EU-mafklapper Guy Verhofstadt: 'Toedeledokie Trump, de enigen die u gaan missen zijn extreemrechts!'

EU-mafklapper Guy Verhofstadt: 'Toedeledokie Trump, de enigen die u gaan missen zijn extreemrechts!'

Guy Verhostadt bij een persconferentie. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

De Belgische eurofiel Guy Verhofstadt is ont-zet-tend blij dat Donald Trump niet langer president van Amerika is. Bij een video van Trumps exit uit het Witte Huis reageert hij met een "bye, bye Mr. Trump!" En vervolgens bijt de voormalige liberale EU-voorman de zojuist vertrokken president toe dat de enigen die tranen zullen laten "extreemrechts en hun vrienden in het Kremlin zijn."

Er was ooit een tijd dat EU-politici hun emoties enigszins in de hand konden en wilden houden. Ze gedroegen zich, in ieder geval publiekelijk, als iets van staatsmannen en -vrouwen. Helaas leven we tegenwoordig in heel andere tijden. Nu vinden EU-gekkies het volkomen normaal om zich publiekelijk helemaal te laten gaan en zich als pedante kleuters te gedragen.

Kom er maar in Guy Verhofstadt, voormalig Belgisch premier en ex-'leider' van de 'liberalen' (haha) in het Europees Parlement:

Godallemachtig zeg, dit is zo mogelijk nog zieliger dan de tweet van 'cabaretier' Claudia de Breij waar we eerder vandaag over schreven.

Gelukkig zijn twitteraars niet op hun mondje gevallen en dienen ze Verhofstadt van wat welverdiende repliek:

Natuurlijk is er best een logische verklaring voor de overduidelijke haat die Verhofstadt voor Trump voelt: Trump is charismatisch, Verhofstadt lijkt meer op een natte dweil. Trump gelooft in nationale soevereiniteit van individuele staten, Verhofstadt wil die soevereiniteit juist afschaffen. Trump gelooft in tradities, Verhofstadt háát alles dat met ons verleden te maken heeft.

Geen wonder dus dat hij zo blij is dat Trump weg is. Maar dat hij zich op zo'n minderwaardige, kinderachtige manier gedraagt? Dat is eigenlijk gewoon heel zielig. Je moet je er als rechtse kiezer niet eens boos over maken, dat is deze eurofiele zielepiet niet waard.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer