Column Jan Roos: 2021 wordt jaar vol echtscheidingen, woningtekorten, krimpende economieën en failliete ondernemers

Columnist Jan Roos trapt het nieuwe jaar af met een grimmige voorspelling: 2021 zal een jaar vol economische rampspoed, lege winkelstraten en Mark Rutte vertrekt naar Brussel. Jan: “Ja, Max Verstappen wordt wereldkampioen. Maar dat is het dan ook wel.”

Wat kan je beter doen op 1 januari dan voorspellen wat het jaar 2021 voor ons in petto heeft? Veel slechter dan 2020 zal het niet worden, hoor ik veel om me heen. Ik denk persoonlijk dat de kruitdampen van vorig jaar nog niet eens zijn opgetrokken.

Als ik om me heen kijk zie ik dat deze tweede lockdown meer dan economische schade aanricht. De opgebroken relaties zijn niet van de lucht. Niet zo gek, want stress is een waardeloze factor als het om samenleven gaat. Mensen zijn kribbig en hun het lontje kort. Ook komen mensen elkaar na jaren weer eens tegen. Dat wil zeggen dat ze voorheen elkaar in de ochtend en avond ontmoetten en voor de rest van de dag hun eigen leven leidden. Nu zitten ze op elkaars lip, de thuiswerkers, en komen erachter dat ze al die jaren met een verschrikkelijke kerel casu quo nare vrouw samenwoonden. Ook geeft een crisis sommige mensen een wake-up call en gaan ze “het helemaal anders doen.” Enfin, ik voorzie dat het dit jaar echtscheidingen zal regenen.

En die crisis uit een crisis maakt ook de volgende crisis nog erger: het woningtekort. Want al die opgebroken gezinnen hebben weer meer huizen nodig. Eén van de grote onderwerpen dit jaar wordt het alsmaar schrijnender wordende woningtekort. Een enorm falen van de overheid dat, zelfs in één van de rijkste landen van de wereld, het niet voor elkaar krijgt om aan de eerste levensbehoefte van haar bevolking te voldoen: een dak boven het hoofd. Dat mensen twaalf jaar lang op hun een huurhuis wachten en zien dat asielzoekers al na vijf weken recht hebben op een woning zal de maatschappij alleen maar verder verharden. Dat Rutte 750.000 mensen toelaat terwijl we al 300.000 huizen tekort komen zijn is heel cynisch.

De economie zal in 2021 verder in elkaar klappen. Met pappen en nathouden is vooral het mkb kunstmatig in leven gehouden. Om mij heen vallen de eersten al om, en er zullen er velen volgen. Het begrotingstekort zal waanzinnige vormen aannemen. Het nieuwe kabinet zal daarom drastische maatregelen nemen, die Rutte nu niet heeft genomen vanwege de aanstaande verkiezingen.

Ik verwacht dat 20% van het algemene MKB en 30% van de horeca de deuren voor altijd zullen sluiten. Winkelstraten zullen er steeds verder verlaten en verpauperd uitzien. Doordat mensen ook na het einde van de lockdown liever via internet spullen kopen zal daarna een tweede golf van faillissementen komen. Er komen simpelweg nog te weinig klanten naar hun winkel: multinationals zullen groeien als nooit tevoren, de middenstander wordt een zeldzaamheid. Aangezien er in kleine gemeenten al geen politiebureau, postkantoor, bank of school te vinden zijn zullen er met het vertrek van de laatste kledingwinkels, cafés, restaurants, bakkers en slagers spookdorpen ontstaan.

De al eerder genoemde woningmarkt merkt hier veel van. Want ondanks dat er te weinig woonhuizen blijven zal het aanbod enorm vergroten. Zowel zakelijk als privé onroerend goed zal de markt overspoelen. Ik verwacht dat de prijzen met zeker 10% zullen dalen. De woningcrisis betekent dan dus niet alleen een tekort, de bestaande huizen zullen minder waard worden waardoor er veel onder water komen te staan. Resultaat is nog minder doorstroom.

