat er nauwelijks nog pharma is in Nederland. Dus niek mekkeren.

  1. Aborifa

   Niet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.