Terwijl Rutte eindverantwoordelijk is voor het waardeloze beleid – in dit geval bedoel ik het coronabeleid – wint hij met gemak de verkiezingen van 17 maart 2021. Het CDA doet het minder dan verwacht vanwege het Hugo de Jonge-effect. Want ondanks zijn opstappen als partijleider rekent Nederland de partij af op zijn falen.

Wat echt nieuw is zijn het grote aantal kleintjes dat de Kamer in komt. JA21 (Nanninga en Eerdmans), Splinter (Van Kooten Arissen) en Code Oranje (De Mos) halen alle drie één zetel. De mainstream media zullen dat onwerkbaar noemen, maar de grote partijen verdelen zoals altijd gewoon de buit. Rutte maakt zijn termijn niet vol; hij krijgt voor bewezen diensten een hoge functie in Brussel. De koers blijft zoals het is: pro-immigratie, pro-EU, pro-klimaathysterie en pro-multinational.

Precies wat het merendeel van het Nederlandse volk niet wil. De kloof tussen politiek en bevolking zal alleen maar toenemen. Veel mensen zullen zich afkeren van de overheid. Burgerlijke ongehoorzaamheid en eigenrichting zullen steeds vaker toegepast gaan worden. Naast de hoge immigratiecijfers zullen er ook steeds meer mensen ons land verlaten. De emigratiecijfers zullen enorm stijgen. De grip van de staat op de samenleving zal steeds verder afbrokkelen.

Is er dan niks positiefs te melden? Ja, Max Verstappen wordt in 2021 wereldkampioen in de Formule 1. Maar dat is het dan ook wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Janneman projecteert zijn eigen ellendige toestand op de Nederlandse samenleving.

  1. Arbeider65

   Ik verwacht ook dat er bedrijven omvallen. De order intake waar ik werk is dit jaar al minder ten opzichte van 2020. Ik zeg niet dat we omvallen, maar minder werk, ben er bang voor.

   1. Piet151

    Nu al minder dan in 2020? En dan is het nieuwe jaar nog maar net 13 uur oud. Ik zou ander werk zoeken.

  2. Linksbuster

   De stròntvlek® maakt maar weer eens duidelijk óók van economie geen zak verstand te hebben.
   Het belangrijkste voor hem is de boodschapper belachelijk te maken met het dedain dat de narcist eigen is.

   1. Edjan

    Meer kan hij niet.

  3. Duckday

   Ne hij heeft volkomen gelijk.De waarheid is hard en dan zetten ze je weg als *****😛

  4. Xyz1234

   Nico, denkt u dat er in 2021 veel middenstand failliet gaat als gevolg van de coronamaatregelen of niet? Ben wel benieuwd naar uw mening daarover.

  5. Logica

   Ik denk dat zijn politieke voorspellingen uit zullen komen. Maar ik zal ook niet verbaast zijn als het rechtse blok veel meer stemmen zal halen dan nu blijkt in de peilingen.

   Waaruit maak jij op dat zijn voorspellingen zijn voortgekomen uit zijn eigen levensgeluk?

   Wat zijn jouw voorspellingen eigenlijk? Ik weet eigenlijk nooit wat jouw standpunten zijn. Ik weet wel dat je alles wat van Jan Roos, Baudet, Wilders of Eerdmans hoort blind afkraakt, zie ook deze reactie van jouw kant. Maar waar sta je zelf voor. Graag iets meer dan algemene termen als sociaal, eenheid, samen of ander politiek gebrabbel.

 2. ropart

  ook in de f1 bepaalt duitsland wie er wint.

 3. Edjan

  Goed geschreven, Jan. Alleen dat wereldkampioenschap van Max Verstappen heb ik mijn twijfels bij.

  1. Nico Sibelijn

   Ik zie dat Edjan zelfs het enige lichtpuntje in het depressieve betoogje van Janneman weet te doven.

   Sterkte, kerel.

   1. Piet151

    @Nico Sibelijn
    Dat wereldkampioenschap van Verstappen als lichtpuntje zien is als een kaarsje in een donkere ruimte. Het staat wel leuk en gezellig, maar je hebt er verder niets aan.

   2. Edjan

    Nicootje Zeikerdje, als jij nou eens naar de hel zou lopen, dat zou nog eens een lichtpuntje zijn. Sterkte!

 4. LifeBuddy

  Voor de moslimlanden is dit Geweldig nieuws. Verleden jaar is er nog door de banken 19.000 miljoen euro overgemaakt naar andere cult.landen. Nu kunnen ze het Zwarte geld lekker Wit maken. Het Volk stond erbij en keek ernaar!

 5. Henk van Doorn

  Wat een wonderlijke wanhoop en depressiviteit bij de aanhang van de ultra-rechtse partijen. Mogelijk komt dit omdat het met die partijen zeer slecht gaat in de peilingen. De neergang en verdere extreem-rechtse radicalisering van Forum is natuurlijk ook niet fijn om te zien. Van de PVV valt ook weinig te verwachten en als gevolg daarvan zien we allemaal kleine extreem-rechtse partijtje opduiken die natuurlijk ook niets zullen betekenen.

  Ik denk dat het in 2021 allemaal wel op zijn pootjes terecht komt met de corona-pandemie en de economie. Rutte zal wel doorgaan als premier en dat is natuurlijk ook een goede zaak.
  Niet zo somber jongens, zet de schouders eronder en kop op!

  1. LifeBuddy

   Dit is het Enige wat de arische sLinkse kunnen. Afschuiven, oplichten, LIEGEN en bedriegen!!!

  2. Linksbuster

   Quote
   …Ik denk dat het in 2021 allemaal wel op zijn pootjes terecht komt met de corona-pandemie en de economie………end.
   Welterusten henk..droom maar weer snel verder.

   1. Nico Sibelijn

    Voor jou zal het inderdaad niet op zijn pootjes terecht komen, Linksbuster. Voor anderen wel.

  3. Xyz1234

   Henk, ik gun u een leven lang Rutte’s beleid.

  4. Cootje

   Aldus de sla man

 6. Potsdam

  Gij zult niet doodslaan, gij zult niet echtbreken, gij zult niet stelen, gij zult geen vals getuigenis geven, eer uw vader en uw moeder, en gij zult uw naaste liefhebben als uzelf.

 7. DubbelZout

  Beste Jan,

  Als ik jou was zou ik het vaccin overslaan en gaan voor een spuitje
  Dan ben je van alle “ellende” af, want ja het leven in NL is echt verschrikkelijk

  Gr.,
  DubbelZout

  1. 2030

   Als jij de pil van Drion neemt

 8. gargamel

  Jan was nog mild in zijn voorspellingen, het zal catastrofaal zijn.Het ergste van alles is het verlies van vrijheid.

  1. Thant dolpf

   Het wordt één groot Armageddon van veldslagen en burgeroorlogen. Schaf maar vast vier koelkasten extra aan!

  2. Nico Sibelijn

   Temeer ook omdat naar verwachting ook de hemel omlaag zal vallen.

   1. Linksbuster

    Stróntvlék® heeft inside info van greta..de mensheid heeft nog maar 9 jaar te gaan.

    1. Heinz

     Voor de meesten van ons een goed bericht.

    2. EvertB

     @LinkseBuste,

     Je schrijft: “de mensheid heeft nog maar 9 jaar te gaan.”

     Wat verwacht jij in het jaar 2030? Een complete vernietiging van de mensheid? Op grond waarvan?

     1. 2030

      die vraag moet je de strónt vlé®k voorleggen , lees het draadje nu eens

      😭😭😭

 9. HierBenIk

  Wat je ook van Jan vindt, ik denk dat hij voor een aanzienlijk deel wel gelijk heeft. Helaas, maar waar…

 10. Cootje

  De meineden in de toeslagen affaire gaan grote hoogtepunten bereiken met het onderuit halen van onze rechtsstaat, / bananen republiek / de narcotica staat gaat exploderen in 2021 , want mensen worden vatbaarder wegens hun financiële situatie en het voorbeeld ondermijning van top ambtenaren en bestuurders Onderleiding van een Rutte doctrine , de WODC affaire is een niet op zich zelf staande affaire , het UVW het RVIM en het NWVA kunnen die de toets van de eerlijke communicatie weerstaan . De banken die wegkomen met 750 miljoen boete zonder een individuele rechtsvervolging . Buiten de 85 miljard in de herstelfondsen Europa , moet ook nog de rekening van de Corona epidemie betaald worden , dat verhaal in een failliet Europa , en een instortende economie in Nederland gaat heel 2021 beheersen , en daar hoort geen leider aan het roer te staan die verdacht wordt meegeholpen met ondermijning rechtsstaat , en waar de onderste steen waarschijnlijk in de plomp wordt gegooid met granuliet er boven op

 11. Meriadoc Brandebok

  Mijn voorspellingen voor 2021:

  – De economische vooruitzichten zijn gunstig. Begin dit jaar begint de overheid met vaccineren. Genoeg burgers zullen zich laten vaccineren om de groepsimmuniteit te bereiken. Het kabinet zal de restricties opheffen. Gaandeweg zal de economie groei laten zien. Het aantal bedrijven dat failliet gaat is in 2020 minder geweest dan in 2019 en de werkloosheid zal dit jaar gaan dalen.
  – In maart wint de VVD de verkiezingen met 30 – 40 zetels, aangezien het van de premiersbonus en de aantrekkende economie profiteert. De PVV en het CDA worden tweede met 20 – 30 zetels.
  – Begin dit jaar wordt Joe Biden ingezworen als nieuwe president. Nederland zal daardoor haar transantlantische relatie kunnen versterken. Biden zal zich in zijn beleid wel eerder op Azië richten dan op Europa.
  – In mei wint de Scottish National Party een absolute meerderheid bij de verkiezingen van Holyrood. Ondanks de aanvallen en hetzes van de media en conservatief rechts. De Britse eenheidsstaat zal onder druk komen te staan. Johnson zal een tweede referendum moeten toestaan. De uitslag is onzeker.
  – In september wint CDU/CSU de Duitse parlementsverkiezingen. Zij zal ofwel een kabinet met de SPD, ofwel een nieuw kabinet met Die Grünen vormen.
  – FvD zal dit jaar verder in de peilingen wegzakken en geen factor van betekenis meer vormen. De wappiebeweging van Ossenbaard en Engel zal afkalven. Alleen fanataci blijven nog over.
  – Onduidelijk is of de opkomst van China zich verder zal doorzetten. De vraag is of Biden de EU en de VS tot een blok zal weten te smeden om een tegenwicht te vormen op de Chinese opkomst.
  – De EU zal dit jaar verder in een standstill komen. Eurofederalistische ontwikkelingen zullen er voorlopig niet zijn, hoewel dat niet uitgesloten is. Het herstelfonds van 750 miljard zal genoeg zijn om de euro te stabiliseren.
  – Als gevolg van het hierboven genoemde zal er in de Nederlandse publieke opinie over de EU voorlopig ook geen ingrijpende beweging plaatsvinden.

  Politiek wordt het dus een vrij saai jaar, afgezien van de situatie in Schotland. Het is zeer de vraag of de Britse eenheidsstaat kan blijven voortbestaan als Schotland zo door de Engelse politici zal worden behandeld. De onvrede zal er blijven broeien als de Engelsen niet in staat zijn tot verdere concessies.

  In Europa zal er weinig veranderen. Merkel loopt op haar laatste benen, evenals Macron. Ingrijpende ontwikkelingen zijn er niet meer te verwachten. Het is echter de vraag hoe de EU zich volgend jaar zal ontwikkelen. Als dat verder in eurofederalistische richting is, moet gevreesd worden voor een Nexit.

  In het buitenlandpolitiek van de VS zal grotendeels worden teruggekeerd naar Obama’s politiek, hoewel Biden steviger zal zijn op China. In elk geval zal Biden het wereldleiderschap van de VS herstellen en de invloed van China effectief terugdringen. In hoeverre Biden de westerse democratieën zal kunnen verenigen, blijft de vraag. Trumps desastreuze politiek zal worden beëindigd en dat is sowieso winst.

  Economisch zal de wereld zich stabiliseren en herstellen. Er zal dit jaar ook zeker aanzienlijke groei te noteren zijn. De euro zal voorlopig niet vallen, aangezien die door het herstelfonds weer eens een financiële injectie heeft gekregen.

  We gaan zien of ik gelijk krijg.

  1. Linksbuster

   Het orakel van grefo heeft gesproken!

   1. Thant dolpf

    En al die andere orakels hier niet?

    1. Linksbuster

     Die orakels staan in ieder geval niet met de koppen in het zand adolf…je moet wel stekeblind zijn te denken dat de corona ellende geen economische gevolgen gaat hebben.

  2. Cootje

   Als je met een leider verder wil die zelfs meedoet aan ondermijning van een dubieuze rechtsstaat de Rutte doctrine gaat hem nog veel last opleveren. er geen economische opleving komt . De Nederlanders halen 80% van hun omzet uit Europa , maar die hebben geen geld en er is geen draagvlak voor een tweede gift Aan die nutteloze zuid Europese opvreters , en nu komt het 2021 wordt nog steeds een jaar van Corona het muteert en een kompleet rood gebied Europa gaat heel veel economische slachtoffers opleveren , en de val van Brussel het ondemocratische gedrocht , binnen 5 jaar lachen de Engelse zich te pletter

 12. Monty

  Gelukkig gaan we in maart naar de stembus. De oppositie partijen kunnen nu eindelijk waarmaken wat ze al jaren voorstellen.

  Winnen zal een eitje zijn.
  Of weten ze wederom weer niet het grootste gedeelte van de bevolking te overtuigen om vervolgens weer 4 jaar aan de zijlijn te gaan stampvoeten.

  1. Cootje

   De financiële Corona pijn van het individu gaat wonderen doen , zonder strijd en pijn geen overwining

   1. Cootje

    Overwinning

  2. Telex

   Het probleem is dat het leeuwendeel van de bevolking niet te overtuigen is. Als het kalf verdronken is demt men de put, alleen tegeneen veel hogere prijs. Als er nog wat te dempen valt!

 13. Telex

  Als Jan het begrijpt, en zijn lezers het begrijpen zou het naïef zijn te veronderstellen dat de autisten in Den Haag dit niet snappen. Dus gebeurt het opzettelijk. Alleen nog even afvragen wat daar nu de reden voor zou kunnen zijn. Ondertussen speculeren wij gewoon verder worden boos trekken ons terug in onze eigen schulp en vinden dat “ze”er iets aan moeten doen. Wie zijn ze?

 14. Rene van der Grijp

  Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de verkiezingen in maart weinig spectaculairs op zullen leveren en het kartel gewoon verder kan.

  De gifbeker is nog lang niet leeg.

  1. Nico Sibelijn

   Dat ben ik eens met mijn vriend van der Grijp: de fatsoenlijke professionele partijen zullen na de verkiezingen, waarschijnlijk onder leiding van Rutte, weer een solide regering kunnen vormen. Het staat niet vast welke partijen de coalitie zullen vormen maar het moet raar lopen als CDA, D66 en PvdA daar geen onderdeel van uitmaken.

   1. Rene van der Grijp

    “maar het moet raar lopen als CDA, D66 en PvdA daar geen onderdeel van uitmaken.”

    Minimaal 2 van die drie.

    Of het hier om fatsoenlijke partijen gaat valt echter sterk te betwijfelen. Ik vermoed dat het oordeel van de geschiedenis niet in hun voordeel uit zal vallen (understatement).

    1. Nico Sibelijn

     Het zijn in elk geval partijen die bereid zijn en in staat zijn bestuursverantwoordelijkheid te dragen. Daar gaat het om, de rest is geroep aan de zijlijn.

    2. 2030

     de strónt vlé®k bedoelt zijn fatsoenlijke partijen van de toeslagen affaire , van de bonnetjes affaire , van het inlegvelletje en van het tekenen bij het kruisje

     dat noemt de strónt vlé®k van DDS fatsoenlijk en professioneel

     de strónt vlé®k is ook voorstander van een paarse variant als het partijkartel verder uitgedund wordt. Feitelijk is de strónt vlé®k een dictator die maling heeft aan twee tot drie miljoen stemgerechtigden.

     slechts 1 mogelijkheid, stem sociaal , stem PVV ,

     1. Nico Sibelijn

      Ik meen dat de volgende regering ook moet steunen op een solide democratische meerderheid.

      Gebruikelijk, en verstandig, is daarbij samenwerking te realiseren tussen betrouwbare en bestuurlijk ervaren partijen. Daar horen PVV en FvD en de overige rechts-populistische splinters uiteraard niet bij. De SP lijkt me ook geen solide partner.

      De uitkomst kan dan redelijk worden voorspeld.

     2. 2030

      je onderbuik met vooroordelen loopt weer leeg strónt vlé®k , zoals gezegd , jouw subjectieve gewauwel interesseert geen hond laat staan een mens

     3. Nico Sibelijn

      Ik neem aan dat 2030 zelf niet in de gaten heeft hoe debiel hij overkomt.

     4. 2030

      dank je voor de complimenten grote meester strónt vlé®k

    3. Happytissue

     Nico, PVV rechts? Wel eens het partij programma gelezen?

     Rechts in economische zin, heeft een voorkeur voor kapitalistische verhoudingen en verregaande ondernemingsvrijheid, individualisering en marktwerking. Politicologen en media vatten de term rechts thans veel ruimer op: tegen islam, tegen immigratie, tegen windmolens en biomassa, tegen EU, tegen euro, tegen multiculturalisme, nationalistisch, gesloten grenzen, meer beveiliging, voor kernenergie, voor strenge bescherming van de eigen verzorgingsstaat, voor een bindend referendum, anti-elitair, ‘eigen volk eerst’. Deze classificatie gaat mank waar het de algemene toepasbaarheid betreft: diverse elementen zijn of waren ook bij links terug te vinden en vice versa. Links en rechts zijn dus op verschillende onderdelen inwisselbaar. De toegevoegde elementen zijn tijdgebonden. Tegenstanders van rechts zijn geneigd te pas en te onpas het woord ‘extreem’ aan ‘rechts’ toe te voegen. De precieze betekenis van zowel rechts als uiterst rechts verschilt per auteur. Wordt rechts opgevat in economische termen (voorkeur voor kapitalistische verhoudingen, verregaande ondernemingsvrijheid en marktwerking) dan worden ‘libertarisme’ en radicalere varianten van het conservatisme als ‘uiterst rechts’ aangeduid. Wordt rechts in sociaal-culturele zin opgevat, dan kan uiterst rechts aangeduid worden als een obsessieve en gewelddadige vorm van nationalisme, racisme of xenofobie. Politicologen reserveren de term extreemrechts vaak voor groepen die de nationale staat en samenleving met geweld anders willen inrichten – anti-elitair, wat dat ook mag betekenen. In het publieke debat worden democratisch verkozen populistische partijen, die geen geweld verheerlijken, ten onrechte ‘extreem’ rechts genoemd, om hen te verketteren.

     1. 2030

      meerdere malen hier geplaatst voor de strónt vlé®k , de kernpunten is slechts 1 A-4tje

      nog steeds heeft de strónt vlé®k niets gelezen en papegaait de hufter gewoon mee met de media.

      Tevens heeft de strónt vlé®k geen antwoord op de vraag wie het midden gebied moet gaan bedienen. Immers rutte heeft aangegeven dat de vvd een linksere koers gaat varen waarbij de forens en de auto niet meer als doelgroep gezien worden. rutte heeft zich aangesloten bij het bakfietsen volk.

      Er liggen dus minimaal 3tot 4 miljoen stemmen op straat van mensen die zich zeker niet op hun gemak voelen bij de linkse vvd.

      lees het programma en volg de kamerdebatten en beleef de kwaliteiten van Bosma en Agema bijvoorbeeld

      stem sociaal, stem PVV

 15. kees cup

  Jan is niet erg optimistisch, en terecht als je de huidige ontwikkeling in ons land doortrekt naar de toekomst.

  De hele producerende sector in Nederland gaat eraan.
  De bouw gaat kapot met dank aan het stikstof beleid geadviseerd door … jawel, ons RIVM.
  Boeren moeten ook kapot wederom met dank het zelfde bovengenoemde advies gevende clubje.
  vissers gaan kapot, want onze vertegenwoordigers bij de EU zaten te slapen toen Frankrijk het pulsvissen om zeep hielp.
  Mijnbouw moet ook naar de kl0te. Iets met CO2 en milieu geloof ik (RIVM ?).

  Dank zij allerlei eisen o.a geadviseerd door … jawel ons RIVM is het grootste gedeelte van onze maakindustrie al naar elders verhuisd. Landen zoals China, waar ze zich helemaal nergens aan houden.
  En de werkmensen hier verliezen hun banen.

  Wat wij nog wel produceren zijn wetten, regeltjes, en luchtkastelen.
  Iedereen in dit land wordt tegenwoordig manager, ambtenaar, crimineel … of “(ahum) gepensioneerde”.

  Wil de laatste echt productieve, eerlijke Nederlander het licht uit doen ?

  1. Edjan

   kc +++

  2. Nico Sibelijn

   En bovendien zal in 2021 de hemel naar beneden vallen.

   Er wacht ons slechts rampspoed en onheil.

   1. 2030

    mooi dan kunnen we stoppen met de Pfas, stikstof , CO2 en alle andere onzin

    “Leef, alsof het je laatste dag is”
    “Leef, alsof de morgen niet bestaat”

 16. Tepelkloofje

  “Hoe God verdween uit Jorwerd” door Geert Mak. Beschrijft hoe de ontzieling van kleine plattelandssamenlevingen plaats heeft kunnen vinden. Datzelfde proces vind nu landelijk plaats, dat heeft Jan goed gezien.

 17. Bes Tolen

  De kerk, die in het nog vrij recente verleden de bevolking onderdrukte door die seksueel kapot te maken door volstrekte dwang, misleiding en bedrog, doet het als het die m.i. criminele bende beter uit komt het anders met o.m. de massa immigratie. Zo worden heel mooie jonge vrouwen van een jaar of zestien aan asielzoekers uit zwart Afrika gekoppeld en zoeken ze ook naar jonge vrouwen, liefst hele mooie, met grote tieten. Het lukt ook nog. Al tientallen jaren. Ik kende en ken zo wel wat voorbeelden. G.v.d. wanneer houdt dat volstrekte bedrog wat de mensheid al eeuwen teistert eens op? Waarom slaan we dat zootje schijnheiligen niet eens flink voor de bek? Moet dat? Blijkbaar. Laten we nou eindelijk eens regeringen in het westen kiezen, die de godsdiensten niet bevoordelen en ze behandelen voor wat ze zijn, namelijk absolute langdurige macht voor groepen, die zich door iedereen laten bedienen. Eeuwenoude miljardairsfamilies in Zuid Europa met name die zich overal van afzijdig kunnen houden waar dat uit komt. Die nu profiteren van fascistisch extreem links als voortgebracht met de hulp van westerse regeringen, die het neo marxisme en multiculturalisme van een stelletje extremistische Amerikaans Duitse joden centraal stellen zoals Canada of anders bevorderen zoals Nederland. Uit pure lafheid, onnozelheid (zoals Rutte), gemakzucht en/of kinderlijke verdraagzaamheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.